νευρικος σκυλος

fragos

Member
1 Ιουλίου 2009
16
0
κερκυρα
γεια σας!!!
ειμαι νεος στο forum και θελω να ρωτησω τι να κανω που ο σκυλος μου ειναι νευρικος η ηλικια του ειναι 5 μηνων
τι μου προτεινετε?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις, μάλλον θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός...

Όταν λες νευρικός, τι κάνει ακριβώς?

Επίσης πώς είναι το πρόγραμμά του?
Πόσο ασκείται, πόσες ώρες μένει μόνος του, τι κάνετε όταν είστε μαζί?
Πού ζει?
Έχει εκπαιδευτεί?
Υπάρχουν άλλα σκυλιά στο σπίτι?
Ανήκει σε κάποια φυλή?

Ίσως και άλλα που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή...

Καλώς ήρθες!

fragos

Member
1 Ιουλίου 2009
16
0
κερκυρα
εννοω οταν τον αφηνω ελευθερο κανει σαν τρελος ανεβαινει πανω μου του εχω κλισει ενα κοματι και ζει εκει τον αφηνω για περιπου 3-4 ωρες ελευθερο την ημερα απο εκπαιδευση το μονο που ξερει ειναι να καθεται δεν υπαρχουν αλλα σκυλια στο σπιτι και δεν ανοικη σε καποια φυλη ειναι αυτος της φοτο

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Με αυτά που περιγράφεις δεν νομίζω ότι ο σκυλάκος σου είναι νευρικός.

Είναι ένα φυσιολογικό κουτάβι με πολλή ενέργεια (όπως όλα τα κουτάβια) και χωρίς αρκετή ανθρώπινη επαφή, εκπαίδευση, εκτόνωση και εκμάθηση κανόνων και ορίων.

Μην περιμένεις να ξέρει ότι δεν πρέπει να πηδάει πάνω σου, πρέπει να του το μάθεις.

Μην περιμένεις να του αρκεί ότι τον αφήνεις ελεύθερο (ελπίζω να εννοείς ελεύθερο στον κήπο/σπίτι και όχι στο δρόμο!) 3-4 ώρες την ημέρα αν αυτές τις ώρες είναι μόνος του. Χρειάζεται την ανθρώπινη επαφή και εκτός από σωματική άσκηση χρειάζεται και πνευματική.

Βγαίνετε βόλτες με λουρί?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
οχι με το λουρι δεν το βγαζω βολτα γιατι ο κηπος ειναι πολλη μεγαλος
Όσο μεγάλος και να είναι ο κήπος, το σκυλί είναι σαν το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα!
Πρέπει οπωσδήποτε να βγαίνει βόλτα προκειμένου να είναι ισορροπημένο ψυχικά.
Είναι στη φύση του σκύλου να περπατάει και αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο!
Fish swim, birds fly and dogs walk. (Cesar Millan)

fragos

Member
1 Ιουλίου 2009
16
0
κερκυρα
παιδια ο πατερας μου ειχε πολλα σκυλια στο παρελθον και δεν τα πηγαινε ποτε με το λουρι και ηταν πολυ χαρουμενα και πολυ υπακοα σκυλια τωρα δεν ξερω και πολλα πραγματα περι του θεματος

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
παιδια ο πατερας μου ειχε πολλα σκυλια στο παρελθον και δεν τα πηγαινε ποτε με το λουρι και ηταν πολυ χαρουμενα και πολυ υπακοα σκυλια τωρα δεν ξερω και πολλα πραγματα περι του θεματος
Κακώς δεν τα πήγαινε βόλτα. Ολα τα σκυλιά χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα βόλτα καθημερινά, για να εξασκείται τόσο το σώμα όσο και το μυαλο τους.... μην κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος που έκανε ο πατέρας σου. Είναι σύνηθες, αλλά λάθος. Θα δεις που αν εκτονώνεται ο σκύλος και του μάθεις και μερικά πράγματα (πχ να περπατάει σωστά στο λουρί) ωστε να μπορείς να τον παίρνεις συχνά μαζί σου, θα περνάτε κι οι δυο υπέροχα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ο σκυλος μου ειναι νευρικος η ηλικια του ειναι 5 μηνων
τι μου προτεινετε?
Ο πατέρας σου έχει κάνει λάθος..
Όλα τα σκυλιά έχουν ανάγκη από εκτόνωση και άσκηση..
Όλα τα σκυλιά χρειάζονται καθοδήγηση και εκμάθηση, κοινώς εκπαίδευση..
Όλα τα σκυλιά χρειάζονται χρόνο..
Κανένα σκυλί δεν κάνει λάθος..., λάθη κάνουμε μονο εμείς..
Αν το σκυλάκι σου κάνει κάτι που εσύ δεν επιθυμείς δεν φταίει αυτό, αλλα μονο εσείς που δεν του δείξατε πως να φέρεται και τι είναι επιθυμητό και τι όχι..

Το σκυλάκι αυτό είναι του πατέρα σου η δικό σου ποιος θα το συντηρεί?
Όλα τα σκυλιά πρέπει να πηγαίνουν βόλτα και να κοινωνικοποιούνται..

Κανε μου μια χαρη μάλλον στον εαυτο σου, για αρχή διάβασε-ξεφύλλισε-μελέτησε το forum και θα καταλάβεις πολλά..πολλά λάθη..

fragos

Member
1 Ιουλίου 2009
16
0
κερκυρα
ο σκυλος ειναι δικος μου το ξερω πως εχω κανει λαθη και πρεπει να ασχολουμε περισσοτερο με το σκυλο αλλα τωρα που σταματησα το σχολειο θα ασχολουμε πολλη περισσοτερο μαζι του και θα του μαθω πολλα πραγματα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το γεγονός και μόνο ότι προβληματίστηκες για την συμπεριφορά του σκυλιού σου, βρήκες το forum και έθεσες εδώ το ερώτημά σου για να βοηθηθείς σημαίνει ότι

-Αναγνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα
-Είσαι διατεθειμένος να ψάξεις να βρεις τη λύση του
-Είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις πράγματα ώστε να επιτύχεις βελτίωση

Έχεις ένα πάρα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι στον πατέρα σου και αυτό είναι η πρόσβαση στη γνώση ;)

Αυτό δεν κάνει τον πατέρα σου κακό άνθρωπο, απλά σημαίνει ότι έχει άγνοια κάποιων πραγμάτων. Όπως ακριβώς είχαν και οι δικοί μου που παίρνανε τις αποφάσεις για τα σκυλιά που είχαμε παλιά τις οποίες δεν θα ακολουθούσα εγώ σήμερα.

Αν ασχοληθείς περισσότερο με τον σκύλο σου, θα δεις ότι θα έχει και πολλά περισσότερα να σου δώσει. Αυτό που βλέπεις τώρα δεν είναι ούτε το 10% των δυνατοτήτων του.

Σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το θέμα: βελγικο ποιμενικο - παρακαλω βοηθεια

Είναι μεγάλο, αλλά αξίζει να το διαβάσεις όλο! Ο Άρης αν και 40 χρονών φάνηκε πρόθυμος να καταλάβει ότι οι υποδείξεις που του γίνανε ήταν για το καλό του σκύλου του και το δικό του και να αλλάξει τρόπο σκέψης. Σήμερα, ελάχιστο καιρό μετά έχει γίνει μια αχώριστη ομάδα με το σκύλο του και κάνουν κάθε μέρα θεαματικές προόδους που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και των δύο.

Διάβασε, σκέψου και εμείς εδώ είμαστε :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
του εχω κλισει ενα κοματι και ζει εκει τον αφηνω για περιπου 3-4 ωρες ελευθερο την ημερα
Λες ζει εκεί..
Αυτό το "ζει" δείχνει μονιμότητα και ίσως είναι το πιο κλήρο που έχεις πει ως τώρα..
Τα σκυλιά δεν είναι ψαρια να τα βαλεις απλα σε ενα ενυδρειο..
Είναι αγελαια ζώα και ζουν με εμάς..
Αν δεν μπορούμε να τους δοθούμε..
Να ασχοληθούμε και να "συζουμε" μαζί τους, απλά δεν τα παίρνουμε..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
τι εννοεις που ειναι?
Εννοώ είναι μέσα στο σπίτι μαζί σας? δεμένος κάπου? περιορισμένος? (γιατι είπες τον αφήνεις ελεύθερο 3-4 ώρες.....).

Κι εγώ το βρίσκω πολύ θετικό ότι ψάχνεσαι και μαθαίνεις. Ολοι κάναμε λάθη. Αλλά αν φερθείς σωστά στο σκύλο, θα στο ανταποδώσει 100 φορές παραπάνω. Μόνο ενημερώσου καλά και αφιερωσέ του πολύ χρόνο..... ακόμα κι όταν έχεις σχολείο, ο σκύλος το μονο που θέλει είναι την παρέα σου και πολλή άσκηση.... αν τον βγάζεις μεγάλες βόλτες, θα περνάει τις υπόλοιπες ώρες ξαπλωμένος στα πόδια σου!:)

fragos

Member
1 Ιουλίου 2009
16
0
κερκυρα
παιδια εκατσα τωρα το απογευμα και ασχοληθηκα μαζι του και εμαθε δυο επιπλεον πραγματα να μου φερνει την μπαλα και να ξαπλωνει ευχαριστω για την βοηθεια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul