νεο μελος στην οικογενεια!!!

antonisxania

Member
16 Μαρτίου 2013
7
0
χανια
Με λένε Αντώνη είμαι από τα Χανιά και πριν καμιά εβδομάδα απόκτησα από φίλο εκτροφεία και εκπαιδευτή ένα Γ.Π μαύρο θηλυκό....
και το όνομα αυτής Ζαίρα...

Αν και αντιμετοπιζω καποια προβληματακια για αρχή όπως διάρροιες,εμετούς και αποχή απο το φαγητό είμαι οπλισμένος με υπομονή και ελπίζω να το ξεπεράσω.....

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι το μαυροσκυλοκουταβο σου.
Στην θεση σου θα την πηγαινα μια βολτα απο τον κτηνιατρο γιατι δεν τρωει, κανει εμετους και διαρροιες ακουυγεται λιγο ανησυχητικο. Απο ορεξη γενικα πως ειναι?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι το σκυλακι σου.
Τι ηλικια εχει?

Διαρροιες,εμετοι και αποχη απο το φαγητο δεν ειναι καλα σημαδια!
Ο κτηνιατρος τι λεει?

antonisxania

Member
16 Μαρτίου 2013
7
0
χανια
απο όρεξη λίγο πεσμένη,αλλά κάνει προσπάθειες να ασχοληθεί με τα παιχνιδάκια του(κουκλάκια μπαλάκια και ένα σωρό σκατολοίδια που έφερα στο σπιτι μόλις το αγόρασα...)

στο κτηνιατρο και βεβαία το πήγα σήμερα πρωί πρωί....
μας βρήκε να τον περιμένουμε στο σκαλοπάτι του ιατρείου του....

αρχη γαστρεντερίτιδας μάλλον.
του χορήγησε πενικιλίνη,ζαντακ,άνθρακα αλοιφή,και σουλφαμινη σε σκόνη στο νερό του.....

αυτά για αρχή και χρειαζόμαστε παρακολούθηση....

είναι 3 μηνων....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Τα δύο πρώτα εμβόλια; Πόσων μηνών είναι;

Επίσης, να ρωτήσω...μαύρο γερμανικό ποιμενικό, από εκτροφέα; Δηλαδή;

antonisxania

Member
16 Μαρτίου 2013
7
0
χανια
Τα δύο πρώτα εμβόλια; Πόσων μηνών είναι;

Επίσης, να ρωτήσω...μαύρο γερμανικό ποιμενικό, από εκτροφέα; Δηλαδή;
3 μηνων.
ναι μαύρο γερμανικό ποιμενικό, από εκτροφέα φιλο.
αν είχα και το βιβλιάριο τωρα θα σου έλεγα και ακριβώς τα εμβόλια αλλα δεν το έχω μπροστά μου.....

να τονίσω οτι το σκυλί δεν έχει χαρτιά....
το γιατι ειναι αλλη ιστορια...
αυτό με το γραμμα του νόμου το κάνει αυτόματος ιμιαιμο,χωρίς να με ενδιαφερει και πολύ αυτό....
δεν θα το αγαπούσα λιγότερο η περισσότερο αν είχε χαρτιά...ούτε θέλω να κάνω γέννες ουτε τίποτα τετοιο...
συντροφιά και αγάπη ήθελα να του δώσω και το πείρα...τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Δεν χρειαζόταν να τονίσεις, ότι δεν έχει χαρτιά. Δεν υπήρχε καμμία αμφιβολία. Απλώς...μην λες, ότι το πήρες από εκτροφέα, γιατί...καμμία σχέση.
Ο δημιουργός του [δεν θα χρησιμοποιήσω άλλο διακοσμητικό μια και λες ότι είναι φίλος], κάκιστα την κάνει αυτή την δουλειά. Ολα αυτά που λες ότι ήθελες να δώσεις...να πάρεις...τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, υπάρχουν ήδη, εκατοντάδες [για να είμαι επιεικής] "έτοιμες" πεταμένες ψυχές, δημιουργημένες από άλλους τέτοιους "φίλους", που λαχταράνε για μια ανθρώπινη ματιά. Που μάλλον, ποτέ δεν θα μπορέσουν να έχουν. Γιατί υπάρχουν πολλοί τέτοιοι "φίλοι". Δυστυχώς...

Sorry που δεν συγκινούμαι ε;

antonisxania

Member
16 Μαρτίου 2013
7
0
χανια
το σκυλί δεν έχει χαρτιά για άλλους λόγους και όχι για λόγους μη ύπαρξης pedegre ή παράνομης ή ανεπιθημητης γενας η γέννας με σκοπό μόνο το κέρδος όπως λογικά φανταζε..

και λογο οτι δεν είμαι κολιμενος με την χαρτουρα,και για να μην καταλήξει έτσι όπως περιγράφεις,
χάρηκα να αποκτήσω εναν φίλο παντοτινό...

αλλα τελος παντων,
ψάχνοντας στο internet βρήκα την σελίδα σας και είπα να μοιραστώ την χαρά μου μαζί με μια κοινότητα που κοινό χαρακτηριστικό έχουν τους τετράποδους φίλους τους...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Το κουτάβι σου, δεν έχει pedigree, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει. Ούτε οι γονείς του έχουν.

Θα μείνω σ'αυτό και με την απορία, αν έχεις όντως πλήρη άγνοια της κατάστασης, όπως δείχνεις. Αν πράγματι πιστεύεις όσα λες, έχεις πολυυυυυύ δρόμο μπροστά σου, για να μάθεις πράγματα. Ευτυχώς, είσαι στο σωστό μέρος.

antonisxania

Member
16 Μαρτίου 2013
7
0
χανια
και οι γονείς έχουν και τα υπόλοιπα κουτάβια έχουν(12 το σύνολο ζωή να έχουν)!!!!

και ασφαλως δηλώνω παντελώς άσχετος,
και με όρεξη να μάθω από τους πρεσβύτερους......

άλλα εγώ θα σταθω σε ενα πράγμα που μου κάνει εντύπωση....και εκεί θα σταματισω την κουβεντα....

γιατί ένα χαρτί θα πρέπει να αύξηση ή να μειώσει το ποσοστό αγάπης που θα δώσω σε ενα κουτάβι?

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
και οι γονείς έχουν και τα υπόλοιπα κουτάβια έχουν(12 το σύνολο ζωή να έχουν)!!!!

άλλα εγώ θα σταθω σε ενα πράγμα που μου κάνει εντύπωση....και εκεί θα σταματισω την κουβεντα....

γιατί ένα χαρτί θα πρέπει να αύξηση ή να μειώσει το ποσοστό αγάπης που θα δώσω σε ενα κουτάβι?
Σε καμια περιπτωση τα χαρτια δεν παιζουν ρολο στο ποσο αγαπαμε τον σκυλο μας.Αλλα επισης σε καμια περιπτωση δεν ειπε κατι τετοιο η mareco (η οποια εχει 3 σκυλια χωρις χαρτια αλλα με απειρη αγαπη).Αυτο που θελει να τονισει στα χαρτια ειναι οτι συμφωνα με αυτα που μας ειπες μεχρι τωρα το κουταβι σου δεν θα μπορουσε να εχει χαρτια και να ηθελε ο φιλος σου.

Μεινε στο φορουμ και ανεβασε καμια φωτο να θαυμασουμε το κουκλι και μην παρεις στραβα αυτα που λεμε.Τα ιδια ειπαν και σε μενα στην αρχη και εβαλα μυαλο:p.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
H αγάπη/στοργή/φροντίδα/τρυφερότητα, που νοιώθεις για το κουτάβι σου, δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα μέρος στην μεταξύ μας συζήτηση. Και ούτε πρόκειται. Προσωπικά, με ενδιαφέρουν πιο πρακτικά πράγματα, γιατί μας διαβάζει πολύς κόσμος.

Οταν λοιπόν λες, ότι ο σκύλος σου είναι από εκτροφέα, "απαιτείται" ο όρος να αναφέρεται με την σωστή του έννοια. Οι γονείς και τα λοιπά κουτάβια, λες ότι έχουν pedigree, ενώ το δικό σου όχι. Ok...περίεργο βέβαια, αλλά ας πούμε ότι...κανένα πρόβλημα. Μπορείς όμως πάντα, να μας πεις επωνυμία εκτροφείου.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com

σε καμια περιπτωση το χαρτι δεν αυξομειωνει την αγαπη!! σε καμια!!

και πραγματικα θα με ενδιεφερε να μαθω , γιατι το κουταβι σου δεν εχει και τα αδερφια του εχουν.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το χαρτί αγαπητέ Αντώνη δεν αυξομειώνει την αγάπη αλλά δυστυχώς...αυξομειώνει...την υγεία!!!

Για εγκυκλοπαιδική γνώση λοιπόν το χαρτί(Pedigree) ορίζει και αποτυπώνει ανάμεσα στους προγόνους κτλ και την υγεία του σκύλου.Αν το κουτάβι -το οποιοδήποτε κουτάβι- έχει Pedigree σημαίνει ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες για ελαττώματα ή προβλήματα/παθήσεις υγείας γιατί οι γονείς και οι πρόγονοι υπόκεινται σε ένα πρότυπο φυλής, που το πρότυπο αυτό της φυλής ορίζει και την υγεία του ζώου. Το πρότυπο είναι ο ορισμός του σωστού και του λάθους πάνω σε ότι αφορά τον σκύλο. Με το πρότυπο αποκλείονται παθήσεις, προβλήματα χαρακτήρα, μορφολογίας κτλ!

Επίσης βλέποντας το πρότυπο μπορούμε να δούμε τι χαρακτηριστικά δίνουν οι γονείς στους απογόνους και να δούμε πως μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον παθήσεις -αν υπάρχουν- που προέρχονται από γεννήτορες αντίστοιχους.

Πολλοί δεν το ξέρουν αλλά τα Γερμανικά Ποιμενικά έχουν θεματάκια όσον αφορά τα έντερα τους. Δεν έχει αποτυπωθεί ως πάθηση φυλής όπως πχ είναι η δυσπλασία, αλλά πολλά Γερμανικά Ποιμενικά ταλαιπωρούνται με τα έντερα τους.
Φυσικά και δεν πρέπει να συνδυάσεις το ότι είπα για παθήσεις εντέρων κτλ με την περίπτωση σου αλλά θέλω να σε κάνω να σκεφτείς πως λειτουργεί το Pedigree και το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία του ζώου.

Να σου ζήσει η μικρή σου. Έχε στο μυαλό σου ότι πάρθηκε πολύ μικρή και πρέπει να προτρέξεις εσύ όσον αφορά την κοινωνικοποίηση της. Είναι σημαντική αυτή η ηλικία για την διαμόρφωση μετέπειτα του χαρακτήρα. Όσον αφορά την πραγματικά λύση του προβλήματος της μικρής με το στομαχάκι της ακολουθείς μια αγωγή του γιατρού σου, νομίζω ότι και να σου πούμε εμείς περί αγωγής/θεραπείας περισσεύει.

Περαστικά λοιπόν στην κουτάβα και μόλις γίνει καλά προσοχή βουρ για την κατάλληλη κοινωνικοποίηση πραγμάτων/καταστάσεων και συμπεριφορών...

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και μια φιλη μου που της την κοπανησε η σκυλα της απο την αυλη και την βρηκε μετα απο μια ωρα στην αυλη του γειτονα οπου ηταν πανευκολο να παει εκει αυτοονομαστηκε εκτροφεας και τωρα εχει τη σκυλα και 7 κουταβια με αγνωστο μελλον ==)) ,,,,
...
για βαλε φωτο να δουμε γιατι solid black στην ελλαδα ειναι μετρημενα στα δαχτυλα ,,, εμενα παντως ειναι road black καθαροαιμη ==)) ,,,,

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.025
Νεότερο μέλος
DinaT