νεογεννητα κουταβακια

aspapan

Member
20 Απριλίου 2020
5
11
34
καλησπέρα πριν απο μια εβδομαδα βρηκαμε μεσα σε καδο απορριμάτων 2 νεογέννητα κουταβάκια. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κτηνιάτρου φαίνεται να αναπτύσσονται φυσιολογικά έχουν ανοίξει ελάχιστα τα ματακια ειναι περίπου 10-12 ημερων μεχρι χθες ολα ηταν μια χαρα απο το απόγευμα και επειτα τα κακακια τους φαίνεται να ειχαν μεσα ασπρα κομματάκια και σήμερα εχουν ελάχιστα πρασινο χρωμα ο κτηνίατρος που μιλήσαμε σήμερα δεν εξεφρασε καποια επιθυμία να τα δει απο κοντά μας ειπε οτι ειναι σκυλάκακια και θα χρειαστεί χαπάκι που θα το παρουμε την Παρασκευή στην προγραμματισμένη επισκεψη εγω ομως ανησυχώ γιατι οι μερες μου φαίνονται πολλές και δεν ξερω αν ειναι ασφαλή η αναμονη αυτη!

aspapan

Member
20 Απριλίου 2020
5
11
34
καλημερα σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις διαβασα επιμελώς σχεδόν ολα τα ποστ που αναφέρονται σε κουταβια και εχω μια ερώτηση.
Τα μικρα έχουν θεμα με τα σκουλικια ο κτηνίατρος μας εδωσε παστα. δεδομένου οτι βρεθηκαν σε καδο απο μαμα άγνωστο αν εχει κανει εμβολια δεν θα ηταν πιο δραστικο το χαπι? φοβαμαι οτι η παστα δεν θα κανει την δουλεια που πρέπει και το μικρό θα το χασουμε.
εχω ελαττώσει την ποσοτητα στο γαλα αρχισα την αποστειρωση σε ολα τα σκευη που χρησιμοποιώ πράσινα δεν ειναι πλεον τα κακακια αλλα μουσταρδι με μικρά ασπρα σποράκια.

Attachments

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Το χάπι είναι πολύ βαρύ για τόσο μικρά κουτάβια, συνήθως σε μέχρι τριών μηνών πάνω κάτω δίνεται η πάστα. Θυμήσου να ρωτήσεις τον κτηνίατρο πότε θα πρέπει να ξαναδώσεις.
Να πάνε όλα καλά εύχομαι :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
φοβαμαι οτι η παστα δεν θα κανει την δουλεια που πρέπει και το μικρό θα το χασουμε.
Τυπογραφικό λάθος ελπίζω ε;
Δύο δεν είναι...ακόμη; :rolleyes:

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Μπράβο σας. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Αύριο δεν είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο ;

@mareco Νομίζω πως εννοεί το μικρότερο σε μέγεθος.

• Like
Reactions: mareco

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα και μπράβο για την πράξη σου! Είναι δύσκολο όλο αυτό που ανέλαβες! Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με τα κακάκια των δικών μου πριν 8,5 χρόνια, η απλή πάστα banmith και panacure δεν είχε αποτέλεσμα και τα παράσιτα αυξανόντουσαν εκθετικά μέρα με τη μέρα! Τελικά τα πήγα σε κλινική στην Αθήνα (Κέστης στο Χαλάνδρι) και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι τους έδωσε αλλά το ξεπέρασαν μετά από αυτό και όλα πήγαν καλά!
Εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη!

• Love

aspapan

Member
20 Απριλίου 2020
5
11
34
Τυπογραφικό λάθος ελπίζω ε;
Δύο δεν είναι...ακόμη; :rolleyes:
2 είναι ακομα το καφε που εχει μεγαλύτερο θεμα εχω δει σκουλήκι στον ποπο του ειναι και πολυ μικρότερο απο το αλλο εχουν διαφορά 270 γραμμαρια για αυτο ανησυχω πιο πολυ!

• Like

aspapan

Member
20 Απριλίου 2020
5
11
34
το ραντεβού μας εγινε σημερα τα πρωι μετα απο πιεση στον κτηνίατρο ο οποίος δεν συμμερίζεται την ανησυχία μου. Μας εδωσε παστα panacure θα παρουν ξανα μετά απο 15 ημέρες.

• Like

aspapan

Member
20 Απριλίου 2020
5
11
34
Καλημερα απο εμας!! τα κουταβια ξεπέρασαν οποίο θεμα ειχαν.
Καθε μερα μεγαλώνουν χθες παρατήρησα τα πρωτα δοντάκια. ποτε θα πρεπει να ενταξω ξηρη τροφή η πατε στην διατροφη τους? ειναι περιπου 20-23 ημερων πανω κατω.

Attachments