να πάρω κουτάβι ή όχι;

liaa

New Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
3
0
Καλησπέρα,είμαι καινούρια στο φόρουμ:)
Με λένε Λία και πάω Β'Λυκείου.Από πολύ μικρή είμαι κυνοφοβική..:/ Το έχω όμως εδώ και λίγο καιρό πάρει απόφαση ότι ήρθε η στιγμή να το ξεπεράσω γιατί καταλαβαίνω ότι είναι παράλογο.

Σήμερα λοιπόν,ο καθηγητής μου στο
φροντηστήριο μου πρότεινε να πάρω ένα από τα κουτάβια που γέννησε η σκυλίτσα του(είναι golden retriever μαζί με μια άλλη ράτσα).Εγώ είπα αμέσως ναι!Μου είπε βέβαια ο άνθωρπος να το συζητήσω πρώτα και με τους γονείς μου αλλά εγώ του είπα ότι είναι σχεδόν σίγουρο!

Όταν όμως το συζήτησα με τον μπαμπά μου(η μαμά και ο αδερφός μου δεν έχουν πρόβλημα)μου είπε ότι είναι ένας απλός ενθουσιασμός και ότι θέλει ευθύνη και τέτοια και ότι στο τέλος θα καταλήξει να το φροντίζει η μανα μου αντί για εμένα και τον αδερφό μου(Γυμνάσιο πάει) και τέλος,μου είπε ότι δεν είναι ΚΑΝ σίγουρο ότι άμα πάρουμε σκύλο θα ξεπεράσω τη φοβία μου και μπορεί να μη σταματήσω να φοβάμαι και να μην το αγαπάω και να μην ασχολούμαι μαζί του.Εγώ όμως πιστεύω ότι πραγματικά θα με βοηθήσει στο "θέμα"που έχω!Καμία συμβουλή/γνώμη από εσάς;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
παντως λογικα δεν θα εχεις χρονο για να ασχοληθεις β και γ λυκειου = πανελληνιες και μαλλον θα καταληξει η μανα σου να το φροντιζει και αμα θελεις πραγματικα σκυλο μετα απο ολα αυτα θα πρεπει να αποφυγεις να παρεις σκυλο απο ιδιωτη (σαν τον καθηγητη σου )η πετσοπ και να δεις ποια ρατσα σου ταιριαζει απο τις τοσες πολλες που υπαρχουν και να διαλεξεις.Η επιλογη σκυλου θελει ψαξιμο και σκεψη οπως θα σου υποδειξουν και αλλα μελη εδω μεσα σαφως πιο εμπειρα απο εμενα.
διαβασε εδω το αθρο ειναι ενημερωτικο
www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/να.υιοθετήσω.σκυλάκι%3B-5706/

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Να μην το πάρεις.
Αν θες να σου φύγει η φοβία πήγαινε στα PUPPIES PARK κάτσε εκεί δίπλα στα σκυλάκια, πιες τον καφέ σου και αν θες βάλε και ένα χεράκι να βοηθήσεις εκεί τα παιδιά!:)

Last edited:

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Να μην το παρεις κοριτσι μου και να ενημερωσεις τον ασχετο καθηγητη σου που ψαχνει να "σπρωξει" τα κουταβια που κακως παρηγαγε, οτι εκανε ενα μεγαλο κακο στην κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα με τα αδεσποτα ζωα και τις ανεξελεγκτες γεννες. Τα κουταβια που εχει μπορει να μην ειναι καν υγιη. και οχι υγιη στο ματι αλλα κατοπιν ελεγχου διαφορων κληρονομικων ασθενειων που μπορει να προκυψουν απο ενα τυχαιο ζευγαρωμα.
Δεν εχω χρονο να σου εξηγησω επαρκως τις σκεψεις μου αλλα θα επανελθω αν δεν καλυφθεις απο τους συμφορουμιτες.

Καλως ηρθες στο φορουμ! ευχομαι αν ποτε αποφασισεις οντως να παρεις σκυλακι, να εισαι "διαβασμενη" και να μην πιαστεις "κοροιδο". Εδω μεσα θα βρεις πολλα αρθρα για τον σωστο τροπο αποκτησης σκυλου.
Καλο διαβασμα!!!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καλώς ήρθες Λία.
Το σκυλάκι όχι να μην το πάρεις. Για δύο λόγους.
τον ένα στον είπε η ghost girl. Τον άλλον ο πατέρας σου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις την φοβία σου σιγά σιγά, ενώ θα έρχεσαι σε επαφή με ήρεμα σκυλάκια και όταν κάποτε θα έχεις κατασταλάξει με όλα αυτά θα πάρεις έναν σκύλο με τον σωστό τρόπο και όχι από την γέννα του καθηγητή.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Πες στον καθηγητή σου να επισκεφθεί το φόρουμ και 2-3 φιλοζωικές κορίτσι μου... Μπράβο που ρώτησες πριν κάνεις οτιδήποτε!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και αν δεν σε βοηθήσει? τι θα γινει? πώς θα καταλήξει ο σκύλος?

Γνώμη μου ειναι να μην παρεις, για πολλους λόγους. Πρώτα το ανεύθυνο ζευγάρωμα 2 ασχετων μεταξύ τους σκύλων. Ψάξε στο φόρουμ πώς πρέπει να γινεται η εκτροφή και θα δεις ότι αν θες σκύλο πας είτε σε εκτροφείο αναγνωρισμένο από ΚΟΕ ή σε φιλοζωική και παίρνεις ημιαιμο όπως αυτά τα κουταβάκια του καθηγητη σου.
Επιπλέον ο πατέρας σου εχει δικιο. Το να φροντίζεις σκύλο ειναι ακριβως σαν να αποκτάς παιδι μωρό να φροντίσεις. Πράγμα που σημαίνει πολλές ώρες παιχνιδιου και εκπαίδευσης, όχι μια δύο τη μέρα, βόλτες μπόλικες για την ανάγκη του και για εκτόνωση, εξοδα πολλά κλπ. Τώρα θα επρεπε να σε απασχολεί το σχολείο σου και η μελέτη σου, όχι σκυλιά, γατιά κλπ Είναι θετικό πως θες να ξεπεράσεις τον φόβο σου, αλλά προσωπικά θα σου ελεγα ότι δεν είσαι ετοιμη από πολλές απόψεις τώρα. Και όταν πας φοιτήτρια? Ο σκύλος θα μεινει με τον αδερφό σου ή εσένα? Και όταν πάει και ο αδερφός σου φοιτητης? Στους γονεις σου? Γιατι να επωμιστουν μια ευθύνη που ειναι δική σου επιλογή?

Στα λέω αυτά φιλικα, εγώ που δεν μιλούσα στη μάνα μου κοντα ένα μηνα επειδη δεν μου πήρε σκύλο στο γυμνάσιο...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Όταν λες ότι έχεις φοβία τι εννοείς? Φοβάσαι απλά να πλησιάσεις, ή και στην ιδέα μόνο ανεβάζεις παλμούς και τα συναφή? Γιατί είναι άλλο πράγμα το ενΑ, άλλο το άλλο. Σκυλάκι μην πάρεις, αφενός γιατί αν διαβάσεις θα δεις ότι ο τρόπος απόκτησης που προσπαθεί να σου περάσει ο καθηγητής σου είναι εσφαλμένός, αλλά γιατί ένας σκύλος έχει έξοδα και είναι ευθύνη και τώρα έχεις πολύ διάβασμα να ρίξεις! Αν θεωρείς πως μπορείς, πήγαινε σε περιορισμένους χώρους με ελεγχόμενα σκυλάκια και πειραματισμού ως προς την επαφή. Αν πάλι ο φόβος είναι πιο γενικευμένος και έντονος, θα χαρω να σου πω μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να κανείς βήματα βελτίωσης :)

liaa

New Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
3
0
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους...Μάλλον δε θα το παρω το ξανασκέφτηκα μετά
από αυτά που μου γράψατε:)

liaa

New Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
3
0
Όταν λες ότι έχεις φοβία τι εννοείς? Φοβάσαι απλά να πλησιάσεις, ή και στην ιδέα μόνο ανεβάζεις παλμούς και τα συναφή? Γιατί είναι άλλο πράγμα το ενΑ, άλλο το άλλο. Σκυλάκι μην πάρεις, αφενός γιατί αν διαβάσεις θα δεις ότι ο τρόπος απόκτησης που προσπαθεί να σου περάσει ο καθηγητής σου είναι εσφαλμένός, αλλά γιατί ένας σκύλος έχει έξοδα και είναι ευθύνη και τώρα έχεις πολύ διάβασμα να ρίξεις! Αν θεωρείς πως μπορείς, πήγαινε σε περιορισμένους χώρους με ελεγχόμενα σκυλάκια και πειραματισμού ως προς την επαφή. Αν πάλι ο φόβος είναι πιο γενικευμένος και έντονος, θα χαρω να σου πω μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να κανείς βήματα βελτίωσης :)

Σ'ευχαριστώ!Τα φοβάμαι πολύ,ακόμα και μέτρα μακρυά να δω αδέσποτο τρέμουν τα πόδια μου και μέχρι τώρα άλλαζα δρόμο...:/ θα χαρώ πολύ να ακούσω ό,τι έχεις να μου προτείνεις για βοήθεια! :)

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μην το παρεις ειναι απλα ενθουσιασμος, και εγω το ιδιο λαθος εκανα. Τωρα που πας ακομα και σχολειο ΑΣΤΟ!! Αμα μεγαλωσεις θα ειναι πιο ευκολο να παρεις.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
πηγαινε σε μια φιλοζωικη και ζητα να αναλαβεις να φροντιζεις ενα μικρο σκυλακι εκει για καποια/ες μερες την εβδομαδα. να το ταιζεις, να το βγαζεις εξω, να το παιζεις. Ετσι θα εχεις την επαφη αλλα οχι την ευθυνη. Θα μπορεσεις να δεις αν σε βοηθαει η επαφη να ξεπερασεις την φοβια σου και θα κανεις και μια καλη πραξη για μια αμοιρη ψυχουλα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ