μπάνιο στη θάλλασα!!

Torres

Active Member
1 Απριλίου 2009
25
0
Επειδή από σαββατοκύριακο ξεκινάμε τα μπάνια έχω μερικές απορίες (έως πολλές :D) Ε'ιναι 3,5 μηνών περίπου και δεν έχει έρθει σε επαφή με νερό... πως τον βάζω στη θάλλασα? ΄μετά από πόση ώρα χρειάζεται ξέπλυμα με γλυκό νερό? αμέσως ή όταν γυρίσουμε σπίτι από την παραλία? πόση ώρα πρέπει να μείνει μέσα ? ποιές ώρες τον πάμε παραλία? O κτηνίατρος μου είπε οτι η δράση του scalibor για τις σκνίπες μετά από νερό χρειάζεται μια εβδομάδα για να επανέλθει και μου έδωσε ένα σπρευ σιτρονέλλας ...χρειάζεται? (πολλά φάρμακα μην του κάνω και κακό από την υπερβολική προστασία:rolleyes:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τόσο μικρό κουτάβι δεν έχω βάλει στην θάλασσα ποτέ...δεν ξέρω να σου πω!Με την δικιά μου, γύρω στους 6 μήνες, αρχικά την άφησα να παίξει και να τρέξει στο κύμα και σιγά σιγά πηγαίνωντας εγώ προς τα μέσα ακολουθούσε και το σκυλί!
Προς θεού, μην το πετάξετε μέσα ούτε να το τραβήξετε!Αφήστε το να έρθει μόνο του!
Όσο για το πόσο θα κάτσει μέσα νομίζω οτι το καταλαβαίνουν απο μόνα τους!Σχεδόν πάντα, έμπαινε κι έβγαινε όσο ήθελε κι όποτε ήθελε!
Καλύτερα είναι πάντως να μη το πάτε μες το μεσημέρι!Ειδικά να δεν έχετε σίγουρα καλή σκιά να την βγάλει από κάτω!
Εγώ την ξέπλενα όταν γύριζαμε σπίτι!Στην θάλασσα μέχρι να φύγουμε αυτή πλατσούριζε και κυνηγούσε τα κύματα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ε'ιναι 3,5 μηνών περίπου και δεν έχει έρθει σε επαφή με νερό... πως τον βάζω στη θάλλασα?
Εδω θα βρεις ενδιαφερον πληροφοριες για το πως να κανει την πρωτη του επαφη με την θαλασσα..:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=2009&highlight=μπενει+στην+θαλασσα

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=3306&highlight=βαλω+στην+θαλασσα?

μετά από πόση ώρα χρειάζεται ξέπλυμα με γλυκό νερό? αμέσως ή όταν γυρίσουμε σπίτι από την παραλία?
Mερικά τα πιάνει αλλεργία και τρίβονται αμέσως μετά..
Kάποια αλλα όχι.
Kαλο είναι να έχουμε ένα μπουκάλι νερό για να τα ξεπλύνουμε όταν αποφασίσουν να μην ξαναμπούν στην θάλασσα.:)

πόση ώρα πρέπει να μείνει μέσα ? ποιές ώρες τον πάμε παραλία?
Όταν θέλει εκείνος θα μπει και όταν θέλει εκείνος θα βγει..;)
Kαλο είναι να αποφεύγονται οι ώρες που έχει πολύ ζεστη, να έχουμε μαζί μας ομπρέλα (τα σκυλιά δεν κάνουν ηλιοθεραπεία), να τον έχουμε στην σκιά αφού στεγνώσει και να έχουμε μαζί μας πάντα πόσιμο νερό για να πίνει..
Mεσα στο νερο το λουρι το σκαλιμπορ το βγαζουμε..
:)

Last edited:

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Εγω ειχα παει το προηγουμενο Σ/Κ στην παραλια με τον μικρο (3,5 μηνων) και στην αρχη εβαζε μεσα τα ποδαρακια του, επινε λιγη θαλασσα:p, επαιζε λιγο με τα κυματακια κλπ. Μετα ομως μαλλον εκανα βλακεια. Αποφασισα να πεσω για μπανιο (χωρις να φωναξω τον σκυλο ή να τον πιεσω να ερθει) και αυτος μεσα στην καλη χαρα με ακολουθησε. Μονο που μπηκα στην θαλασσα απο κατι βραχια και οχι δηλαδη απο την παραλια που βαθαινει σιγα σιγα και μολις επεσε πρεπει να επαθε ενα σοκ. Αρχισε να κολυμπαει και να ερχεται προς εμενα αλλα μερικες φορες μπηκε για λιγο και η μουσουδα του κατω απο το νερο και μετα μαλλον πανικοβληθηκε και αρχισε να κλαιει. Εβαλα το χερι μου απο κατω του για να τον κρατησω πιο ψηλα (με ολεθρια αποτελεσματα για το χερι μου:rolleyes:) και τελικα τον εβγαλα εξω. Αυτο που με μπερδεψε ηταν οτι ερχοταν παλι ακρη ακρη αλλα εκλαιγε και δεν καταλαβαινα αν ηθελε να με βγαλει εξω ή να ξαναμπει μεσα ή να τσακωθει με την θαλασσα:p
Λετε να του μεινει καμια φοβια; Σκεφτομαι σε καμια δεκαπενταρια μερες να ξαναπαμε (χωρις να μπουμε) για να δω πως θα αντιδρασει και αν δεν εχουμε επεισοδια σιγα σιγα να πλατσουρισουμε παιζοντας εξω εξω (σε κανονικη παραλια αυτη τη φορα) και να προχωραμε προς τα μεσα μεχρι εκει που θελει. Μηπως ειναι πολυ νωρις και πρεπει να τον αφησω λιγο καιρο ακομα; Παντως τωρα με τη ζεστη μπαινει και κατω απο το λαστιχο και μεχρι που δεχτηκε και το ντουζακι χθες και αναθαρρησα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν δημιουργηθεί αρνητική εμπειρία ναι μπορεί να μην ξανά θελήσει, όπως και με την κάθε αρνητική εμπειρία..
Μην το πιέζεις..
Οταν θελήσει θα μπει..
Μπορεί την μια να μην θέλει.., την άλλη όμως να βρει ένα ενδιαφέρει ερέθισμα και να θέλει..
Εσύ μην πιέσεις για τίποτα..
Το παιχνίδι με το μπαλάκι μπορεί να βοηθήσει..
Αλλα να παίξεις στα ρηχά..:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εμείς μόλις γυρίσαμε από το δεύτερο μπάνιο μας..:)
Χθες δεν βούτηξε καθόλου γιατί εγώ έπεσα από βράχια αλλά επειδή σήμερα πήγαμε σε κανονική αμμουδερή παραλία έτρεχε πέρα δώθε και αποφάσισε και έκανε 2-3 βήματα μέσα.. Έβρεξε δηλαδή την κοιλίτσα και πόδια αλλά όχι την πλάτη του..

Γενικά μην πιέζεις για τίποτα εγώ δεν τον τράβηξα καθόλου αλλά κρατούσα κάτι στο χέρι μου(την παντόφλα μου που τηνείχε βάλει στο μάτι) του λεγα έλα και έκανε 2-3 βήματα.. Νερό πόσιμο σίγουρα να έχεις μαζί σου γιατί μετά θα λυσσάει!! Πάντως παρόλο που δεν μπήκε μέσα το καταχάρηκε, χοροπηδούσε σαν κατσίκι!!:p

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Ναι αυτο θα κανω θα τον αφησω να κανει ο,τι θελει. Δεν τον πιεσα και την πρροηγουμενη φορα (ουτε καν του μιλουσα οταν εμπαινα) και βασικα δεν πιστευα οτι θα βουτηξει αλλα ειναι και λιγο μαμακιας και ακουλουθησε:D Πιο πριν που ημασταν σε κανονικη παραλια ειχε μπει και ο δικος μου ετσι, ποδαρακια-κοιλιτσα και μετα χαρουλες ενω μαλιστα εγω ημουν εξω. Ελπιζω να την ξεπερασουμε την ασχημη εμπειρια γιατι στην αρχη φαινοταν να του αρεσει η θαλασσα:(
Νερο ναι παιρνω οπωσδηποτε και για τη θαλασσα και για τη ζεστη:)

BAD BOY

Active Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
39
0
athens/ioannina/xaidari
www.vwclub.gr
Eμενα απο 3,5 μηνων εμπενε μονη της στην 8αλασσα,οχι πολι κολυμπι αλλα παιχνιδι.
εχ8ες καναμε και μπανακι,ειχα μπει και μετα απο λιγο αφου την φωναξα ηρ8ε,εκανε μια βολτα καμια 15αρια μετρα και ξαναβγηκε,ολα μια χαρα!!!

αυτο που 8ελω να μα8ω,απογορευεται να κανουν τα σκυλια στην 8αλασσα μπανιο????????ειδικα τα πληρεις εμβολιασμενα!
υπαρχει καποιος νομος,γιατι πολυς κοσμος δεν 8ελει τα σκυλια μεσα,για να ξερουμε και τη μας γινετε!!!

Arson

Active Member
11 Μαϊου 2009
29
0
Αθήνα
Μόνο σε οργανωμένη παραλία μπόρουν να μην σου επιτρέψουν το σκύλο.
Σε όλες τις υπόλοιπες μπορείς να τους πεις αν δεν θέλουν το σκύλο σου να πάνε σε άλλη παραλία :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτο που 8ελω να μα8ω,απογορευεται να κανουν τα σκυλια στην 8αλασσα μπανιο????????ειδικα τα πληρεις εμβολιασμενα!
υπαρχει καποιος νομος,γιατι πολυς κοσμος δεν 8ελει τα σκυλια μεσα,για να ξερουμε και τη μας γινετε!!!
:)

Ριξε μια ματια εδω:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=362&highlight=νομοι+θαλασσα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog