φιλτατε στελιο
Ξερεις φανταζομαι το οριο ταχυτητας εντος κατοικημενης περιοχης.. Σωστα; 40km/h... Το νουμερο δεν ειναι τυχαιο, και δεν ηταν βλαξ ο νομοθετης. Εχει μεγαλη σημασια, καθως ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να λειτουργει επαρκος και εγκαιρα σε συγκεκριμενες ταχυτητες. 5km/h ειναι η ταχυτητα βαδισματος, ενω τροχαδιν ενας μεσος ανθρωπος μπορει να φτασει περιπου 20km/h. Καντο επι 2 και εχεις την ταχυτητα οδηγησης, η οποια προκυπτει απο μελετες που απεδειξαν οτι το εχουμε μεχρι εκει... (επισης 40km-0km σε 6 μετρα) Πες μου εσυ τωρα, ποιος τηρει αυτον τον κανονα; Κανεις! Μεσα στα στενακια πηγαινουν με 50-60 ολοι! Καλα σε συνοικιακη λεοφορο, αστο.... κατοσταρες. Τα σκυλακια λοιπον τι φταινε; ...τιποτα.
Τι θεμα ειναι πολυ σοβαρο, και εχει να κανει γενικοτερα με την νοοτροποια που εχουμε αναπτυξει προς καθε εμβιο ων, και αρχικα προς τον ανθρωπο! Δεν υπολογιζουμε καλα καλα τις ανθρωπινες ζωες. Θα υπολογισουμε τα σκυλακια; ...χλωμο το βλεπω.
Να σας πω μια ωραια ιστορια του Σαββατου; (φρεσκια φρεσκια!
)
Γυρνοντας απο Παρνασσο με βροχη και σχετικη κινηση, πριν τη Μαλακασα, ειμαι αριστερη λοριδα με ενα μεσαιο αυτοκινητο. Μεσα ειμαστε 4 ατομα, με πραγματα - πηγαινουμε με 140- 145 (ήδη παρανομοι) και κραταω αποσταση απο το επομενο αυτοκινητο περιπου 60-70 μετρα. Εκτως του οτι αυτη ειναι η αποσταση που οριζει ο ΚΟΚ, εγω το εκανα κυριος για να βλεπω αφου σηκωνανε πολυ νερο τα αυτοκινητα. Ξαφνικα πισω μου αναβοσβηνουν φωτα! Πλακα μας κανει λεω, και τον γραφω ξερετε που... Ο τυπος με προσπερναει με τη τζιπαρα του συριζα, μπαινει μπροστα μου και παταει φρενα θανατου! Το σωζω... Παω μεσαια με φωτα κορνες και μπινελικια... Ξαναμπαινει μπροστα μου - ξανα φρενα θανατου! φρενα και εγω - διπλωνει το yiaris - το ξανασωζω! Foul βρισιδι, και ερχεται ο μαγκας διπλα μας με την ηλιθια γκομενα του και το βρωμο-τζιπ του. Ανοιγει παραθυρο, και τι μας λεει;;
"Δεν παει πιο γρηγορα το *********** σου;" .... μπορειτε να φανταστειτε τι παθαμε μολις το ακουσαμε αυτο... Η συνεχεια δοθηκε στα διοδια, γιατι πραγματι δεν ειχα καμια διαθεση να τρεχω να τον προλαβω και να γινομαι επικυνδινος για τον υπολοιπο κοσμο. Αλλα ο διαολος εχει πολλα ποδαρια, και πως εκατσε και βρεθηκαμε στον ιδιο διαδρομο διοδιων... Παρακαμπτω τις σκηνες βιας για να καταληξω στο οτι δεν υπολογιζει κανεις τιποτα. Ουτε ανθρωπινη ζωη, ουτε σκυλισια, ουτε γατισια.... ΤΙΠΟΤΑ!