μαλαμουτ αλασκας και εκπαιδευση

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
επειδη δεν μου περισσευουν τα 1000 ευρω για εκπαιδευσ,η θα ηθελα να μου πειτε αν μποω μονη μου να εκπαιδευσω 6 μηνων κουταβι μαλαμουτ(για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις θα το υιοθετησω απο φιλοζωικο σωματειο).
θα μπορω να το πηγαινω βολτα η θα χρειαστει εκπαιδευτη?
ευχαριστω:)

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
lunadark φυσικά και μπορείς να το εκπαιδευσεις στα βασικά τουλάχιστον εσύ...θέλει επιμόνή και υπομονή και όλα θα γίνουν...Την βασική εκπαίδευση και υπακοή μπορείς να την μάθεις και μόνη σου στο σκυλί σου διαβάζοντας κάποια βιβλία,διαβάζοντας κάποια παλιά τοπικ εδω μέσα και βλέποντας ίσως και κάποια dvds με τέτοιο περιεχόμενο!Μπορείς επίσης να πάρεις και κάποιο βιβλίο για την φυλή του μικρού σου ώστε να μάθεις και τα χαρακτηριστικά της φυλής αυτής.Μην αγχώνεσαι θα δείς οτι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να το αγαπάς και να του αφιερώνεις χρόνο!!!!Και εγώ μόνη μου τα έμαθα στο Δία και δόξα τω Θεω, έχουμε απίστευτη επικοινωνία!καλως να το δεχτείς και αναμένουμε φωτογραφίες του μικρού σου!!!Καλωσήρθες λοιπόν!!!!

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
αχ πολυ χαρηκα με αυτα που μου ειπες....τρομαξα γιατι οι κοπελες στη φιλοζωικη μου ειπαν οτι θα χρειαστει εκπαιδευτης γιατι το ζωακι μου θα γινει μεγαλωσωμο....
Tonini τι σκυλακο εχεις?
ευχαριστω για την απαντηση...ευελπιστω σε μια βδομαδα να εχω το ομορφο λυκακι μου:)

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Δεν παει να πεί οτι επειδή είναι μεγαλόσωμη φυλή ΄δεν μπορείς να του μάθεις εσυ τα βασικά...Ο Διας μου είναι καναδέζικος ποιμενικός...50 κιλά σκύλαρος κι όμως τα έχουμε βρεί μια χαρα!!!Οπότε μην αγχώνεσαι,μέχρι να τον πάρεις κιολας έχεις χρόνο να διαβάσεις και άλλα εδω που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα!!!!

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ιιιιιιι50 κιλααααα?τεραστιος ο παιδαρος:::::)τα λατρευω τα καναδεζακια αλλα βρεθηκε στο δρομο μου το μαλαμουτ:)
υπακουει στη βολτα?
αυτο κανω,ψαχνω,ενημερωνομαι οσο μπορω...

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
50 κιλα και μαλλον θα πάρει και άλλα...ελπιζω όχι πολλα!!!Ειναι 12 μηνών περίπου τωρα...Ακούει στην βολτα αλλά θέλει συνέχεια να του υπενθυμίζω εντολες γιατί είναι και ενα τερατάκι,και ετσι και πει να τρέξει προς κάποια κατεύθυνση πάει....σλάλομ στο δρόμο θα κάνω!!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χαίρομαι πολύ για την απόφασή σου να υιοθετήσεις το σκυλάκι, αλλά χωρίς να θέλω να κόψω τον ενθουσιασμό σου θα πω ότι δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα...
Ναι, γίνεται να εκπαιδευτεί σκύλος χωρίς τη βοήθεια του εκπαιδευτή αλλά εξαρτάται από τον άνθρωπο, τον σκύλο και το τι εννοούμε εκπαιδευμένος σκύλος...
Οι κοπέλες στη φιλοζωική σου είπαν ότι θέλει εκπαιδευτή πιθανότατα επειδή όντως ένα μεγαλόσωμο σκυλί ανεκπαίδευτο ή με προβλήματα συμπεριφοράς που μπορούν να προκύψουν αν δεν μπορέσεις να βάλεις σωστές βάσεις δημιουργεί συνήθως πιο έντονες δυσκολίες στη συμβίωση από ένα μικρόσωμο...
Σου το είπαν δηλαδή για να προστατέψουν και εσένα αλλά και τον σκύλο (μην το παίρνεις προσωπικά, είμαι σίγουρη ότι έχουν δει πολλά τα μάτια τους και σκυλιά να επιστρέφονται για απίστευτους λόγους!).
Η συμβουλή που σου δώσανε δηλαδή είναι όντως σωστή για να εξασφαλιστεί μια ομαλή συμβίωση.

Αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία με προηγούμενο σκύλο ή με τη διαδικασία της εκπαίδευσης, θα σου πρότεινα να κάνεις έστω και λίγα μαθήματα με εκπαιδευτή ο οποίος θα σου δείξει τουλάχιστον κάποια πολύ βασικά αλλά και πώς να επικοινωνείς με τον σκύλο. Πώς να του δείχνεις τι ζητάς...

Επίσης δεν ξέρω αν έχεις και μια εκτίμηση για τον ίδιο τον σκύλο. Είναι σε ηλικία που θα έχει ήδη δώσει κάποια δείγματα για τον χαρακτήρα του.
Τι ξέρεις γι'αυτόν? Είναι κοινωνικοποιημένος? Έχει ζήσει σε σπίτι?

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ευχαριστω για τις πληροφοριες καταρχην...
ο σκυλακος βρεθηκε στο δρομο(φορουσε λουρι)οποτε μαλλον το εσκασε η τον παρατησαν....
η κοπελα που τον φροντιζει μου ειπε οτι ειναι πολυ καλος χαρακτηρας κι οτι τον παει βολτα μαζι με τα δικα της σκυλια χωρις λουρι και ειναι υπακουος...οποτε θεωρω πως ειναι ηδη αρκετα κοινωνικοποιημενος...Το σ/κ που μας ερχεται θα ανεβω αθηνα να τον γνωρισω;D πρεπει να προσεξω κατι απο αποψη συμπεριφορας και υγειας?
Η κοπελα επισης μου ειπε οτι καλο θα ηταν να τον εκπαιδευσω για να υπακουει στη βολτα καθως και "ενα σκυλι που ειναι εκπαιδευμενο ειναι και ευτυχισμενο γιατι ξερει τι του ζητας" ηταν τα λογια της....δεν λεω εχει απολυτο δικιο αλλα ειναι πολλα τα λεφτα:(
αν του κανω ορισμενα μαθηματα,ποσο κοστιζει το καθε μαθημα,ξερουμε?
στο παρελθον ειχα μια σκυλιτσα η οποια ομως ειχε ασχημο τελος...
ηταν ενα ημιαιμακι που το μεγαλωσαμε μεσα στις αγκαλιες και χαιδεματα και ηταν πολυ χαρουμενο και καλο,γαυγιζε σε ο,τι περνουσε εξω απο το σπιτι αλλα δεν το ειχαμε εκπαιδευσει σωστα,δεν το δεναμε καθολου και ηταν ατακτο!!!στη βολτα βεβαια δεν εκανε τρελες,αν το δεναμε τραβαγε,αν δεν το δεναμε δεν απομακρυνοταν....δυστυχως μια μερα απο τον αερα ανοιξε η πορτα του κηπου,βγηκε εξω και το πατησε αμαξι:( :( :(
δεν εχω σκοπο να επαναλαβω τα ιδια λαθη ομως....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνώ κι εγώ με τη xotikouli..... υπάρχουν κι εκπαιδεύτες πληρώνονται με τη φορά, όχι όλα μαζί..... επίσης κάποιοι θα σου κάνουν έκπτωση μιας και πρόκειται για πρωην αδέσποτο. Νομίζω οτι αυξάνεις κατα πολύ τις πιθανότητες να έχετε μια αρμονική συμβίωση αν βρεις σωστό εκπαιδευτή, με εξαίρεση περιπτώσεις οπου ο σκύλος είναι ιδιαίτερα εύκολος ή ο ιδιοκτήτης ιδιαίτερα έμπειρος! Πάντως για να στο λένε οι άνρθωποι που το φιλοξενούν, κάτι θα ξέρουν! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kάνατε τις απαραίτητες ενέργειες όταν τον βρήκατε?
Φορούσε λουρί?
Είχε τσιπάκι?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kάνατε τις απαραίτητες ενέργειες όταν τον βρήκατε?
Φορούσε λουρί?
Είχε τσιπάκι?
Δε τον βρηκανε... Απο φιλοζωικο σωματειο θα τον υιοθετησουν.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
το σκυλακι φορουσε λουρακι,εψαχναν για καιρο τον ιδιοκτητη και δεν τον βρηκαν...οποτε μαλλον το παρατησαν μου ειπαν...
οταν λετε χρεωνουν με την ωρα?
τιμες πανω κατω?
επισης,μενω επαρχια:(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η άποψή μου είναι να διαβάσεις και να προσπαθήσεις εσύ, να βλέπεις βιντεάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και να μαθαίνεις.
Αν συμβεί και υπάρξει πρόβλημα συμπεριφοράς (κάνε ό,τι μπορείς να το προτρέψεις) τότε δες για εκπαιδευτή. Ο εκπαιδευτής θα εκπαιδεύσει εσένα να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπορείς επίσης να βρεις ένα σωρό πληροφορίες και βίντεο στο ίντερνετ. Κατέβασε μερικά στο τσάμπα ώστε να βλέπεις. Βασικά ο σκύλος χρειάζεται συνέπεια και αν δεν έχει προβλήματα δε βλέπω γιατί να μην μπορέσεις να τα καταφέρεις και μόνη σου. Το μόνο πρόβλημα που έχω εγώ είναι ότι αφήνω το Μουφ να μου ανεβαίνει στο κεφάλι, εξ ου και οι εκπαιδευτές. Είναι όμως φτηνοί στην Αμερική. Κοίταξε επομένως τι μπορείς να βρεις στο ίντερνετ από βίντεο και άλλα πράγματα.

Ορίστε και παράδειγμα: http://www.youtube.com/watch?v=zBKp96JkaTU

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ευχαριστω για τις απαντησεις...ετσι το βλεπω κι εγω...στην αρχη μονη μου...και αν δεν τα καταφερω τοτε θα παω σε εκπαιδευτη

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απλώς πρόσεξε πάρα πολύ και διάβασε πάρα πολύ για να μην κάνεις σοβαρά λάθη. Όλοι μας κάνουμε λάθη, αλλά μερικά από αυτά μπορεί να είναι τόσο σοβαρά που θα χρειαστεί μετά εκπαιδευτής για τα καλά. Ελπίζω το σκυλί να μένει μαζί σου ώστε να αναπτύξετε καλή σχέση, στο σπίτι μέσα, να το βγάζεις έξω συχνά, να μην το δένεις, κλπ. κλπ. κλπ. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97