λαμπραντορ και θαλασσα

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
γεια σας εχω ενα λαμπραντορ 7 μηνων τον Παρη και τον ιουλιο ηδη εχω κλεισει για διακοπες αυτο που με προβληματιζει δεν ειναι την αντιδραση του με το νερο ξερω οτι τα πανε καλα με αυτο ηδη το διαπιστωνω με το μπανιο του τρελαινετε αλλα θα μπορω να τον αφησω μονο του να κολυμπαει ή για αρχη να τον εχω δεμενο (που δεν το θελω) .:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μη στεναχωριέσαι, αν δεν υπάρχει δρόμος με αυτοκίνητα κοντά ή κόσμος δεν χρειάζεται να τον έχεις δεμένο (δεν πνίγεται το λαμπ!). Επίσης μην τον βάλεις απευθείας στο νερό, ας τον να μπει μόνος του, παίζει να φοβηθεί λίγο τα κύματα στην αρχή. Αν βρεις κανένα ξύλο ή μπαλάκι ή μπουκαλάκι μπορείς να του το πετάς μέσα στο νερό και αυτός να το φέρνει, είναι ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γενικά πάντως, αν δεν είσαι σίγουρη οτι ο σκύλος ακούει 100% στο Ελα, να μην τον λύσεις, με ή χωρίς νερό....

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
ξερω οτι δεν πνιγεται αυτο που με ανησυχει ειναι το αν θα γυρισει :D μαλλον θα ξεκινησω να τον εχω δεμενο και στην πορεια θα δω :D

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
παντως ο κτηνιατρος μας ειπε ακομα ειναι νωρισ με ή χωρις νερο να τον αφησουμε λιτο δεν θα γυρισει ευκολα θα τον τραβηξουν μακρια οι μυρωδιες ;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν την κοπανάνε όλα τα σκυλιά, ειδικά αν είναι δεμένος μαζί σας, αλλά ναι, αν δεν τον εμπιστεύεστε μην τον λύσετε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι εννοείς είναι νωρίς? Εχεις κάνει καμιά προσπάθεια να τον εκπαιδεύσεις στο Ελα? Ξεκινώντας μέσα στο σπίτι, μετά σε περιφραγμένο χώρο, αυξάνοντας σιγά σιγά τους αντιπερισπασμους?? 7 μηνών θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει μάθει.....

Πρόσεξε με το δέσιμο να μη μπερδευτεί το λουρί στα πόδια του μέσα στο νερό.... πάντως εχεις χρόνο μέχρι τον Ιούλιο να ξεκινήσεις εκπαίδευση. Η ευκολία ή δυσκολία εξαρτάται και απο την ιδιοσυγκρασία του σκύλου, αλλα και απο τη σχέση που έχετε χτίσει.

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
στο ελα ακουει οπως και σε αλλες εντολες μας παντοτε με επιβραβευση τα κανει παντοτε ομως μεσα σε χωρους που ηδη γνωριζει στο σπιτι στην αυλη και στην βολτα ενω εκει δεν θα γνωριζει το περιβαλλον . το δεσιμο με το λουρι το φοβαμαι για πνιγμο . η σχεση που εχουμε ειναι ;) λατρευει τα παιδια μας αλλα εμενα μου εχει φοβερη αδυναμια με κοιταει μεσα στα ματια και με ακουει καλυτερα απο τα κοριτσια μου :D :D :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ξεκίνα σιγά σιγά να τον μαθαίνεις να έρχεται και σε νέους χώρους με περισσότερα ερεθισματα....

Οταν λες επιβραβευση, τι εννοείς? Λιχουδιά? Σιγά σιγά πρεπει να μειώνεις τις λιχουδιές.... δε θα μπορείς να είσαι πάντα μ'ενα κεφτέ στο χέρι!

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
ε οχι και κεφτε με εκανες και γελασα . τον πηγα σημερα σε εναν εκπαιδευτη στη θεσσαλονικη και μου ειπε καποια πραγματα λεγαμε να τον εκπαιδευσουμε αλλα θελει να τον κρατησει ενα μηνα εκει οταν το ακουσα τρελαθηκα ειναι σαν να μου λες να μεινω μακρια απο τα παιδια μου οταν ειδα και το περιβαλλον μου ηρθε να φυγω τρεχοντας πληρως απαραδεκτοοοο :mad: φυσικα και τον πηραμε απο εκει φαινοταν ανθρωπος που ξερει απο σκυλουσ αλλα το περιβαλλον μπλιαχχχ συνεχιζω το ψαξιμο . αν μπορειται να με βοηθησετε και ξερετε που μπορω να βρω για εκπαιδευτες σκυλων ( μενω στο Κιλκις ):)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλά έκανες!
Ο εκπαιδευτής εκπαιδεύει εσένα να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου όχι τον σκύλο απευθείας!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ε οχι και κεφτε με εκανες και γελασα .
:) Αυτό που εννοώ είναι οτι η επιβραύευση δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα λιχουδιά. ΜΠορεί να είναι χάδι, παιχνίδι, γλυκόλογο κτλ.... Τα δεύτερα βοηθανε πολύ να χτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ σας (περισσότερο απο τη λιχουδιά) και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μη εντολή σαν το Ελα, που περσσότερο απο τις άλλες βασίζεται στη σχέση σας. Υπάρχουν πολλά θέματα στην ενότητα της εκπαίδευσης για το πως να μαθεις το σκύλο να έρχεται. Αν θες κάνε μια βόλτα μήπως σε βοη΄θησει να το πετύχετε υπο όλες τις συνθήκες. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97