κυνηγι γατας-προβλημα

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλημερα!
θα ηθελα να ρωτησω κατι π με προβληματιζει το τελευταιο καιρο...
με τη Χιονα τωρα τελευταια ξεκινησαμε τις βολτες μας και βλεπω την αντιδραση της αμα βλεπει γατα.Τραβαει και κλαιει για να τη κυνηγησει.αυτο βεβαια με κανει να μην την αφηνω ποτε χωρις λουρι γτ σκευτομαι οτι μπορει να πεταχτει καπου(αυτοκινητο,να χτυπησει) η και να τη χασω.το μερος π κανουμε τις βολτες μας εχει χωραφια και λιγα σπιτια.σε ενα περιφραγμενο οικοπεδο την αφηνω χωρις λουρι και με το π βλεπει γατα απομακρυνεται μεχρι το τελος του συρματοπλεγματος και δεν γυριζει ενω αλλες φορες γυριζει μολις τη φωναξω.το παιζει κουφη!
τι ν κανω για να μην κυνηγαει γατες???
(σορρυ για το μεγαλο ποστ :shock: )

Ευχαριστω! :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Νίκο, όσοι ασχολούνται με θέματα εκπαίδευσης είναι περισσότερο αρμόδιοι να απαντήσουν στα ερωτήματα σου. Παρ’ όλα αυτά θα σου πω τι έκανα εγώ.

Φρόντισα να εξοικειώσω από κουτάβι το σκύλο μου με τις γάτες.
Φρόντισα να του μάθω καλά την εντολή «άστο» για αντικείμενα και για άλλα ζώα.
Πάντα τον έχω στο λουρί για να τον ελέγχω και να προλαβαίνω κάθε ανεπιθύμητη συμπεριφορά του πριν την εκδηλώσει. Για παράδειγμα βλέπω μια γάτα που ετοιμάζεται να περάσει το δρόμο. Ο σκύλος μου περπατά δίπλα μου, αλλά την έχει ήδη «φερμάρει». Του δίνω την εντολή «άστο». Εάν αδιαφορήσει για τη γάτα, τον επιβραβεύω.
Εάν δεν υπακούσει και τραβήξει το λουρί για να κυνηγήσει τη γάτα, τον διορθώνω, τον βάζω πάλι στη θέση που πρέπει να βρίσκεται (πάντα αριστερά μου και δίπλα μου) και τον επιβραβεύω εάν συνεχίσει να περπατά ήρεμα μαζί μου.

Σχετικά με αυτό:
δεν γυριζει ενω αλλες φορες γυριζει μολις τη φωναξω.το παιζει κουφη!
Μαθέ της πολύ καλά το «Έλα» και μην το λες, εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ο σκύλος θα εκτελέσει την εντολή. Διάβασε την παρακάτω συζήτηση. Θα βρεις πού χρήσιμες πληροφορίες. Βόλτα χωρίς λουρί

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γνώμη μου, έχεις χάσει το παιχνιδι ... και χρειάζεσαι την βοήθεια ειδικού για αυτήν την διορθωση, αν σε απασχολεί πολύ ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog