κουταβάκι με έντονη φαγούρα

20 Ιουνίου 2015
21
5
26
Παιδιά βοήθεια, το σκυλάκι μου 2 μηνών έχει πολύ φαγούρα. Τον βλέπω ξύνεται με το πισινό ποδαράκι συνέχεια και γλύφεται.
Υπάρχει περίπτωση να είναι ψύλλοι; Μόνο στο μπαλκόνι βγαίνει, βόλτες όχι ακόμα γιατί είναι μικρός. Τον βλέπω ότι κλαψουρίζει και λίγο εξαιτίας της φαγούρας και τον λυπαμαι.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
θα μας πει κτηνιατρος οταν το δει (y).
μπορει να ειναι τα παντα, απο ψυλλοι μεχρι ψωρα, μπορει και να μην ειναι τιποτα.
το ειχατε ψεκασει με τιποτα; με τι; πότε; και πότε εκανε μπανιο;

20 Ιουνίου 2015
21
5
26
Δεν έχει ψεκαστεί ούτε μπάνιο έχει κάνει. Εχει κάνει το 1ο εμβόλιο και ενδοαποπαρασιτωση. Απλώς σας ρωτάω γιατί είναι και Κυριακή σήμερα και είναι κλειστά τα ιατρεία. Εγώ αμα το ψάξω με ένα χτενακι αν έχει κάτι θα βρω;

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Εαν εχει ψυλλους λογικα θα τους δεις να περπατανε στο τριχωμα ή θα βρεις μαυρους κοκκους αναμεσα στις τριχες.

@admin μηπως να μεταφερθει το νημα στο "υγεια & ασθενειες";

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Νομιζω πως το Frontline Spray [για σκυλους & γατες] ειναι καταλληλο ακομα και στον θηλασμο. Θυμαμαι ο κτηνιατρος μου το ειχε δωσει και για γατια ενος μηνα.
Καλο ειναι βεβαια να συμβουλευτει πρωτα τον κτηνιατρο του κουταβιου γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

• Like
Reactions: GRDANE

D

Deleted member 14614

Guest
ναι πως θα καταπολεμησεις τους ψυλους?
Μα δεν είναι σίγουρο ότι είναι ψύλοι. Χωρίς να δει πρώτα το κουτάβι ο κτηνίατρος, κακώς να φάει τσάμπα, ίσως, χημικά από τέτοια ηλικία.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
η αποπαρασίτωση ξεκινάει αμέσως με τα εμβόλια, είτε για σκουλήκια, είτε για ψύλλους και τσιμπουρια. Αλλιώς σε εναν τόσο "παρθενο" οργανισμό, ένα τσιμπημα αδιάφορο για μεγαλύτερο σκυλι, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα.

D

Deleted member 14614

Guest
Συμφωνώ απόλυτα! Η ένστασή μου είναι ότι χωρίς καν να ξέρουμε ότι έχει ψύλους, κακώς προτείνονται χημικά. Αυτό το λέω είτε νεαρός είτε γηραιός είναι ο σκύλος (σαφώς ακόμα χειρότερα όταν είναι τόσο "παρθένος" οργανισμός).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
@rick ένας ψεκασμός με frontline σχεδόν επιβάλλεται. Δεν του κάνει κακό, και είναι από τα πρώτα σκευάσματα που δίνονται ακόμη και στα πιο μωρά, που βρίσκονται στον δρόμο, ακριβώς για να απαλλαγεί άμεσα :)

20 Ιουνίου 2015
21
5
26
Πήρα τηλέφωνο κτηνίατρο και μου είπε οτι μπορω να τον ψεκασω προληπτικά, και ότι καμία φορά οι ψύλλοι δεν φαίνονται.

• Like
Reactions: GRDANE and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Με μέτρο όμως το ψέκασμα και με φορά αντίθετη της γούνας του.
Ανασηκώνεις λίγο το τρίχωμα με το ένα χέρι σαν να το χαιδεύεις ανάποδα και ψεκάζεις με το άλλο.

D

Deleted member 14614

Guest
@rick ένας ψεκασμός με frontline σχεδόν επιβάλλεται. Δεν του κάνει κακό, και είναι από τα πρώτα σκευάσματα που δίνονται ακόμη και στα πιο μωρά, που βρίσκονται στον δρόμο, ακριβώς για να απαλλαγεί άμεσα :)
Τι να πω ρε παιδιά, προφανώς είμαι λάθος! Απλά, δεν ξέρω, χωρίς να επισκεφθώ κτηνίατρο, δεν θα μου πήγαινε το χέρι να ψεκάσω από μόνος μου. Ίσως είμαι υπερβολικός.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Κι η Μούζη 2,5 μηνών που την απέκτησα ξυνόταν αλλά παρατήρησα ότι το έκανε πιο έντονα αμέσως μετά τα γεύματά της.. Επίσης στο δέρμα της παρατήρησα ξηροδερμία σαν πιτυρίδα.. Το απέδωσα στην τροφή, κι έτσι πήρα μια εξειδικευμένη για κουτάβια της ράτσας της. Το πρόβλημα υποχώρησε λίγο, αλλά εξαλείφτηκε μόνο όταν ξεκίνησα να της δίνω αρχικά συμπλήρωμα από λάδι σολομού και στη συνέχεια κάψουλα ιχθυέλαιο του Κορρέ, για να αποφεύγω τη μπόχα. Από τότε όλα καλά.. Όλοι μάλιστα έχουν να λένε για το τρίχωμά της. Δεν αποκλείεται να είναι μια δυσανεξία στα σιτηρά που περιέχουν οι περισσότερες τροφές. Τώρα έχω καταλήξει σε μια χωρίς σιτηρά, με πολύ καλή σύνθεση, μέχρι να της το γυρίζω σε Barf, όπως σκοπεύω να κάνω κάποια στιγμή.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα