κλωνοποιημενος σκυλος

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
​Περίπου 73.000 ευρώ και την ευκαιρία να κλωνοποιήσει τον σκύλο της είχε μια Βρετανίδα που πήρε μέρος σε διαγωνισμό. Η ίδια το σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό και τελικά η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα, αφού σε εργαστήριο στη Νότια Κορέα, οι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο της Βρετανίας.

H 12χρονη Winnie, ένα dachshund που έχει κλέψει την καρδιά της ιδιοκτήτριάς, κλωνοποιήθηκε και δημιουργήθηκε έτσι ένα κουτάβι, που το ονόμασαν mini Winnie, δίνοντας έτσι την ελπίδα σε αρκετούς λάτρεις των σκυλιών να αποκτήσουν το «πιστό αντίγραφο» του σκύλου τους.

«Εμείς οι Βρετανοί δενόμαστε πάρα πολύ με τα σκυλιά μας, οπότε η εξέλιξη αυτή είναι καταπληκτική. Το σκυλάκι μου είναι ξεχωριστό, είναι ήδη 12 ετών και δεν θα ζήσει πολύ ακόμα. Ο φίλος μου πάντα μου έλεγε για πλάκα ότι πρέπει να βρούμε τον κλώνο της και τότε ήταν που διάβασα για τον διαγωνισμό στον οποίο ο νικητής θα μπορούσε να κλωνοποιήσει το κατοικίδιό του», είπε η Ρεμπέκα.
Η mini Winnie… «γεννήθηκε» στις 30 Μαρτίου σε ένα εργαστήριο της Σεούλ και όπως όλα δείχνουν αρκετοί ακόμα Βρετανοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Rebecca, αν και είναι αρκετά ακριβό.

Παρ’ όλ’ αυτά, με το που έγινε γνωστή η είδηση ότι κλωνοποιήθηκε το πρώτο σκυλί άρχισαν και οι αντιδράσεις. Ο γενετιστής που το 1996 δημιούργησε την Dolly, δήλωσε ότι βλέπει με επιφυλακτικότητα την κλωνοποίηση των σκύλων, αφού όπως είπε δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουν ένα πιστό αντίγραφο του σκύλου τους.
Η Rebecca πάντως το τόλμησε και δεν φαίνεται να το μετανιώνει. Αφού κέρδισε τον διαγωνισμό,γενετιστές πήραν δείγμα από το δέρμα του σκύλου της και το αποθήκευσαν σε υγρό άζωτο πριν το στείλουν στη Νότια Κορέα.

Στη Σεούλ, τα κύτταρα της Winnie μεταφέρθηκαν στα ωάρια ενός δότη σκύλου της ίδιας ράτσας και μια σπίθα ηλεκτρικής ενέργειας δημιούργησε ένα κλωνοποιημένο έμβρυο που μετά μεταφέρθηκε σε έναν παρένθετο σκύλο.

Η mini Winnie γεννήθηκε με καισαρική τομή και ζύγιζε μόλις 45 γραμμάρια.

Πάντως το σκυλάκι δεν θα συναντήσει την μεγάλη Winnie για αρκετό καιρό ακόμα αφού για τη δική της προστασία θα βρίσκεται σε καραντίνα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δημιουργήθηκε ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος στη Βρετανία

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
45 γρ.... θα ειναι θαύμα να επιβιωσει...

Δεν αξιζει καν να σχολιασω όλη την παράνοια του υπολοιπου άρθρου...

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Συμφωνώ γκελλυ. Πόση ματαιοδοξία πιά.
Πάντως και η ντολη και λοιποί κλώνοι είχαν πολύ μικρο χρονο ζωής αν θυμάμαι καλά λίγους μηνες.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ματαιοδοξία, εγωισμός... ανικανοτητα να αποδεχτουμε το πεπερασμένο της ζωής...

Αλλά 45γρ ειναι υπερβολικά μικρό για να καταφερει να επιβιώσει περα από λιγους μηνες. Πόσο μαλλον να αναπτυχθεί και σωστά....

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
«Εμείς οι Βρετανοί δενόμαστε πάρα πολύ με τα σκυλιά μας...
Ναι μονο εσεις το κανετε αυτο~

ειμαι πολυ κατα σε ολο αυτο και με μεγαλη δοση υπερβολης. 73.000 ευρω? ποσα σκυλακια θα ειχε σωσει

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
ευτυχώς που κοστίζει 73.000 ευρώ, αλλιώς θα βλέπαμε 39075982759827582375 παραπάνω αγγελίες ιδιωτών...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως και η ντολη και λοιποί κλώνοι είχαν πολύ μικρο χρονο ζωής αν θυμάμαι καλά λίγους μηνες.
Πάει καιρός και δε θυμάμαι που το είχα διαβάσει ή πόσο έγκυρο ήταν η πηγή, αλλά η Ντόλυ, το κλωνοποιημένο πρόβατο, αν και νεαρό σε ηλικία πέθανε από... γήρας. Νομίζω ότι τα κύτταρά της ήταν γερασμένα καθώς το πρόβατο δότης ήταν μεγάλο σε ηλικία, επομένως την ίδια ηλικία είχαν και τα κύτταρα της Ντόλυ, τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να αναπλαθονται όπως σε έναν πραγματικά νεαρό οργανισμό. Αν δεν έχει λυθεί το "πρόβλημα" αυτό, τότε λυπάμαι πως η mini Winnie έχει ήδη ηλικία δώδεκα ετών...

Όλο αυτό, πέρα από το παράλογο του όλου θέματος... Α! και κάπου αλλού είχα ακούσει ότι η όλη διαδικασία είναι πιο φτηνή. Για 50.000 ήξερα

undead

Active Member
29 Μαρτίου 2014
31
51
Το όλο θέμα είναι πραγματικά τραγικό και το μόνο που του αξίζει είναι πλήθος αντιδράσεων... η κλωνοποίηση κατεδαφίζει τελείως την έννοια της μοναδικότητας, είναι προσβολή στη φύση!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Βλέπω η ζυγαριά λέει οτι το κουτάβι τώρα είναι 520 γρ., άρα πάει καλά.
Εν το μεταξύ όλη αυτή η ιστορία μου φάνικε αστεία, τέτοια dachshund black&tan πουλάνε κάργα και με λιγότερα από 73.000 €, σαν να κορόϊδεψαν τη γυναίκα και καλά της έκαναν βέβαι.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Google λέει οτι η Dolly έζησε 6,5 χρόνια, δεν πέθανε από φυσικά αίτια, την έκαναν ευθανασία είχε κάτι σοβαρό με τα πνευμόνια της και αρθρίτιδα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Βλέπω η ζυγαριά λέει οτι το κουτάβι τώρα είναι 520 γρ., άρα πάει καλά.
Εν το μεταξύ όλη αυτή η ιστορία μου φάνικε αστεία, τέτοια dachshund black&tan πουλάνε κάργα και με λιγότερα από 73.000 €, σαν να κορόϊδεψαν τη γυναίκα και καλά της έκαναν βέβαι.
Κερδισε ενα διαγωνισμο οποτε δεν ξερω αν πλήρωσε η ιδια κατι. Επισης ηθελε το σκυλο της, οχι ενα οποιοδηποτε dachshund. Υπαρχει διαφορά. Αρα λιγο ακυρο αυτο με την κοροιδια αν αυτο ηταν που σε προβληματισε στο αρθρο.

Ας κανω το δικηγορο του διαβολου.

Μου κανει εντυπωση που αντιδρατε ετσι. Αφου ο σκυλος ειναι αποτελεσμα ανθρωπινης παρεμβασης, τι κανει αυτήν την πρακτικη (η mini winnie ειναι ο πρωτο βρετανικό κουτάβι- η εταιρεία λεει οτι εχει κλωνοποιησει πάνω απο 500 σκυλια) υπερβολικη;
Γιατί οχι! Λεφτά και μερακι να υπαρχουν και ολα γίνονται.

Αυτο που μου εκανε ειναι η αποψη του γενετιστη
Παρ’ όλ’ αυτά, με το που έγινε γνωστή η είδηση ότι κλωνοποιήθηκε το πρώτο σκυλί άρχισαν και οι αντιδράσεις. Ο γενετιστής που το 1996 δημιούργησε την Dolly, δήλωσε ότι βλέπει με επιφυλακτικότητα την κλωνοποίηση των σκύλων, αφού όπως είπε δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουν ένα πιστό αντίγραφο του σκύλου τους.
Πιο συγκεκριμένα ειπε οτι αν συμπεριφερθείς διαφορετικά σε ένα σκύλο θα έχεις έναν αλλο σκυλο.

Britain's first cloned dog born after £60,000 test-tube procedure | Science | theguardian.com

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Αυτο που μου εκανε ειναι η αποψη του γενετιστη

Πιο συγκεκριμένα ειπε οτι αν συμπεριφερθείς διαφορετικά σε ένα σκύλο θα έχεις έναν αλλο σκυλο.
Κι εγώ σ'αυτό ακριβώς στάθηκα όταν διάβαζα το άρθρο. Δεν πήγε και κανα ημίαιμο να πεις, dachshund κλωνοποίησε, ούτως ή άλλως ο χαρακτήρας του δεν μπορεί να είναι ίδιος, μούρη είτε έπαιρνε καινούργιο είτε κλωνοποιούσε, η ίδια θα ήταν,άι πόσες διαφορές να έχει;; Κι εγώ έλεγα παλιά "αχ να είχα έναν κλώνο του Άιζακ", ε μου ήρθε ο Iggy που ώρες ώρες λες κι είναι ένα και το αυτό. Πάρ' τα τώρα που ήθελες και κλώνο λέω.
Επίσης, μπορούν αν θέλουν να κλωνοποιήσουν οι Βρετανοί τα μάρμαρα και να μας στείλουν τα δικά μας πίσω. Καιρός είναι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Επίσης, μπορούν αν θέλουν να κλωνοποιήσουν οι Βρετανοί τα μάρμαρα και να μας στείλουν τα δικά μας πίσω. Καιρός είναι.
Kαλό!!!

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα, για μένα η εντύπωση ότι ο κλώνος είναι ο σκύλος ή ο άνθρωπος που αγάπησες και θέλεις πίσω είναι ουτοπία. Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο όσο και να χτυπιόμαστε, και σε έναν άνθρωπο θα το βλέπαμε ακόμη πιο έντονα. Είναι πολλά που διαμορφώνουν την μοναδικότητα μας πέρα από το DNA.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και εγώ θελω να με κλωνοποιήσουν αλλά μου λένε ότι δεν εχω σωστό ταπεραμέντο...

Θα επρεπε να εκτιμάμε ό,τι εχουμε, για όσο το έχουμε. Και όχι να κυνηγάμε ουτοπίες προκειμένου να ξεπεράσουμε τύψεις για λάθη που καναμε και εγωισμους αγκιστρωμένοι σε ψυχές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Θα επρεπε να εκτιμάμε ό,τι εχουμε, για όσο το έχουμε. Και όχι να κυνηγάμε ουτοπίες προκειμένου να ξεπεράσουμε τύψεις για λάθη που καναμε και εγωισμους αγκιστρωμένοι σε ψυχές.
Εύγε για την τοποθέτηση σου!!! :p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εύγε για την τοποθέτηση σου!!! :p
ντροπη σου που μου εκοψες την πρώτη περιοδο.... επρεπε να μου πεις και εκει "μα όχι μια χαρα εισαι για κλωνοποιηση"

Πέρα από την πλάκα, ας ωριμάσουμε ως προσωπικότητες και ας μάθουμε την αξία της αγάπης που λαμβάνουμε καθε μέρα...

Στο παρελθόν ειχα δει να κάνουν τις στάχτες των νεκρών είτε συγγενών ειτε κατοικιδιων, κοσμημα... συγκρινεται το ωραιότερο διαμάντι του κοσμου με τα μάτια ενος ανθρωπου/σκύλου που σε αγαπάει? Έχουμε χάσει τη μπάλα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Στο παρελθόν ειχα δει να κάνουν τις στάχτες των νεκρών είτε συγγενών ειτε κατοικιδιων, κοσμημα... συγκρινεται το ωραιότερο διαμάντι του κοσμου με τα μάτια ενος ανθρωπου/σκύλου που σε αγαπάει? Έχουμε χάσει τη μπάλα...
Aν ρωτάς εμένα ας κρατήσουν τις στάχτες και ας μου δώσουν το διαμάντι :p

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Τερμα ακυρη η ολη προσπαθεια.. Αντεγραψαν το εξωτερικο, τον χαρακτηρα δεν μπορουν και να θελουν. Διαφορετικα ερεθισματα θα παρει απο οτι η πρωτη σκυλα..

Μια μ@λ@κια και μιση.