καταλαβαίνουν τελικά?

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
μιας που εχουμε μιλησει πολλες φορες για το αν καταλαβαινουν τα σκυλια αυτο που τους λεμε ή απλως συνδυαζουν καποια πραγματα εχω να σας ρωτησω κατι...στον σκυλο μου που εχω εδω και 12 χρονια τωρα, απο πολυ μικρη ηλικια, συμβαινει το εξης...οταν μενει μονος σπιτι, οποιοσδηποτε της οικογενειας γυριζει σπιτι πρωτος, τον ρωταει ''εχεις κανει καμια ζημια?'' παντα με ηρεμη φωνη και με τον ιδιο τονο. εαν ο κυριος ειχε κατουρησει μεσα στο σπιτι, σαν απαντηση στην ερωτηση, κατεβαζει κεφαλι και αυτια και πηγαινει κατω απο το κρεβατι. εαν παλι δεν ειχε κανει τιποτα, απλως κανει τις χαρες και τα παιχνιδια του. να προσθεσω πως ποτε δεν του μαθαμε οτι η λεξη ''ζημια'' σημαινει οτι εχει κατουρησει ή οχι. πως το εξηγειτε εσεις?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
πιστευω οτι μετα απο καποια χρονια καταλαβαινουν και ολοκληρες προτασεις χωρις να εχουμε μπει οι ιδιοι στον κοπο να τους τις μαθουμε.Εμενα εναι 2,5 χρονων περιπου και πολλες φορες παραξενευομαι απο τι εχει μαθει,φρασεις,λεξεις, που η ιδια δεν του εμαθα ποτε.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καταλαβαίνουν,καταλαβαίνουν!
Δεν ξέρω κατα πόσο όμως μπορούν να αντιληφθούν φράσεις ολόκληρες αλλά κάποιο συνδυασμό λέξεων πολύ πιθανό!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
βερόνικα το πόσο συμφωνώ μαζί σου δε λέγεται...
η ρούνη όταν θέλω να τη βάλω μέσα, ανοίγω την πόρτα και της λέω "έλα κορίτσι μου" και τσακίζεται να μπει. όταν έχει κάνει καμιά κουτσουκέλα, χωρίς να ξέρω κάτι εγώ, γιατί δεν έχω ολοκληρωμένη οπτική επαφή με την αυλή, και της λέω να μπει μέσα, στον ίδιο τόνο, αυτή στέκει παγωτό και με κοιτάζει. ε, τότε καταλαβαίνω ότι έχει κάνει κάτι, και βγαίνω να δω το μέγεθος της ζημιάς. έχει πολύ πλάκα. μετά. γιατί εκείνη την ώρα βγάζω καπνούς απ'τ'αυτιά....

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Η μαμα μου υιοθετησε το καλοκαιρι μια αδεσποτιτσα απο το δρομο. Το τι καταλαβαινει δε λεγετε ! Της λες "εισαι γλυκουλα/ομορφουλα κτλ" κ βαζει τα χερακια στα μουτρα κ τα τριβει ,κανει ναζια! Της λες "εμεις φευγουμε δε θα ερθεις" κ καθετε,δεν ερχετε μαζι.Της λες "στο κρεβατι σου" κ παει με τη πρωτη ,μονη της.Επισης χορευει !!! Ξερετε αυτο που κανουν κ σηκωνονται στα 2 κ κουνανε τα μπροστινα ποδια ,μολις της πεις "ελα χορεψε" σηκωνεται κ αρχιζει ο καραγκιοζης ,κανει κ σβουρες ! Μαλλον θα ηταν απο σπιτι ,αλλα τοσο πολυ να ασχοληθηκαν μαζι της κ μετα να τη παρατησαν ; Δε ξερω... πρεπει να εχει φαει κ ξυλο ,γιατι ειχε περιοδο κ την ακολουθουσαν αρσενικα κ η μαμα σηκωσε ενα ξυλο απο το εδαφος για να τα διωξει ,κ η Εμιλι κοκαλωσε απο το φοβο της.Κ στην αρχη οταν τη σηκωνες αγκαλια ετρεμε . Οποτε μαλλον ξυλο της δινανε στο παλιο σπιτι ...
Επισης κανει κ το αλλο ,δε μπαινει σπιτι αν εχουν λασπωθει τα ποδια της ! Η χαρα της μανας μου !!Καθετε στο μπαλκονι μεχρι να τη παρουμε αγκαλια να τη βαλουμε στη μπανιερα.
Κ το αλλο που εγινε τις προαλλες...δε της αρεσει το αυτοκινητο ,αλλα η μαμα μου ηταν να φυγει να ερθει σε μενα να με δει λιγες μερες. Δε θα την επερνε μαζι ...κατεβηκε η Εμιλι τις σκαλες κ μολις ανοιξε η πορτα απο το αμαξι θρονιαστηκε στο καθισμα του συνοδηγου !! Καταλαβε που θα λειψει περισσοτερο γιατι ειδε να περνει πραματα μαζι μαλλον !!
Γι'αυτο πιστευω καταλαβαινουν :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ρε παιδιά, αυτό με τα πρώην αδέσποτα είναι μαγικό! Ακριβώς τα ίδια και η Αστερίτσα. ''Είσαι όμορφη, κουκλιτσα, τσαχπινα'' και πέφτει ανάσκελα και κάνει ναζάκια. ''Φιλάκι;'' σλουρπ, ''μ'αγαπάς;'' αγκαλιά και σλουρπ, ''έλα να κοιμηθούμε'' ξαπλώνω και μπαίνει μέσα στα ρούχα, απλώνει και τις ποδάρες και χώνει τη μουσούδα στο λαιμό μου!! Ισως επειδή δε με βλέπει συχνά -ποιος ξέρει. Ακούει ό,τι της πουμε, δεν κάνει ζημιές, λερώνει εξ αρχής μόνο στο μπαλκόνι, αν ζοριστεί, και στη βόλτα ούτε τραβάει ούτε λυσσάει όπως τα μικρά. Περπατάει καμαρωτή και χαρούμενη, γυρνάει με κοιτάει, κάνει και κάτι ακροβατικά από τη χαρά της. Όταν τρώμε; Ξαπλώνει και μας κοιτάει. Κυρία με τα όλα της!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97