κανε κορσο και κτητικοτητα

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
γεια σασ!εχω ενα κανε κορσο θυλικο 11 μηνων και παρουσιαζει επιθετικοτητα στουσ ξενουσ (...παρ' ολο που εχει κανει κοινωνικοποιηση) .την προηγουμενη φορα ηρθε στο σπιτι μια φιλη μου και μου ειπε οτι τησ αρεσαν πολυ κατι παπουτσια που ειχα και τησ τα εδωσα να τα δοκιμασει...μολισ τα αφησα κατω η ιρισ(ετσι λεγεται το κανε κορσο μου) αρπαξε το ενα παπουτσι και γρυλιζε, δεν την αφηνε να τα αγγιξει καθολου.γενικα το εχει ξανακανει... δεν αφηνει τουσ ξενουσ να αγγιζουν οτι ανηκει σε εμενα!!!αυτο ειναι καλο?δηλαδη δειχνει οτι προστατευει την περιουσια μου ή ειναι τελειωσ αφυσικη η συμπεριφορα τησ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες nina3
Εχει κάνει βασική υπακοή; Με τον εκπαιδευτή -αν έχει υπάρξει- έχεις μιλήσει;
Το κάνει μόνο σε ξένους ή το κάνει και σε σένα; Σε άλλα μέλη της οικογένειας; Σε άλλες περιπτώσεις;
Γιατί αν το κάνει μόνο με παπούτσια, μπορεί να της αρέσουν και να τα θέλει δικά της :D

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
ναι εχει κανει βασικη υπακοη!ουτε σε εμενα,ουτε στην οικογενεια κανει ετσι μονο σε ξενουσ και ασ τουσ εχει δει πανω απο μια φορα!!γενικα οτι αγγιζω εγω μετα γινεται απαγορευμενο για τουσ αλλουσ... πχ ειχα δανειστει το ποδηλατο μιασ φιλησ μου και μολισ ηρθε εκεινη να το παρει τησ γρυλιζε...το ειπα στον εκπαιδευτη και προσπαθησαμε να κανουμε μια αναπαρασταση για να δει το προβλημα αλλα τιποτα...
ειμαστε κυριεσ μπροστα του...!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τι να σου πω;
Νομίζω ότι θα πρέπει να επιμείνετε με τον εκπαιδευτή. Το ότι δεν το κάνει μπροστά του, δεν ακυρώνει την μαρτυρία την δική σου και των φίλων σου ενδεχομένως. Αυτός είναι αρμόδιος να καταλάβει το πως και το γιατί. Την βασική την έκανε εσώκλειστη στις εγκαταστάσεις του ή με την δική σου παρουσία και συμμετοχή;

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
την βασικη υπακοη την εχει μαθει απο εμενα χωρισ εκπαιδευτη και με πολλα μεζεδακια...τον εκπαιδευτη τον εφερα μονο για την κοινονικοποιηση του σκυλου αλλα και για να με μαθει πωσ να συνεργαζομαι με την ιρισ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δηλαδή τι ακριβώς έκανε για την κοινωνικοποίηση; Γιατί όπως τα λες, δεν είχε και μεγάλη επιτυχία.

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
συναντιομασταν στην σχολη οπου υπηρχαν και αλλα σκυλια και ανθρωποι!με τα σκυλια τα παμε τελεια!!με τουσ ανθρωπουσ παλι ημαστε επιφυλακτικοι παρ' ολο που τησ εδιναν και μεζεδακια και την χαιδευαν...δεν ξερω ισωσ να φταιει που ειναι κανε κορσο και δεν εμπιστευεται τουσ αγνωστουσ

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εχεις εναν σκυλο που ανηκει σε μια ρατσα που φτιαχτηκε για να φυλαει

πρωτα απο ολα να βαλεις ορια στους επισκεπτες

μια ερωτηση εχω να κανω , αν την διορθωσεις σταματαει την διεκδικηση ;

η κοινωνικοποιηση δεν σημαινει η σκυλοι να γινονται λουτρινα και να δεχονται το οτιδηποτε απο ατομα που δεν ανηκουν στην αγελη

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
μολισ τησ πω οχι αμεσωσ σταματαει...παλι καλα!!!αυτο που θελω να μαθω ειναι εαν αυτο που κανει ειναι "φυσιολογικο'' ή σιγα σιγα θα μετατραπει σε επιθετικοτητα?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
μεχρι τωρα ειναι φυσιολογικο εφ οσον ο σκυλος σε ακουει και θεμιτο φανταζομαι εφ'οσον ηθελες κανε κορσο

αν θα προχωρησει περαιτερω εξαρταται απο εσενα ( ποσο καλα διαβαζεις τον σκυλο σου )
και απο το οτι ειναι μικρη ακομα - λογικα θα προχωρησει σε πιο σοβαρη σταση του σκυλου απεναντι στους ξενους

εγω δεν θα αφηνα τους επισκεπτες να κανουν πολλα γυρω απο τον σκυλο παντως και για να μην στρεσαρεται ο σκυλος και για να μην τρεχεις μετα

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
εχεις εναν σκυλο που ανηκει σε μια ρατσα που φτιαχτηκε για να φυλαει

πρωτα απο ολα να βαλεις ορια στους επισκεπτες

μια ερωτηση εχω να κανω , αν την διορθωσεις σταματαει την διεκδικηση ;

η κοινωνικοποιηση δεν σημαινει η σκυλοι να γινονται λουτρινα και να δεχονται το οτιδηποτε απο ατομα που δεν ανηκουν στην αγελη
Εδω νομιζω οτι εχει ληξει το θεμα.
Ο Νικος τα ειπε ολα.
Αν σε ενοχλει η συμπεριφορα της,
εχεις παρει λαθος σκυλο.
Υ.Γ.1
Αν θες να αλλαξουμε.
Η δικια μου τους γλυφει ολους,
ακομη και αυτους,που θα μας αδειασουν το σπιτι.
θα μας παρουν και τα σωβρακα.
Υ.Γ.2
Τα περι ανταλλαγης ειναι
αστειο.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω θα διαφωνησω... η κτητικοτητα δεν εχει να κανει με τη φυλαξη...
Δηλ. ενα τσιουαουα με την ιδια συμπεριφορα ειναι επειδη εχει το ενστικτο φυλαξης... φιλης μου και συμφορουμιτισας το τσιουαουα εχει την ιδια συμπεριφορα.. μολις πλησιαζουμε τα πραγματα της αρχιζει και γαυγιζει επιθετικα... ειναι φυλακας δηλ?
Η φιλη μας ειπε οτι δεν αφηνει τα πραγματα της να τα αγγιζει αλλος ανθρωπος οχι οτι ειναι επιφυλακτικη με τους ξενους ή οτι ποστατευει το χωρο της μη επιτρεποντας σε ξενους να εισερχονται σε αυτον.
Νομιζω οτι τα πραγματα τα απλοποιουμε πολυ... Καλο θα ηταν να γαψει και ενας εκπαιδευτης απο το φορουμ για το θεμα αυτο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμαλια, μην υποτιμας τα τσιουάουα! Να μην μιλησω και για τα πινσερακια που ειναι γεννημενοι φυλακες! :D

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
η κτητηκοτητα ειναι επιθυμητο χαρακτηριστικο της φυλης - ηταν τουλαχιστον στην αρχη - τωρα φτανει απλα να ξαπλωνουν και να τους τρεχουν τα σαλια

τα κανε πρεπει να λειτουργουν ετσι , να μην επιτρεπουν τιποτα σε κανεναν ξενο μεχρι να τους πει το αφεντικο τους

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Σκύλος που επεμβαίνει στις συναναστροφές του ιδιοκτήτη του (έτσι αυθαίρετα) προσβάλλει ΚΑΙ τον ιδιοκτήτη του.

Είχα το ίδιο θέμα με το Σνάουτσερ μου όταν ήταν νεαρός. Ιδιο ακριβώς. Η φάση με τα παπούτσια με έκανε και γέλασα (μια φορά ο σκύλος δεν άφηνε την φίλη μου να πάρει τα παπούτσια που τις χάρισα).

Πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση (πιο κοινωνικοποιημένος σκύλος από τον δικό μου δεν υπήρχε!). Είναι καθαρά θέμα ενστίκτου (φύλαξης αντικειμένων).

Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια, έχεις ΦΟΒΕΡΟ σκύλο. Θα γίνει απίστευτη όταν ωριμάσει!
Και ναι, ούτε οι φίλοι σου δεν θα μπορούν να σε πειράξουν ή να μπουν στον σπίτι αν λείπεις. Ακόμη κι εκείνοι που οι σκύλα σου "αγαπάει"!

Αλλά έχεις αρκετή δουλίτσα μπροστά σου (μάλλον για τα επόμενα 7 χρόνια!).

Ναι, μεν η σκύλα έχει καλά ένστικτα και μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται, ΑΛΛΑ:

Το παρακάνει. Τα παπούτσια είναι δικά σου, το σπίτι δικό σου, οι φίλοι δικοί σου και στην τελική: κι η σκύλα ΔΙΚΗ σου είναι.

Αυτό πρέπει να της το δώσεις να το καταλάβει ΚΑΛΑ.

Δεν μας είπες εσύ πως αντέδρασες όταν γρύλιζε στους φίλους σου....
Χρειαζόταν ΠΟΛΥ γερό μάλωμα εκεί η σκύλα.
Πρέπει να καταλάβει πως δεν αποφασίζει εκείνη, αλλά εσύ. Εσύ είσαι ο "πρόεδερος" εκείνη ο "αντιπρόεδρος". Όταν λείπεις για δουλειές, ας κάνει ότι τις καπνίσει.

Όχι όμως να τρομάζει τους καλεσμένους σου.
Είναι κακές δημόσιες σχέσεις!:p

Μάλωμα θέλει εκεί (και από το πιο χοντρό μάλιστα).
Γιατί ΕΣΕΝΑ προσβάλει! (πέρνει την θέση του προέδρου).

Last edited:

nina3

Active Member
3 Ιουνίου 2010
34
0
σασ ευχαριστω πολυ ολουσ για τισ απαντησεισ σασ!!λοιπον οταν η ιρισ γρυλιζει τησ λεω ενα ΟΧΙ(με κοιταει περιεργα) και σταματαει... αλλα συνεχιζει να ειναι σε ''ετοιμοτητα'' για τα υπολοιπα πραγματα του σπιτιου!!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θαυμάσια!

Σε λίγους μήνες (ωριμάζοντας και μαθαίνοντας τι ζητάς) θα το σταματήσει τελείως. Θα είναι όμως πάντα σ' επιφυλακή (το νού σου!).

Εγώ δεν την γλύτωσα τόσο εύκολα... (είχαμε πολλούς "καβγάδες" μέχρι να ακούει στο απλό "όχι").

Αστέρι είναι! Μείνε στις θέσεις σου (ως "πρόεδρος") και θα έχεις απίστευτο σύντροφο (και καταπληκτικό φύλακα).