καλως ηρθα

gianmav

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
10
0
... και καλως σας βρηκα.
ειμαι ενας χαρουμενος ιδιοκτητης ενος ημιαιμου θηλυκου μποξερ και θα ηθελα να αποκτησω και ενα γερμανικο ή βελγικό ποιμενικο(τερβιρεν) για να του κανει παρεα οταν θα ειμαστε στη δουλεια.Θα μπορεσουν να συμβιώσουν μαζι αν ειναι και ο ποιμενικος θηλυκο? Και τι απο τους 2 ποιμενικους μου προτεινετε?
ευχαριστω

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλωσόρισες και χρόνια πολλά. Θα έλεγα να κοιτάξεις την προσωπικότητά του πρώτα, διάβασε και κανά βιβλίο αν δεν το έχεις ήδη κάνει για ψυχολογία σκύλου και αν μπορείς πάρε μαζί το υπάρχον να διαλέξει το καινούριο. Έβγαλε μόλις μια τριλογία ο Cesar Millan σε DVD που έγινε ανάρπαστη και ασχολείται με όλα αυτά τα θέματα, Mastering Leadership είναι ο τίτλος και το πρώτο ασχολείται με το πώς να διαλέξεις σκύλο σύμφωνα με διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου σκύλου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Καλως ηρθες.
Αν τα καθοδηγησεις σωστα και τους κανεις να καταλαβουν τι τους επιτρεπεις και τι οχι,τοτε δεν νομιζω να συναντησεις σοβαρα προβληματα.Γερμανικο ποιμενικο ειναι πιο ευκολο να βρεις απο Ελληνες Εκτροφεις,για τερβιρεν δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ευκολο.:)

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Καλώς ήρθες και από εμένα! :)

Εγώ απλά θα ήθελα να επισημάνω πως αν το κίνητρο για να αποκτήσεις 2ο σκύλο είναι ότι θα κάνει παρέα στον 1ο και ο 1ος θα είναι έτσι πιο ήσυχος όσο θα είσαστε στην δουλειά , τότε μάλλον κάπως "στραβά" αρχίζει η αναζήτηση.

Αυτό το λέω γιατί τα 2 σκυλιά έχουν διπλές υποχρεώσεις από το ένα και όχι μισές.Αν λοιπόν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ένα σκύλο , θα υπάρχει πολύ λιγότερος για δύο.

Επίσης θα πρέπει να σκεφτείτε και το πως θα αντιμετωπίσετε διάφορα θέματα , όπως για παράδειγμα ένα ανεπιθύμητο ζευγάρωμα ή ακόμα και την "αναστάτωση" εκείνης της περιόδου κάθε εξάμηνο.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει πρώτα να "στρώσουν" τα πράγματα με τον ένα σκύλο και μετά να προχωρήσετε στην απόκτηση δεύτερου?

Άρα η επιλογή φυλής δεν είναι το πρώτο που θα πρέπει να σας απασχολήσει.

Με κάθε σεβασμό...:)