καλησπερα

evi-s

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2006
27
0
Καλησπέρα σε όλους. Συγχαρητήρια για το forum. Πριν λίγο καιρό είχα τη Λασυ μου (Κόλλι) δυστυχώς την έχασα στα 11 της από καρκίνο, μεγαλώσαμε μαζί και ήταν δίπλα μου σε πολλές άσχημες καταστάσεις που είχαν συμβεί στην οικογένεια μου. Μου λείπει πολύ.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Μετά από ποσό καιρό θα ήταν καλό να πάρω άλλο? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ράτσα παρόμοια σε χαρακτήρα με κόλλι? Σκεφτόμαστε για Γκολντεν Ρητρηβερ Τι λέτε?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
καλως ηρθες

δεν υπαρχει στανταρ χρονος οταν νοιωσεις ετοιμος!
εξαρταται τι θες για σκυλο τι σου αρεσει απο σκυλους:
ψηλα- κοντα- χοντρα-λεπτα
με τριχα -χωρις τριχα,
φυλακες- παρεα,
κυριαρχικα, λιγο κυριαρχικα, καθολου,
με πολλες-λιγες-καθολου απαιτησεις ασκησης
και φυσικα δεν θα το παρεις απο πετ σοπ!

καλως ηρθες και παλι
ο αντμιν θα το στειλει εκει που πρεπει το τοπικ

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να υϊοθετήσεις ένα κουτάβι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Θα σου κάνει καλό να έχεις ένα χαζοβιόλικο,παιχνιδιάρικο, τρυφερό και μαλλιαρό πράγμα στα πόδια σου, για να το αγαπάς και να το φροντίζεις και θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την πίκρα για το κορίτσι σου.
Γιατί ράτσα με παρόμοιο χαρακτήρα με Κόλεϋ?
Γιατί όχι Κόλεϋ?
Καλώς όρισες :)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
welcome και απο μενα....και σου ευχομαι να βρεις τις απαντησεις που ψαχνεις μεσα απο το dogforum

Καλο ειναι να ανοιξεις ena neo post στα γενικα ετσι ωστε ολα τα μελοι του φορουμ να εχουν την δυνατοτητα να το διαβασουν αλλα και να γραψουν τις αποψεις τους....

S

SwkDoG

Guest
Γειά σου evi-s και καλή διαμονή στο dogforum!!... :D

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πως δεν υπάρχει "συνταγή" στο πότε μπορώ να πάρω δεύτερο σκύλο μετά το χαμό του πρώτου.
Τα κριτήρια είναι τα ίδια με το "Να πάρω σκύλο?..."...Δηλαδή πληρώ τις προϋποθέσεις ενός υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου?...Με τον χρόνο και την όρεξη που χρειάζετε ένα κατοικίδιο σαν τον σκύλο και έχω τις "βασικές" γνώσεις για την απόκτηση του?...
Και άλλα πολλά ερωτήματα που θα απαντήσεις εσύ με την καθοδήγηση ίσως κάποιον άλλων (...μέσα ή έξω από το φόρουμ).

Όσο για ράτσες υπάρχουν πολλές που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να σε κερδίσουν με τα χαρίσματα τους!... :)
Ακόμα και μη καθαρόαιμα σκυλιά...Η τελική απόφαση είναι πάντα δικιά σου!

Υ.Γ. Για άλλες ερωτήσεις σου καλό θα ήταν να ανοίξεις καινούργιο θέμα σε όποιο από τα υποφόρουμ κρίνεις ότι αρμόζει.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Καλώς ήρθες στο forum.
H γνώμη μου είναι ότι όσο πιο σύντομα το πάρεις τόσο πιο σύντομα θα το ξεπεράσεις.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Καλως όρισες στο forum.

Η γνώμη μου είναι να ανοίξεις μια εφημερίδα και να πάρεις μια από αυτές τις υπέροχες αδέσποτες μουσούδες που σε έχουν πραγματικά ανάγκη το συντομότερο δυνατό. :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
καλωσηρθες :D

Μετά από ποσό καιρό θα ήταν καλό να πάρω άλλο?
αμεσως, θα ελεγα.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ράτσα παρόμοια σε χαρακτήρα με κόλλι? Σκεφτόμαστε για Γκολντεν Ρητρηβερ Τι λέτε?
γιατι οχι ξανα κολλι? αλλα και γκολντεν ριτριβερ ειναι πολυ γλυκια ρατσα. μην κολλας στο θεμα της ρατσας γενικως :wink:

evi-s

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2006
27
0
Δεν κολλάω στο θέμα της ράτσας κολλάω στο θέμα της υγείας ένα αδέσποτο δεν ξέρεις ποτέ εάν είναι υγειές( ούτε τα κληρονομικά) και αν δεν είναι, θεραπεύετε? Αν όχι?
Δεν είμαι άνθρωπος που θα πάρω ένα σκύλο και θα τον αφήσω, εδώ και 2 χρόνια ούτε διακοπές δεν πηγαίναμε για να μην ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι είχε μεγαλώσει. Ποτέ δεν την άφησα και δεν την εμπιστεύτηκα σε κανέναν.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
μπα, δεν ειναι ετσι. τα ημιαιμακια σε γενικες γραμμες βγαζουν λιγοτερα προβληματα υγειας. εξαρταται βεβαια και απο τις διασταυρωσεις... αλλα αυτα που προερχονται απο 500 φυλες, ειναι τελικα η εκπληξη στο θεμα της υγειας...
ρισκαρεις ομως στο θεμα χαρακτηρα. και εκει θελει κοπο :)

τοχαμε συζητησει και σε καποιο αλλο ποστ αυτο για την υγεια, δε θυμαμαι ποιο ηταν. καποιο στο "διαλεγοντας σκυλο". μια δημοσιευση αρχικα του ΜΑΚΗΣ ηταν.

αφου σε ενδιαφερει τοσο πολυ η υγεια, σιγουρα δεν μπορω να προτεινω παραδειγμα μποξερ, μπουλντογκ, κινγκ τσαρλς.
αληθεια, το κολλι σου πώς τα πηγαινε γενικως απο υγεια?

βαλε κανα θεμα καινουριο στο "διαλεγοντας σκυλο" αν θελεις.

Δεν είμαι άνθρωπος που θα πάρω ένα σκύλο και θα τον αφήσω, εδώ και 2 χρόνια ούτε διακοπές δεν πηγαίναμε για να μην ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι είχε μεγαλώσει. Ποτέ δεν την άφησα και δεν την εμπιστεύτηκα σε κανέναν.
μπραβο σου!!! :)

evi-s

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2006
27
0
Όχι και πολύ καλά άτυχη ήταν, είχε πάθει ερλιχιωση δεν ξέρω εάν το γράφω σωστά
σαλμονέλα ήταν πολύ ιδιότροπη με το φαγητό είχα μεγάλο πρόβλημα είχα δοκιμάσει τα πάντα αλλά αυτή τίποτα, δερματικά καυτό σημείο , καταρράκτη κληρονομικό , πυομητρα με πρόλαβε πριν την στειρώσω ,καρκίνος αιμαγγειοσαρκωμα και μετα από 2 χρονια εκανε μετασταση.