καλησπερα!νεο μελος...χρειαζομαι συμβουλες

kwdikas542

New Member
26 Σεπτεμβρίου 2013
3
0
καλησπερα σε ολους!Ονομαζομαι βασιλης και πριν 1μηνα υιοθετησα εναν ημιαιμο λυκο,τον Σακη!Ειναι 18μηνων(απ οτι μου ειπε ο κτηνιατρος) ηταν αδεσποτος και ζουσε σε ενα καμπινκ...Στο καμπινκ ειχε και αλλα σκυλια (αδεσποτα και μη) και ηταν με ολα μελι γαλα...Απο τοτε που τον πηρα στην Αθηνα μαζι μου ειναι παρα πολυ επιθετικος με τα αλλα αρσενικα(να σημειωσω οτι τις πρωτες μερες που τον ειχα του επιτεθηκε ενα dogo argentino)...τον εχουν πλησιασει πολλα σκυλια για παιχνιδι αλλα αυτος επιτιθεται...οποτε βγαινουμε βολτα ειμαι ηρεμος παντα και αμα βλεπουμε αλλον σκυλο προσπαθω να τον ηρεμησω και να του δειξω οτι δεν ειναι κακος ο αλλος...Ολοι οι φιλοι μου εχουν σκυλια(τα εχουν απο κουταβια) κ ολα παιζουν μαζι και ο Σακης ειναι παντοτε αγριεμενος...Αν μπορει καποιος να δωσει καποια συμβουλη τι να κανω γιατι δεν θελω να γινει αντικοινωνικος με τα αλλα σκυλια..θελω να συνυπαρχει μαζι τους και να ειναι φιλικος οπως ειναι με τους ανθρωπους! ευχαριστω πολυ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Μπράβο για την υιοθεσία του μικρού. Να σου ζήσει.

Συμβουλές...για να δούμε... :-k

1. Μην πιέζεις τον σκύλο σου, να δεχτεί ντε και καλά, σκυλοπαρέες [ή και ανθρωποπαρέες] που δεν τις θέλει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη.

2. Δώστου χρόνο, να προσαρμοστεί στις νέες του συνθήκες, χωρίς να τον παραφορτώνεις, με συνεχή καινούργια ερεθίσματα.

3. Τα σκυλοπάρκα και οι σκυλοπαρέες, δεν είναι καλό ξεκίνημα, νέων εμπειριών. Απέφευγέ τα, όπως ο διάολος το λιβάνι.

3. Η "επιθετικότητά" του, είναι πολύ πιθανότερο, να είναι φοβίες. Θέλουν δουλειά.

4. Οταν εκδηλώνει τέτοια "επιθετικότητα", δεν πρέπει να προσπαθείς να τον ηρεμήσεις και να του δείξεις, ότι δεν είναι κακός ο άλλος. Συνεχίζεις κανονκά την πορεία σου, σαν να μην τρέχει τίποτα.

5. Το ότι θέλεις εσύ, να συνυπάρχει με άλλα σκυλιά, δεν σημαίνει ότι το θέλει κι ο ίδιος. Σίγουρα, δεν το χρειάζεται.

6. Με εκπαιδευτή, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσεις;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ο σκύλος σου είναι πιθανό να έχει πάθει ένα μίνι "ιδρυματισμό"...δηλαδή να μην έχει κοινωνικοποιηθεί με καταστάσεις εκτός του κάμπινκ.
Η εν γένει συμπεριφορά του εντός του κάμπινκ, δεν έχει δουλευτεί μάλλον και εκτός, δεν έχει γίνει δηλαδή conditioning.
H σχετική ανασφάλεια από τα καινούρια ερεθίσματα, μπορεί να πυροδοτεί δυναμικότερες εκφράσεις της υπεροχικής του διάθεσης.
Καλό είναι να τον αφήσεις να εξοικειωθεί με την καινούρια ζωή του, και να δουλέψετε σε υπακοή μέσα στο σπίτι που θα του δώσει μια εξτρά ασφάλεια με την εγκαθίδρυση σχέσης σκύλου και αγωγού. Σιγά σιγά θα περνάτε και σε πιο δύσκολα πράγματα.
Το καλύτερο φυσικά είναι να τον δει κάποιος εκπαιδευτής που θα βρεις μετά από καλή έρευνα.

kwdikas542

New Member
26 Σεπτεμβρίου 2013
3
0
Αρχικα,δεν ξανα ειχα ποτε σκυλο ειναι ο πρωτος και πηγαινω ρωτοντας και ψαχνοντας...Θαρρω πως εχεις δικιο και εγω γενικα δεν τον πιεζω με αλλα σκυλια αποφευγω επαφες (μετα το dogo που του επιτεθηκε ειμαι λιγο φοβισμενος και εγω και προσπαθω να το αποβαλω)γιατι δεν θελω να τον στρεσαρω,να νιωθει ασφαλεις μαζι μου και εγω μαζι του...με τους ανθρωπους τα παει τελεια με ολους παντος ειναι παιχνιδιαρης...οσο για τον εκπαιδευτη δεν εχω ψαχτει κιολας να βρω καποιον να μιλησω ακομα...ευχαριστω παντος για τις συμβουλες να σαι καλα και δεν βιαζομαι γενικα να μαθει!με χρονο και υπομονη ο Σακης θα γινει ενα κουκλι! :p Ευχαριστω και παλι!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Το βασικότερο είναι να δώσεις χρόνο και να μην απελπίζεσαι πάντως. Αν μπορέσεις να απευθυνθείς και σε εκπαιδευτή ακόμα καλύτερα. Να τον χαίρεσαι το Σάκη :)

kwdikas542

New Member
26 Σεπτεμβρίου 2013
3
0
@HolywoodBrn να σαι καλα! παιδια αμα εχετε να προτεινετε καποιον εκπαιδευτη,καντε πασα....να μου πει καποια πραγματα αν μπορει γιατι για κατι παραπανω δεν μπορω να αντεποκριθω οικονομικα

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Να τον χαίρεσαι τον μικρό και μπράβο για την υιοθεσία του! :D

Με τα λίγα που ξέρω ένα μου έρχεται στο μυαλό: σωστή κοινωνικοποίηση.
Σε εκπαιδευτήρια γίνονται και ομαδικά μαθήματα που έχουν και αυτό ως σκοπό, να κοινωνικοποιηθούν τα σκυλιά σωστά και να μάθουν να συνυπάρχουν με άλλα σκυλιά, κάθε είδους (θηλυκά, αρσενικά, ήρεμα, άγρια, παιχνιδιάρικα, στριμμένα, επιθετικά και μη)
Δες την προοπτική να πας να δουν τον σκύλο και να σου πουν τη γνώμη τους και να πράξεις ανάλογα.

Για τα υπόλοιπα, συμφωνώ με τη μαρέκο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα