καλησπέρα!

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Καλησπέρα είμαι ο Under,
είμαι 29 χρονών , Τραπεζικός Υπάλληλος και μένω μαζί με την κοπέλα μου σε ένα σπίτι 80τετραγωνικών στην Αθήνα.
Ο λόγος που γράφτηκα στο φόρουμ σας είναι για να με βοηθήστε να κάνω την επιλογή που μου ταιριάζει σχετικά με ενα σκύλο που αποφάσισα να αποκτήσω.Στην συνέχεια και μετά την απόκτηση του φαντάζομαι οτι θα χρειαστω και τις συμβουλές σας για την σωστή ανατροφή του.
Πάντα είχα σκυλιά σε ένα εξοχικό μου στην Πελ/πόνησο και για αρκετά χρόνια είχα και κάποιο στην Αθήνα.
Τα σκυλιά που είχα ήταν πάντα ημιαίμα. Πανεξυπνα, πάντα τα θεωρούσαμε μέλη της οικογένειας.

Ψάχνω για καποιο σκυλί το οποίο θα είναι πανέξυπνο αλλά όχι υπερκινητικό,
με γονίδια φύλακα αλλά όχι να γαυγίζει όλη την ώρα χωρίς σοβαρό λόγο,
και δραστηριο αλλά όχι ανεξάρτητο, θέλω να με υπακούει όταν πρέπει και όχι να είναι σαν αιλουροειδές...να κάνει ότι θέλει όποτε το θέλει..
Μετά απο πολύ έρευνα ψάχνοντας σε σκυλιά παρέας , μιας και που θεώρησα ότι πρέπει να είναι μικρού - μεσαίου μεγέθους για να ειναι πιο ευτυχισμένο και αυτο κι εμείς , κατέληξα σε 2 - 3 ράτσες αλλά ειναι πανάκριβα...
Η αλήθεια είναι ότι το θεωρώ καταβάθος λάθος να πωλούνται ζώα αλλά αυτό ειναι ένα μεγάλο θέμα.Ο λόγος που ψάχνω για ένα καθαρόαιμο είναι γιατι δεν θέλω να πειραματιστώ με την συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του και διάφορους λόγους στην πορεία να αναγκαστω να το αποχωρηστώ.
Ψάχνω για ενα φίλο για τα επόμενα 15 χρόνια.

Για να μην σας κουράσω άλλο ,
κατέληξα στα εξής :
- Γαλλικό Μπουλντογκ
- bull terrier
- κεν τεριε (αν το λέω σωστά )

τελικά μετά απο συζητήσεις κλείνω στο δεύτερο μιας και ειναι το πιο μετρημένο σε συμπεριφορά και πιο κοντά σε αυτο που θέλω, σύμφωνα με μια έρευνα στο Ιντερνετ και με κουβέντες φίλων.
Το 3 αποκλειέται λόγω τιμής μιας και που 500 ευρώ τα θεωρώ πάρα πολλά.
Δεν έχω σκοπο να τρέχω σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, Θέλω ένα καθαρόαιμο - όσο καθαόραιμο μπορεί να είναι δηλαδη΄ενα σκυλί απο Pet shop Που μάλλον θα το αγοράσω , αν δεν βρω κάτι άλλο - να το βάλω στην ζωή και έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη χωρίς υπερβολές τέτοιου είδους.

Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Ποιο πιστεύετε ότι ειναι το κατάλληλο σημείο για την αγορά του
- Πόσα ειναι τα λιγότερα χρήματα που θα μπορούσα να δώσω για την δημιουργία αυτής της σχέσης
- Ποια άλλη ράτσα θα προτέινατε με βάση όλο αυτο το τεράστιο μύνημα που σας κουράζει τόση ώρα διαβάζοντας το... :eek: :)

ελπίζω να κάνω καλή παρέα
φιλικά
Under

Last edited:

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
χάος...κι σε αυτο τον τομέα δηλαδή...
έλεος ρε παιδιά πια...
έχω βαρεθεί τόση βρωμιά πια...
καλά έκανα και πήγαινα και διάλεγα κουτάβι απο τον Φλοίσβο που είχε δεκάδες παρατημενα...

Εκτροφέα για bull terrier στην Ελλάδα ψάχνιυμε δηλαδή...θα μου πάει ο κούκος αιδόνι... :rolleyes:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
καλησπερα και απο μενα και καλως ηρθες:)!για ενα καλο κουταβι -οχι εκθεσεων- με 900 ευρω νομιζω εισαι καλα.απο εκει και περα αν θες επιπεδου(show quality dog) 1000 με 1200 εισαι μια χαρα!καλη επιλογη ευχομαι:)

frenchie

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
93
0
Pireaus
καλησπέρα, καλώς ήρθες! Για τα γαλλικά να έχεις υπόψη σου ότι αν και όντως γαυγίζουν μόνο στην περίπτωση που ακούσουν κάποιον να έρχεται (εμείς μένουμε στον 5ο όροφο, γαυγίζει μόνο όταν ακούσει ασανσέρ ή κάποιον να ανεβαίνει) έχουν τεράστιο πρόβλημα με τη ζέστη (κινδυνεύουν από θερμοπληξία οποιαδήποτε στιγμή, εμείς συνήθως το καλοκαίρι όταν λείπουμε τον αφήνουμε με air condition). Για να είναι ευτυχισμένα έχουν πραγματικά ανάγκη να είναι μέλη της παρέας (της αγέλης, δηλαδή της οικογένειας σου) και επειδή ανέφερες τα αιλουροειδή, η αλήθεια είναι ότι είναι βολεψάκηδες και λίγο τεμπέληδες....και κατα βάση θελουν να κάνουν το δικό τους...αξιολάτρευτα βέβαια, αγαπησιαρικα και κοινωνικά...

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
κάτι τιμές που βρήκα στα 600 ειναι περίεργες για το τεριε?
frenchie λέω να μην ασχοληθώ άλλο με το Γαλλικό αν και το γουστάρω οπτικα...
διαβασα γενικα οτι εινα ιπολύ ευαισθητα...κρέμα για τα μάτια, σταγόνες για το ροχαλητό, χάπια για τα αέρια, αιρκοντίσιον για το καλοκαίρι...προφανώς τα σκυλιά αυτά ειναι καθαρά διαμερίσματος - πολύ ευαίσθητα...
Τεο απο ότι καταλαβα απο τις τιμές που μου δίνεις...πάλι θα πρέπει να βάλω το χέρι βαθεια στην τσέπη...Μίλησα με ένα εκτροφείο πριν λίγο...πήρε η κοπέλα μου να ρωτήσει και τις είπαν οτι έχουν κουτάβια...αλλά τιμή απο κοντα:D:rolleyes:

εγώ ήθελα ενα σκυλάκι τέτοιο με 2-3 κατοστάρικα...αλλά δεν το βλέπω όύτε με σφαίρες...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
απ'οτι καταλαβα Under εχεις καταληξει σε bull terrier.μαθε -αν δεν ξερεις- οσα μπορεις περισσοτερα για την φυλη και ψαξε σε 2-3 εκτροφεια για να εχεις μετρο συγκρισης.Το bull terrier ειναι ενα αρκετα καλο σκυι,αλλα θελει ισχυρο αφεντικο λογο της ισχυρης φυσης τους και της δυναμης τους.χρειαζονται -οπως- ολα τα σκυλια βεβαια,ειδικα ομως τετοιες δυναμικες φυλες,αρκετη κοινωνικοποιηση και καλη εκπαιδευση και δικο σου χρονο.με 2-3 κατοσταρικα οπως ειπες,καλο - ποιοτικο σκυλο απο αξιολογο εκτροφεα δεν παιρνεις ουτε με σφαιρες.αν δεν τα εχεις καλυτερα να περιμενεις να τα μαζεψεις παρα να κανεις καποια κινηση προσκαιρου ενθουσιασμου.:)

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
μου είπαν απο εκτροφέα για μονάρχιδο... :D :D :D
λέτε να έχει μεγάλη διαφορα ρε παιδιά?
το ξέρω ότι ειναι γελοίο αλλα άλλοι τα ευνουχίζουν το δικό μου που θα έχει μονο ένα πειράζει...?[-o<:roll:

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
αν δω ότι δεν τα καταφέρνω , θα του κάνω σε επαγγελματια...δεν ειναι κάτι που σκέφτομαι αρνητικά...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλώς ήρθες. Αν βρίσκεις πολύ ακριβά τα κουτάβια, θα σε συμβούλευα να πάρεις ημίαιμο-αδέσποτο. Δε βλέπω γιατί δε θα μπορούσε να είναι καλός φύλακας. Όσο για την εκπαίδευση, φαντάζομαι ότι μπορείς να βρεις και στο ίντερνετ πολλές πληροφορίες και βίντεο για το πώς να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου, αφού μάλιστα έχεις πείρα ως ιδιοκτήτης σκύλου.

Μια και μιλάμε για αδέσποτα και καθαρόαιμα, μου είπε μια φίλη μου ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια περιοχή όπου ο δήμος έχει άσυλο και φροντίζει παρατημένα αδέσποτα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακριβά καθαρόαιμα που τα πετάξανε οι ιδιοκτήτες τους διότι βαρειά η καλογερική. Αλήθεια είναι?

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Και ακριβά καθαρόαιμα να μην είναι, τουλάχιστον μοιάζουν πολύ με ακριβά καθαρόαιμα. Και ναι, πετιούνται και αυτά στο δρόμο γιατί δεν κυνηγάνε, γιατί δεν τους βγαίνουν όσο άγρια θέλουν, γιατί φοβούνται τους κρότους, γιατί τα βαριούνται, γιατί...γιατί...
Στα καταφύγια υπάρχουν και μικρόσωμα.Που "φεύγουν" πολύ πιο γρήγορα είναι η αλήθεια, ωστόσο υπάρχουν και μπορεί να βρει κανείς.
Ακόμα τα λίγο μεγαλύτερα σκυλιά, 6-12 μηνών ή κάπου εκεί τέλος πάντων είναι εκπαιδευμένα (συνήθως) στα της τουαλέτας, εμβολιασμένα πλήρως, στειρωμένα κατά κανόνα. Και ο υπεύθυνος του καταφυγίου θα σου πει και για το χαρακτήρα τους πεντε πράγματα.
Και χωρίς να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ , εννοείται!
Αν δεν το έχεις τελείως αποκλείσει, ρίξε μια ματιά στα φιλοζωικά sites και στις αγγελίες, ίσως να βρεις κάτι που να σου αρέσει:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως ηρθες!!

και μετα απο τα λιν του TARA..

θέλω να με υπακούει όταν πρέπει και όχι να είναι σαν αιλουροειδές...να κάνει ότι θέλει όποτε το θέλει..
Αν και δεν το κατάλαβα το σαν αιλουροειδές..
Πιστεύω αντιλαμβάνεσαι πως κάποια πράγματα πέρα από τα γενικά χαρακτηριστικά της κάθε φυλής είναι και θέμα εκπαίδευσης..
κατέληξα σε 2 - 3 ράτσες αλλά ειναι πανάκριβα...
Πανάκριβη είναι και η συντήρηση τους για την ευημερία τους..

διάβασε..

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402

.Ο λόγος που ψάχνω για ένα καθαρόαιμο είναι γιατι δεν θέλω να πειραματιστώ με την συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του και διάφορους λόγους στην πορεία να αναγκαστω να το αποχωρηστώ.
Σεβαστό και ώριμο..:)
κεν τεριε (αν το λέω σωστά )
kern terrier;):)
Το 3 αποκλειέται λόγω τιμής μιας και που 500 ευρώ τα θεωρώ πάρα πολλά.
500 ευρο είναι πόλυ λίγα για να βρεις ενα κάλο κουτάβι..
Ξανα διάβασε τα λινκ..

Δεν έχω σκοπο να τρέχω σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, Θέλω ένα καθαρόαιμο - όσο καθαόραιμο μπορεί να είναι δηλαδη΄ενα σκυλί απο Pet shop Που μάλλον θα το αγοράσω , αν δεν βρω κάτι άλλο - να το βάλω στην ζωή και έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη χωρίς υπερβολές τέτοιου είδους.
Διάβασε καλά τα λινκ..
Mονο να σου θυμίσω πως ένα σκυλί που παίρνουμε από εκτροφέα δεν μας "διασφαλίζει" την πρώτη θέση σε μια έκθεση μορφολογίας μονο.., αλλα παίρνουμε όσο το δυνατόν ένα υγιές σκυλί, σωστό μορφολογικά και με έναν ισοροποιημενο χαρακτήρα αντάξιο της φυλής που διαλέξαμε..;):)

Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Ποιο πιστεύετε ότι ειναι το κατάλληλο σημείο για την αγορά του
Ο εκτροφέας..

- Πόσα ειναι τα λιγότερα χρήματα που θα μπορούσα να δώσω για την δημιουργία αυτής της σχέσης
Εξαρτάται πάντα από την δικη σου εμπειρία, την τελική επιλογή της φυλής και την δικη σου προσωπική ενασχόληση αλλα και όρεξη να μάθεις και να διορθώσεις έγκαιρα δικά σου πιθανά λάθη..
Υπολόγισε σίγουρα στο τελικό budget και τον εκπαιδευτη..

- Ποια άλλη ράτσα θα προτέινατε με βάση όλο αυτο το τεράστιο μύνημα που σας κουράζει τόση ώρα διαβάζοντας το.
...

Βαση αυτων των χαρακτηριστικων..

Ψάχνω για καποιο σκυλί το οποίο θα είναι πανέξυπνο αλλά όχι υπερκινητικό,
με γονίδια φύλακα αλλά όχι να γαυγίζει όλη την ώρα χωρίς σοβαρό λόγο,
και δραστηριο αλλά όχι ανεξάρτητο, θέλω να με υπακούει όταν πρέπει και όχι να είναι σαν αιλουροειδές...να κάνει ότι θέλει όποτε το θέλει..
Αν και κάπως έχω μπερδευτει..

Το ποσο θα σε υπακούει εξαρτάται από εσένα..
Tο να έχει γονίδια φύλακα τι εννοείς?
φύλακας προειδοποίησης σωματοφυλακής τι?
Τα terrier πολυ γενικα.., είναι σχετικά ανεξάρτητα ζώα.., ζωηρά..και όχι τόσο εύκολα εκπαιδεύσιμα κάποια..

Το bull terrier δεν θα το πρότεινα σε κάποιον αρχάριο..

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Παιδιά σας ευχαριστώ για την καθοδήγηση ,
τελικά το¨ κουτάβι¨ θα πάει σε εκπαιδευτή...μιας και είδα ένα που το είχε ένας κύριος που προφανώς δεν το είχε εκπαιδεύσει και το σκυλί μου φάνηκε , παρόλο που το τράβαγε το αφεντικό, απο την όλη συμπεριφορά του και απο αυτα που μου είπε , ότι ένιωθε τόσο δυνατό που αυτο ήταν ο αρχηγός της φάσης.... :D
Ο εκπαιδευτής είναι στάνταρ...για αυτο που θα αγοράσω,εχω βρει τον άνθρωπο ήδη.

Τώρα θα κάνω μια ερώτηση και θα σας παρακαλέσω να μου απαντήσετε χωρίς να βρίσετε...
Μίλησα με εκτροφέα και μου είπε 900 ευρώ...:eek:

Εντάξει το καταλαβαίνω ότι το σκυλί θα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι αλλά μου είπε ότι χαρτιά είναι αυτά που κοστίζουν και επειδή μίλησα μέσω φιλου(όσο ψάχνεις βρίσκεις...) μου είπε ότι έχει κάποιον Βούλγαρο ο οποίος τον πρήζει εδω και καιρό να του στέλνει κουτάβια χωρίς χαρτιά σε χαμηλή τιμή.
Και μου είπε ότι η τιμή του θα είναι εκεί κοντά στα 300 ευρώ.

Ερχομαι εγώ ο τύπος που πάντα έπαιρνε κουτάβια απο αγγελίες ημίαιμα και ρωτάω...
πόσο χάλια μπορεί να είναι ένα τέτοιο κουτάβι?

Μου είπε ότι δεν θα μπορώ να συμμετάσχω σε διάφορες διοργάνωσεις - εκθέσεις...
αλλά έμενα δεν με ενδιαφέρει...εγώ θέλω έναν φίλο, που θα μπει στην ζωή μου και στις δραστηριότητες μου, που θα φυλάει το διαμέρισμα μου τον χειμώνα και το εξοχικό μου το καλοκαίρι.Ο λόγος της φύλαξης του χώρόυ ειναι και ο βασικός λόγος που με ώθησε να μπω στην διαδικασία να αγοράσω ένα σκυλί , με κακή φήμη. Η φήμη αυτή κ αυτή η περιέργη (κατ εμε αγαπησιάρικη) μουσούδα πιστεύω θα δρα αποτρεπτικά σε περιέργες σκέψεις τρίτων.
Είναι και στο σωστό μέγεθος, με "βαρύ χαρακτήρα μακρια απο νευρικές καταστάσεις γαυγίσματος χωρίς ιδιαιτερο λόγο....

Γιατί να πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ ακόμα για πάρω ένα μάτσο χαρτιά κι ένα σκυλί που θα είναι στο μάτι ενός διοργανωτή έκθεσης καλό σκυλί για την συνέχιση της ράτσας...?Σκυλί θα είναι και το άλλο , ίδιο με τα άλλα στο δικό μου μάτι, εκπαιδευμένο σίγουρα σε επαγγελματία

Γιατί να πρέπει δηλαδή να δώσω σε αυτους τους δήθεν φιλόζωους 1000 ευρώ που έχουν κάνει τις μήτρες των σκυλιών τους θυσαυροφυλάκια και όχι 300 σε έναν Βούλγαρο?
Τι διαφορετικό κάνει αυτός ο άνθρωπος, τόση διαφορά θα έχει το σκυλάκι απο εκεί?

φιλικά Under

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα το ζήτημα είναι ότι η εκτροφή ενός καλού σκύλου κοστίζει πολύ και επομένως τα 1000 ευρώ είναι τιμή που ίσως φέρει στα ίσα τα έξοδα της εκτροφής. Συνήθως οι εκτροφείς δεν έχουν κέρδος και το κάνουν από χόμπυ. Επιπλέον δεν κάνουν τη μήτρα των σκυλιών τους θησαυροφυλάκιο αφού ο καλός εκτροφέας δε θα βάλει τη σκύλα του να γεννήσει τόσες πολλές φορές το χρόνο.

300 ευρώ είναι πολύ λίγα για ένα κουτάβι. Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι η Ανατολική Ευρώπη βρίθει από παπυμιλάδες και BYB, οπότε ναι, αν πάρεις κουτάβι που δεν είναι αποτέλεσμα σωστής εκτροφής, μπορεί να έχει ένα σωρό προβλήματα, ασθένειες, δυσπλασίες, προβλήματα συμπεριφοράς, μερικά από τα οποία ίσως λύσεις ή ελέγξεις μετά από τεράστια έξοδα στον κτηνίατρο. Τα προβλήματα συμπεριφοράς δυστυχώς δεν ξεπερνιούνται.

Εφόσον θεωρείς την κανονική τιμή του σωστού εκτροφέα υψηλή, προφανώς και κανείς μας δε θα κάνει έλεγχο στο πορτοφόλι σου και στο πόσα θα ξοδέψεις. Στην περίπτωση αυτή όμως σε συμφέρει καλύτερα να πάρεις σκυλί από καταφύγιο. Κι εγώ το ίδιο έκανα. Το είχα καημό να έχω Αυστραλέζο Ποιμενικό, αλλά πρώτον ήθελα να τον πάρω από καταφύγιο για λόγους ιδεολογικούς και δεύτερον δεν ήθελα να ξοδέψω τα 2500 δολλάρια που θα έκανε σίγουρα (τουλάχιστον). Οπότε τον πήρα από το καταφύγιο, ελεγμένο, εκπαιδευμένο για το πού θα λερώνει, με περιγραφή του χαρακτήρα του κλπ. και μου βγήκε καλός. Τα μόνα κτηνιατρικά έξοδα πέραν των στάνταρ (εμβόλια, αποπαρασίτωση) ήτανε επειδή τον άφησα σε ασυνείδητους κατά την απουσία μου και τον αρρωστήσανε. Στην περίπτωση αυτή όμως πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και τους τρέχω στα δικαστήρια για να μου δώσουνε τα έξοδά του.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικά να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
Τα χαρτιά τυπικά είναι αυτά που μετράνε, αλλα χαρτί σου φτιάχνω και εγώ που σου το πουλάω στο pet shop..

Ο εκτροφεας παλεύει για την καλυτέρευση της φυλής..
Οι bybs γιατί bybs λέγονται αυτοί που τα δίνουν όσο όσο χωρίς χαρτιά.., όπου αργοτερα άλλοι τα φτιάχνουν και τα πουλάνε 600 όταν οι ίδιοι τα έχουν πάρει 80 τα εκατό λιγότερη αυτής της τιμής κάποιοι και 90..;)

Ο εκτροφέας αγωνίζεται με κόπο και αγάπη για τα σκυλιά του..
Ο άλλος τα αναπαράγει κάνοντας μαζικές γενες με όσο το δυνατόν περισοτερες γενες σε λιγότερο χρόνο, τόσο καλύτερο για αυτόν και το "κουταβοεργοστασιο" του..

Τι είναι ο byb?
πατα οπωσδήποτε αυτό το link..
[video=youtube;gEFyU3yWWtU]http://www.youtube.com/watch?v=gEFyU3yWWtU[/video]

Τώρα αν ακόμα δεν έχεις πειστεί..

...ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα..:cool:

p.s. δεν υπάρχουν σκυλιά με κακή φήμη και αν υπάρχει είναι λάθος..
Eμείς βγάζουμε την κακή την φήμη και όχι τα σκυλιά μας..
"κακός" ιδιοκτητης = "κακό" σκυλί..
Για κάθε πρόβλημα που έχει οποιοδήποτε σκυλί, υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μονο εμείς..

Last edited by a moderator:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω δεν καταλαβαινω το εξης. Ο Under δεν είναι διατεθημενος να δωσει πχ 1000 ευρω για να παρει σκυλο από εκτροφεα αλλά από την άλλη σκοπευει να στειλει τον σκυλο για εκπαιδευση, κατι που θα στοιχίσει περιπου1000 ευρω.

Οπότε, συμπερασματικα, θεωρει την εκπαιδευση σημαντικοτερη από την σωστη πηγη προέλευσης, η οποια πηγη όμως θα του ελυνε τα μισα προβληματα συμπεριφορας εφοσον ο σκυλος θα ειχε μαλλον λιγοτερα τετοιου ειδους προβληματα και προβλεψιμη ιδιοσυγκρασια.

Εγω θα προτιμουσα χιλιες φορες να δωσω το χιλιαρικο σε έναν καλο εκτροφεα και μετα, αν ζοριζομαι οικονομικα, να παλεψω την εκπαιδευση μονος μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
cairn terrier
Eχεις δίκιο alexia εγώ έγραψα το πως προφέρεται..

Eίναι cairn αλλα στο internet λάθος ίσως.. θα το βρείς και kern..

Oπως το λάθος που κάνουν πολύ στα westie..westy..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα