καλησπέρα!!

14 Αυγούστου 2013
5
0
Ονομάζομαι Γιαννης, ειμαι 22.
μετα απο 2 χρονια αναμονης επιτελους ξανα ποιανω σπιτι και σπιτι με τις απαραιτητες προυποθεσης για να φιλοξενισω ενα φιλο-αδελφο... ειχα καποτε ροτ σε διαμερισμα και στα 2 χρονια αποχοριστηκαμε ξενοικιασα και γενικα ηταν αδυνατον να τον κρατησω .. φροντησα να παει σε καλα χερια...
τωρα σκεφτομαι εδω και μηνες cane corso .
αν καποιος τσαμπα θελει να μου δωσει καποια συμβουλη τι να προσεξω στην αγορα, (γιατι το ροτ ηταν δωρο και δεν ειμουν ευχαριστημενος) οσοι εν τελει αγορασαν σκυλο τι θα μου επισημαιναν να προσέχω...??
Ευχαριστω εκ τον προτερον!!
(Υ.σ) ο σκυλος εχει αυλη και σπιτι δικο του με η χωρις την παρουσια μου.. για αυτο υπαρχει και η προτιμηση στα κοντο-τριχα + οτι θελω να ασχολουμε παρα παρα πολυ μαζι του.... (αποφευγω τι λεξη εκπαιδευση) !!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Καλώς ήρθες Γιάννη. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή την φορά θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες ενός σκύλου για όσα χρόνια ζήσει; Αν πάλι σε δύο χρόνια ξενοικιάσεις αυτό το σπίτι θα ψάχνεις πάλι να τον δώσεις; Στα λέω αυτά με καλή πρόθεση γιατί ήδη έμαθες ότι ο σκύλος είναι μία σοβαρή δέσμευση και δεν θα πρέπει να ξανακάνεις το ίδιο λάθος.
Γιατί αλήθεια αποφεύγεις την λέξη εκπαίδευση;

14 Αυγούστου 2013
5
0
Καλώς ήρθες Γιάννη. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή την φορά θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες ενός σκύλου για όσα χρόνια ζήσει; Αν πάλι σε δύο χρόνια ξενοικιάσεις αυτό το σπίτι θα ψάχνεις πάλι να τον δώσεις; Στα λέω αυτά με καλή πρόθεση γιατί ήδη έμαθες ότι ο σκύλος είναι μία σοβαρή δέσμευση και δεν θα πρέπει να ξανακάνεις το ίδιο λάθος.
Γιατί αλήθεια αποφεύγεις την λέξη εκπαίδευση;
~τα εχω σκεφτει πολλες φορες ... και εμαθα λιγα πραγματα ακομα ... Για μια γυναικα και ενα παιδι δεν θα σου πω αληθεια αλλα για ενα φιλο-σκυλο πλεον εχω τα θεμελια της συντηρησης και για μενα και για το φιλο...
ΑΝ εχει εκπαιδεύση καποιος εναν σκυλο πρεπει να νιωθει πανευτυχης και τυχερος....
χρειαζεται τυχη ... να ταιριαζεις με το σκυλο σαν να ηταν ενας ανθρωπος, θελει να εχει χαρακτηρα, και ο σκυλος και εσυ!!! και κατι λιγο το Dna του .. μην μιλησω για υπομονη και κατανοηση που θελουν και οι 2 πλευρες... τωρα θυμηθηκα πολλα περισσοτερα... ΑΣΤΟ ειναι ΤΥΧΗ !!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Γιάννη καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Εχω να σου πω ότι...τίποτα δεν είναι θέμα τύχης. Είναι κυρίως, προσεκτική και υπομονετική επιλογή.

Αυτή σου η πρόταση δεν μου ηχεί όμορφα :(
...(γιατι το ροτ ηταν δωρο και δεν ειμουν ευχαριστημενος) ...
Δεν ήσουν ευχαριστημένος από τι; Τον έδωσες τότε, γιατί; αν δεν σε πειράζει να μας πεις.

14 Αυγούστου 2013
5
0
Αυτή σου η πρόταση δεν μου ηχεί όμορφα :(

Δεν ήσουν ευχαριστημένος από τι; Τον έδωσες τότε, γιατί; αν δεν σε πειράζει να μας πεις.
μεχρι 1.5 old μου ειχα προβληματα μαζι του ... γαβ γαβ πολλα και χωρις λογο και για γατες .. πιπι κακα μες το σπιτι . σε χαλια..... και αν εμπενε καποιος δεν ξερω τι θα γινοταν .μαζι μου ηταν ανετος ... χωρις εμενα εχω την εντυπωση πως οχι.. δωρο απο γεννα ηταν .. τι απαιτηση να ειχα ? οτι αλλο συμφωνησαμε αλλο πηρα ? σιγουρα δεν ηταν κ9 που ειχε ο πατερας μου .. στο να μαθει τι πρεπει να κανει τι οχι και πως να το κανει ... σιγουρα οχι!! ελπιζω να σου εδωσα πληροφοριες...
α! και γυρισα στο πατρικο στο οποιο δεν χορουσαμε εμεις οχι ο σκυλος. ... και εκεινος ? απο διαμερισμα πηγε σε εξωχικο ξεχασε τι ειναι λουρι (βολτα) ειναι σε οικοπεδο περιφραγμενο το μονο κακο ηταν στη τροφη επεσε η ποιοτητα εκει .... αλλα τι να κανουμε ... για τα cane corso ? σαν ρατσα ? καποιος που εχει παρει και του βγηκε καλο . ειτε απο ιδιωτη ειτε απο εκτροφεα... την εμπειρια να μοιραστοι ψαχνω....
το βασικο απο οσα διαβασα σε ολο το φορουν ειναι να μην βιαζομαι να μην βιαζομαι να μην βιαζομαι :p
(+ παρα πολυ τριχα το ροτ)

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μην βιαζεσαι, αλλα μεχρι να καταλαβεις οτι η εκπαιδευση δεν ειναι τυχη, αλλα συνεπεις ιδιοκτητης με συστηματικη δουλεια ΜΗΝ παρειας cane corso.
(εχω κ στο λεω, με πολυ εκπαιδευση ειναι αριστο σκυλι, αλλιως απλα ανεξελεκτο κ θα ταλαιπωρειστε κ οι δυο)

14 Αυγούστου 2013
5
0
Μην βιαζεσαι, αλλα μεχρι να καταλαβεις οτι η εκπαιδευση δεν ειναι τυχη, αλλα συνεπεις ιδιοκτητης με συστηματικη δουλεια ΜΗΝ παρειας cane corso.
(εχω κ στο λεω, με πολυ εκπαιδευση ειναι αριστο σκυλι, αλλιως απλα ανεξελεκτο κ θα ταλαιπωρειστε κ οι δυο)
θες να μου πεις απο που τον προμιθευτηκες ?
εγω νομιζω πως ειμαι ετοιμος... και αν δεν ειμαι θα ειμαι ... δεν γινεται αλλιως..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
....κανένα σκυλί να μην πάρει (όχι μόνο cane...)

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
μεχρι 1.5 old μου ειχα προβληματα μαζι του ... γαβ γαβ πολλα και χωρις λογο και για γατες .. πιπι κακα μες το σπιτι . σε χαλια..... και αν εμπενε καποιος δεν ξερω τι θα γινοταν .μαζι μου ηταν ανετος ... χωρις εμενα εχω την εντυπωση πως οχι..
Καλως ηρθες!

Ροτβαιλερ κ γαβ γαβ δεν πανε μαζι φιλε μου πιστεψε με,ενα τυπικο σε χαρακτηρα ροτ το ακους σπανια να γαυγιζει.θα το δεις πολλες φορες ομως να ειναι προσηλωμενο καπου κ να παρατηρει.

Αν εμπαινε καποιος στο σπιτι σου κ εσυ ελειπες, τι επρεπε να κανει δηλαδη ενα ροτβαιλερ??

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
θες να μου πεις απο που τον προμιθευτηκες ?
εγω νομιζω πως ειμαι ετοιμος... και αν δεν ειμαι θα ειμαι ... δεν γινεται αλλιως..
Το απο ποιον εκτροφεα την πηρα εγω οπως κ αλλα μελη εχουνε cane corso μπορεις ευκολα να το βρεις με μια αναζητηση στο φορουμ.
Ομως μην παιρνεις αψηφιστα αυτο που σου γραφω.
Το cane corso (κ ολα τα μαστιφοειδη γενικα) ειναι σκυλια που χρειαζονται απολυτη πειθαρχια για να ειναι ομαλη η συμβιωση.
Αν ειχες σκυλο 2 χρονια κ σου κατουροχεζε μεσα στο σπιτι, τοτε δεν πρεπει να παρεις τετοιο σκυλι γιατι κατι κανεις πολυ λαθος!
Και ολα, ΕΙΝΑΙ θεμα εκπαιδευσης!
Αν παλι δεν εισαι ετοιμος κ δεν νομιζεις οτι θα εισαι, μην παρεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Γιάννη, δυστυχώς όσα έγραψες για κείνη την συμβίωση, δείχνουν ανετοιμότητα και ανεπάρκεια δική σου. Οχι του σκύλου σου. Και αν αυτό δεν [έχει] αλλάξει, δεν θα δεις προκοπή με κανέναν σκύλο, όπως λέει και η TARA. Ελπίζω εκείνο το ροττάκι, να μην κατέληξε να συναναστρέφεται, μόνο με τα δέντρα και τους θάμνους. Γιατί τότε, έπεσε κατακόρυφα η ποιότητα όλης της ζωής του, όχι μόνο της τροφής του :(

14 Αυγούστου 2013
5
0
καλα οσα λετε παιδια. αλλα εγω ειμαι αποφασισμενος οτι θα τα καταφερουμε.
ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας και για μενα και για το δυστιχο το ζωω ...
δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη.. το θεμα ειναι τι θα αγορασω.. απο εκει και περα ξερω πως να φερθω και τι πρεπει να του παρεχω... απο εκει και περα οσο ζουμε μαθαινουμε ...
εκει που δεν με βοηθησατε ειναι προς τα που να κοιταξω για αγορα....
καμια φορα κανουμε την αγορα και μετα ανοιγουν τα ματια μας .......
ευχαριστω!!
(Υσ, (οταν ειχα το ροτ εκανα πολυ παραξενη ζωη δουλευα νυχτα πηγενα σχολειο ημουν καπως)

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα
Για αγορά εννοείται ότι θα απευθυνθείς σε καποιο εκτροφείο. Αν θες την γνωμη μου προσωπικά εμένα απο Ελλάδα μόνο ένα μου είχε αρεσει. Επειδή σκέφτομουν και εγώ την απόκτηση ενός δευτέρου σκύλου ήμουν μεταξύ corso και bullmastiff. Τώρα πια δεν τίθεται καν θέμα μεταξυ αυτώ των δύο. Για αυτο λοιπόν ψαχνόμουνα μιας και η απόκτηση θα γίνει σε τουλάχιστον 2 χρόνια, όταν θα είμαι έτοιμος και σωματικά αλλα και πνευματικα. Μέχρι τότε όσο το δυνατόν περισσότερη μελέτη πάνω στα mastiff αρχικά και μετά στα cane corso. Αυτό σε συμβουλεύω να κάνεις, γιατί έτσι κι αλλιώς αν δεν είσαι έτοιμος ο εκτρόφεας αποκλείεται να σου εμπιστευτεί κουταβι του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
καλα οσα λετε παιδια. αλλα εγω ειμαι αποφασισμενος οτι θα τα καταφερουμε.
ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας και για μενα και για το δυστιχο το ζωω ...
δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη.. το θεμα ειναι τι θα αγορασω.. απο εκει και περα ξερω πως να φερθω και τι πρεπει να του παρεχω... απο εκει και περα οσο ζουμε μαθαινουμε ...
εκει που δεν με βοηθησατε ειναι προς τα που να κοιταξω για αγορα....
καμια φορα κανουμε την αγορα και μετα ανοιγουν τα ματια μας .......
ευχαριστω!!
(Υσ, (οταν ειχα το ροτ εκανα πολυ παραξενη ζωη δουλευα νυχτα πηγενα σχολειο ημουν καπως)
Αυτο είναι ένα 5% του θέματος. Το υπόλοιπο θέμα είναι τι θα του προσφέρεις εσύ. Το έχεις δει πολύ λάθος το θέμα.Όσο σε διαβάζω τόσο συμφωνώ να μην πάρεις σκύλο, όχι ακόμα τουλάχιστον.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ας υποθεσω οτι εχεις αλλαξει οπως λες κ εισαι διατεθημενος να τα καταφερεις (οπως λες).....
Καλο ειναι λοιπον να απευθυνθεις σε εκτροφεις της φυλης να δεις τα ζωα απο κοντα κ να μιλησεις μαζι τους, γιατι απο κει πρεπει να παρεις σκυλο......
(πιστευω οτι καποιο μελος θα δωσει τον καταλογο των εκτροφεων cane corso- αν κ θα μπορουσες να το βρεις με αναζητηση)
Τα χρηματα για την αποκτηση του τα εχεις?
Αν δεν τα καταφερετε κ αναγκαστεις (ναι, ξερω τι σκεφτεστε, κι εγω το εχω σιγουρο) σε καποιον εκπαιδευτη εχεις χρηματα να διαθεσεις εκει???
Εχεις αναλογιστει τα εξοδα ενος τετοιου σκυλου κ δεν μιλαω μονο για τροφες αλλα αν (στο απευχομαι) του τυχει κατι?????

Υ.Γ. Αν ακομα εχεις την απορια γιατι δεν σου προτεινω ευθεως εναν εκτροφεα, ας πουμε αυτον απο τον οποιο απεκτησα το δικο μου σκυλι κ δεν θα αλλαζα την επιλογη μου με τπτ, ειναι απλο:
Θεωρω οτι εισαι πρωταρης, κ απο τα γραφομενα με εχεις σχεδον πεισει οτι δεν θα μπορουσες να ελενξεις η εστω να συμβιωσεις αρμονικα με εναν τετοιο σκυλο.....
Φιλικα παντα.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
κριμα που το εδωσες το Ροτ....να ξερεις οτι τα σκυλια(αν οχι ολα,τα περισσοτερα...)προσαρμοζονται σε νεο περιβαλλον...αν το εχεις μαθει με κηπο και αυλη και ξαφνικα αλλαξεις σπιτι και πας σε διαμερισμα...θα προσαρμοτει σιγα σιγα,απλα θα θελει χρονο για μεγαλυτερη βολτα και εκτονωση! Οσο αφορα την επιλογη ρατσας...νομιζω οτι το Κορσο ειναι ενα υπεροχο σκυλι αλλα πρεπει να σαι 100% σιγουρος οτι θα εχεις χρονο για κοινωνικοποιηση,βολτα,εκτονωση και φυσικα για τα εξοδα του (απο τα τυπικα εξοδα ενδοπαρασιτωσης-εξωπαρασιτωσης-εμβολιασμων κτλπ μεχρι και τυχον εξοδα σε καποιο ατυχες συμβαν π.χ. καλαζαρ και θεραπεια του)! Εγω θα σου προτεινα να το ξανασκεφτεις...παντως...πριν αποφασισεις να βαλεις ενα νεο φιλο στην ζωη σου...που θα ναι αμεσα εξαρτωμενος απο σενα στο θεμα της διαβιωσης του!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα