καλαζαρ και αλλες ασθενειες..

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
γεια σας ειμαι λιγο ασχετος και γενικα τωρα μπαινω στους ρυθμους το να εχεις ενα σκυλο και πιοιες εινα οι ανανκες τους.καταρχην ειμαι 15.και εχω μια κουκλαρα χασκι την λουσι η οποια χερει ακρας χαρας και υγειας(θελω να ελπιζω) =) θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα αν γινεται(φανταζομαι και αλλοι βεβαια που ειναι λιγο ασχετοι με αυτα τα θεματα) για την υγεια του σκυλου..εγω της λουσιφερ της εκανα γενικες αιματος μονο..διαβασα ομως για καποιες περετερο εξετασεις που θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου εξηγισεται και να μαθω και γω τι ειναι και να παω να τις κανω καποιες εξετασεις(μην νομισεται και τιποτα η λουσι μου εχει ολα τα εμβολεια της και 2 γενικες αιματος ,, που εδιξαν οτι ειναι υγιεστατη..επιπροσθετα ειναι φυσικος ο εμετος?ρουφαει το φαι της πολυ γρηγορα ..της αγορασα καποιο που την εμποδιζει να τροει γρηγορα αλλα καταλαβα οτι μονο ανχος προκαλει και το σταματησα,,

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μια αναζήτηση δεν θα εβλαπτε. Υπάρχουν πολλά γραμμένα εντός κι εκτός φόρουμ. Εργατοωρες πληκτρολογησης συζητήσεων κι αναλύσεων

• Like
Reactions: sis

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
αυτο κανω..πραγματικα δεν ειξερα οτι ι λυσμανιαση εχει σιγουρο θανατο και οτι μπορει να προσβληθει και ανθρωπος απο την ασθενεια αυτη...

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
:eek: Πού διάβασες καλέ ότι έχει σίγουρο θάνατο;;
Κάνε μια καλή έρευνα στο φόρουμ. Και προσεκτικό διάβασμα!

• Like
Reactions: Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Καθε 6μηνο (καθε χρονο εστω) καλο ειναι αν εχεις τη δυνατοτητα να κανεις εξετασεις, αιματολογικες και βιοχημικες και για καλααζαρ (ολες παιρνοντας απλα μια φορα αιμα). Καποιοι κανουν κ για ερλιχιωση, εμενα η κτηνιατρος μου λεει οχι γιατι ενδειξεις ερλιχιωσης φαινονται στη γενικη αιματος - αλλα δεν θα σου πω οτι ειναι σωστο.

Στις βιοχημικες κοιτανε καποιους δεικτες για την κατασταση καποιων οργανων (πχ νεφρα) και καποια αλλα θεματα (πχ γλυκοζη για διαβητη). Οχι ολων των οργανων και οχι ολα τα αλλα που θα μπορουσαν να μετρησουν (πχ η γλυκοζη δεν ειναι στανταρ). Υπαρχουν καποια πιο στανταρ κ καποια που ειναι πιο ειδικα και πρεπει να ζητησεις εσυ να συμπεριληφθουν. Τωρα δεν ξερω αν στις στανταρ μινιμουμ βιοχημικες ολοι κοιταζουν τα ιδια οργανα. Πρεπει να το συζητησεις κ να δεις τι σου προτεινει π γιατρος.

Για καλααζαρ αν δε συντρεχει αλλος λογος οι κτηνιατροι συνηθως προτεινουν σναπ τεστ που γινεται εκεινη τη στιγμη μπροστα σου. Λεπτομερειες για την εγκυροτητα κ τις εναλλακτικες δε μπορω να σου πω, καλυτερα να ψαξεις. Οχι το καλααζαρ ειναι πολυ δυσκολο αλλα δε σημαινει ταφοπλακα, ειδικα αν το χεις προλαβει νωρις (ε, οπως ολα δηλαδη).

Για να προλαμβανεις καλααζαρ, ερλιχεια κ αλλα οπως ενδοπαρασιτα πρεπει να φροντισεις για εσωτερικη και εξωτερικη αποπαρασιτωση με αποπαρασιτικα οπως αμπουλες καθε μηνα συνηθως και χαπι για ενδοπαρασιτα καθε μηνα ή τριμηνο συνηθως (το συνηθως εξαρταται απο το πιο προιον θα χρησιμοππιησεις) . Ρωτα το γιατρο σου.

Για τον εμετο επισης να ρωτησεις το γιατρο σου.

Last edited:

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
τα μονα συμπτωματα που βρηκα στο ιντερνετ ειναι το χασιμο βαρους και η πιτιριδα...υπαρχουν καποια αλλα που σου 'φοναζουν' οτι προκειτε για καλααζαρ και πρεπει να παρεις δραστικα μετρα?

επιπροσθετα σε ποιες τιμες κειμενεται η εξεταση για καλααζαρ και σναπ τεστ? (το καθενα ξεχοριστα)

Last edited by a moderator: