καλή(;) Ξηρά τροφή - από που να την αγοράσω;

Zeitgeist

Active Member
9 Ιανουαρίου 2014
25
0
γεια σε όλους, θέλω να αλλάξω στη μικρή (5 μηνών γκόλντεν ριτρίβερ) την ξηρά τροφή και χρειάζομαι βοήθεια.

Αρχικά είχα καταλήξει στην Arden, άλλαξα όμως γνώμη διαβάζοντας εως το τέλος το συγκεκριμένο νήμα στο φόρουμ.

Τώρα κοιτάω για μία απο αυτές τις πρώτες που βγαίνουν εδώ σ΄ αυτήν την λίστα
αλλά δεν ξέρω που να τις βρω στην ελλάδα.

Κατά σειρά προτίμησης επέλεξα
1. Eden dog Food
2. Millies Wolfheart Salmon & Vegetable
3. Markus Mühle NaturNah

Zeitgeist

Active Member
9 Ιανουαρίου 2014
25
0
Μου είπε να δώσω την Imagine Puppy Large Chicken & Rice της Visan. Το έκανα, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου που η τροφή περιέχει καλαμπόκι και διάφορα άλλα χημικά που δεν θυμάμαι τώρα (τα είχα ψάξει τότε). Πέρα από αυτό η μικρή έκανε κακάκια 2 με 3 φορές την ημέρα και τουλάχιστον την διπλάσια ποσότητα απ΄ότι έτρωγε!!!

Άλλαξα σε Farmina Team Breeder puppy αλλά δεν μας έκατσε καλά (βλέννα με αίμα στα κόπρανα) και τώρα δίνω σχεδόν ένα μήνα Pro Pac Dog Large Breed στην οποία δεν έχει πολύ σφιχτά κακάκια ενώ κάνει και αρκετά. Όλες πάντως αυτές οι τροφές περιέχουν δημητριακά και είναι σχετικά ακριβές. Αυτές που επέλεξα τώρα (αλλά δεν ξέρω που να τις παραγγείλω) είναι πολύ καλύτερες και επίσης βγαίνουν πολύ φθηνότερα (λόγω ποσότητας που θα τρώει η μικρή).

@ntoulis μηπως ξέρεις αν την πουλάνε στην ελλάδα;

Last edited:

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Ίσως βγαίνουν φθηνότερα για ένα Άγγλο .
Έψαξα μια στα γρήγορα να δω αν υπάρχουν οι τροφές που αναφέρεις αλλά δεν βρήκα καμία στην Ελλάδα , ούτε και επίσημο κατάστημα που τυχών θα συνεργάζονταν .
Μπορεί να φαίνονται ελκυστικές οι τιμές των παραπάνω τροφών αλλά αν χρειάζεται να παραγγέλνεις από το εξωτερικό τροφή για τον σκύλο ζήτω που καήκαμε .
Υπάρχουν τόσοι κωδικοί τροφών διαθέσιμοι άμεσα . Με περισσότεροι προσπάθεια θα βρεις τον κατάλληλο .
Σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται ;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Την αρντεν την αλλαξες γιατι? επειδη ειδες ότι υπηρχε θέμα σε αλλα σκυλια? Στο δικό σου πώς ηταν τα κοπρανα, η μυρωδιά του σκυλου, το τριχωμα, η ενέργεια του? Μην κρίνεις βάσει εμπειριων αλλων σκυλιών, ειδικά αφου ηδη εχεις δοκιμάσει την τροφη. Πχ στη δικιά μου η arden εκατσε μια χαρά, το ίδιο και η brit care. Δες και την barking dogs and meowing cats, εχει πολυ καλες προδιαγραφες!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εχεις αλλαξει 3 τροφες σε κουταβι 5 μηνων. Σε καμια περιπτωση δεν εχει περασει το καταλληλο χρονικο διαστημα για να κρινεις κατα ποσο ταιριαζουν στο σκυλο σου! Προσεξε γιατι οι πολλες αλλαγες σε τοσο μικρο σκυλακι, θα φερουνε καμια κολιτιδα.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
zeitgeist εχει και στην ελλαδα αρκετα καλες τροφες,παντα αναλογα με το ποσο..και το ρισκο που θελεις να παρεις γιατι για καμια ξηρα τροφη δεν ξερεις τι εχει μεσα..ουτε εισαι μπροστα στην παραγωγη..

με το οικονομικο πως εισαι ?

στο λεω γιατι ενα γκολντεν απεναντι η μαγκι τρωει χαπι ντογκ που κανει 30 ευρω το 15κιλο περιπου και δεν την λες και απο την καλη τροφη και ειναι μια χαρα σε ολα !

κανε μια αναζητηση στο φορουμ να δεις για τροφες για τα δημητριακα για την ωμη διατροφη κτλ κτλ..

Zeitgeist

Active Member
9 Ιανουαρίου 2014
25
0
την Arden δεν την έδωσα. Ψάχνοντας για καινούρια τροφή την είχα επιλέξει, αλλά την άφησα τελικά διαβάζοντας στο νήμα. Τέλος πάντων, έγραψα και στους τρεις (2 στην αγγλία και έναν στην γερμανία) για να μου πουν πως μπορώ να αγοράσω την τροφή τους στην ελλάδα.

Στην ελληνικά αγορά υπάρχουν αντίστοιχες τροφές; Στην ποιότητα αλλά και στα κόστη

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Ποια ξηρά τροφή έδινες πριν στο κουτάβι σου και γιατί θα ήθελες να την αλλάξεις?Είναι πολύ νωρίς για να μπορείς να κρίνεις ποια του κάθεται καλύτερα και οι συνεχόμενες αλλαγές στην τροφή του μπορεί να διαταράξουν το πεπτικό του σύστημα!Τώρα όσον αφορά τις 3 τροφές που παραθέτεις παραπάνω δεν γνωρίζω κάποια...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
εξακολουθει να ειναι τροφη σε υψηλη θερμοκρασια ατμου..δηλαδη με καταστροφη βιταμινων ενζυμων κτλ

αν μπορεις να βρεις τροφη ψυχρης εκθλιψης με τα ιδια λεφτα.. τοτε θα προτεινα εκει..

οχι οτι δεν ειναι καλη,ισα ισα ειναι εξαιρετικη επιλογη που λενε ! απο αυτα που λενε οι καταναλωτες...

ευχομαι να κατσει καλα στο σκυλο και να μην αλλαξεις ποτε..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@ntoulis μπορείς να μου προτείνεις κάποια;
αυτο ειναι το θεμα οτι οποια μαρκα και να σου πω εγω η καποιος αλλος μπορει να μην κανει για τον σκυλο σου..
συνεχισε εκει που εισαι και βλεπεις..
εκανες καλη επιλογη..

Zeitgeist

Active Member
9 Ιανουαρίου 2014
25
0
μ΄εβαλες και ψάχνω τώρα :) μα δεν βρίσκω καμία στην ελληνική αγορά χωρίς να έχει υποστεί θερμική επεξεργασία...

μήπως υπάρχει σχετικό νήμα στο φόρουμ να διαβάσω;

Last edited:

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
H Platinum εχει διαφορετικη επεξεργασια .Καθως απο οτι λεει στο site της μαγειρευεται στα ζωμια της και μετα αποξεραiνετε σε θερμοκρασια δωματιου .
Τωρα αν ειναι αληθεια και ποσο καλη ειναι τροφη δεν γνωριζω μιας και δεν την εχω δωσει.
Εδω το site της.
Platinum – Natural Pet Food & Care

Zeitgeist

Active Member
9 Ιανουαρίου 2014
25
0
Μίλησα με τον άνθρωπο στην Κατερίνη. Την Δευτέρα θα στείλω τα φράγκα και θα μου στείλει 15kg Platinum.

ευχαριστώ Jp.Ak.Elias (και τον ntoulis φυσικά) :) για την βοήθεια

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Tιποτα φιλε γιαυτο ειμαστε εδω.
Επειδη ειναι μεσα στις επιλογες μου και εμενα αν θες μετα απο καποιες μερες πες τις εντυπωσεις σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog