ιδεές για παιχνίδι !!!

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Ρε παιδειά ρίξτε καμιά ιδέα για παιχνίδια τον Άτταλο, γιατί το μόνο που του αρέσει να παίζει είναι διελκιστηδά και πάλη ( και ως γνωστών και τα 2 είναι ύποπτο να τα παίζεις με κουτάβια !!! ) αλλά ότι άλλο και να προσπάθησα όπως ιχνηλασία , αλατάκια ( πάνω από το πόδι μου ) λίγο agility γενικά αδιαφορεί και βαριέται !!! το μόνο που του αρέσει είναι αυτά τα 2 !!! :)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πέρα από αυτά τα δύο, κρυφτό(τον βάζεις στο μείνε και κρύβεις είτε ένα παιχνίδι είτε .. εσένα και μετά τον προτρέπεις να σε βρει), κυνηγητό(πρόσεξε μην τον τρομάξεις όμως!), επαναφορά, επίσης μπορείς να τον βάλεις να κυνηγάει κάτι(π.χ. έχω μια κορδέλα και την κουνάω επιδεικτικά γύρω γύρω και τσακίζεται να την αρπάξει).
Επειδή και εγώ έχω σκύλο βαρύ που βαριέται εύκολα, τον "καψουρεύω" πολύ με τα παιχνίδια του, κάνουμε σαν τσίρκο:D και επιπλέον προσπαθώ να σταματάω πριν βαρεθεί..

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
kong κατάλληλο για το μέγεθός του και την ηλικία του.

επίσης, εγώ με τον Κόφι παίζουμε τον... "παπά"! Τον βάζω να κάτσει και κάτω από δύο ποτηράκια βάζω ένα κομματάκι τυρί (στο ένα από αυτά). Μετά λέω "πού είναι?" και εκείνος διαλέγει, δείχνοντας με το πόδι του.
Το να είναι διάφανα τα ποτηράκια μη σε ανησυχεί, δε βλέπει μέσα. Το να σε δει πού το βάζεις, καλύτερα, θα τον κάνει να καταλάβει το παιχνίδι.
Επίσης, μην περιμένεις να χρησιμοποιήσει το χέρι του, μπορεί και με τη μουσούδα να διαλέξει, ας αρκεστείς και επιβράβευσέ τον.

ΕΠίσης, αναλόγως με το πόσο κουτάβι είναι (για να του αρέσουν τα παιχνίδια που λες, είναι γύρω 5-6 μηνών?) το κλίκερ θα σας αρέσει και θα μάθει χρήσιμα πράγματα.

Γενικα να είσαι ενθαρρυντικός πολύ στον τόνο της φωνής σου, με πολλά μπράβο, χάδια κλπ. Και επίσης, να σταματάτε ένα παιχνίδι, πριν δεις σημάδια βαρεμάρας όπως πολύ ωραία γράφτηκε ήδη.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν ξέρω πόσο ευκίνητος είναι ο σκύλος σου, ένα απο τα αγαπημένα παιχνίδια που παίζουμε είναι οι πασούλες. (Σε αυτές είναι πολύ καλός ο Ακίρα και η Λίμπα ...οι άλλοι απαξιούν), βάζω το σκυλί να σταθεί απέναντί μου σε απόσταση 5 περίπου μέτρων και κλοτσάω προς την κατεύθυνσή του μια ξεφούσκωτη μπάλα ...την πιάνουν στον αέρα και μετά μου την φέρνουν πάλι στα πόδια...
το κρυφτό και το κυνηγητό είναι τα κλασσικά μας....αλλά τον ''παπά'' δεν τον είχα σκεφτεί χαχαχαχα:D

....τώρα που το σκέφτομαι το να μάθουν κανένα χαρτάκι...ή ταβλάκι δεν είναι και άσχημη ιδέα :D:p

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
του δικου μου παντως του αρεσει το κρυφτο (που ειναι και ωραιος τροπος να δουλευεις την υπακοη) πρεπει να ξερει το κατσε-ξαπλα και το μεινε για να το παιξει.

επεισης τρελενετε για το κυνηγητο-παιρνει το μπαλακι και τον κυνηγαω- αλλα εμπεριεχει τον κινδυνο να καλομαθει και να σε γραφει εκει που δεν ποιανει μελανι. για αυτο παντα τον βαζω και μου το φερνει και ξανα απο την αρχη.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καταρχάς...

τον Κόφι για όσους δεν κατάλαβαν τον εκπαιδεύω ώστε να κερδίζω πάντα τον Παπατζή και να βγάζει τα φράγκα της διατροφής του! Εμ, πώς, έτσι στο τσαμπέ θα την έβγαζε ο πιφπίφης? Τώρα ειδικά που τρώει και κρέατα κλπ, έχει αυξηθεί το κόστος του, κάτι πρέπει να κάνει! χαχαχα....

Αναλόγως με το πάχος και την καθαρότητα του γιαλιού. Αν είναι αρκετά παχύ το ποτήρι και το κομματάκι, είναι πχ. ένα κομματάκι τυρί, πάνω σε μία λευκή/γαλακτερή επιφάνεια, τότε το σκυλί δε θα το δει, αυτό εννοώ.

Επίσης, πολλά σκυλιά απαξ και αναποδογυρίσουμε το ποτήρι και αρχίσουμε να παίζουμε το αντιλαμβάνονται ως ένα αντικείμενο, σα να είχαν ένα αδιαφανές "κουτάκι" μπροστά τους και όχι ως κάτι διάφανο. (είναι το ίδιο με το ότο πολλά σκυλιά αντιλαμβάνονται την τηλεόραση ως επίπεδη επιφάνεια, ή τον καθρέφτη ως επιπεδη επιφάνεια επίσης)

Αυτάαα... καλή διασκέδαση.

Μην ξεχάσετε στην αρχή να είστε "ευέλικτοι", αφήστε το σκυλί να κάνει λάθος, δε σημαίνει απαραίτητα ότι "μυρίζει" πού είναι η λιχουδιά. Αφήστε το να δείξει με τη μουσούδα, μετά μπορεί να αρχίσετε να ζητάτε με το πόδι, (απαξ και το χρησιμοποιήσει μία φορά μόνο του, τότε επιβραβεύετε μόνο αυτό). Γενικά μην ξεχνάτε ότι τα παιχνίδια γίνονται ώστε να περνάει καλά αρχικά το ζωάκι.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Ο σκύλος μου στην προηγουμενη ζώη ήτανε ΠΑΠΠΑΤΖΗΣ στην ομονια !!!!! εκτος το οτι το έμαθε σε δευτερολέπτα έχουμε πεθάνει στο γελιο οικογενιακος Τρελλο παιχνιδη !!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ και πάλι για τις ίδεες σας !!!

υγ. αμα κάνει λάθος γαβγίζει χααχαχχαχααχ

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
και γω διαβασα το θεμα το μεσημερι και ειπα να το προσπαθησω.
:(:(
επαιρνα την λιχουδια στο χερι την εβαζα να την μυρισει και μετα εκλεινα τις παλαμες μου.αυτη απλα ξαπλωνε και με κοιτουσε. προσπαθησα και με ποτηρια αλλα παλι το ιδιο.οπως και να εχει θα ξαναπροσπαθησω αυριο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν δειχνει τον παραμικρο ενθουσιασμο:(

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δε δείχνουν όλα τα ζώα τον ίδιο ενθουσιασμό με όλα.

Δοκίμασε με ένα ποτηράκι.
Βάλε τη λιχουδίτσα από κάτω (ελπίζω να μη βάζεις ως λιχουδιά έναν κόκο ξηράς!), όταν θα το αγγίξει με τη μουσούδα με πολύ ενθουσιασμένη φωνή πες "Μπράβο!!" και σήκωσέ το να το πάρει...
Μετά πάτε στα δύο ποτηράκια...

Με τρία ποτηράκια είναι για πιο προηγμένα τζογαδόρικα σκυλιά! χεχε..

Αν δεν του αρέσει το παιχνίδι, πολύ απλά, δεν πειράζει, θα βρείτε άλλο. Δεν έχουν ολα τα ίδια ενδιαφέροντα.;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το νεο trend του forum. Σκυλοι παπατζηδες :p Τελειο. Θα το δοκιμασω κι εγω αν και δεν μου αρεσει ο τζογος :D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Xaxaxa... Κοίτα να δεις που θα μου βγει και το όνομα δλδ ότι προπονώ χαρτόμουτρα και τζογαδόρικα σκυλιά! Χαχαχαχα....

Ε, καλά ούτε και μένα μου αρέσει ο τζόγος (αυτά τα λέω τώρα, όταν θα κατεβάσω όμως τον Κόφι στην πιάτσα θα λέω άλλα, lol).:rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul