θετική εκπαίδευση ή όχι ? και τι ακριβώς σημαίνει

joker21

Member
5 Απριλίου 2013
12
0
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την θετική εκπαίδευση, καθώς σήμερα έχω ραντεβού με τον εκπαιδευτή. Η joker είναι 3, 5 μηνών και ότι έχουμε μάθει είναι με λιχουδιές και χάδια (εναλλάξ).
Επειδή είναι το πρώτο κουτάβι που μεγαλώνω μόνος μου, αφού φρόντιζαν οι γονείς για αυτό όταν είχαμε στην οικογένεια σκύλους, μου φαίνεται απίστευτα δύσκολο και δεν ξέρω τι κάνω σωστά και τι λάθος και για αυτό μίλησα με έναν εκπαιδευτή ώστε να εκπαιδεύσει εμένα και εγώ με την σειρά μου την μικρή.
Ποια είναι λοιπόν η διαφορά της θετικής εκπαίδευση από τι άλλες ? και είναι μια μέθοδος που έχει αποτελέσματα ή θα έχω προβλήματα στο μέλλον ?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εξαρταται με τον σκυλο κ τι θες να κανεις στο ζωο κ φυσικα εξαρταται απο τον εκπαιδευτη.καταρχην δεν υπαρχει θετικη εκπαιδευση κ αρνητικη εκπαιδευση.ο ορος "θετικη" επινοηθηκε για την πρωτη εντυπωση στον ιδιοκτητη κ την νεα μοδα ανρθωποποιησης του σκυλου.εχει μεταδοθει οτι αν τραβηξεις το λουρι στον σκυλο(διορθωση),ο σκυλος θα πεθανει ξερω γω...υπερβολες χαρην μαρκετινγκ

απλα σε τετοιου ειδους εκπαιδευση ,δεν χρησιμοποιουν καθολου διορθωση ,παρα μονο ενισχυση σε καθε σωστη συμπεριφορα...δλδ ,αν κανει κατι στραβο το ζωο,δεν το διορθωνεις,ουτε λεκτικα,ουτε με τραβηγμα στο λουρι,ουτε τιποτα,παρα μονο επιβραβευεις οταν κανει το σωστο.

αυτο εχει σαν αποτελεσμα πολλες φορες μια τεραστια απιτυχια,που αναγκαζεται ο σκυλος αργοτερα για να διορθωθει να χρησιμοποιηθει παραπανω διορθωση απο οτι θα ειχε στην αρχη.επισης το ζωο δεν εχει καμια σκληραγωγια με οτιδηποτε κ αυτο εχει σαν αποτελεσμα πολλες φορες οταν πας να δουλεψεις με το ζωο κ του ασκησεις καποια λεκτικη βια,γιατι ανθρωπος εισαι κ θα σου ξεφυγει,το ζωο να "κρεμασει".

για μενα ειναι καλο το σκυλι να μπορει να ανταποκριθει κ στο στρες της διορθωσης,η οποια διορθωση μην φανταστεις οτι ειναι κανα τηγανι στο κεφαλι.τα παντα εχουν να κανουν με την επικοινωνια με το σκυλι σου.εγω θα σου ελεγα να βρεις εναν καλο εκπαιδευτη ,χωρις ταμπελα θετικου ,αρνητικου ,κλασικου κ π@π@ριες τετοιες κ να δουλεψεις με αυτον ωστε να σου μαθει πως θα γινεις ομαδα με το ζωο σου.

μην ξεχνας πως οταν μαθεις πως να το κανεις αυτο κ καταφερεις να δειχνεις στον σκυλο σου το τι θες απο αυτον ,ενα απλο οχι,η ενα σκουντηγμα με το χερι η ενα μικρο τραβηγμα στο λουρι ,θα ειναι αρκετο για να καταλαβαινει τι θες.αυτο δεν στο κανει εκπαιδευτης με ταμπελες,αλλα εκπαιδευτης με ορεξη κ σεβασμο στο ζωο.μην κοιταμε την ταμπελα κ χανουμε την ουσια.

joker21

Member
5 Απριλίου 2013
12
0
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Αυτό που κάνω εγώ μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, είναι μάλλον ο συνδυασμός… αρκετές λιχουδιές (αυτό ίσως είναι το λάθος μου) και χάδια όταν κάνει κάτι σωστά και στην βόλτα μας τράβηγμα λουριού σε συνδυασμό με το μη και στην συνέχεια η εντολή μαζί… και όταν με κοιτάξει στα μάτια ή απλώς χαλαρώσει και δεν τραβάει το λουρί, λιχουδίτσα μπράβο και χαδάκι…

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απλα προσοχη πως τραβας το λουρι.καλυτερα να το εχει καπου σταθερα πανω σου κ να τρωει την διορθωση μονος του αν παει να φυγει απο κοντα σου.αυτο βεβαια καλο ειναι να το συνδιασεις με μια εντολη τυπου "μαζι".να διορθωνεται δλδ οταν θα σπασει την εντολη.

κατα τα αλλα τα πας μια χαρα.κοψε λιγακι τις λιχουδιες γιατι στο τελος δεν θα κανει τιποτα χωρις αυτες.επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι επιβραβευση μπορει να ειναι κ ενα χαδι,ενα παιχνιδι,το μπραβο, η ακομη ενα χαμογελο.να προσεχεις να εισαι κ ανθουσιασμενος οταν κανει κατι σωστα!η γλωσσα του σωματος παιζει μεγαλο ρολο.

επισης θετικο που επιβραβευεις την επαφη με τα ματια.ετσι μαθαινει οτι ειναι καλο να εχει επαφη μαζι σου κ η προσοχη του να ειναι σε εσενα.

επισης προσεχε,απο ενα σημειο κ μετα,οταν διορθωνεις κ μετα που σταματαει δινεις εντολη ,να μην το κανεις πολυ γρηγορα ,γιατι θα ισως φτιαξει μια ρουτινα στο κεφαλι του τυπου "κανω χαζομαρα,διορθωνει κ μετα τρωω".θα καταληξει να κανει χαζομαρες για να φτασει στο φαγητο.

joker21

Member
5 Απριλίου 2013
12
0
Και κλασσικά… υπομονή υπομονή υπομονή… και πολλή υπομονή…χαχαχαχα σε ευχαριστώ άλλη μια φορά και ας δούμε πως θα πάει και το αποψινό ραντεβού!