θα υπαρχει καποιο προβλημα?

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
καλημερα. ονομαζομαι γιωργος.
θα ηθελα την βοηθεια σας.
την επομενη εβδομαδα θα παρω ενα θυληκο κουταβι ροτβαιλερ 50 ημερων. απο επισιμο εκτροφεα. μενω μονος μου σε διαμερισμα.
και λυπω απο το σπιτι καθημερινες λογο δουλειας απο τις 6.30 το πρωι εως τις 3.30 το μεσημερι.
θα ηθελα να μου πειται εαν αφτες τις ωρες το κουταβι θα καθεται ησηχο? η θα σηκοσει τα παντα απο τις φωνες και το κλαμα του?
υπαρχει προβλημα σχετικα με την τροφη του? θα του δεινω να φαει το πρωι πριν φυγω μετα που θα γυρισω και το βραδυ λιγο πριν τον υπνο κατα τις 11.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ετοιμάσου ψυχολογικά γιατί θα στα κάνει ****αναριό! Το πήρες μικρό από τη μαμά του, οπότε θα κλαίει, θα μασουλάει τα έπιπλα,τα χειριστήρια,τις κουρτίνες, θα κάνει την ανάγκη του όπου βρεί, θέλει υπομονή. Αν μπορείς πάρε μερικές μέρες ρεπό ή καμία άδεια για να συνηθίσετε και οι 2 σας τις πρώτες ημέρες που θα είστε μαζί.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες
Αφου ειναι απο εκτροφεα αστο 10-20 ημερες παραπανω με την τοκετομαδα.. μονο καλο θα του κανει.. απο ποιο εκτροφειο ειναι ?
Οσο αφορα στην αλλη ερωτηση, θα επρεπε να εχουμε μαντικες ικανοτητες να σου απαντησουμε :)
Στο φορουμ υπαρχουν πολλα θεματα για το πως μεγαλωνουμε ενα κουταβι.

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
για καποιο λογο οι εκτροφεις τα δινουν ακριβως 50 ημερων..κατι θα ξερουν μαλλον..παντως πιστευω ειναι αναλογα τον χαρακτηρα του κουταβιου..καλα σιγουρα θα γκρινιαζει στην αρχη το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει!!καλο κουραγιο!!

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
μενο σε ευρηχορο σπιτι. τις ωρες που θα λειπω απο το σπιτι θα το (κλεινω) μεσα σε ενα ευρυχορο δοματιο περιπου 20 τετραγονικων.
που δεν θα εχει ουτε κουρτινες ουτε επιπλα. μονο ενα παραθυρο για να μπενει φως και αερας(θα ακουγοντε και θοριβοι επειδι απο κατω ειναι δρομος).
θα εφωδιασω τον χορο με ειδικες πανες σε ενα συγκεκριμενο σημειο ετσι οστε οταν το πιασω επαυτοφορο να το οδηγισω σε εκεινο το σημειο για να καταλαβει σιγα σιγα οτι εκει ειναι ο χορος που πρεπει να κανει την αναγκη του.
και μια μικρη λεπτομερια που παρελιψα να πω πριν. το σκυλακι θα το παρω ημερα παρασκευη και για δουλεια θα παω την τεταρτη.
επιτρεπεται να πω απο που το πειρα? (για λογους διαφιμησης)

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
για καποιο λογο οι εκτροφεις τα δινουν ακριβως 50 ημερων..κατι θα ξερουν μαλλον..παντως πιστευω ειναι αναλογα τον χαρακτηρα του κουταβιου..καλα σιγουρα θα γκρινιαζει στην αρχη το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει!!καλο κουραγιο!!
βασικα ο εκτροφεας μου ειπε οτι απο την στιγμη που κανει το πρωτο εμβολιο 45 ημερων μπορω να το παρω στο σπιτι. και ετσι κανονισα να το παρω μετα απο πεντε μερες ετσι οστε να μεσολαβει σαββατοκυριακο + 2 μερες ακομα αδια που πηρα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
προσωπικά θα προτιμούσα το επόμενο κουτάβι μου να το πάρω 3 μηνών απο την μάνα του παρά ούτε 2 μηνών
το έκανα στο τελευταίο κουτάβι μου και μόνο θετικά βλέπω
άψογη χρήση της γλώσσας του σώματος
τέλεια άνεση με τα υπόλοιπα σκυλιά
πολύ καλή επαφή με κάθε άνθρωπο
και πολύ καλή εκμάθηση τουαλέτας

αργότερα απο 3 μηνών ίσως να συμπέσει με περίοδο φόβου και δεν θα είναι και πολύ καλό
αλλά πρίν τους 2 μήνες-αν και νομικά επιτρέπεται βέβαια,και συνηθίζεται ,όχι πολύ αλλά αρκετά-μου φαίνεται νωρίς

καλά το συνδιάζεις με ΣΚ και δύο μέρες άδεια
αλλά προσπάθησε να του δώσεις πολλά παραδείγματα που εσύ θα λείπεις και θα περνάει τέλεια όταν γυρνάς-μην του έρθει ξαφνικό το "λείπει ΑΥΤΟΣ"
μπορείς να ξεκινήσεις με 5λεπτα και να φτάσεις σε μισάωρα ας πούμε
μην το κάνεις θέμα όταν φεύγεις
και μην του κάνεις τρελλές χαρές όταν γυρνάς
δώσε χρόνο όταν γυρνάς που θα το παίζεις αδιάφορος
και μετά παίχτε-κερασέ το κλπ

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
ευχαριστω για τις απαντησεις.
οσο για το αλο θεμα σχετικα με τα γευματα του σκυλου?
3 ειναι καλα? η θα χρειαστει και αλλα? για οσο ειναι μικρο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Από ποιο εκτροφείο θα πάρεις τον σκύλο σου?
Επιτρέπεται να το αναφέρεις!

Ναι, τα 3 γεύματα την ημέρα είναι ιδανικά!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα σου πω κάτι!
Είναι καλό να το μάθεις για να συνηθίζεις να το κάνεις και μετά στην μετ'έπειτα πορεία σου με τον σκύλο σου!

Για ότι απορία έχεις θα σηκώνεις το τηλέφωνο και θα ρωτάς τον εκτροφέα σου!Αυτό να σου γίνει συνήθεια!
Είναι ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ άνθρωπος να σε καθοδηγήσει!
Όλοι οι άλλοι απλά θα σου λένε συμβουλές, ο εκτροφέας θα σου πει τι να κάνεις!

Το παραπάνω σαν παρένθεση!

Να σου ζήσει ο μικρός, με το καλό να τον δεχθείς και εύχομαι καλή συμβίωση!
Οι μισές απορίες θα σου λυθούν με το που έρθει στο σπίτι ο μικρός!

Οι ώρες που λείπεις από το σπίτι είναι πολλές για κουτάβι η αλήθεια είναι, όχι τόσο για το ότι θα του λείπεις αλλά για το ότι θα χάσεις στιγμές από την εκπαίδευση του πχ για την πιο γρήγορη εκμάθηση τουαλέτας κτλ κτλ!Όχι όμως ότι δεν θα μάθει ο σκύλο να ζει και μόνος αυτές τις ώρες που θα λείπεις στην δουλειά!Είναι καλό που τις πρώτες μέρες δεν θα δουλέψεις για να προσαρμοστεί το μικρό στο καινούργιο περιβάλλον!Οπότε Παρασκευή με Τετάρτη που δεν θα δουλέψεις είναι έστω κάποιες μέρες για να κάνεις τον σκύλο να εγκλιματιστεί γρήγορα!

Όλοι δουλεύουμε τις ώρες που δουλεύεις και συ και στην αρχή είναι πάντα δύσκολα γιατί δεν παύεις να έχεις ένα μωρό στο σπίτι που περιμένει εσένα να του μάθεις!
Το θέμα είναι να έχεις όρεξη!Εδώ κρύβονται όλα!
Αν είσαι άνθρωπος που θέλει και έχει όρεξη τότε ο μικρός θα μεγαλώσει σωστά!

Να έχεις στο μυαλό σου να περνάς με τον σκύλο σου ποιοτικό χρόνο και όχι ποσοτικό!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Με το καλό να δεχτείς τον κούταβο!
Η σκέψη σου να τον πάρεις Παρασκευή, αφού ξαναδουλεύεις Τετάρτη είναι πολύ καλή και ο χώρος που θα τον αφήνεις όταν λείπεις μου ακούγεται μια χαρά!

Το μόνο που θα άλλαζα αν ήμουν στη θέση σου είναι ότι θα το έπαιρνα 10 μέρες (τουλάχιστον) πιο μετά! Μόνο καλό θα του κάνει!

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
σας ευχαριστω πολυ ολλους για τις συμβουλες.
και ενοειται οτι με τον πρωτο ανθρωπο που θα μιλησω σε τυχον προβλημα σε συμπεριφορα η οτι αλλο(μακρια απο εμας) ειναι με τον
εκτροφεα. ασε που μου το εχει πει και ο ιδιος. αλλα μια δευτερη γνομη ποτε δεν βλαπτει.

και ορεξη υπαρχει απεριοριστη.
εχω μιλησει με πολλους,εχω διαβασει αρκετα και πιστευω οτι θα τα ΠΑΜΕ καλα.
περασε ΑΡΚΕΤΟΣ καιρος απο τοτε που σκεφτομουνα για ενα κουταβι μεχρι την στιγμη που το εκλεισα.
πολυ ψαξιμο για αρκετες ρατσες και τελικα κατεληξα σε αυτο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97