θα ήθελα τη γνώμη σας

Κέλλυ

Member
29 Απριλίου 2010
20
0
Αρχικά να σας χαιρετίσω όλους, καθώς είναι η πρώτη φορά που γράφω.

Εδώ κ 2 χρόνια αναγκάστηκα κ έκανα ευθανασία στο 15 ετών Κόλεϊ μου. Ήταν από αυτά που μας παίρνει η μαμά κ ο μπαμπάς από ένα φίλο όταν είμαστε παιδιά. Να είμαι ειλικρινής δε με πείραζε αν τελικά δεν ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό της ράτσας του, γιατί στα μάτια μου ήταν πάντα το ομορφότερο!!

Σήμερα, 2 χρόνια μετά έχω αποφασίσει ότι θέλω ξανά στη ζωή μου ένα σκυλάκι. Σκέφτομαι το λάμπραντορ γιατί το έχω γνωρίσει αρκετά κ πιστεύω ότι θα ταιριάζαμε ο ένας στον άλλο. Έτσι πριν σας γνωρίσω άρχισα να ψάχνω σε αγγελίες στο ίντερνετ. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν βρήκα κ το φόρουμ αυτό, όπου δε σας κρύβω έμαθα πολλά πράγματα που δε γνώρισα ιδίως για το εμπόριο απ' το εξωτερικό.

Ωστόσο, απ΄ τη μέχρι τότε έρευνά μου, πήγα κ είδα μια γέννα ενός ιδιώτη καθώς δεν γνώριζα μέχρι τώρα για τους byb. Παρ΄όλ' αυτά, τα κουτάβια φαίνονται πολύ προσεγμένα κ οι γονείς μια χαρά. Φυσικά κ έχω τις αμφιβολίες μου κ γι αυτό θα ήθελα να το συζητήσω μαζί σας.
θα ήθελα βέβαια να πω ότι αν κ ο άνθρωπος σίγουρα δεν γνωρίζει τι κάνει με το να βάζει το σκυλί του να ζευγαρώσει κατ΄αυτό τον τρόπο, το φροντίζει πολύ κ το αγαπάει. Είναι η δεύτερη γέννα της σκύλας και φυσικά την έχει ζευγαρώσει λόγω της γνωστής δικαιολογία "ότι πρέπει να γεννήσει 1-2 φορές για να ολοκληρωθεί".

και εδώ θέλω τη γνώμη σας... εγώ θέλω ένα σκυλάκι για παρέα και βλέπω δύο γονείς υγιείς να μην επιλέξω κατι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Διάβασα τα αρνητικά για τα byb ζευγαρώματα κ συμφωνώ , ωστόσο ζούμε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς κ όσο κ αν έψαξα σε εκτροφείς έλληνες, αφενός δεν υπάρχουν γέννες... όπου δε με πειράζει περιμένω, αφετέρου τολμάω να πω ότι τα χρήματα που ζητάν είναι πολλά ...και δε λέω καλά κάνουν κ ζητούν τόσο κ με το δίκιο τους...αλλά ακόμη κ αυτά τα σκυλάκια που είδα τη μοίρα θα έχουν αν κάποιος φιλόζωος δεν τα θελήσει ποτέ????

Ειλικρινά θα ήθελα τη γνώμη σας.....

Θέλω πολύ να σας γνωρίσω κ νέο μέλος σύντομα...:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οπότε να συζητήσουμε αν είναι καλο να πάρεις από έναν byb?
Όχι δεν είναι καλή ιδέα..οι γονείς μπορεί να φαίνονται σε εσένα υγιής αλλά αλήθεια με τι κριτήρια κρίνεις ότι είναι υγιής? (χωρίς παρεξήγηση).
Πως ξέρεις αν οι γονείς είναι απαλλαγμένοι από κληρονομικές ασθένειες?

Για το αν είναι ακριβές οι τιμές στα εκτροφεία είναι μια άλλη συζήτηση..αλλά να ξέρεις πως και οι εκτροφείς έχουν μεγάλα έξοδα..

Αν δεν μπορείς να πάρεις ένα σκυλάκι από εκτροφείο, μπορείς να πάρεις ένα πανέμορφο σκυλάκι από τον δρόμο..που να μοιάζει με λάμπραντορ (και του byb θα μοιάζει ..δεν θα είναι;)).

Kαλώς ήρθες!:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με την Κάτια αλλά δεν μπορω να μην διαφωνησω στο τελευταιο. Το σκυλι ενός byb μπορει καλλιστα και να μοιαζει και να ειναι καθαροαιμο λαμπραντορ, όπως μπορει και να βρεθει λαμπραντορ αδεσποτο, αν και λιγακι δυσκολο.

Το αν του byb το λαμπραντορ είναι πολύ υποδιεστερο από του εκτροφεα, χωρις εγγυησεις, ιστορικο κλπ είναι άλλη ιστορια και θεωρειται σχεδον δεδομενο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...αλλά ακόμη κ αυτά τα σκυλάκια που είδα τη μοίρα θα έχουν αν κάποιος φιλόζωος δεν τα θελήσει ποτέ????
Αυτο θα επρεπε να το σκεφτει ο κυριος που ζευγαρωσε τα σκυλια και οχι εσυ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι θα μοιάζει ..δεν θα είναι..!!
και στον δρόμο μπορείς να βρείς να μοιάζει..
Aκόμα και καθαρόαιμα υπάρχουν σε καταφύγια..

Ένας byb δεν μπορεί να σου διασφαλίσει ούτε τον χαρακτήρα ενός καθαρόαιμου.

Άρη καθόλου δύσκολο.. το westie μου από τον δρόμο είναι..:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλως ηρθες!!!

Ψηφιζω αδεσποτιδι λαμπραντοροειδες! :D

Για κανεναν λογο δεν θα στηριζα γεννα ιδιωτη με οτι συνεπαγεται αυτο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ρε σεις παιδια, καντε λιγη υπομονη. Οπως παει το πραγμα με την κριση, θα γεμισουν οι δρομοι με καθαροαιμα καθε φυλης, που θα τα διωχνουν επειδη δεν μπορουν να τα συντηρησουν. Θα βγαινεις μια βολτα, θα μαζευεις κανα δυο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
τολμάω να πω ότι τα χρήματα που ζητάν είναι πολλά ...και δε λέω καλά κάνουν κ ζητούν τόσο κ με το δίκιο τους...αλλά ακόμη κ αυτά τα σκυλάκια που είδα τη μοίρα θα έχουν αν κάποιος φιλόζωος δεν τα θελήσει ποτέ????
Την ίδια με τα χιλιάδες αδέσποτα στα καταφύγια. Αν θέλεις να βοηθήσεις ενα σκυλάκι, διαλεξε ενα απο αυτά, μην ενισχυεις τους ανεύθυνους που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους χωρίς προδιαγραφές.

Κέλλυ

Member
29 Απριλίου 2010
20
0
Σας ευχαριστώ πολύ....σαφέστατες οι απαντήσεις!!! :)

καληνύχτα για την ώρα...πάω δουλίτσα ;) !!!!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Καλως ηρθες Κελλυ. Βασικο για μενα ειναι να μην φαινονται υγιης οι γονεις, αλλα και να ειναι.
Στην ουσια απο τον εκτροφεα αγοραζεις ποιοτητα. Σιγουρη καθαροαιμια και καμια γεννητικη ασθενεια η καμια προδιαθεση.
Τωρα αν αγορασεις απο εκτροφεα και αφηνεις εσυ το κουταβι να τρεχει σε γλυστερα πατωματα και σκαλακια τοτε η ευθηνη βαραινει εσενα(βλεπε πχ δυσπλασια).
Αν δν σταματησουμε να αγοραζουμε απο Πετ Σοπς και ιδιωτες θα παραγουν κουταβια συνεχεια.
Αυτο μονο σκεψου.
Συμφωνω με ενα ενα αδεσποτακι παντως. υπαρχουν πολλα εκει εξω. Και ενδεχομενως να βρεις κ κατι παραπλησιο του Λαμπ.
Και αν σταθεις και τυχερη πολυ, ισως βρεισ κ Λαμπ!!!

Last edited:

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλως ήρθες και από εμας!Εγώ θα έλεγα να επισκεφτείς κάποιο καταφύγιο και όποια φατσούλα σου κάνει το κλικ να την πάρεις σπίτι σου και να της προσφέρεις ολα όσα κάποιοι ασυνείδητοι δεν κατάφεραν ποτε να δώσουν....Α!κ που ξέρεις μέχρι τότε μπορεί να βρείς τη φάτσα αυτή εκεί που θα περπατας....να μπλεχτεί μεσα στα πόδια σου και συγχρόνως στη ζωή σου!!!!!