θα ήθελα την γνώμη σας !!!

Armani

New Member
19 Απριλίου 2010
1
0
Καλησπέρα σε όλους και καλός σας βρήκα :)

Από πολύ μικρός είχα τρελή αδυναμία στα σκυλάκια .... αλλα μέχρι και τα 28 μου( που είμαι τώρα) δεν κατάφερα να αποκτήσω ένα γιατί δεν ήθελαν οι γονείς μου...
Πλέον μένω σε διαμέρισμα μονος μου και σκέφτομαι να αποκτήσω το 1 μου σκυλάκι, είμαι 1000% σίγουρος ότι σαν άνθρωπος θα το αγαπάω και θα το φροντίζω σαν να είναι παιδί μου... απλά με βασανίζει ένα σημαντικό πρόβλημα .... το σκυλάκι τις ώρες που δουλεύω θα μένει μέσα στο σπίτι, αυτό μεταφράζεται σε 8-9 ώρες κάτι που με κάνει να πιστεύω πως δεν θα είμαι ο κατάλληλος σύντροφος για το σκυλάκι μου :(
Πραγματικά είμαι σε τεράστιο δίλημμα,
εσείς τι πιστεύετε ?

*ακόμα δεν έχω αποφασίσει για ράτσα ... ( όλα μου φαίνονται πανέμορφα !! )

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
σχεδον ολοι δουλευουν γυρω στο 8 ωρο οποτε δεν αποτελει και τεραστιο θεμα ισως στην αρχη για το θεμα τουαλετας!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
θα συμφωνησω και εγω ολοι δουλευουν τοσο!
αν νομιζεις οτι μετα την δουλεια σου εχεις αρκετο ελευθερο χρονο τοτε ενταξει!
παντως σκεψου το αν αποκτησεις σκυλο θα εχεις ευθηνη να το προσεχεις και να το φροντιζεις για τα επομενα 10-15 χρονια τς ζωης σου!!
δεν θελω να σε αποτρεψω βεβαια,εισαι αρκετα μεγαλος και τα εχεις σκεφτει ολα πιστευω!
αληθεια τι φυλη σου αρεσει-σκεφτεσαι να αποκτησεις??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάνε μια βόλτα και στις αγγελίες μήπως σου γυαλίσει κάποιο!!! :)
Kαι πες αν θέλεις δυο πράγματα για σένα και το χαρακτήρα σκύλου που ψάχνεις, για να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα. :)

Last edited:

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Αν το θέλεις πολύ και το έχεις σκεφτεί ώριμα τότε, ναι, να πάρεις.

Το θέμα της δουλειάς μη σε γεμίζει τύψεις καθώς οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε. Αν, όπως αναφέρθηκε, αφιερώνεις χρόνο μετά στο σκυλάκι σου τότε όλα οκ.

Προσωπική μου γνώμη, κι επειδή φαντάζομαι πως θα 'ναι το πρώτο σου σκυλάκι, να πάρεις καλύτερα ενήλικο σκυλάκι. Θα γλιτώσεις από πολλές ζημιές και θα του μάθεις ευκολότερα το θέμα "τουαλέτας".

Τέλος, προτίμησε κάποιο πρώην αδέσποτο. Δεν θα το μετανιώσεις ;)

Καλή αναζήτηση

:)

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Καλησπέρα σε όλους και καλός σας βρήκα :)

Από πολύ μικρός είχα τρελή αδυναμία στα σκυλάκια .... αλλα μέχρι και τα 28 μου( που είμαι τώρα) δεν κατάφερα να αποκτήσω ένα γιατί δεν ήθελαν οι γονείς μου...
Πλέον μένω σε διαμέρισμα μονος μου και σκέφτομαι να αποκτήσω το 1 μου σκυλάκι, είμαι 1000% σίγουρος ότι σαν άνθρωπος θα το αγαπάω και θα το φροντίζω σαν να είναι παιδί μου... απλά με βασανίζει ένα σημαντικό πρόβλημα .... το σκυλάκι τις ώρες που δουλεύω θα μένει μέσα στο σπίτι, αυτό μεταφράζεται σε 8-9 ώρες κάτι που με κάνει να πιστεύω πως δεν θα είμαι ο κατάλληλος σύντροφος για το σκυλάκι μου :(
Πραγματικά είμαι σε τεράστιο δίλημμα,
εσείς τι πιστεύετε ?

Και εγώ τις ίδιες σκέψεις κάνω με εσένα . Δεν είναι μόνο οι 8 ώρες που δουλεύεις , θα πρέπει να προσθέσεις και 1 ώρα και κάτι για το πήγαινε έλα στη δουλειά και 45 λεπτά με μία ώρα όταν γυρίσεις για να φάς και να κάνεις ένα μπάνιο και 6 ώρες τουλάχιτον ύπνος , οπότε σου μένουν 7-8 ώρες το πολύ ελεύθερες , στις οποίες θα πρέπει να βγάλεις κάνα τέταρτο το πρωί τον σκύλο βόλτα και 45 λεπτά με μία ώρα το ελάχιστο βόλτα το απόγευμα ( κανονικά και λίγο το βράδυ ) απο εκεί και πέρα δεν θέλεις και 2-3 ώρες να ξεκουραστείς ? Καμία δουλειά δεν θα τύχει ? Και όλα αυτά χωρίς να έχεις συναντήσει κανέναν και χωρίς να έχεις βγεί καμία βόλτα ? Και επίσης χωρίς να έχεις ασχοληθεί και πάρα πολύ με τον σκύλο . Τι να σου πώ... όλα αυτά τα έχω σκεφτεί και εγώ .... Το συμπέρασμα ? Τι σκυλί... τι παιδί... το ίδιο είναι ... Αν είσαι και λίγο αισιόδοξος go for it... :) Επίσης σκέψου πως αν πάρεις μικρόσωμο ίσως να σε διευκολύνει για να το παίρνεις μαζί σου λαι έξω ( χωρίς να αποτελεί κανόνα γιατί μπορεί να είναι και μεγάλο αλλά να κάθεται ήσυχα)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες! Ολοι δουλευουμε 8-9 ωρες την ημερα!
Vasilis00 ολα αυτα που περιγραφεις ειναι αληθεια ...αλλα δεν ειναι αγγαρεια! Εγω ξυπναω με ευχαριστηση που παω τον "μικρο" βολτα καθε μερα! Με ξεκουραζει! Αν μου το ελεγε καποιος αυτο πριν μερικα χρονια θα τον αποκαλουσα τρελο!
Ισα ισα μεχρι να φτασω στη δουλεια εχω ηδη ξυπνησει και δεν ειμαι σα ζομπι!!!

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Αν το θέλεις πολύ και το έχεις σκεφτεί ώριμα τότε, ναι, να πάρεις.

Το θέμα της δουλειάς μη σε γεμίζει τύψεις καθώς οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε. Αν, όπως αναφέρθηκε, αφιερώνεις χρόνο μετά στο σκυλάκι σου τότε όλα οκ.

Προσωπική μου γνώμη, κι επειδή φαντάζομαι πως θα 'ναι το πρώτο σου σκυλάκι, να πάρεις καλύτερα ενήλικο σκυλάκι. Θα γλιτώσεις από πολλές ζημιές και θα του μάθεις ευκολότερα το θέμα "τουαλέτας".

Τέλος, προτίμησε κάποιο πρώην αδέσποτο. Δεν θα το μετανιώσεις ;)

Καλή αναζήτηση

Εγω δεν συμφωνώ με αυτό ( προσωπική μου γνώμη ) γιατί σίγουρα ο μεγάλος σκύλος θα σε διευκολύνει σε θέματα υπακοής ( ίσως να σε ακούει πιο εύκολα ) και επίσης να έχει μάθει πως να συγκρατιέται και να τα κάνει έξω... αλλά θα χάσεις την περίοδο που είναι κουτάβι ?????
Είναι σας να λές σε ένα ζευγάρι μην υοθετήσετε μωράκι πάρτε το καλύτερα αφού πάει φαντάρος , θα είναι μυαλομένος και δεν θα έχετε πολλά προβλήματα... Όσον αφορά πάλι το αδέσποτο εξαρτάρται πάλι απο το πώς το έχεις στο μυαλό σου το σκυλί που θέλεις να έχει . Αν θέλεις να έχει
κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά και σου αρέσουν και κάποιου είδους σκυλιά τότε θα πάρεις ράτσας , αν πάλι δεν σε ενδιαφέρουν αυτά απλά θέλεις ένα σκυλί τότε παίρνεις ημίαιμο ... :)

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Καλως ηρθες! Ολοι δουλευουμε 8-9 ωρες την ημερα!
Vasilis00 ολα αυτα που περιγραφεις ειναι αληθεια ...αλλα δεν ειναι αγγαρεια! Εγω ξυπναω με ευχαριστηση που παω τον "μικρο" βολτα καθε μερα! Με ξεκουραζει! Αν μου το ελεγε καποιος αυτο πριν μερικα χρονια θα τον αποκαλουσα τρελο!
Ισα ισα μεχρι να φτασω στη δουλεια εχω ηδη ξυπνησει και δεν ειμαι σα ζομπι!!!
Καλά εννοείται.... Δεν μιλάμε για αγγαρεία... Αν ήταν έτσι δεν θα έλεγα την άποψη μου καθόλου... Εγω λέω τα πράγματα όπως είναι για έναν άντρα στην ηλικία μου ( είμαι 29 ) με βάση τα ωράρια και τις υποχρεώσεις αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στην Αθήνα ( όπου χάνεις 1 και 1/2 ώρα καθημερινά για να πάς και να έρθεις απο την δουλειά σου ) . Σίγουρα η ευχαρίστηση του να έχεις σκύλο σε κάνει να τα αντιμετωπίζεις και να τα βλέπεις όλα πιο αισιόδοξα . Αλλά το να μένεις μόνος σε συνδιασμό με δουλειά και πολύ βασικές υποχρεώσεις είναι ένα θέμα . Η άποψη μου είναι πως πρέπει να σκεφτείς πως θα είναι τα πράγματα και μετά την έλευση του κουταβιού στο σπίτι . Κια όχι μόνο τον πρώτο καιρό που θα είσαι μέσα σητν τρελή χαρά αλλά και μετά απο 2-3 χρόνια .... Και σίγουρα όλα αντιμετωπίζονται αλλά απο την άλλη πρέπει να τα λέμε και με το όνομα τους τα πράγματα :)

mitsos rot

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
127
0
Χανιά
τι να πω ρε παιδια και εμενα αυτο με απασχολει τοσο καιρο.ειχα μαθει παλιοτερα να εχω τον σκυλο μου ολη μερα και τωρα λεω πως δεν εχω χρονο. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω παρει σκυλο ξανα.

Εγω δουλευω και πανω απο 10 ωρες ομως.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Ολοι μας δυστυχως εχουμε υποχρεωσεις που μας κρατουν μακρια απο τα αγαπημενα μας σκυλακια (δουλεια, σχολη, αλλες υποχρεωσεις) αλλα αν ο χρονος που εισαι μαζι του ειναι δημιουργικος και γεματος δραστηριοτητες τοτε δεν πιστευω οτι θα εχει προβλημα το σκυλακι. Το ζορι θα ειναι μεχρι να μεγαλωσει λιγο και να μαθει καποια πραγματα.

Καλη τυχη σε ο,τι και να αποφασισεις!!

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Ωραια υπαρχουν κι αλλοι σαν εμενα! Κι εγω ηθελα σκυλακι απο μικρη και δε μου παιρναε γιατι δεν το ηθελε ο πατερας μου. Και τωρα εχω φτασει τα 26 και ειμαι για να συνεχιζω σπουδες γιατι εργασιακα δεν εχω δει φως με το πτυχιο και το μεταπτυχιακο (καλο?). :( Οποτε σκυλακι με βλεπω να αποκταω σε 2 χρονια το λιγοτερο. Ποση υπομονη να κανει πια ενας ανθρωπος που μουρλαινεται για ολα τα ζωα???? Εχω τσαντιστει αφανταστα. Τουλαχιστον μπορει να φιλοξενησω ενα προσωρινα, αλλα τωρα που αρχισα να το συζηταω ο πατερας μου ενω ειναι πολυ αρρωστος και την μιση μερα στο κρεβατι, δεν δειχνει καμια προθυμια... Μια ζωη τα χατηρια του κανω και με βλεπω να συνεχιζω..

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Εγω δεν συμφωνώ με αυτό ( προσωπική μου γνώμη ) γιατί σίγουρα ο μεγάλος σκύλος θα σε διευκολύνει σε θέματα υπακοής ( ίσως να σε ακούει πιο εύκολα ) και επίσης να έχει μάθει πως να συγκρατιέται και να τα κάνει έξω... αλλά θα χάσεις την περίοδο που είναι κουτάβι ?????
Είναι σας να λές σε ένα ζευγάρι μην υοθετήσετε μωράκι πάρτε το καλύτερα αφού πάει φαντάρος , θα είναι μυαλομένος και δεν θα έχετε πολλά προβλήματα... Όσον αφορά πάλι το αδέσποτο εξαρτάρται πάλι απο το πώς το έχεις στο μυαλό σου το σκυλί που θέλεις να έχει . Αν θέλεις να έχει
κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά και σου αρέσουν και κάποιου είδους σκυλιά τότε θα πάρεις ράτσας , αν πάλι δεν σε ενδιαφέρουν αυτά απλά θέλεις ένα σκυλί τότε παίρνεις ημίαιμο ... :)
ok, σεβαστό.

Πάντως μη πάρεις απο pet shop

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Να πάρεις σκυλο ειναι υπεροχο, εμενα μου διωχνει το αγχος την κουραση τα νευρα μετα απο 8 ωρες στην δουλεια
Αντε με το καλοοοο!!!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ε, και? Θα διευκολύνει τη ζωή του και θα ξέρει ήδη το χαρακτήρα του! για κάποιους αυτό είναι επιθυμητό.

Είναι σας να λές σε ένα ζευγάρι μην υοθετήσετε μωράκι πάρτε το καλύτερα αφού πάει φαντάρος , θα είναι μυαλομένος και δεν θα έχετε πολλά προβλήματα...
Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η επιλογή σκύλου δεν έχει ουδεμία σχέση με την "επιλογή" παιδιού.

Όσον αφορά πάλι το αδέσποτο εξαρτάρται πάλι απο το πώς το έχεις στο μυαλό σου το σκυλί που θέλεις να έχει . Αν θέλεις να έχει
κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά και σου αρέσουν και κάποιου είδους σκυλιά τότε θα πάρεις ράτσας , αν πάλι δεν σε ενδιαφέρουν αυτά απλά θέλεις ένα σκυλί τότε παίρνεις ημίαιμο ...
Κάνεις λάθος σ'αυτό. Και στο ημίαιμο μπορείς να ξέρεις στοιχεία του χαρακτήρα του, αρκεί να αφιερώσεις χρόνο να το γνωρίσεις πριν το πάρεις και να είναι φυσικά ενήλικο.

ΤΟ προτέρημα του καθαρόαιμου (πάντα οταν μιλάμε για σοβαρο εκτροφέα) είναι οτι μπορείς και οταν πρόκειται για κουτάβι να έχεις κάποιοες εγγυήσεις χαρακτήρα. Οσο για το "να σου αρέσουν κάποιου είδους σκυλιά", αυτό συμβαίνει σε όλους μας, είτε τελικά διαλέγουμε ημίαιμο έιτε αγοράζουμε. Υπάρχει τεράστια γκάμα μορφολογίας και χαρακτήρα και στα ημίαιμα.:)

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Ε, και? Θα διευκολύνει τη ζωή του και θα ξέρει ήδη το χαρακτήρα του! για κάποιους αυτό είναι επιθυμητό.

Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η επιλογή σκύλου δεν έχει ουδεμία σχέση με την "επιλογή" παιδιού.

Κάνεις λάθος σ'αυτό. Και στο ημίαιμο μπορείς να ξέρεις στοιχεία του χαρακτήρα του, αρκεί να αφιερώσεις χρόνο να το γνωρίσεις πριν το πάρεις και να είναι φυσικά ενήλικο.

ΤΟ προτέρημα του καθαρόαιμου (πάντα οταν μιλάμε για σοβαρο εκτροφέα) είναι οτι μπορείς και οταν πρόκειται για κουτάβι να έχεις κάποιοες εγγυήσεις χαρακτήρα. Οσο για το "να σου αρέσουν κάποιου είδους σκυλιά", αυτό συμβαίνει σε όλους μας, είτε τελικά διαλέγουμε ημίαιμο έιτε αγοράζουμε. Υπάρχει τεράστια γκάμα μορφολογίας και χαρακτήρα και στα ημίαιμα.:)
1>Πιθανόν για κάποιους αυτό να είναι επιθυμητό.. Ε και.. ??? Εγώ προτιμώ να το ζήσω απο κουτάβι .. Γιαυτό και διατύπωσα την προσωπική μου άποψη...
2>Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά της σύγκρισης με την παρομοίωση
3>Οκ δεν σου είπα πως το ημίαιμο θα κελαηδάει.... Ξέρεις τον πατέρα και την μητέρα στην καλύτερη , αλλά δεν ξέρεις πως θα βγεί αυτό... Ενώ οκ σε περίπτωση που το πάρεις μεγάλο σίγουρα θα ξέρεις με τι έχεις να κάνεις

Last edited: