εχει προβλημα οταν βλεπει λουρι

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπέρα.Τελος,ειναι διαπιστωμένο.Ο σκύλος μου εχει προβλημα με το λουρι.Τι εννοώ.Όταν πλησιάζει ένα σκυλο που ειναι δεμενος,το κραταει δηλ ο ιδιοκτητης του,του επιτιθεται.Επίσης το κάνει και οταν τον κραταω κι εγω.Δκλαδη,το κάνει ειτε οταν τον κραταω εγω με λουρί,ειτε ο αλλος ιδιοκτητης εχει με λουρι το δικο του,ειτε όταν και οι δυο σκυλοι ειναι με λουρι.Λιγο πιο πολύ όμως όταν ο αλλος ειναι δεμενος.Δεν το κάνει ΠΟΤΕ οταν ειναι και οι δυο ελευθεροι.Γιατί το κάνει αυτό;:confused:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Γιατί νιώθει ασφάλεια, πιστεύω.

Το λουρί τον 'ενώνει' μαζί σου κ γι'αυτό έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση κ κάνει τον 'καμπόσο' στα υπόλοιπα -με λουριά- σκυλιά που συναντάτε.

Ενώ όταν κ τα δύο είναι ελεύθερα, δεν έχει άμεσα την 'προστασία' σου.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλησπέρα.Τελος,ειναι διαπιστωμένο.Ο σκύλος μου εχει προβλημα με το λουρι.Τι εννοώ.Όταν πλησιάζει ένα σκυλο που ειναι δεμενος,το κραταει δηλ ο ιδιοκτητης του,του επιτιθεται.Επίσης το κάνει και οταν τον κραταω κι εγω.Δκλαδη,το κάνει ειτε οταν τον κραταω εγω με λουρί,ειτε ο αλλος ιδιοκτητης εχει με λουρι το δικο του,ειτε όταν και οι δυο σκυλοι ειναι με λουρι.Λιγο πιο πολύ όμως όταν ο αλλος ειναι δεμενος.Δεν το κάνει ΠΟΤΕ οταν ειναι και οι δυο ελευθεροι.Γιατί το κάνει αυτό;:confused:
Διότι είσαι ένας αγχωμενος και αδύναμος αρχηγός που δεν εμπνέει καμία σιγουριά και ασφάλεια στο σκύλο του.
Το αποτελεσμα ειναι να εισπράττει ο σκυλος το άγχος που νιώθεις, να αντιδρά με ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ όταν τον έχεις στο λουρί (νιώθει περιορισμένος και ανίσχυρος διότι την άκρη του λουριού χειρίζεται ένας άνθρωπος που κατά βάθος νιώθει ΦΟΒΟ), και να παίρνει πρωτοβουλίες που ΔΕΝ πρέπει να πάρει.

Εκπαίδευση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, διότι θα έχεις σοβαρότατα προβλήματα στο μέλλον.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η ROTTIE τα είπε σαφώς καλύτερα.:D

Να πω ότι η λώρα είχε το ίδιο θέμα παλιότερα κ πολλά πράγματα άλλαξαν ριζικά από τότε που προσπαθούσε να με 'προστατέψει' στη βόλτα κ έκανε τα ίδια με τον δικό σου. Γιατί δεν ένιωθε ότι είμαι 'δυνατός' ηγέτης.

Καταρχήν χαλάρωσα, άλλαξαν πολλά πράγματα πρώτα ΜΕΣΑ στο σπίτι (γιατί εκεί ξεκινούν όλα: πχ φαγητό 20 λεπτά μένει το πιάτο, χάδια κ προσοχή: όταν το θελήσω εγώ τη φωνάζω κ όχι όποτε το ζητήσει αυτή, παιχνίδι: Πάντα το ξεκινάω εγώ κ το τελειώνω εγώ κ όχι η Λώρα, πόρτα: πάντα εγώ ανοίγω την πόρτα για να μπει κάποιος κ η λώρα μένει στον 'τόπο' της κ γενικά πρέπει να έχεις τον έλεγχο εσύ σε όλα. Έτσι έρχεται η συνέπεια, το σκυλί τα αφήνει όλα σε εσένα κ του φεύγει το άγχος κ μετά ηρεμεί κ νιώθει ασφάλεια) κ μετά στη βόλτα.

Όλα έγιναν βήμα-βήμα κ τώρα έχουμε φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα.
Θέλει πειθαρχία κ να είσαι συνεπής όλες τις φορές!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πριν μολις λιγο καιρο η Rottie και ο kkranis μου εδωσαν τη σοφη συμβουλη να χαλαρωσω στην βολτα και να μην ειμαι αγχωμενος.
Το θεμα ηταν κάπως διαφορετικο αλλά η ουσία η ιδια.

Από τοτε που ένοιωσα και εφαρμοσα την λεγομενη αταραξία, το εισεπραξε αμεσως ο σκυλος μου και δεν παει τα διερχομενα δεσποζομενα και μη σκυλια να ορυωνται ενατιον της, αυτή δεν πτοειται και συχνα ΔΕΝ τα κοιταζει κάν!

Ο κοσμος να χαλάει, αυτή καμαρωτή δίπλα μου.
Το καλυτερο ηταν προχθες σε ένα χωριο, περασαμε εξω από ένα σπιτι με τα δυο σκυλια του σπιτιου ελευθερα εξω στο δρομο.

Αρχισαν να ορυωνται και να κανουν επιθετικες κινησεις και ηταν τοση η ηρεμια της δικιας μου που νομιζα ότι ηταν κουφη. Δεν τους εριξε ουτε μια ματιά.
Αργότερα θυμηθηκα τα σοφα λογια και συνειδητοποιησα ότι κι εγω ημουν ιδιαιτερα ηρεμος και της μετεδωσα ηρεμια και ασφαλεια.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Rottie,δεν ξέρω πως το να το καταφερω αυτό.Πραγματικά εδω και καιρο εχω αποβαλλει το αγχος.Δε νιωθω και απορω πως του το μεταδιδω.Η εκπαιδευση ειναι καθημερινη,ειναι υπακουος και κάνω κι αυτά που λέει ο harryf3.Φαντάσου οτι περναμε διπλα σπό γάτα,του λέω "άααστο" ήρεμα και την κοιταει και συνεχιζει μαζι μου.όταν όμως τον αφησω να πλησιασει άλλο σκυλι,αντιδρα οπως εχω περιγραψει.Προφανώς εχεις δίκιο,αλλα δεν βλέπω πως να το διορθωσω αφου δεν καταλαβαινω τι λαθος κάνω.Και με την εκπαιδευτρια που ερχεται,μου λεει οτι πλεον ο σκυλος νιωθει σιγουρια γι αυτο και δεν τραβαει στη βολτα,ενω πρωτα με πηγαινε κωλοσφυριδα.Πες μου περισσοτερα στοιχεια να καταλαβω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η εκπαιδεύτρια που έρχεται δεν σου έχει δείξει πώς να χειρίζεσαι και να διορθώνεις το σκύλο?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μου έχει πει,όταν πλησιάζουμε και βλέπω οτι η γλωσσα του σωματος δειχνει επιθετικοτητα(τεντωμα,κλπ),του λεω ήρεμα "μηη" και φεύγουμε ακολουθώντας την αντιθετη κατεύθυνση.Επίσης μου εχει πει ότι δεν φταιει πάντα αυτός.Τα άλλα σκυλια τον βλέπουν μεγαλόσωμο,τσιτωνουν και πρωτα τα ιδια βγαζουν αρνητικοτητα,απλα ο δικος μου ειναι αυτος πουπρολαβαινει να χυμηξει.Αυτό το παρατηρησα σε καποιες περιπτωσεις,όταν μου το εδειξε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ούτε αυτός φταίει, ούτε τα άλλα σκυλιά. Εσύ φταις, διοτι δεν ξερεις να χειριζεσαι το σκυλο σου.

Μου έχει πει,όταν πλησιάζουμε και βλέπω οτι η γλωσσα του σωματος δειχνει επιθετικοτητα(τεντωμα,κλπ),του λεω ήρεμα "μηη" και φεύγουμε ακολουθώντας την αντιθετη κατεύθυνση.
Βάση της αρχικής σου δημοσίευσης, συμπεραίνω πως αυτός ο τρόπος δεν σου έχει δώσει λύση (αν σου είχε δώσει, δεν θα υπήρχε πρόβλημα και κατ’ επέκταση η συγκεκριμένη συζήτηση).

Πως διορθώνεις το σκύλο?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για διορθωση αυτο κάνω,αντιθετη κατευθυνση.Μμμ....έχεις δικιο,δεν επιασε.Πίστευα οτι θελει περισσοτερο χρονο.Όχι λες,ε;Αν ειχε αποτελεσμα σε τι χρονικο διαστημα θα το εβλεπα;Να δω αν το εχω ξεπερασει και πρεπει να αλλαξω τροπο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βάλε πνιχτη στο σκύλο και πες στην εκπαιδεύτρια που εκπαιδεύει το σκυλί να σε μάθει πώς να τον χρησιμοποιείς. Καλο το μπουκωμα με τους μεζεδες, αλλά καποια στιγμη βαζεις τελεια.

Σε λίγο καιρό ο μολοσσός θα σε πηγαίνει "καρότσι" (και αυτο θα ειναι το λιγοτερο).

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πνίχτη δεν μπορω να βάλω,περα από την ανάλυση που μου εχει κάνει για το τι δημιουργει ο πνιχτης στη ψυχολογια του σκυλου,γιατί εχουμε κανει εγχειριση στα μάτια(μηνες τωρα) και η γιατρος μου ειπε να μη του βαλω ποτε ξανα λουρι στο λαιμο οπως εκανα,γιατι το τραβηγμα στο λαιμο εκφραζεται ως πιεση στα ματια και θα ξαναδημιουργησει προβλημα.Ποσο μάλλον πνιχτη.Ακόμα και τωρα,αν για κάποιο λόγο εχει ενταση ο σκυλος,ο αδενας δακρυων του ενος ματιου ξαναβγαινει εξω και μπαινει μολις ηρεμησει.Άλλος τροπος υπάρχει;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καταλαβα,μαλλον δε χωρανε αλλοι τροποι.Αν και στεναχωριεμαι που απετυχα,θα το συζητησω και με την εκπαιδευτρια και θα σας πω.Δεν κρυβω οτι αν μου πει αλλο τροπο που πιανει περα απο τα κολαρα,θα τον ακολουθησω.Ελπίζω σε λιγο καιρο να μη παραδεχτω οτι εχετε δικιο.

liajoe

Well-Known Member
Διότι είσαι ένας αγχωμενος και αδύναμος αρχηγός που δεν εμπνέει καμία σιγουριά και ασφάλεια στο σκύλο του.
Το αποτελεσμα ειναι να εισπράττει ο σκυλος το άγχος που νιώθεις, να αντιδρά με ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ όταν τον έχεις στο λουρί (νιώθει περιορισμένος και ανίσχυρος διότι την άκρη του λουριού χειρίζεται ένας άνθρωπος που κατά βάθος νιώθει ΦΟΒΟ), και να παίρνει πρωτοβουλίες που ΔΕΝ πρέπει να πάρει.
Ο σχολιασμός της Rottie είναι πολύ ωραίος.
Η ρίζα του προβλήματος τους φαίνεται να είναι εκεί.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετώπισε πρόσφατα
μια εκπαιδεύτρια της σχολής με ένα Γερμανικό Ποιμενικό.

Μου έχει πει,όταν πλησιάζουμε και βλέπω οτι η γλωσσα του σωματος δειχνει επιθετικοτητα(τεντωμα,κλπ),του λεω ήρεμα "μηη" και φεύγουμε ακολουθώντας την αντιθετη κατεύθυνση.
Ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις την κατάσταση είναι ο παραπάνω, εγώ
όμως θα σου συνιστούσα κάποιες αλλαγές.

Πρίν βγείς για την βόλτα σου, να πείς στον εαυτό σου το εξής:
"Σήμερα στην βόλτα δεν θα υπάρχουν σκυλιά. "Δεν θα δω ούτε ένα σκύλο.
Θα υπάρχουν πολλά όμορφα λουλούδια με τα οποία σίγουρα θα ανταλάξω δυο λεξούλες.
Είναι ένας τρόπος χαλάρωσεις και εκτόνωσης για εμένα και τον σκύλο μου." :)

Τώρα υπάρχουν 2 εκδοχές. Δοκιμάζεις αυτην που θέλεις πρώτα και βλέπεις
εάν έχεις επιτυχία. Εάν όχι δοκιμάζεις την δεύτερη. Ένα όμως να θυμάσαι.
Όσο και αν σου φαίνετε δύσκολο, εσύ είσαι το πρόβλημα. Τα δικά σου
αισθήματα (που τα αντιλαμβάνεται ο σκύλος πρίν εμείς προλάβουμε να
κατανοήσουμε ποιά είναι) με συνέπεια να αντιδρά πρίν απο εσένα, σε κάτι
που εσύ νομίζεις ότι δεν κάνεις, επειδή όμως σε έχει προλάβει ο μικρός. :p

1# - Καθώς πλησιάζετε σκύλο, με το ίδιο βήμα, συνεχίζετε να προχωράτε!
Δεν σταματάς. Δέν λές τίποτε. Με το ίδιο βήμα συνεχίζεις να βαδίζεις
στην κατεύθηνση που πάς. Ότι και να κάνει ο σκύλος σου, εσύ
συνεχίζεις.

Μόλις περάσετε το σκύλο λίγα μέτρα πιο κάτω, θα σταματήσεις.
Θα τον βάλεις στην θέση "κάτω ή ξάπλα" (όπως το λέτε) και θα
τον χαιδεψεις. Θα του εμπνεύσεις ηρεμία. Ταυτόχρονα θα ηρεμήσεις
και τον εαυτό σου. Μετά με το αγαπημένο του παιχνίδι θα παίξετε λίγα
λεπτά και θα συνεχίσετε την βόλτα σας.

Μάθε στον σκύλο σου πως να χαλαρώνει, να ηρεμεί και να συγκεντρωνέται σε εσένα. Μάθε και εσύ να κάνεις το ίδιο.
Αυτή η άσκηση είναι ωραία και όταν "κανονίσεις" με γνωστούς που έχουν σκυλιά (όχι επιθετικά) να την κάνετε μαζί. :)

2# - Καθώς πλησιάζετε σκύλο και αντιλαμβάνεις ότι ο σκύλος σου αρχίζει
να αντιδρά, σταμάτα. Και θα ξεκινήσεις βασική υπακοή. Είναι σαν να
λές (αφού για εσένα δεν υπάρχει σκύλος!), "Α! Θές να κάνουμε λίγο
μάθημα? Για αυτό με τραβάς? ΟΚ!

Κάτω - Μπράβο, Κάτσε - Μπράβο, Στάσου - Μπράβο, Κάτω - Μπράβο,
Μείνε - Μπράβο, Έλα - Μπράβο.

Καθ' όλη την διάρκεια, όσο και προσπαθεί ο σκύλος σου να να αντιδρά
εσύ
αγνοείς τον άλλο σκύλο - δεν υπάρχει σκύλος!
Συγκεντρώνεις όλη σου την ενέργεια στην άσκηση μεταξύ εσένα και του μικρού.
Με ωραίο τρόπο. Μήν τον στρεσάρεις. Πέρα απο τις εντολές (μόνο μια
φορά) και την επιβράβευση δεν χρειάζετε να πείς τίποτα άλλο.

:)

liajoe

Well-Known Member
Πνίχτη δεν μπορω να βάλω,περα από την ανάλυση που μου εχει κάνει για το τι δημιουργει ο πνιχτης στη ψυχολογια του σκυλου,γιατί εχουμε κανει εγχειριση στα μάτια(μηνες τωρα) και η γιατρος μου ειπε να μη του βαλω ποτε ξανα λουρι στο λαιμο οπως εκανα,γιατι το τραβηγμα στο λαιμο εκφραζεται ως πιεση στα ματια και θα ξαναδημιουργησει προβλημα.Ποσο μάλλον πνιχτη.Ακόμα και τωρα,αν για κάποιο λόγο εχει ενταση ο σκυλος,ο αδενας δακρυων του ενος ματιου ξαναβγαινει εξω και μπαινει μολις ηρεμησει.Άλλος τροπος υπάρχει;
Μα, έλεος ρε παιδιά!
Αμέσως όλοι με πντίχτες και ηλεκτρικά κολάρα!
Δεν μπορούμε λίγο να βάλουμε το μυαλό μας να δουλεψει?? :confused:

Αφού η Rottie ωραία ξεκίνησε, τώρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε
λίγο πως να λύσουμε το πρόβλημα (για το οποίο κιόλας εμείς φταίμε),
χρησιμοποιόντας το μυαλό μας λίγο. Γιατί αυτή η γρήγορη και συγνώμη
αλλά άσκοπη χρήση "πάτα το κουμπί"! Ωραία, καλύτερα να πάρουμε ένα
τηλεκατευθηνόμενο σκύλο απο τα Jumbo. :shock:

liajoe

Well-Known Member
Και ο σκύλος της εκπαιδεύτριας που ανέφερα, τον έχει 2 εβδομάδες τώρα
απο την οικογένεια, στρεσσάρετε πολύ με περιλαίμια. Είναι κύριος με το
στηθόλουρο όμως. :p
Πολλά σκυλια αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα,
απλά εμείς είμαστε λίγο στόκοι και δεν τα βλέπουμε. :D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
κανε οτι καταλαβαινεις

απλα φρόντισε να μην το μετανιώσεις

απο την αλλη βεβαια τι εχεις να χασεις :confused::confused::confused:

θα σου εχει μεινει η κουβεντα με τις παπαρούνες ( προσεχε μονο γιατι απο καποιο ειδος βγαινει και το οπιο)

μια πραξη μαθαίνετε με 10 επαναληψεις και (ξε)μαθαινετε με 100

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
liajoe,σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυσή σου!θα τα κανω και θα σου νεα.Να ρωτησω όμως κάτι.Ο έκτωρας δεν αντιδρα οταν περναμε από διπλα από σκυλο.Όταν τον πλησιάζω εγω για να κοινωνικοποιηθει, το κανει.Δηλαδή εκει που περπαταμε και συναντησουμε καποιο σκυλακι,σταματω εγω για να μυριστουν.Καπου κανω κι εκει λαθος δηλαδη,ε;Να μην ξανασταματησω;Δε θα θεωρησει οτι αφου αποφευγω τα αλλα σκυλια,ειναι κακά;Η' οταν παμε στις πλαγιες του Υμηττου που τον λύνω,αν δει δεμενο σκυλι κανει τα ιδια.Με συμβουλευεις να μην το λυνω για καποιο διαστημα;
Τελος,γιατι καλε μου εχωσες για τα κολαρα;:pΑν καταλαβες περα απο το θεμα υγειας κι εγω αντιθετη ειμαι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul