ερώτηση...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Παρατήρησα κάτι στη Λώρα σήμερα κ θα ήθελα τη γνώμη σας.

Γενικά είναι πολύ επιφυλακτική με τους ξένους κ τους φοβάται. Επίσης είναι στρεσαρισμένο σκυλί κ προσπαθώ καθημερινά να το αλλάξω αυτό, ξεκινώντας από τη συμπεριφορά μου μέσα στο σπίτι, ώστε φτάσω σε σημείο που να είναι ήρεμη κ να μην πιστεύει ότι όλα πρέπει να περνούν από το χέρι της γιατί δεν είναι δική της αρμοδιότητα (ποιός μπαίνει μέσα, ποιός περνάει από δίπλα μας έξω κ.λ.π.), ένας ρόλος που δεν της αρμόζει μια κ είναι συνεσταλμένο σκυλί κ όχι κυριαρχικό.

Να τονίσω ότι η σχέση της με τα άλλα σκυλιά είναι πολύ καλή, είναι κοινωνική κ πολύ παιχνιδιάρα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να περνάει από δίπλα μας σκύλος κ να μην τραβάει κ να κάνει τα απίστευτα για να πάει να το μυρίσει κ να παίξει.
Σήμερα λοιπόν που πηγαίναμε βόλτα συναντήσαμε κάμποσα σκυλιά, κάποια μύρισε, κάποια όχι (είναι πολλοί εδώ που δεν θέλουν τα σκυλιά τους να έρθουν σε επαφή με άλλα, οπότε ή αλλάζουν κατεύθυνση ή τα βάζουν από τη μέσα πλευρά ώστε να μην συναντηθούν) κ κάθε μα κάθε φορά κάνει σαν μουρλή να πάει κοντά τους.
Επίσης να πω ότι τα σκυλιά εδώ όλα είναι πολύ ήρεμα, πάρα πολύ ήρεμα. Απλά περπατάνε δίπλα από το αφεντικό τους κ δεν δίνουν σημασία στο τί γίνεται ή τί περπατάει γύρω τους. Δεν τα έχω δει κάπου ελεύθερα να παίζουν όλα μαζί κ.λ.π. [Μερικές φορές αφήνω τη λώρα με τη φίλη της τη λαίδη κ παίζουν ελεύθερες σε ένα χωράφι μεγάλο κ μερικοί που περνούν κ τα βλέπουν -σπάνια- φέρνουν κ τα δικά τους].

Ένας κύριος, λοιπόν, με ένα μαύρο αρσενικό λαμπραντόρ καθώς συναντηθήκαμε ήρθε προς το μέρος μας για να μυριστούν τα σκυλιά, αφού έβλεπε κ τη λώρα να έχει σηκωθεί στα δύο κ να θέλει να πλησιάσει. Με το που μυρίστηκαν η λώρα άρχισε να γρυλίζει κ να πηδάει πάνω στο σκύλο, αλλά όχι όπως κάνει κάθε φορά για παιχνίδι, αλλά σαν... να τσαμπουκαλεύεται. Εννοείται ο κύριος τράβηξε το σκύλο του κ εγώ απομάκρυνα τη λώρα (μπορεί κ να μη γινόταν τίποτα, αλλά δεν θα κάτσει ο άλλος να παρακολουθήσει το τί θα συμβεί μετά) κ ο άνθρωπος έφυγε απορώντας.

Πρώτη φορά το κάνει αυτό η Λώρα κ ερωτώ:
Συμπεριφέρθηκε έτσι γιατί γενικά είναι φοβισμένη κ εδώ μπορεί να το παίξει 'μάγκας΄ (επειδή όλα τα σκυλιά εδώ είναι τρομερά ήρεμα κ συνεσταλμένα) κ να νιώσει αυτοπεποίθηση;
Ή απλά δεν 'συμπάθησε' τον συγκεκριμένο σκύλο, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προκαλέσει, που κ να προκαλούσε δηλαδή η λώρα είναι τόσο φοβιτσιάρα που θα έφευγε...

Στειρωμένος ο άλλος σκύλος όπως κ η λώρα (20 μηνών είναι σε ηλικία) κ εννοείται τα είχαμε με λουριά, όπως όλοι.

Με τα άλλα σκυλιά που είδαμε, αν κ μετά από αυτό δεν την άφηνα να πλησιάσει, συνέχισε να κάνει τα δικά της, να τραβάει κ να κλαίει, θέλοντας να πάει κοντά τους, αλλά δεν την άφησα.

Ποτέ δεν φοβήθηκα τη Λώρα μην 'ξεκινήσει καβγά' κ πάντα ήμουν ήρεμη όταν πλησιάζαμε άλλους σκύλους, γιατί είναι πολύ φιλική, απλά παίζει 'άγαρμπα'.
Σήμερα στενοχωρήθηκα λίγο με αυτό που έγινε.

Προσπαθώ να την κοινωνικοποιήσω όσο γίνεται για να μην φοβάται τόσο κ κάθε μέρα είμαστε ανάμεσα σε σκυλιά, ανθρώπους, αυτοκίνητα, ανθρώπους με ποδήλατα, παιδάκια κ.λ.π.

Ήταν μορφή επιθετικότητας το σημερινό; Τί μπορώ να κάνω; Γιατί έπραξε με αυτόν τον τρόπο;

Έχετε καμιά συμβουλή ή γνώμη πάνω σε αυτό;
Ευχαριστώ

Last edited:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Από αυτά που μας λες δεν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα όμως να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει περίπτωση να αρχίσει ένας καυγάς ακόμα και αν έχεις τον πιο ήρεμο σκύλο. Ίσως να έδωσαν ο ένας στον άλλο κάποιο "σημάδι" που εσύ δεν παρατήρησες μπορεί ακόμα να έβγαλε την επιθετικότητα το γεγονός ότι και τα δύο ήταν με το λουρί. Στην θέση σου θα δοκίμαζα άλλη μια φορά να τα φέρω σε επαφή και να δω τι θα γίνει προσεκτικά πάντα. Λες ότι πάντα την έχεις με το λουρί όταν παιρνούν άλλα σκυλιά και ακόμα και αν θέλει να παίξει εσύ δεν την αφήνεις να πλησιάσει, έχεις πλησιάσει άλλα σκυλιά και να είναι η δική σου με το λουρί?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εκπαιδευτές ερώτηση: Αν όντως κανένα απ' τα δύο σκυλιά δεν έδειξε κάποιο σήμα, έστω υποτυπωδώς, υπάρχει περίπτωση απλώς να μην συμπάθησε το ένα το άλλο, όπως γίνεται με τους ανθρώπους?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Από αυτά που μας λες δεν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα όμως να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει περίπτωση να αρχίσει ένας καυγάς ακόμα και αν έχεις τον πιο ήρεμο σκύλο. Ίσως να έδωσαν ο ένας στον άλλο κάποιο "σημάδι" που εσύ δεν παρατήρησες μπορεί ακόμα να έβγαλε την επιθετικότητα το γεγονός ότι και τα δύο ήταν με το λουρί. Στην θέση σου θα δοκίμαζα άλλη μια φορά να τα φέρω σε επαφή και να δω τι θα γίνει προσεκτικά πάντα. Λες ότι πάντα την έχεις με το λουρί όταν περνούν άλλα σκυλιά και ακόμα και αν θέλει να παίξει εσύ δεν την αφήνεις να πλησιάσει, έχεις πλησιάσει άλλα σκυλιά και να είναι η δική σου με το λουρί?
Δύσκολο να ξαναβρώ τον συγκεκριμένο σκύλο αν εννοείς αυτό με το να ξαναδοκιμάσω.
Η Λώρα είναι συνέχεια με λουρί όταν 'γνωρίζει' νέα σκυλιά, όπως εξάλλου είναι κ τα άλλα. Σπάνια είναι η δική μου δεμένη κ τα άλλα ελεύθερα. ΄Έγινε κ αυτό μια-δυο φορές που το άλλο σκυλί κυκλοφορούσε χωρίς λουρί, μυρίστηκαν, έπαιξαν κ τέλος, συνεχίσαμε τη βόλτα μας.
Ελεύθερη είναι μόνο όταν την αφήνω να τρέξει ή να κάνει μπάνιο μέσα στο ποτάμι, όχι όταν περπατάμε σε 'δημόσιο' δρόμο.

Σήμερα θα έρθει εκπαιδεύτρια στο σπίτι να γνωρίσει τη Λώρα κ να δούμε πώς θα τα πάνε, αν είναι να ξεκινήσω κάποια μαθήματα για τα πταίσματα που έχει. :)

Απλά θα ήθελα κ τη δική σας γνώμη.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν την βρήκα της προκοπής την κοπέλα που ήρθε σήμερα. Πολύ απόμακρη από το σκύλο κ η Λώρα δεν την πλησίαζε καν!
2 ώρες κάθισε εδώ κ η επαφή με της μαζί της ήταν μηδαμινή.
Θα ψάξω αύριο για κάποια άλλη.

Στη βόλτα βελτιωνόμαστε πάντως κάπως, περνάμε μια χαρά δίπλα από ανθρώπους, ποδήλατα κ αυτοκίνητα, αλλά αυτό μέχρι να δούμε σκύλο. Μην τα θέλω κ όλα δικά μου θα μου πείτε ε...;; χαχαχα

Σήμερα όταν έβλεπε σκυλιά από μακριά πάλι γρύλιζε κ έκανε σαν μουρλό. Κ αυτό μου το έχει ξεκίνησει 2 μέρες τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.:confused: