επιλογη ξηρας τροφης

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Καλησπερα. Θα σας πω ένα πρόβλημα που εχω. Εχω ένα ροτβαιλερ στο οποίο θέλω ότι καλητερο οπως όλοι σας βέβαια. Είναι 3 μηνών και θέλω ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του την υγεία του και τον όγκο του. Είμαι ανάμεσα σε royal canin , acana, nutro ή σε καποια ολιστικη. Τι μου προτείνετε εσείς για καλητερη λύση; θέλω το "τουμπανακι" μου να αναπτυχθεί με ότι καλύτερο γι'αυτό αυτό το ανγχος! Περιμένω απαντήσεις από την εμπειρία σας σε αυτές τις τροφές 'η από εντυπώσεις από κάποιον γνωστό σας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολύ καλές τροφές όλες!
Επέλεξε μια και δες αν ταιριάζει στον σκύλο!Πολλές τροφές δεν ταιριάζουν σε σκυλιά!

Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στην ανάπτυξη!Ο σωματότυπος του σκύλου είναι γονιδιακός παράγοντας και από αυτόν εξαρτάται αν θα γίνει..."τουμπανάκι"!Τα γονίδια θα δείξουν διάπλαση στήθους, πόδια, ισχία, κεφάλι κτλ!
Όχι η τροφή που θα τρώει!
Στο λέω γιατί ο συνδυασμός "τούμπανου" σε σχέση με το άγχος που σε διακατέχει ώστε να γίνει ωραίος σκύλος μπορεί να αποβεί σε βάρος του σκύλου...πραγματικά σε βάρος...σε υπέρβαρος!;)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και να μην ξεχνάμε ότι για να γίνει ο σκύλος τούμπανο, δηλ. σε απλά ελληνικά να αναπτύξει μια ομοιόμορφη μυική μάζα, η τροφή δεν αρκεί.

Χρειάζεται άσκηση και τρέξιμο. Αν είσαι διατεθημένος να τον τρέχεις δύο ώρες τη μέρα (ή και παραπάνω) τότε θα γίνει τούμπανο σε συνδυασμό με μια καλή τροφή. Αν όμως απλά τον μπουκώνεις, το αποτέλεσμα θα είναι ένας παχύς σκύλος που δε θα μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά.

Οπότε ανάλογα την άσκηση που του προσφέρεις, δίνεις και ποσότητα τροφής.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εννοείτε τον γυμναζω με παιχνίδι και τον προσέχω να μην παχύνει. τα αίματα του κουταβου είναι πολύ καλά οπότε όπως λέτε και εσείς δεν ανυσηχω.πάντως επειδή σήμερα πρέπει να του πάρω τροφή ποια με συμβουλεύετε να πάρω; δεν μπορεί σίγουρα κάποια θα είναι καλητερη σύμφωνα με όσα θα ξέρετε!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Θεωρητικα βασει συστατικων ισως ειναι η ακανα καλυτερη, αλλα πολλοι σκυλοι εχουν θεμα με αερια και μαλακα κακα. Εγω προτεινω να ξεκινησεις απο αυτην, παρε ομως μικρο τσουβαλι και προσεξε πολυ την δοσολογια που θα δινεις.
Αν δεις οτι εχει μαλακα κακα χαμηλωσε τη δοση.

Απο την αλλη η royal εχει καλαμποκι και γλουτενη που δεν ειναι καλα, αλλα καθεται καλα στους περισσοτερους σκυλους.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ναι επειδή όμως είναι κουτάβι ακόμα μην το πεθάνεις στο τρέξιμο>Άστο να πάρει μεγαλώσει και αργότερα αυτά.Ο δικός μου ΓΠ ειναι 6 μηνών και τώρα τον αρχίζω τρέξιμο,αλλα και πάλι με μέτρο.Οπότε προσοχή μην σου βγούνε ανάποδα αποτελέσματα με προβλήματα

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Όχι δεν τον ζοριζω στο τρέξιμο, σε λογικα πλαίσια γιατην ηλικία του. Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Πάντως όλοι μου οι φίλοι όλοι έχουν για καλητερη την ρουαγιαλ που δίνουν στα δικα τους. Εγώ θα ακούσω εσας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog