επιθετικοτητα απεναντι σε ΟΛΑ τα σκυλια

lovenoam

Member
10 Ιουλίου 2015
6
0
33
Γεια σας!ειμαι καινουρια εδω κ θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας προβληματισμους κ γνωσεις!εχω δυο βασικα προβληματα με τον 14μηνο μινι σκυλακι μου κ θα ηθελα κ τη δικη σας συμβουλη. 1)δεν ανεχεται κανενα αλλο σκυλο σε ακτινα 1 χιλιομετρου.γινεται επιθετικος κ ανεγξελεκτος.2)φοβαται με το παραμικρο!αν κανω οποιαδηποτε αποτομη κινηση κατουριεται!
Ποια ειναι η γνωμη σας?

lovenoam

Member
10 Ιουλίου 2015
6
0
33
Καλώς ήρθατε.
Η γνώμη μου να πάρετε γνώμη εκπαιδευτή.
Ευχαριστω για την απαντηση!το ειχα στα αμεσα πλανα για το καλοκαιρι αφου ειδα οτι αυτα που διαβαζα δε βοηθησαν,αλλα με την κατασταση ως εχει τωρα στην ελλαδα,αγνωστο ποτε θα μπορεσω οικονομικα να κανω τετοιο βημα..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν υπάρχει σκυλι κ επιθετικο κ φοβικο, ή το ενα ειναι ή το αλλο...οτι παει για επιθεση, οπου θα ηθελα κ αλλες διευκρινησεις επ αυτου,δεν παει να πει οτι ειναι επιθετικός κιολας (κατα ποσο ειναι ανεξέλεγκτο ενα μινι σκυλακι δλδ?) πιο πολυ για αμυνα μου κανει ετσι οπως τα λες παρα κατι αλλο...αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να τον διορθωνεις καθε φορα που τον βλεπεις να παει να κανει κινηση, ειτε με ενα κοφτο "κακο", ειτε με αποτομο τραβηγμα του λουριου (εφοσον μπορεις να το κανεις χωρις να τον τραυματισεις) ειτε επιτοπου αναστροφη με το που βλεπετε αλλο σκυλι, ή υπάρχει κ η λυση να του τραβας την προσοχη με λιχουδιες ή καποιο παιχνίδι (αναλογως τις προτιμήσεις του)! Ολα αυτα ειναι λυσεις προκειμενου να τον απευαισθητοποιησεις! Κ αν ξεκινησεις πρεπει να τα φέρεις σε πέρας μεχρι του σημειου που να περναει διπλα απο αλλο σκυλι κ η θα του ειναι αδιάφορο ή θα θελει να ερθει σε επαφη για να παιξει! Τιποτα αλλο! Αλλα θα πρεπει επισης να δεις να βρεις απο που προηλθε ολο αυτο, γιατί αντιδραει ετσι? Τι σοι κοινωνικοποιηση του εκανες πχ κ ειδικοτερα με αλλα σκυλια?
Καταλαβαίνω τα των οικονομικων κ quick fixes δεν υπαρχουν, θελει διαβασμα απο μέρους σου κ δουλεια, δουλεια, ΔΟΥΛΕΙΑ μαζι του! Με υπομονη, επιμονη, συνοχη κ συνεπεια!

• Like
Reactions: brand13

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
στο πρωτο βιντεο βλεπουμε την Dr Sofia Yin.ηταν μια από της αγαπημένες μου . ειχε βγαλει καμια εκατοστη εκπαιδευτικά βιντεο δωρεαν στο νετ. αν ξερεις πως να μαθεις από αυτα μπορει να μαθεις πολλά.
ενδεικτικά για την ιδια:
Dr. Yin is a veterinarian, animal behaviorist, author, and international expert on Low Stress Handling. Her “pet-friendly” techniques for animal handling and behavior modification are shaping the new standard of care for veterinarians and petcare professionals. http://drsophiayin.com/about

στο δευτερο βιντεο βλεπουμε αποσπασματα απο την εκπομπή του αμερικάνου δημοφιλή ηθοποιού , τον οποιο προφανως εγω δεν πολυχωνευω:ROFLMAO:

Υ.Γ. η Δρ.Γιν αυτοκτόνησε περισυ. παρτε λιγο ακόμα :http://drsophiayin.com/videos/entry/counter-conditioning_a_dog_to_blowing_in_face

Last edited:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
γενικότερα δεν νομιζω οτι ειναι σωστό ο ιδιοκτητης να δοκιμασει μονος του σε αυτο το σταδιο . πες περιοχή μπας και βρουμε καναν φτηνό εκπαιδευτη

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
γενικότερα δεν νομιζω οτι ειναι σωστό ο ιδιοκτητης να δοκιμασει μονος του σε αυτο το σταδιο . πες περιοχή μπας και βρουμε καναν φτηνό εκπαιδευτη
Για αυτό και πρότεινα κατευθείαν εκπαιδευτή και ζήτησα περιοχή.

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ναι ντε, και συμφωνώ μαζι σου. απλα αρχισα να εκθειαζω την Γιν και ηταν σαν να προτεινω τα βασιστει στα βιντεακια της για να λυθει το προβλημα.

• Like
Reactions: Michalis-Maya

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Δε ξερω, την αποψη μου διατυπωσα...για πες μας κ συ τι λες?
Μέχρι να μπει να μας πει την άποψή του, ας πω τη δικιά μου. Και από τον δικό μου κρίνοντας και από πολλά άλλα παρόμοια φυντάνια που συναντάμε και κάνουμε αυτή την κουβέντα της συμπεριφοράς με τους ιδιοκτήτες, βλέπω ότι η πλειοψηφία των σκυλιών που επιτίθενται χωρίς εμφανή λόγο (επίθεση από τον άλλο σκύλο δλδ), το κάνουν επειδή φοβούνται. Χέζονται, όχι απλά φοβούνται.

Για να καταλάβεις πόσο, κάτι αδέσποτα που σκάσαν το χειμώνα και μας κυνηγούσανε σαν τρελά (για εδαφικούς λόγους μάλλον), όταν άρχισα να πηγαίνω μόνη μου και να ταϊζω και απέκτησα τρελά καλές σχέσεις μαζί τους και μετά μου κάνανε όοοολες τις χάρες και ήταν θεόγλυκα μαζί μαζί μου, είχαμε τα εξής απότελέσματα:
1) Ένα από αυτά που μας είχε κυνηγήσει 3-4 φορές στο παρελθόν και γινόταν της Κορέας όταν τον βλέπαμε αρχικά, την πρώτη φορά που τον συναντήσαμε αφού απέκτησε καλές σχέσεις μαζί μου, ενώ μόλις τον είδε ο δικός μου τσίτωσε άσχημα, ο αδέσποτος μου κανε γλύκες και του κανα κι εγώ και κάτσαμε ώρα μαζί του (περίμενα τη μάνα μου να του κατεβάσει φαϊ) σε 5 βήματα απόσταση ασφαλείας. Και τι γίνεται; Μετά από 5 λεπτά άρχισε ο δικός μου να του κουνάει ουρά, να του κάνει παιχνίδια και να *κλαίει* για να πάει κοντά του.
2) Αφού συναντήσαμε όλα τα μέλη αυτής της τσακαλοπαρεάς από μια φορά χωρίς να μας κυνηγήσουν, το θεαματικότατο ήταν ότι ηρέμησε με τις φοβίες του γενικά (πέραν ημερών με εξαιρέσεις = αν γαυγιστεί με σκυλί με το που βγει απ'το σπίτι, μετά γαυγίζει σε ΟΛΑ) έριξε το ποσοστό επιθετικότητας σε αδέσποτα κατά ~80% και καμιά 30% σε δεσποζόμενα (με τα δεσποζόμενα έχουμε θέμα γιατί του γαυγίζουν κι αυτά).

Δεν φαντάζεσαι τι διαφορά του χει κάνει αυτό το γεγονός φέτος. Πάντα θα χουμε από κανα θέμα να μας τη χαλάσει, αλλά δεν καταλαβαίνεις πόσο πιο απολαυστικές βόλτες βγαίνουμε από τότε που ηρέμησε με αυτά τα σκυλιά και μόνο. Αφού προχθές που πήγαμε στο πετ σοπ είχε 2 αδέσποτα μπροστά στην πόρτα και μόλις τα είδα λέω ωχ, πώς θα μπούμε, και ξαφνικά σκάει ένα μικρό δεσποζόμενο λυτό και του κάνει μανούρα κ ο δικός μου αγρίεψε, και παρόλο που ήταν αγριεμένος, τον πήρα και περάσαμε σε απόσταση ενός χιλιοστού από τα αδέσποτα να μπούμε μέσα και δεν γύρισε καν να τα κοιτάξει! Αυτό για το σκυλί μου είναι θαύμα.

lovenoam

Member
10 Ιουλίου 2015
6
0
33
Αχ,βλεπω ολα αυτα τα σχολια κ ανυπομονω να ξυπνησει αυριο το πρωι κ να ξεκινησω..σας ευχαριστω ολους παρα πολυ κ συνεχιζω να σημειωνω τιΣ παρατηρησεις σας!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Όταν επιτίθεται στα άλλα σκυλιά και γίνεται ανεξέλεγκτο , εσύ τι κάνεις;
Παίρνεις αγκαλιά το σκυλί για να φύγετε; Το αφήνεις κάτω και απομακρύνεστε;
Το μαλώνεις για την μη επιτρεπτή αυτή συμπεριφορά του ενώ είναι στο έδαφος;;

lovenoam

Member
10 Ιουλίου 2015
6
0
33
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!
Κατέβασε τον σκύλο από την αγκαλιά σου που την έχεις βάλει και φωτογραφία προφίλ!
:D
Χαχαχα!γιατι?!?!?αφου δε μπορω να τον αποχωριστω!!!

lovenoam

Member
10 Ιουλίου 2015
6
0
33
Όταν επιτίθεται στα άλλα σκυλιά και γίνεται ανεξέλεγκτο , εσύ τι κάνεις;
Παίρνεις αγκαλιά το σκυλί για να φύγετε; Το αφήνεις κάτω και απομακρύνεστε;
Το μαλώνεις για την μη επιτρεπτή αυτή συμπεριφορά του ενώ είναι στο έδαφος;;
εχω δοκιμασει διαφορα..αρχικα τον μαλωνα κ κρατουσα γερα το λουρι διπλα μου για να μην κανει παραπανω βημα κ να περπατα διπλα μου συμφωνοντας με το δικο μου βηματισμο.αργοτερα εφερνα κοντα τα δυο σκυλια κ τα χαιδευα δινοντας τους λιχουδιες..τωρα δοκιμαζω σχεδον καθημερινη επαφη κ παιχνιδι με σκυλο φιλου..ο,τι εχω διαβασει κανω αλλα δε φαινεται να πετυχαινω κ πολλα..