επιθεση σε μαλτεζ

gelei

New Member
11 Αυγούστου 2015
1
0
55
καλησπερα σας και συγχαρητηρια για το forum, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,
εχω ενα maltez 2 ετων πολυ χαρουμενο και φιλικο με ολους, σημερα του επιτεθικε ενα αδεσποτο μεγαλο σκυλι το οποιο μαλλον τον δαγκωσε λιγο αλλα χωρις εμφανη σημαδι ,αλλα και σε ψιλαφιση που του εκανα δεν εδειξε να ποναει πουθενα.
η ερωτηση μου ειναι οτι απο εκεινη την ωρα αλλαξε η συμπεριφορα του, ειναι μαζεμενος δεν κουνιεται καθολου δεν αντιδρα σε χαδια η παιχνιδια , ουτε καν σε βολτα, του εδωσα μια φετα γαλοπουλα για να τον ξεγελασω και ουτε που την μυρισε , αντιθετος γυρνουσε το κεφαλι απο την αλλη πλευρα....
γνωριζεις καποιος τι μπορει να του συμβαινει;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Αν δεν του 'χει ξανασυμβεί τέτοια σύρραξη, ενδεχομένως να σοκαρίστηκε κάπως.
Να φοβήθηκε.
Εγώ, επειδή δεν είμαι του περιττού κανακέματος, θα σου έλεγα, να συνεχίσεις την καθημερινότητά σας, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μην του το κάνεις big deal δηλαδή. Και άστον να το ξεπεράσει με την ησυχία του. Δεν αποφεύγεις βόλτες και συναντήσεις με άλλα σκυλιά, που να είναι όμως 1000% εγγυημένα καλότροπα. Και οφείλεις τέλος, να τον προστατεύεις από τέτοιες επιθέσεις, εφόσον το μέγεθός του, δεν του επιτρέπει να αμύνεται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σοκαρίστηκε το ζωντανό, μη πλησιάζεις άλλους σκύλους χωρίς να γνωρίζεις τις προθέσεις τους. Οι περισσότεροι σκυλοιδιοκτήτες είναι ανεύθυνοι και όταν θα σου δαγκώσουν το σκύλο θα σου πουν, πωπω τι παράξενο, πρώτη φορά δάγκωσε.
Γενικά ότι είπε το μαρέκο μη το κανακεύεις και θα ηρεμήσει σιγά σιγά.

• Like
Reactions: mareco