επαναφορά..

TheBlueLuna

Member
16 Σεπτεμβρίου 2012
15
0
έχω φάει όλα τα θέματα του φόρουμ και έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν το δίνει το μπαλάκι με την καμία.μόνο αν έχω λιχουδιά αλλά μπορεί εκεί που έχει φτάσει μακριά να ξαπλώσει και να της πώ "κοίτα"δείχνοντας τις λιχουδιές και να έρθει.δοκίμασα να φεύγω πίσω και έπιασε)έρχεται στο μέρος μου άλλες με το μπαλάκι και άλλες χωρίς) αλλά το θέμα μου είναι να της λέω "άστο" και να το αφήνει.κοιτάξτε τι κάνει η μουσίτσα,το πιάνει έρχεται(αν έχει κέφια)και το αφήνει κάθωντας απο πάνω του μέχρι να πάω να το πιάσω και κατευθείαν να το βαλει στο στόμα της(μπορεί έτσι να με τραυματίσει κάτα λάθος),όπου δεν κάνω τίποτα και πάλι το ίδιο.προφανώς το βλέπει σαν παιχνίδι αλλά αυτό που θέλω εγώ είναι το σωστό και δεν το καταλαβαίνει σε σημείο να κάθομαι ξαπλωτός στην αυλή αφού τα παιχνίδια που προσπαθεί αυτή δεν τα βρίσκω σωστά και δεν μπορώ να της τα δείξω αφού μένει στα δικά της.δεν ξέρω αν φταεί ο χαρακτήρας της η απο μικρή την μάθαμε λάθος αφού την κυνηγάγανε η της τραβάγανε παιχνίδι απο το στόμα αλλά ένα λαμπραντόρ δεν πρέπει απο την φύση του να το κάνει?

Last edited:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αν παιζετε με ενα μονο μπαλακι μη περιμενεις να το αφηνει,πρεπει να της αποσπας τη προσοχη με ενα δευτερο για να το αφηνει.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
αν παιζετε με ενα μονο μπαλακι μη περιμενεις να το αφηνει,πρεπει να της αποσπας τη προσοχη με ενα δευτερο για να το αφηνει.
Είναι πως θα τον μάθεις, έμενα ο δικός μου όταν το πετάω το μπαλάκι το φέρνει και το αφήνει στα πόδια μου για να το ξαναπετάξω.
Όταν του πετάξω το μπαλάκι αν δεν το αφήσει στα πόδια μου δεν ασχολούμαι μαζί του οπότε αναγκάζετε και το φέρνει σε μένα αλλιώς σταματάω το παιχνίδι του.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
φανταζομαι οτι αρκετα σκυλια το κανουν αυτο αλλα ο κανονας λεει οτι πρεπει να δουλευουμε την επαναφορα με περισσοτερα απο δυο μπαλακια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παίρνεις όλα τα παιχνίδια που έχει στην διάθεση της!

ΔΕΝ την δίνεις τίποτα!
Ο,ΤΙ της δώσεις στο τέλος επιστρέφεται σε σένα και δεν το κρατάει αυτή!
Χρησιμοποίησε ιμάντα(πολλών μέτρων-15μέτρων) για να μπορείς να την ελέγχεις όταν παίζετε!

Ηρεμία και σταθερότητα χρειάζεσαι!

Έχεις μπροστά σου τον σκύλο και όχι να σουλατσάρει γύρω-γύρω και δουλεύεις το πάρε-δώσε!
Της αναπτύσσεις την αίσθηση της ανταλλαγής και της συνεργασίας και όχι της κτητικότητας!
Συνεπώς έχεις λιχουδιές και ανταλλάσσεις το μπαλάκι με λιχουδιά!
Έπειτα από κάποιο διάστημα σταματάς τις λιχουδιές και εδραιώνεις αλλιώς την σχέση σας, μέσω εμπιστοσύνης!Μόλις ανεβάσεις επίπεδο λοιπόν εισάγεις το ίδιο το παιχνίδι ως επιβράβευση και καθιερώνεις συμπεριφορές!
Έπειτα εισάγεις και 2ο μπαλάκι για να έχει ένα κίνητρο να επιστρέψει το 1ο!Και συνεχίζετε για να ανεβάσετε επίπεδο κ.ο.κ.!

ΔΕΝ παρακαλάς!
ΔΕΝ εκλιπαρείς!
ΔΕΝ κυνηγάς την σκύλα!
ΔΕΝ φωνάζεις!
ΔΕΝ νευριάζεις!
ΔΕΝ φέρεσαι νευρικά!
ΔΕΝ είσαι ωχαδερφιστής στις στιγμές!(δεν το έφερε και λες έλα μωρέ δεν πειράζει, πάμε σε άλλη άσκηση ή παραλείπεις καταστάσεις και αφήνεις την αίσθηση ότι κερδίζει)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το crucial σημείο είναι να MHN προσπαθείς να της αφαιρέσεις το μπαλάκι από το στόμα,όταν έρχεται σε εσένα.Άν προσπαθείς να το αφαιρέσεις αμέσως μόλις έρχεται,σε λίγο καιρό θα σταματήσει σιγά σιγά κ να έρχεται ...
Μόλις έρθει στα πόδια σου με το μπαλάκι ακολουθούν χάδια για κάνα 5άλεπτο,επιβράβευση επειδή έκανε επαναφορά.Υπάρχει το ενδεχόμενο εδώ να το αφήσει μετά από λίγο μόνο του,αν δεν το κάνει ακολουθείς τα βήματα με τις λιχουδιές κ σταδιακά,με δούλεμα κ υπομονή!

TheBlueLuna

Member
16 Σεπτεμβρίου 2012
15
0
το φέρνει το μπαλάκι και συνήθως δεν το δίνει αν το αφήσει όμως έγραψα πιό πάνω ότι κάθεται απο πάνω του περιμένοντας να κάνω κίνηση να το πιάσω και αυτή κατευθείαν τον βάζει πάλι στο στόμα της(ίσως το έχει μάθει για παιχνίδι αυτό).

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί ξεκινήσατε λάθος,αντικατέστησε το μπαλάκι με μασουλητήρι η άλλο παιχνίδι κ δούλεψε εκεί επαναφορά από την αρχή με σωστή μεθοδολογία αυτή τη φορά.

TheBlueLuna

Member
16 Σεπτεμβρίου 2012
15
0
δυστηχώς την μάθανε απο μικρή έτσι οι υπόλοιποι περισσότερο(εγώ προσπαθούσα με τον σωστό τρόπο αλλά στην πορεία βλέποντας ότι δεν γίνετι κάτι έκανα τα ίδια πάνω κάτω για να παίζουμε απο το να κοιμάται σαν όλα τα κουτάβια συνεχώς).την κυνηγάγανε και αυτή έπαιρνε κάποιο παιχνίδι η της το τραβούσανε απο το στόμα τύπου tug war.γυρνάμε τώρα στην εκπαίδευση όπως λέει απο πάνω το παλικάρι για την αίσθηση της ανταλλαγής και της συνεργασίας και όχι της κτητικότητας,δεν έχω τον τρόπο να το κάνω αφού δεν βοηθάει και αυτή και με πιάνουν τα νεύρα μου αν και ήρεμος γενικά.μπορείτε να μου το εξηγήσετε όσο πιό απλά την διαδικασία που να την μάθω καθημερινά?

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
δυστηχώς την μάθανε απο μικρή έτσι οι υπόλοιποι περισσότερο(εγώ προσπαθούσα με τον σωστό τρόπο αλλά στην πορεία βλέποντας ότι δεν γίνετι κάτι έκανα τα ίδια πάνω κάτω για να παίζουμε απο το να κοιμάται σαν όλα τα κουτάβια συνεχώς).την κυνηγάγανε και αυτή έπαιρνε κάποιο παιχνίδι η της το τραβούσανε απο το στόμα τύπου tug war.γυρνάμε τώρα στην εκπαίδευση όπως λέει απο πάνω το παλικάρι για την αίσθηση της ανταλλαγής και της συνεργασίας και όχι της κτητικότητας,δεν έχω τον τρόπο να το κάνω αφού δεν βοηθάει και αυτή και με πιάνουν τα νεύρα μου αν και ήρεμος γενικά.μπορείτε να μου το εξηγήσετε όσο πιό απλά την διαδικασία που να την μάθω καθημερινά?
Η λύση σου είναι ο ιμάντας!

Ημι-ελεύθερη κατάσταση και την χειρίζεσαι όπως θέλεις!

Τι σημαίνει δεν έχεις τον τρόπο να το κάνεις?
Εμφανίζεις το μπαλάκι μπροστά της!Μόλις πάει να το αρπάξει(που προφανώς αυτό θα κάνει και δεν θα το πάρει ευγενικά) εσύ θα το πάρεις πίσω!Θα της μάθεις την ηρεμία και την συνεργασία!Η αμπνταλοσύνη είναι μείον!
Θα δουλέψεις για αρχή αυτό με λιχουδίτσα!Μόλις κλειδώσετε και εμπεδώσει την άσκηση αυτή προχωράς παρακάτω!Στο 1 μέτρο, στα 2 μέτρα!
Πάντα με ιμάντα για έλεγχο για να μην φεύγει και της δημιουργείς το αίσθημα της κτήσης!

Εσύ ορίζεις το παιχνίδι, εσύ κάνεις παιχνίδι, εσύ ορίζεις την αρχή και το τέλος του παιχνιδιού!
Δικά σου είναι τα μπαλάκια και όχι του σκύλου!Εσύ θα τα διαθέσεις σε αυτόν!
Δεν είναι σε θέση ο σκύλος να απαιτεί!Εσύ κάνεις κουμάντο!
Όλα τα παραπάνω όχι βέβαια με νεύρα!Αν έχεις νεύρα το έχεις χάσει το παιχνίδι και μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Κάτσε οκλαδόν και φώναξες την, δώσε το μπαλάκι αρκεί να το πάρει ήρεμα!Μόλις το πάρει ήρεμα επιβραβεύεις!Μετά εισάγεις την εντολή για να αφήσεις το μπαλάκι!Μόλις το επιτύχει, επιβράβευση!Έτσι χτίζεις σιγά-σιγά σχέση!

Υ.Γ.:Τα παραπάνω είναι απλές συμβουλές!Η βοήθεια θα έρθει από επαγγελματία εκπαιδευτή!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το καλύτερο είναι με λουρί. Πετάς την μπάλα και μόλις το πάρει ο σκύλος κάνεις τον καραγκιόζη για να έρθει κοντά σου. Αν δεν συγκινείται τοτε λίγο με το λουρί τον ξεκολλάς να έρθει. Συνέχεια απομακρύνεσαι για να τον κάνεις να σε κυνηγήσει. Σκοπός είναι να έρχεται σε σένα και εσύ να μη κάνεις βήμα προς αυτό. Όταν τον καταφέρεις να έρθει μπροστά σου πέρνεις την μπάλα και ξαναπετάς, το πετάς επιτόπου χωρίς να κάνεις παύση για χάδια και γλυκόλογα. Εκείνη την στιγμή ο σκύλος θέλει την μπαλα, αν του το παρουμε και του δώσουμε χάδια θα σκεφτεί "Την επόμενη φορά δεν στο φέρνω πίσω, θέλω την μπαλα". Την στιγμή που του πέρνεις την μπάλα αν κουνήσει λίγο το κεφάλη για να μη στο δώσει τότε το παρατάς και ξανακάνεις 10βήματα πίσω και ξανακάνεις τα ίδια απο την αρχή.

Πρέπει να καταλάβει ότι το ζουμί του παιχνιδιού είναι να τρέξει να το κυνηγήσει. Αν του το μεταφέρεις αυτο τότε το να κάθεται να το μασουλάει δεν έχει νόημα. Πρέπει να κουνήσει το παιχνίδι. Και πως κουνάει το παιχνίδι...? Μονο όταν στο φέρνει πίσω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97