ελληνικοσ ποιμενικοσ εν δρασει

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
καλημερα. εχω τη μαριλου για οποιν δεν θυμαται 3,5 μηνων πλεον. λοιπον η μαριλου οταν ειναι μεσα στο σπιτι δεν αφηνει τιποτα τρωει καναπεδεσ ντουλαπια οτι βρει πανω στο τραπεζακι τηλεκοντρολ και τετοια πραγματα . την πηγαινω βολτα καθημερινα μιση ωρα περιπου . ειναι υσηχη μονο οταν κοιμαται. στην αυλη βγαινει μονο το πρωι μετα γκρινιαζει. υπαρχει κατι που μπορω να κανω θα υσηχασει καποτε? φταιειπου ειναι κουταβι? η πρεπει αν ακνω κατι εγω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Βεβαίως φταίει που είναι κουτάβι ακόμη και κάποτε μάλλον θα ησυχάσει κάπως, αλλά φταίει και που δεν φτάνει μισή ώρα βόλτα την ημέρα και που δεν την περιορίζεις κάπως μέσα στο σπίτι αλλά προφανώς την αφήνεις να αλλωνίζει και να στο κάνει καλοκαιρινό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Την περιοριζεις καθολου?

Η ολο το σπιτι ειναι γηπεδο?

Εχει καποιον χωρο που της επιτρεπεις να παιζει με τα παιχνιδια της?

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
επειδη ειναι κουταβι ακομα κ εχω διαβασει οτι παει αναλογα με την ηλικια τησ η βολτα εγω νωμιζα οτι ειναι πολυ. την αφηνω μονο στην κουζινα αλλα εαν δεν ειναι καποισ εκει δεν καθεται μονη τησ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στην μικρη πρεπει να μπουν ορια!

Το αλωνισμα πρεπει να κοπει σταδιακα!

Θα πρεπει να την μαθεις να μενει περιορισμενη!

Αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι περιορισμενη πολλες ωρες απλως ετσι η μικρη θα παρει το μηνυμα οτι μεχρι εκει επιτρεπεται να κανει καποια πραγματα!

Και λιγο φραστικο μαλωμα δεν βλαπτει!Ειναι ζορικα τα ατιμα τα ελληνικα!

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
αντιμετωπισεσ τετοια προβληματα?το βραδυ κυριωσ που κοιμομαστε εχει εποικοινωνια με το σαλονι κ το δωματιο μου γιατιδ εν εμνει μονη τησ κ χτεσ μου ξηλωσ ετον καναπε

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγω τον περιοριζω στο Crate!

Το Crate ηρθε πριν ερθει ο μικρος σπιτι!;)

Εκει καθεται,εκει παιζει,εκει κοιμαται το βραδυ,εκει μενει οταν φευγω απο το σπιτι,εκει μενει οταν κανω καποιες δουλειες στο σπιτι οπως σφουγγαρισμα κτλ,εκει ειναι γενικα ο μικροκοσμος του!

Τις υπολοιπες ωρες που ειναι ελευθερος μεσα στο σπιτι ποτε θα την δει σιγουνας ποτε θα κανει καμια χαζομαρα αλλα κοβεται κατευθειαν πριν παει καν να αρχισει!Αν σε παρει χαμπαρι οτι επιτρεπεις καποια πραγματα θα σε παταει μετα!Σιγουρα ομως δεν ειναι ετσι ολη μερα!Υπαρχουν και στιγμες χαλαροτητας που τεινουν γινονται τωρα τελευταια πιο πολλες διοτι εχει βγαλει και τα δοντια του και αρχιζει και στρωνει!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Το κουτάβι θέλει κανόνες και εκτόνωση.
Δοκίμασε 3 βόλτες επί 30 λεπτά έκαστη αντί για μία και δίνε του κάτι να μασουλάει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.111
patra
grdane.blogspot.com
και... το κουταβι ειναι και παραμενει κουταβι....
αν μενει μονο του χωρις επιβλεψη... οσες βολτες και να του κανεις θα βαρεθει και θα ανακαλυψει δικους του τροπους διασκεδασης... καταστροφικους για σενα....
η μονη λύση είναι ή περιορισμος όταν είναι μονο του
ή αυλή (εκει αν υπαρχει χωμα θααρχισει να σκαβει κλπ... )
΄΄η μεσα και δεχεσαι τις ζημιες....

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ρε παιδια συγνωμη εγω διαβασα στο φορουμ οτι η βολτα παει αναλογα με την ηλικια γιατι θα εχει προβλημα με τισ αθρωσεισ δεν ισχυει?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.111
patra
grdane.blogspot.com
ιχσυει παραδειγμα 4 μηνων κουταβι 20λεπτη βολτα..... μαξιμουμ
η διαρκεια αναφερεται σε καθε βολτα και όχι συνολικα στην διαρκεια της ημερας..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εξαρταται την βολτα!

Αλλο ειναι να τρεχει σαν παλαβο καθ'ολη την διαρκεια της βολτα και αλλο να περπαταει η να ριξει κανα τρεξιματακι παιζοντας με αλλα σκυλια!Ολα επιτρεπονται απλως με μετρο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
υποταγή τώρα που μπορείς (με θετικό τρόπο εννοείτε) γιατί τα ελληνικά όταν μεγαλώσουν δεν έχουν και πολλούς λόγους να σε υπακούν

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ένας φιλόλογος ρε παιδιά:)

είπα με θετικό τρόπο για να αποφύγω τα λάθος συμπεράσματα

επι της ουσίας συμφωνούμε όλοι πιστεύω

Στατιστικά Forum

Θέματα