ελληνικος ποιμενικος πνιγει ζωα

nick kartalis

New Member
25 Δεκεμβρίου 2015
1
0
25
καλησπερα σας και χρονια σας πολλα. Ειμαι καινουριος σε αυτο το φορουμ και εγγραφηκα επειδη το βρηκα ενδιαφερον και νομιζω οτι θα φανει χρησιμο στο μελλον. Ας μπουμε ομως στο "ψητο".

Ο πατερας μου εχει εναν ελληνικο ποιμενικο σε κτημα με λιγα προβατα. Ειναι ενα πανεμορφο σκυλι με κατασπρο τριχωμα γυρο στον εναν χρονο. Το προβλημα ειναι οτι ο σκυλος κυνηγαει τα προβατα οταν εκεινα βοσκανε και δεν τα αφηνει να φανε με την ησυχια τους. Αυτο ομως ειναι το λιγοτερο γιατι, ο σκυλος μεσα σε διαστημα 6 μηνων επνιξε 2 αρνακια και 2 κοτες οταν αυτα τον πλησιασαν (να σημειωσω οτι ο σκυλος ηταν δεμενος). Τα μεγαλα προβατα ομως δεν τα πειραζει, ισα ισα τα γλυφει στο κεφαλι και αυτα το ευχαριστιουνται. Ξερω οτι ο σκυλος δεν ειναι κακος γιατι μια φορα που εβαλε ενα αρνακι απο κατω ενω ημασταν εκει φαινοτανε σαν να επαιζε μαζι του. Γενικα ειναι πολυ παιχνιδιαρης και δεν νομιζω να σκοτωσε τα ζωα επειδη πεινουσε ή κατι τετοιο γιατι τα ζωα δεν ηταν φαγωμε απλα ηταν πεθαμενα μπροστα του. Να αναφερω επισης οτι ειναι πολυ ανυπακουος και μια φορα που ετρωγε κατι κοκκαλα πλησιασα για να τον χαιδεψω και εκεινος γρυλλισε και αστραπιαια γυρισε το κεφαλι του και προσπαθησε να με δαγκωσει. Εγω τοτε παγωσα γιατι δεν ηταν ποτε τοσο επιθετικος απεναντι μου.

Να πω και κατι πολυ δυσαρεστο που δυσαρεστει και εμενα. Ο πατερας μου νομιζει οτι η καταλληλη τακτικη για να υπακουει ο σκυλος ειναι το ξυλο. ΔΙΑΦΩΝΩ καθετως με αυτο και προσπαθω να του εξηγησω οτι ο σκυλος δεν μπορει να καταλαβει τον λογο που τον δερνει και το μονο που καταφερνει ειναι να τον αγριευει. Εγω αγαπαω παρα πολυ τον σκυλο(Αρη τον λενε) και εχω κανει παρα πολυ ερευνα για τη ρατσα του και τη συμπεριφορα της ρατσας αυτης μηπως βρω καποια λυση αλλα δεν βρηκα ομοια περιστατικα. Ειμαι απολυτως σιγουρος οτι για τη συμπεριφορα του αρη ευθυνομαστε εμεις και μονο εμεις. Οποτε αν μπορουσατε να με βοηθησετε θα το υπερεκτιμουσα παρα πολυ. Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειμαι πολυ απελπισμενος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα