ελληνικος ποιμενικος κούταβος

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
γειά σας! είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την απόκτηση του 2ου σκύλου μου! ο Dante είναι ελληνικός ποιμενικός, ολόλευκος και είναι μαζί μου εδώ και ένα μήνα περίπου! είναι περίπου 9 εβδομάδων τώρα! αυτό που θα ήθελα να μάθω από την εμπειρία άλλων ιδιοκτητών ελληνικού ποιμενικού είναι η πορεία της ανάπτυξής του και το κατά προσέγγιση τελικό μέγεθος...πάνω σ αυτά έχω να σας πω ότι πριν ένα μήνα, όταν τον πήρα ζύγιζε 3.400 γρ και τώρα ζυγίζει 8000γρ και ύψος περίπου 37-39εκ. στο ακρώμιο...τρέφεται με ξηρά τροφή belcando puppy gravy,περίπου 250-300γρ/ημέρα...λοιπόν εκτημίσεις ώς προς το μέγεθος του σκυλου στην ενηλικίωση;;;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
εντάξει...
Απο κιλά καλά πάει, αλλά είσαι σίγουρος ότι είναι 9 εβδομάδων?
Από που τον πήρες?
Έχεις δει γονείς?

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
exo dei ton patera, einai o Loukas o opoios itan upo tin aigida tou arktourou paliotera,gia ti mana den ksero...to koutavi einai apo enan sullogo ellinikon poimenikon stin kastoria, emena mou to ekanan doro kapoioi filoi kai sto vivliariou pou eixe mazi tou egrafe 15/4 hm.gennisης...γιατί;μοίάζει μεγαλύτερος ή μικρότερος;;;;
(σορρι για τα greeklish,ξεχάστηκα)

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
527427_375043989239290_468818023_n.jpgορίστε ο πατήρ!και ο κτηνίατρος μου συμφωνεί κατά προσέγγιση με αυτή την ηλικία

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ε...μου κάνει λίγο μακρυκάλκανος προσωπικά..
Αν το έβλεπα στο δρόμο θα έλεγα ότι είναι σχεδόν τριών μηνών κάποιας άλλης φυλής.
Αλλά φυσικά μπορεί να κάνω λάθος.
Αν μπορείς βγάλε και καμιά όρθια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Ε...μου κάνει λίγο μακρυκάλκανος προσωπικά..
Αν το έβλεπα στο δρόμο θα έλεγα ότι είναι σχεδόν τριών μηνών κάποιας άλλης φυλής.
χαχα...κι εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει από τις φωτό...

Ωραίος ο πατήρ!!!

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
ξέρω ότι είναι σύνηθες να γίνονται "λάθη" στα βιβλιάρια ως προς την ημ.γέννησης από όχι και τόσο υπεύθυνους εκτροφείς και μιας και δεν έχω λόγο να εμπιστευτώ έναν εκτροφέα τον οποίο δεν συνάντησα ποτε προσωπικά, θεωρώ σχετικά πιθανό αυτό που λες ως προς την ηλικία! τώρα για το άλλης φυλής...δε ξέρω...γι'αυτό ρωτάω εσάς που έχετε δει περισσότερα κουτάβια! Δε μοιάζει δηλαδή με ΕΠ;;;

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
ναι,όντως ο Dante δείχνει πιο μακρυπόδης από όλα αυτά τα σκυλάκια,τα οποία είναι γλυκύτατα παρεπιπτόντως,επίσης παρατήρησα ότι έχουν απο πολύ νωρίς γυρισμένη επάνω την ουρά τους κάτι που δεν έχω δει ακόμα στο δικό μου :(, απ'αυτά συμπεραίνω με επιφύλαξη ότι δεν είναι καθαρόαιμος ΕΠ! αυτό βέβαια δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα για να πω την αλήθεια! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει ένας ψηλός και ρωμαλαίος σκύλος και ικανός φύλακας! ποιά είναι η γνώμη σας; θα γίνει;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν την γυρνάνε όλα την ουρά απαραίτητα.
Το πόσο μεγάλος θα γίνει και αν θα γίνει καλός φύλακας δεν μπορεί να στο πει κάποιος από τώρα.
Το πιθανότερο είναι ότι έχει κάτι από ΕΠ μέσα...Το πόσο είναι αυτό και πόσο θα βγάλει, κανείς δεν το ξέρει.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε μου φαινεται για καθαροαιμο το κουταβι, δεν εχει μεγαλη σχεση με αλλα ε.π που εχουμε δει. Κι ειναι "κριμα" γιατι ο πατερας ειναι πραγματικα ωραιος σκυλος!! Δε παυει ομως να ειναι γλυκουλης!!!

Το μελλον θα δειξει και το ποσο μεγαλος θα γινει και το αν θα ναι φυλακας. Εσυ να το αγαπας και να το φροντιζεις με υπομονη, δινοντας μεγαλη βαση στην κοινωνικοποιηση

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
πάντως και ο Λούκας(ο πατέρας του Dante)και ο Δίας(κούκλος) δε μοιάζουν απόλυτα φαινοτυπικά στη συνηθισμένη εικόνα του ΕΠ! Μήπως είναι διαφορετικά αίματα; μήπως ένα κομμάτι της διαφοράς τους με τα υπόλοιπα είναι το οτι είναι κατάλευκα;