πως διαλεγεις εκτροφεα που δεν εχεις δει , οκ οι διακρισεις ειναι ενα κριτηριο απο εκει και περα
Πρέπει να έχεις κατασταλάξει για τό τί θές από το κουτάβι, και αργότερα τον σκύλο.
''ΚΑΛΟ'' είδες , το βάζεις και εσύ σε εισαγωγικά, εγώ τί να σου πώ τώρα ?
Διακρίσεις, ναι, καμιά φορά έρχονται εις βάρος της υγείας, για έναν εκτροφέα είναι στο πρόγραμμά του αυτό - για σένα όχι ... διακρίσεις συνεχείς (εν συντομία) και σταθερή υγεία ... είδαμε πρίν αν θυμάσαι ένα εκτροφείο που έβαζε δυσπλασία + και άνω σε όλους τους πρόγονους και έκανε 9 γέννες
ΠΡΕΠΕΙ να το πείς στον εκτροφέα το ΤΙ ακριβώς θέλεις. Θέλεις PET σκύλο, θέλεις PET αλλά άξιο εκπρόσωπο της ράτσας, θέλεις να πάς σε έκθεση, ή να κερδίσεις σε έκθεση κλπ
θές να είναι υγιής όσο γίνεται ΤΙ ??
Οταν πάς εκεί δεν κοιτάς τίποτα. Αυτά που λέμε για εδώ δεν ισχύουν. Ο καλύτερος εκτροφέας μπορεί να έχει μία σκύλα στο σαλόνι ή 40 σκυλιά σε ένα βενζινάδικο - τα κτήματα οι εγκαταστάσεις και τα γκαζόν στο εξωτερικό δεν θεωρούνται απαραίτητα για να σε σέβονται
Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος - ώστε να μην δείς τίποτα, παρά μόνο μία τοκετομάδα, εσύ πάς για συγκεκριμένο λόγο όχι για να ''κόψεις κίνηση'' σε μά κουλτούρα που δεν την ξέρεις και δεν μπορείς να την καταλάβεις. Φυσικά δεν πρέπει να είναι τα σκυλιά υποσιτισμένα άρρωστα φοβικά κλπ κλπ αυτά εννοούνται ούτε να τα κλωτσάει για να περάσει
αυτο που θεωρω πιο δυσκολο : γινεται εγω οχι ο εκτροφεας να ξεχωρισω πραγματικα ποιο ειναι "καλο" κουταβι ;
Ποιό ''καλό'' ?? Εχω την ίδια απορία. Μάλλον όχι ... γι'αυτο πρέπει να του εξηγήσεις τί θέλεις και να τον εμπιστεύεσαι. Πρέπει επίσης να έχεις εναλλακτική να λακίσεις αν τα δείς σκούρα ...
απο εκει και περα e mail τηλεφωνα ... τι ρωταω ;
100% καλύτερα τηλέφωνο. Ρωτάς ό,τι θέλεις. Επικεντρώσου σε 2-3 γέννες και δές τί λένε οι εκτροφείς. Διάβασε ΠΟΛΥ και από τώρα για την φυλή, παρακολούθα τί γίνεται στις μεγάλες εκθέσεις. Εχεις πολύ δύσκολη δουλειά γιατί δεν έχει πολλά σκυλιά σαν αυτά που θές στην Ελλάδα.