εκπαιδευση ιχνηλασιας

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Καλησπερα παιδια...εχω ενα λαμπραντορ τη Ναλα 2.5 ετων...απο αρκετα μικρη ηλικια εχω αρχισει παιχνιδακια ιχνηλασιας μεσα στο σπιτι...αυτο που εκανα ηταν να της δινω να μυριζει ενα dentastix(τρωγεται) και μετα να το βαζω καπου μεσα στο σπιτι...στην αρχη σε ευκολα σημεια οπως κατω απο τον καναπε η το χαλι και μετα ολο και σε πιο δυσκολα οπως μεσα σε ντουλαπια μεσα σε κλειστες τσαντες,βαλιτσες κτλ(δοκιμασα μεσα στο ψυγειο αλλα δεν το εβρισκε με τιποτα)...στη συνεχεια αρχισα να αλλαζω τις μυρωδιες και να της δινω να μυρισει καφε, ριγανη, μπισκοτακια κ.α. τα οποια εβρισκε παλι μεσα στο σπιτι...ηθελα να καταλαβει οτι αυτο που ψαχνει ειναι αυτο που της δινω να μυρισει και οχι κατι που ειναι παντα το ιδιο...απο ενα σημειο και μετα αρχισα να κρυβω ρουχα τα οποια παλι τα ξετρυπωνε(αν το εχω σε ντουλαπι παει στο ντουλαπι το μυριζει και μετα καθεται μπροστα του)...οταν ηρθα στους δικους μου για διακοπες επειδη εδω υπαρχει βουνο θελησα να δω τι μπορει να κανει σε ανοιχτο χωρο και αν μπορει να ακολουθησει ιχνη...εδεσα ενα dentastix σε ενα λουρι και το εσερνα κατω μεσα στο βουνο...ξεκινησα πηγαινοντας στο χαραγμενο μονοπατι και μετα βγηκα απο το μονοπατι και εβαλα τη λιχουδια κατω απο εναν βραχο...συνολικη αποσταση γυρω στα 200 μετρα...την πρωτη φορα εκανε καποια πισω-μπρος στη διαδρομη...απο τη δευτερη και μετα πηγαινε λες και ηξερε ακριβως που ειναι η λιχουδια...επειδη βλεπω οτι χωρις ιδιαιτερη εκπαιδευση ο σκυλος μου "το εχει" και επειδη μου αρεσει και εμενα αλλα και στη Ναλα θα ηθελα να ασχοληθω λιγο πιο σοβαρα...αν ειχα χρονο θα ηθελα να την εκπαιδευσω σοβαρα σε σεναρια ερευνας και διασωσης αλλα δυστυχως λογω σπουδων δεν προλαβαινω(αν και αυτο θα με βοηθουσε να με δεχτουν πιο ευκολα σε νοσοκομεια του εξωτερικου για την ειδικοτητα μου)...οποτε λεω να το παω λιγο πιο χαλαρα λογω χρονου και ισως λογω "μεγαλης" ηλικιας του σκυλου... δεν θα ρωτησω τεχνικες κτλ γιατι καταλαβαινω οτι καποιοι δεν θα θελετε να αποκαλύψετε τα μυστικα σας...απλα θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μου προτεινετε υλικο να διαβασω...ειτε αρθρα ειτε καποια καλα βιβλια (Ελληνικα,Αγγλικα,Γερμανινα) ωστε να αρχισω μια πιο σοβαρη δουλεια...
Ευχαριστω...

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
ΥΓ. ειδα καποια βιβλια στο ebay αλλα ηταν απο το 198κατι...αρκετα παλια...οποτε θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε καποιο πιο προσφατο...

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω πως υπάρχει κάποιο thread από μέλος για έρευνα και διάσωση. Ψάξτε το λίγο.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
το εψαξα αλλα δυστυχως δεν βρηκα κατι...μονο καποιες γενικες πληροφοριες και μεθοσους...οι οποιες ειναι για διαφορα αθληματα και αρκετα σκορπιες...γιαυτο θα ηθελα καποιο βιβλιο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97