εκπαίδευση απο αρχάριο!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
που λέμε έχω ένα λαμπραντόρ θυληκό περίπου 3 μηνών.θέλω να της μάθω τα βασικά ώστε να είναι καλό κοριτσάκι στην πορεία.:p

που λέμε δεν έχω μόνο πρόβλημα στο παιχνίδι όπως σε ένα θέμα που έχω πεί αλλά κ σε απλές εντολές.καταρχάς την φωνάζω πολλές φορές με το όνομα της για να συνηθίσει άλλες με ακούει άλλες με γράφει κανονικά.ακόμα με την βόλτα μας έχουμε θέματα,μου δαγκώνει το λουρί κ θέλει να το τραβήξω η αν δεν της δώσω σημασία κ προχωρήσω το έχει στο στόμα κ πηγαίνει καμαρωτή σαν να με τραβάει..βάλτε που αν πηγαίνουμε σε κάποιο μέρος κ αρχίσει να μυρίζει η βρεί πεταμένο στο έδαφος κάτι που δεν κάνει να φάει κ της τραβήξω απαλά βάζει κόντρα κ φοβάμαι μην χτυπήσει στο τράβηγμα η τα παρατάει κ ξαπλώνει στο έδαφος.

με όλα αυτά προσπαθώ να της μάθω το κάτσε όταν της φέρω το φαί κ με τις λιχουδιές επιβράβευσης.τώρα εντολές έλα κ πάμε που να τις ακούσει εδώ δεν κάνει τα απάνω.

καμία συμβουλή κ τρόπος να της τα μάθω?

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
γιατί άνοιξες και άλλο θέμα; κάτσε να σου απαντήσουμε στο άλλο
τέλος πάντων στην βόλτα την έχεις με σαμαράκι ή με κολάρο;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
με κολάρο την έχω(μιάς που το αναφέρω να της το βγάζω όταν την έχω σπίτι η να της το αφήνω).

για το θέμα αν θέλετε μεταφέρετε το απλά διαφέρει το καθένα πιστεύω.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
λάθος κατα την γνώμη μου να της έχεις κολάρο απο 3 μηνών. καλύτερα να της βάλεις σαμαράκι μέχρι να μάθει να μην τραβάει και μετά ξανα βάζει το κολάρο. έτσι τουλάχιστον κάνουν οι περισσότεροι.
όχι τίποτα άλλο απλώς αν τραβάει πολύ ακόμη και την έχεις το κολάρο θα πνίγεται, αν και αυτό απο πολλούς θεωρείται καλό για να καταλαβαίνει το σκυλί ότι δεν πρέπει να τραβάει απλώς εγώ δεν πολυσυμφωνώ.
δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως θες. εγώ στου δικού μου μερικές φορές του το βγάζω μετα την 2η βόλτα και του το ξανα βάζω την άλλη μέρα στις 11:00 το πρωί που είναι να πάει βόλτα. απλώς το βράδυ καλύτερα είναι να το βγάζεις για να κοιμούνται πιο άνετα.
πως την φωνάζεις αν επιτρέπεται; :D

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
λάθος κατα την γνώμη μου να της έχεις κολάρο απο 3 μηνών. καλύτερα να της βάλεις σαμαράκι μέχρι να μάθει να μην τραβάει και μετά ξανα βάζει το κολάρο. έτσι τουλάχιστον κάνουν οι περισσότεροι.
όχι τίποτα άλλο απλώς αν τραβάει πολύ ακόμη και την έχεις το κολάρο θα πνίγεται, αν και αυτό απο πολλούς θεωρείται καλό για να καταλαβαίνει το σκυλί ότι δεν πρέπει να τραβάει απλώς εγώ δεν πολυσυμφωνώ.
δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως θες. εγώ στου δικού μου μερικές φορές του το βγάζω μετα την 2η βόλτα και του το ξανα βάζω την άλλη μέρα στις 11:00 το πρωί που είναι να πάει βόλτα. απλώς το βράδυ καλύτερα είναι να το βγάζεις για να κοιμούνται πιο άνετα.
πως την φωνάζεις αν επιτρέπεται; :D
Είσαι σίγουρος για το σαμαράκι?
Εμάς ο κτηνίατρος είπε να του το βάλουμε (σαμαράκι)όταν γίνει ενός χρονού που θα έχει δέσει το σώμα του!!
Σε ρωτάω γιατί πιστεύω οτί οντώς θα είναι καλύτερο στην βόλτα.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
δεν είχα ακούσει ότι χρειάζεται κάποιο όριο ηλικίας για το σαμαράκι εξάλλου τα περισσότερα που βγαίνουν στην αγορά τώρα μικραίνουν και μεγαλώνουν γύρω στα 10 εκατοστά για να εφαρμόζει καλύτερα στο σκυλί.
αλλα αφού σου το είπε και ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί, καλύτερα να τον ακούσεις.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
να σας πώ όταν δαγκώνει το λουρί τι κάνουμε?της πήραμε ένα easy walk και κάποιες φορές προσπαθεί να δαγκώσει το λουρί και είναι κουραστικό,ακόμα ο χώρος(εκεί που πιάνεις με το λουρί και ακουμπάει στην πλάτη του σκυλιού) πρέπει να είναι ελεύθερος ένα δάκτυλο η καθόλου?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σε αυτήν την ηλικία θέλει ηρεμία και πρόγραμμα βόλτας φαγητού και ύπνου!
Βασική προυπόθεση είναι αυτή!

Έπειτα το μυαλό του κουταβιού σε αυτήν την ηλικία είναι ένα άδειο πραγματάκι!
Μην προσπαθείς να βρεις τρόπους να την εκπαιδεύσεις!Απλά μάθε την!

Για να την εκπαιδεύσεις πρέπει να την διδάξεις!
Για να την διδάξεις πρέπει να την παρακινήσεις!
Για να την παρακινήσεις πρέπει να έχεις ένα κίνητρο!

Κάνε παιχνίδι...

Υ.Γ.:ΗΡΕΜΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η πιο ωραία περίοδο με ένα σκύλο είναι όταν ξεκινάει η εκπαίδευση :D

Έγραψες ότι φωνάζεις το όνομα της και κάποιες φορές ακούει κάποιες όχι. Ο σκύλος ακούει πάντα απλά επιλέγει να σε αγνοεί. Ο λόγος πιθανόν να είναι επειδί βρήκε κάτι πιο ενδιαφέρον απο εσένα. Οπότε για να λυθεί αυτό πρέπει να δώσεις έμφαση στην εκπαίδευση του ονόματος του. Πως του έμαθες το όνομα του?

Για την βόλτα και το δάγκωμα πάνω στο λουρί δεν ξέρω να σου πω γιατί μπορεί να το κάνει για 2-3 λόγους. Αναλόγος τον λόγο που προκαλεί αυτή την συμπεριφορά θα αντιδρούσα. Δοκίμασε όταν δαγκώνει το λουρί να γίνεις πέτρα σαν άγαλμα. Άσε την να κάνει ότι θέλει. Μη την κοιτάς μη της μιλάς. Μόλις αφήσει το λουρί και ηρεμίσει συνέχισε την βόλτα. Αν το ξανακάνει, ξαναγίνεσαι άγαλμα. Θα καταλάβει με τον καιρό ότι δαγκώνοντας το λουρί η ζωη της γίνεται βαρετή.

Όσο για το φαγητό αυτό λύνεται αν μάθει καλά το όνομα της.

Γενικά μου έρχεται κατα νου ένα σκυλί που έχει δεχτεί πολλά ερεθίσματα σε σημείο να προτιμά αυτά παρά να ακούσει εσένα. Ή πρέπει να ανεβείς εσύ ή πρέπει να εξαλείψεις μερικά εξωτερικά ερεθίσματα.

Όσο για το κολάρο ή στηθόλουρο το έχω ξαναγραψει και σε άλλα θέματα. Το στηθόλουρο το βάζουμε μόνο σε σκυλιά που ξέρουν να περπατάνε ή έχουν κάποια αναπηρία. Ποτέ δεν το βάζουμε σε σκύλο που τραβάει.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
αφήστε τις παραπάνω εντολές γιατί της ξέρει το παιδί,το θέμα που μου φαίνεται βουνό και δεν έχω τον τρόπο είναι μην τραβάει στην βόλτα.έτσι της πήρα ένα easy walk μήπως βοηθήσει γιατί με το κολάρο της κάνω κακό στο λαιμό,τώρα όμως με προβλημάτισες λέγοντας πώς δεν το βάζουμε σε σκυλιά που δεν ξέρουν να βγαίνουν βόλτα σωστά.τι να κάνω λοιπόν να την μάθω με κολάρο πρώτα και ποιός ο λόγος να υπάρχει το στηθόλουρο?

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η εκμάθηση του ονόματος είναι κάτι ιερό. Δεν είναι απλά ένα "Μπουμπη" που φωνάζουμε. Όταν ο σκύλος σου είναι μερικά εκατοστά απο κάποιο φαγώσιμο στο δρόμο το να φωνάξεις "Μπούμπη" και να αποφασήσει να αγνοήσει το φαγητό για να σου δώσει προσοχή είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει δυνατή σχέση μεταξύ σας. Μπορείς να γλυτώσεις πολλά μελλοντικά προβλήματα αν καταφέρεις να γίνεις Ο Θεος του.

Για να το πω απλά και ωμά, φορόντας στηθόλουρο σε σκυλί που τραβάει ειναι σαν να του λες "Ναι, αυτό θέλω. Συνέχισε".

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
καλά το όνομα της το ακούει και γυρνάει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο θεός της.;)(που κολλάει αυτό όμως με το τράβηγμα στην βόλτα).

έχεις καμία λύση να μάθει να μην τραβάει,έχω διαβάσει πώς πρέπει έχεις λιχουδιές μαζί σου αλλά αυτό θα με κοιτάει όλη την ώρα στο χέρι,το θέμα είναι πώς όταν τραβάει την φωνάζω "μη" και την διορθώνω η μαζεύω το λουρί για να συνηθίσει να είναι δίπλα και της λέω παράλληλα την εντολή ¨μαζί" και μπράβο αλλά στην πορεία πάλι τα ίδια.αυτό γίνεται όταν πάμε σε νέα μέρη,σε αυτά που ξέρουμε με ακούει και μόνο ψηλό τραβάει σε ειδικές περιπτώσεις.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και εμενα δαγκωνε το λουρι στην βολτα μεχρι που πηρα σαμαρακι. του ηταν λιγο πιο δυσκολο. οταν το κανει απλα σταματαω και τον μαλωνω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97