εισαγωγη στη barf

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
καλησπερα παιδες..!! θελω να ξεκινησω να δινω ωμη τροφη στον σκυλο μου...πειτε μου σας παρακαλω, πως να ξεκινησω?? επισης, μου λενε ολοι οτι υπαρχει κινδυνος σαλμονελας, οχι στο σκυλο μου αλλα στον ανθρωπο...τι ισχυει τελικα?? ευχαριστω..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το καλύτερο είναι να μην κάνεις πειράματα μόνος σου και να βρεις καποιον ειδικό στη συγκεκριμένη διατροφή να σε κατευθύνει και να σου φτιάξει ενα πρόγραμμα διατροφής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Δεν είναι μόνο κρέας και λαχανικά είναι πολλά τα ωμα που μπορούν να φάνε και όλα εξαρτώνται από την υγεία του σκύλου, τη δραστηριότητά του και την ανάγκη του σε ενέργεια κλπ. Ακριβώς όπως προσέχεις όταν χειρίζεσαι ωμό κρέας για εσένα έτσι θα προσέχεις και για το σκύλο. Στοιχειώδης υγιεινή χρειάζεται. Εγώ επειδή ο σκύλος έχει μουστάκια του πατάω ένα καθάρισμα μετά το γεύμα παντα π.χ. και προσέχω να είναι καθαρό το μέρος που τρώει, αλλά μέχρι εκεί.

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
ευχαριστω χρυσουλα..το μαγειρεμενο γενικα ειναι "καλυτερο" για τον σκυλο μου?? σαν διατροφη δηλαδη... και επισης ειναι λιγοτερο επικινδυνο για μας??

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι καλύτερο από τη barf... ο σκύλος είναι "προγραμματισμένος" για μία διατροφή συγκεκριμένη, το μαγείρεμα ίσως να είναι καλύτερο από την κροκέτα αλλά δεν είναι καλύτερο από την barf γιατί πολλά συστατικά χάνονται απο την επεξεργασία. Επίσης να σου πω ότι δεν θεωρώ την barf "επικινδυνη"!! Σου λέω οτι χρειάζεται την ίδια προσοχή με το δικό μας μαγείρεμα. Άλλωστε στην βόλτα ο σκύλος βάζει πολύ πιο σιχαμένα και βρωμερά πράγματα στο στόμα του αλλά δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας! Διάβασε και τα link που σου έδωσε η Berna πιο πάνω για να αποκτήσεις μία εικόνα! :)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
ευχαριστω χρυσουλα..το μαγειρεμενο γενικα ειναι "καλυτερο" για τον σκυλο μου?? σαν διατροφη δηλαδη... και επισης ειναι λιγοτερο επικινδυνο για μας??
Εχετε ρωτησει τον κτηνιατρο που πηγαινετε, για να σας πει τη γνωμη του?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
δεν ειναι αντικειμενικοι οι κτηνιατροι, καθως ειναι ολοι εμποροι..!! να πουλησουν θελουν..!! γι'αυτο ρωταω εδω ατομα που ειναι εμπειροι πανω στο θεμα μηπως και κατασταλλαξω καπου..!! να ρωτησω κ κατι αλλο που μπορει να σας φανει λιγο κουφο, αλλα το ακουσα κ θελω να μου φυγει...ειναι καλο που με το ωμο θα αποκτησει επαφη ο σκυλος με αιμα?? εννοω να αλλαξει η συμπεριφορα του?? να γινει επιθετικος ή δε ξερω εγω τι αλλο??

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εντάξει αυτό είναι εντελώς μύθος όμως... δηλαδή όταν ο σκύλος κόβεται κάπου και γλυφεται δεν γεύεται το αίμα?? Η εκεί δεν πιάνει?? Επίσης ο σκύλος δνε κάνει συνηρμό μεταξύ της μπριζόλας που του δίνεις και της αγελάδας άμα τη δει ζωντανή. Δεν τον βάζεις να κυνηγήσει το φαί του, του το προσφέρεις εσύ. Το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι σε έναν ήδη food aggressive ή γενικότερα resource guarding σκύλο να του εντίνει τις αντιδράσεις, αλλά εκεί είναι θέμα εκπαίδευσης καθαρά για εμένα και όχι θέμα φαγητού δεδομένου ότι μπορεί αυτος ο σκύλος να στο κάνει και στην κροκέτα ή τη μακαρονάδα ή απλά ένα κομμάτι ψωμί (λέμε τώρα) που θα του δόσεις να φάει! Εμένα πάντως που τρώει ωμά από κουτάβι δεν είχε θέματα ποτέ και μια χαρά της το παίρνω από το στόμα εάν χρειαστεί.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο σκύλος δεν "αγριεύει" με το ωμό/αίμα.

Είναι ένας μύθος το οποίο καλλιεργήθηκε απο άτομα τα οποία δεν είχαν της απαραίτητες γνώσεις εκπαίδευσεις σκύλου.

Αν ο σκύλος σου είναι ήδη κτητικός με την ξηρά, με τα παιχνίδια του, με τον χώρο του, με εσένα κτλ τότε βάζοντας στην εξίσωση το ωμό κρέας (=υπερβολικός ενθουσιασμός) θα σου είναι πιο έντονη η κτητικότητα του. Για τον μέσο ιδιοκτήτη σκύλου η κτητικότητα πολλές φορές μεταφράζεται σε επιθετικότητα.

Με λίγα λόγια δεν είναι το αίμα ή το κρέας που θα αναδείξει μια κακιά συμπεριφορά απο το σκύλο αλλά ο υπερβολικός ενθουσιασμός, το πόσο κυρίαρχο/κτητικό είναι και το αν ο σκύλος έχει κανόνες/όρια. Όλα αυτά εξαρτώνται απο σένα.

Είσαι σε θέση να του πάρεις το φαγητό όταν τρώει?
Έχει μάθει να τρώει με εντολή?
Έχει καταλάβει ότι εσύ του επιτρέπεις να φάει ή πιστεύει ότι μόλις πέσει το μπωλάκι είναι δικό του?
Αν στα περισσότερα η απάντηση είναι "ναι" δεν θα έχεις πρόβλημα οτιδήποτε και να δώσεις στο σκύλο.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
δεν ειναι αντικειμενικοι οι κτηνιατροι, καθως ειναι ολοι εμποροι..!! να πουλησουν θελουν..!! γι'αυτο ρωταω εδω ατομα που ειναι εμπειροι πανω στο θεμα μηπως και κατασταλλαξω καπου..!! να ρωτησω κ κατι αλλο που μπορει να σας φανει λιγο κουφο, αλλα το ακουσα κ θελω να μου φυγει...ειναι καλο που με το ωμο θα αποκτησει επαφη ο σκυλος με αιμα?? εννοω να αλλαξει η συμπεριφορα του?? να γινει επιθετικος ή δε ξερω εγω τι αλλο??
Φιλε μου αν ο κτηνιατρος σου ειναι εμπορας πρεπει να τον αλλαξεις αμεσα! Δεν ειναι ολοι οι κτηνιατροι εμπορες, υπαρχουν πολυ αξιολογοι επιστημονες εκει εξω

Κατα τ αλλα, οπως σου ειπαν παραπανω ηδη, αυτο ειναι ενας μεγαλος μυθος!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

nickgiat

Member
9 Ιανουαρίου 2013
20
0
ωχ θιξατε ενα πολυ μεγαλο μου θεμα που δε ξερω πως να το λυσω πλεον...ειναι οντως πολυ κτητικος..κ αυτο του το δημιουργησα εγω χωρις να το καταλαβαινω γιατι πολυ απλα δεν το ηξερα..του επαιρνα τα παιχνιδια απο το στομα οταν ηταν μικρος..τα τραβουσα δηλ..εφτανα σε σημειο, βλακεια βεβαια αλλα το καταλαβα αργα, να τον σηκωνω απο το εδαφος με το παιχνιδι στο στομα...πολυ κακως..αν μπορουσατε να με βοηθησετε για την κτητικοτητα του, θα ημουν υποχρεος...!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog