είναι κτητικος στο φαΐ του...

moutrini

New Member
12 Οκτωβρίου 2012
4
0
οταν του βάζω μια στις τόσες κονσέρβα π του δίνω πολυ σπάνια οταν πάω κοντά μ γριλιζει..με αφήνει ν του το πάρω αλλα εχει ενα βλέμμα επιθετικό οταν πηγαίνω κοντά του..
του τ παίρνω κ κανω τη μαλακια κ του λέω τι έκανες? του λέω μη..καταλαβαίνει πολυ καλα παει στον καναπέ πισω γρυλιζοντας κ οταν πάω κοντα μ βγάζει δόντια..οταν δε βάζω τ χέρι μ ειναι έτοιμος ν με δαγκωσει...κ με εχει δαγκωσει μια φορα...ελαφρά προφανώς για να αμυνθεί...με στενοχωριεμαι αυτο γτ τν αγαπω πολυ πολυ...ενώ γενικά τα βρίσκουμε..
μονο οταν του υψώνεται την φωνή δν τ αντέχει κ αμύνεται..ξέρω οτι πρέπει ν μν του φωνάζω οταν μ κανει καμία στραβη γερή αλλα θέλω έναν τροπο για ν τ ελεγχω...μν μ πείτε σε εκπαιδευτή τ ξέρω..στη χειρότερη θα πάω..μήπως έχετε ν μ δώσετε κάποια λύση? help....!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να πλησιάζεις τον σκύλο σου όταν τρώει. Εσύ δεν τσαντίζεσαι αμα σε ενοχλούν όταν τρώς? Ασε το σκυλάκι να φάει με την ησυχία του και μετά κάνε ότι θές μαζί του. Τι νόημα έχει να πάρεις το φαγητό του σκύλου σου όταν τρώει....? Τρώει...τον ενοχλείς και τσαντίζεσαι που ενοχλείται ο σκύλος που τον διακόπτεις την ώρα της απόλαυσης του. Δεν καταλαβαίνω για τι απορείς...

moutrini

New Member
12 Οκτωβρίου 2012
4
0
Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να πλησιάζεις τον σκύλο σου όταν τρώει. Εσύ δεν τσαντίζεσαι αμα σε ενοχλούν όταν τρώς? Ασε το σκυλάκι να φάει με την ησυχία του και μετά κάνε ότι θές μαζί του. Τι νόημα έχει να πάρεις το φαγητό του σκύλου σου όταν τρώει....? Τρώει...τον ενοχλείς και τσαντίζεσαι που ενοχλείται ο σκύλος που τον διακόπτεις την ώρα της απόλαυσης του. Δεν καταλαβαίνω για τι απορείς...
επειδή ξέρω οτι οταν πλησίασε ν δω κάτι οτιδήποτε κάποιο πράγμα με κοιτάει κ γίνεται επιθετικός..δν ειναι οτι δν τν αφήνω δν τν ενοχλω...ν τν χαϊδεύει πάω κάποιες φορές..κ δν πρέπει ν γριλιζει κ ν ειναι κτητικος...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Συγγνωμη τι λες (χωρις να θελω να σε προσβαλω αληθεια)???? Οκ εχεις δικιο οτι δεν χρειαζεται να ενοχλεις τον σκυλο οταν τρωει αλλα αν χρειαστει για τον χ,ψ λογο να του παρεις το φαι ή κατι που εχει πεσει μεσα κλπ τοτε πρεπει να σε αφηνει να το κανεις. Ουτε εγω την πριζω την δικια μου οταν τρωει αν και απο μονη της με θελει κοντα της και οποτε πλησιαζω το φαει της ειτε για να της βαλω εξτρα ή γιατι εχει πεσει λιγο εξω και θελω να τις ξαναβαλω στο πιατο ή ή ή απειρα "ή" τοτε απλα κανει λιγο πισω, κανω εγω αυτο που θελω και μετα συνεχειζει να τρωει με ορεξη (οτι φαι και να ειναι, μεχρι και κρεας). Δεν ειναι λογικο να σε δαγκωσει το σκυλι σου γιατι του πλησιαζεις το φαι. Μια φιλη μου ειχε το ιδιο προβλημα και τους ειχε δαγκωσει 5 φορες το σκυλι τους. Ειναι λογικο να φοβασαι δηλαδη τον ιδιο σου το σκυλο?? Εσυ εισαι ο αρχηγος εσυ αποφασιζεις ποτε θα φαει και ποσο θα φαει. Αν κι εγω το βλεπω πιο πολυ σαν σχεση εμπιστοσυνης με τον σκυλο μου. Δηλαδη δεν εχει λογο να φοβαται πχ οτι θα της κλεψω το φαι κλπ.
moutrini αυτο στο κανει μονο οταν του βαλεις κονσερβα ή γενικα?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ειναι 1 χρόνων ακριβώς και ειναι κοκερ σπανιελ....
Τώρα, για "γρήγορες συνταγές"... είναι πολύ μεγάλος πλέον...
Τώρα πια, χρειάζεται μεθοδικότητα και (κυρίως) ένας καλός εκπαιδευτής... λέω εγώ, τώρα...

1. Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να πλησιάζεις τον σκύλο σου όταν τρώει...

2. ...Εσύ δεν τσαντίζεσαι αμα σε ενοχλούν όταν τρώς?

3. ...Ασε το σκυλάκι να φάει με την ησυχία του και μετά κάνε ότι θές μαζί του. Τι νόημα έχει να πάρεις το φαγητό του σκύλου σου όταν τρώει....?
Θάνο,

1. Ούτε εγώ βρίσκω κάποιο λόγο να πλησιάζεις το σκύλο σου όταν τρώει...
Ομως, δεν βρίσκω και κανένα λόγο να μην πλησιάζεις το σκύλο σου, όταν κάνει οτιδήποτε...

2. Να σου δώσω ένα ανάλογο... εν γένει, ναι...
Αλλά, σίγουρα, δεν τσαντίζομαι (ακόμα!) όταν με πλησιάζει η γυναίκα μου, για να μου δώσει ένα φιλάκι... ή ένα χάδι... ή, έστω, να μου κάνει ένα πείραγμα...
Το πιάνεις το υπονοούμενο?

3. Θα συμφωνήσω και σε αυτό... αρκεί να ξέρεις (και ο σκύλος, επίσης!), ότι μπορείς να του πάρεις οτιδήποτε, ανά πάσα στιγμή!

οταν του βάζω μια στις τόσες κονσέρβα π του δίνω πολυ σπάνια οταν πάω κοντά μ γριλιζει..με αφήνει ν του το πάρω αλλα εχει ενα βλέμμα επιθετικό οταν πηγαίνω κοντά του..
του τ παίρνω κ κανω τη μαλακια κ του λέω τι έκανες? του λέω μη..καταλαβαίνει πολυ καλα παει στον καναπέ πισω γρυλιζοντας κ οταν πάω κοντα μ βγάζει δόντια..οταν δε βάζω τ χέρι μ ειναι έτοιμος ν με δαγκωσει...κ με εχει δαγκωσει μια φορα...ελαφρά προφανώς για να αμυνθεί...με στενοχωριεμαι αυτο γτ τν αγαπω πολυ πολυ...ενώ γενικά τα βρίσκουμε..
μονο οταν του υψώνεται την φωνή δν τ αντέχει κ αμύνεται..ξέρω οτι πρέπει ν μν του φωνάζω οταν μ κανει καμία στραβη γερή αλλα θέλω έναν τροπο για ν τ ελεγχω...μν μ πείτε σε εκπαιδευτή τ ξέρω..στη χειρότερη θα πάω..μήπως έχετε ν μ δώσετε κάποια λύση? help....!
Η περιγραφή σου δείχνει ότι εσύ και ο σκύλος σου είστε "ίσα κι όμοια"... ότι τόχετε κάνει, δηλαδή, λιγάκι "ίσωμα"...

Ο σκύλος σου χρειάζεται να έχει αρχηγό και δεν έχει...

Ο σκύλος σου χρειάζεται, ακριβώς με τη σειρά που θα σου τα γράψω:
α. Ασκηση - εκτόνωση
β. Πειθαρχία
γ. Αγάπη

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πάρε το μπολ στο χέρι, κάτσε οκλαδόν κάτω στο πάτωμα, βάλε το μπολ ανάμεσα από τα πόδια σου(ή δίνε του εσύ με τα χέρια την τροφή) και φώναξε τον να έρθει για να φάει!Συμπλήρωνε κάθε τόσο και λιιιιγο τροφή και επιβράβευε!
Σιγά σιγά κάνεις βήματα!Δεν απλώνουμε το κουλό μας και θα πρέπει να απαιτήσουμε να μας δεχθεί ο σκύλος!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Προσωπικά έχω σχέση συνεργασίας με το σκύλο μου. Θα του επιβάλλω να κάτσει να εκτελέσει εντολές για να φάει. Θα του βάλω το φαγητό μπροστά στη μούρη του και θα τον έχω στην αναμονή μέχρι να του δώσω την εντολή πως είναι ελεύθερος να φάε ΑΛΛΑ όταν του παραχωρήσω το δικαίωμα να φάει ε δεν θα τον ζαλίσω με χάδια πειράγματα και ιστορίες. 30 δευτερόλεπτα είναι αυτά και του τα χαρίζω...όλα δικά του. Δεν θέλω να δοκιμάζω τα όρια και την ανοχή του σκύλου μου διαρκώς. Εννοείται και το στόμα του έχω ανοίξει και τροφή του έχω βγάλει από μέσα όταν άρπαξε κάτι από το δρόμο, αλλά όταν του βάζω τροφή και του την παραχωρώ τότε τον αφήνω να ησυχάσει...Το να βάζω διαρκώς χέρια μέσα έξω και να του κάνω γυμνάσια -να τρώει μια μπουκιά να του το παίρνω μετά να του το ξαναδίνω- δεν βρίσκω μεγάλη σκοπιμότητα σε αυτό. Με λιχουδίτσες και παιχνίδια κλπ μπορεί να θεμελιώσει ηγετική σχέση αναφορικά με τον σκύλο του...

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ολα είναι θέμα σεβασμού!!!Πέρνα περισσότερο χρόνο με τον σκυλάκο σου και ποιοτικό και προσπάθησε να τον κερδίσεις!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό που έγραψε ο Στέλιος αλλα να ξέρεις ότι θέλει χρόνο, μήνες θα έλεγα. Πρέπει να νιώσει άνετα, χωρίς στρες και χωρίς φόβο. Μετά πλησιάζει το χέρι σου. Αν πλησιάσει το χέρι ενώ νιώθει έτσι τότε απλά το χειροτερεύεις.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Θάνο, συμφωνώ μαζί σου...

Ετσι κάνω κι εγώ, με τα σκυλιά μου, παρότι το καλοκαίρι, κάθομαι (πολύ) κοντά τους, όταν τρώνε και πίνω τον καφέ μου...

Αυτό που διαφαίνεται στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, είναι ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να βάλει το χέρι και να πάρει φαγητό... που έχει τεράστια διαφορά από το "δεν ενοχλώ"!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εγώ είμαι της άποψης οτι τους δίνουμε εμείς δεν τους το παίρνουμε,

αντίθετα οτι πάρει μόνο του και χωρίς άδεια, πρεπει να αφαιρείτε ανα πάσα στιγμή και ανάλογα την περίπτωση.

moutrini

New Member
12 Οκτωβρίου 2012
4
0
Συγγνωμη τι λες (χωρις να θελω να σε προσβαλω αληθεια)???? Οκ εχεις δικιο οτι δεν χρειαζεται να ενοχλεις τον σκυλο οταν τρωει αλλα αν χρειαστει για τον χ,ψ λογο να του παρεις το φαι ή κατι που εχει πεσει μεσα κλπ τοτε πρεπει να σε αφηνει να το κανεις. Ουτε εγω την πριζω την δικια μου οταν τρωει αν και απο μονη της με θελει κοντα της και οποτε πλησιαζω το φαει της ειτε για να της βαλω εξτρα ή γιατι εχει πεσει λιγο εξω και θελω να τις ξαναβαλω στο πιατο ή ή ή απειρα "ή" τοτε απλα κανει λιγο πισω, κανω εγω αυτο που θελω και μετα συνεχειζει να τρωει με ορεξη (οτι φαι και να ειναι, μεχρι και κρεας). Δεν ειναι λογικο να σε δαγκωσει το σκυλι σου γιατι του πλησιαζεις το φαι. Μια φιλη μου ειχε το ιδιο προβλημα και τους ειχε δαγκωσει 5 φορες το σκυλι τους. Ειναι λογικο να φοβασαι δηλαδη τον ιδιο σου το σκυλο?? Εσυ εισαι ο αρχηγος εσυ αποφασιζεις ποτε θα φαει και ποσο θα φαει. Αν κι εγω το βλεπω πιο πολυ σαν σχεση εμπιστοσυνης με τον σκυλο μου. Δηλαδη δεν εχει λογο να φοβαται πχ οτι θα της κλεψω το φαι κλπ.
moutrini αυτο στο κανει μονο οταν του βαλεις κονσερβα ή γενικα?
παλιά μ τ έκανε κ με την ξηρά τροφή του κ μάλιστα περίμενε ν πάω ν του τ αφήσω κ ν φύγω κ μετά ν παει οταν πήγαινα για άσχετους λόγους δίπλα του γινόταν επιθετικός....όμως αυτο τ Έλενα καθοντας ακριβώς δίπλα του κ σταμάτησε ν φοβάται κ έτρωγε κανονικά...
ομως τωρα τ κανει με την κονσέρβα γτ προφανώς του αρέσει πολυ.....μια ερώτηση επίσης θέλω ν κανω....επιτρέπεται την ώρα π τρώει ν τν χαιδεψω? οταν του τ κανω γριλιζει..μήπως δν πρέπει κ κανω χαζομαρα?σευαχαριστω π συμφωνησες πριν μαζί μ γτ νόμιζα πως ήμουν εγω η παράλογη....

Τώρα, για "γρήγορες συνταγές"... είναι πολύ μεγάλος πλέον...
Τώρα πια, χρειάζεται μεθοδικότητα και (κυρίως) ένας καλός εκπαιδευτής... λέω εγώ, τώρα...

Θάνο,

1. Ούτε εγώ βρίσκω κάποιο λόγο να πλησιάζεις το σκύλο σου όταν τρώει...
Ομως, δεν βρίσκω και κανένα λόγο να μην πλησιάζεις το σκύλο σου, όταν κάνει οτιδήποτε...

2. Να σου δώσω ένα ανάλογο... εν γένει, ναι...
Αλλά, σίγουρα, δεν τσαντίζομαι (ακόμα!) όταν με πλησιάζει η γυναίκα μου, για να μου δώσει ένα φιλάκι... ή ένα χάδι... ή, έστω, να μου κάνει ένα πείραγμα...
Το πιάνεις το υπονοούμενο?

3. Θα συμφωνήσω και σε αυτό... αρκεί να ξέρεις (και ο σκύλος, επίσης!), ότι μπορείς να του πάρεις οτιδήποτε, ανά πάσα στιγμή!

Η περιγραφή σου δείχνει ότι εσύ και ο σκύλος σου είστε "ίσα κι όμοια"... ότι τόχετε κάνει, δηλαδή, λιγάκι "ίσωμα"...

Ο σκύλος σου χρειάζεται να έχει αρχηγό και δεν έχει...

Ο σκύλος σου χρειάζεται, ακριβώς με τη σειρά που θα σου τα γράψω:
α. Ασκηση - εκτόνωση
β. Πειθαρχία
γ. Αγάπη
σευχαριστω πολυ το α κ τ β προσπαθώ το Γ τ εχει απο την πρώτη μέρα π τ πήρα στα χέρια μ...πιστεύω οτι φταίει η πειθαρχία...χίλια ευχαριστώ για ολα γτ νόμιζα πως τ σκυλί μ ήταν προβληματικό....οταν του κανω ασκήσεις η αλήθεια ειναι πως με κοιτάει μέσα στα ματια κ μ βλέπει σαν κάτι ανώτερο αφεντικό..αλλα έχω καταλάβει πως πρέπει σε καθημερινή βάση πράγμα π η χαζη δν το κανω κάθε μέρα..λόγω δουλειάς κ μερικές φορές αμέλειας αλλα με τις συμβουλές σ θ τ κανω όμως..χίλια ευχαριστω μ ανοίξες τα ματιά...δν ξέρεις πόσο τ χειαζομουν!

εγώ είμαι της άποψης οτι τους δίνουμε εμείς δεν τους το παίρνουμε,

αντίθετα οτι πάρει μόνο του και χωρίς άδεια, πρεπει να αφαιρείτε ανα πάσα στιγμή και ανάλογα την περίπτωση.
δεν έχεις πιάσει τ νόημα ειναι διαφορετικό αυτο π λέω κ συμφωνώ μαζι σ....αλλαααα εκτός θέματος γνώμη μ χωρίς φυσικά ν θέλω ν σε προβάλλω...

Last edited by a moderator:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν έχεις πιάσει τ νόημα ειναι διαφορετικό αυτο π λέω κ συμφωνώ μαζι σ....αλλαααα εκτός θέματος γνώμη μ χωρίς φυσικά ν θέλω ν σε προβάλλω...
α καλά , εκτός θέματος? δεν νομίζω

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν είναι κακό να μάθουμε στο σκυλί ότι ακόμα και μπριζόλα να έχει μπροστά του η παρουσία μας είναι πιο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση απο την αναγνώριση της σπουδαιότητας σου στην ζωή του σκύλου. Εκει που τρωνε αν σκύψεις και κάτσεις δίπλα τους σταματάνε το φαγητό, τρέχουν τα σαλια και σε κοιτάνε στα μάτια περιμένοντας κάτι ακόμα καλύτερο απο αυτό που υπάρχει στο μπωλ. Για να καταφέρεις να πάρεις φαγητό απο το σκυλί (το φαγητό ξυπνά τα ωμά ένστικτα στο σκύλο) πρέπει πρώτα να έχεις υψιλή αξία στα μάτια του σκύλου. Πείτε το συνεργασία, πείτε το συναλλαγή, πείτε το ιεραρχία. Για μένα είναι λίγο απόλα αυτά που χτίζουν μια καλή σχέση με το σκυλί.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω της εχω μαθει εκει που της εδινα κατι να φαει με το χερι και μου καταβροχθιζε και το χερι μαζι με δαγκωμα να το παιρνει απαλα πολυ απαλα,,, και οταν της βαλω να φαει της λεω ,,, μη,,, κατσε,,, και αν δεν της πω παρτο καθεται και με κοιταει στα ματια,,, επισης οταν τρωει και πω παλι μη,,, σταματαει και με κοιταει,,, αυτο στη πραξη ειναι πολυ χρησιμο στη βολτα,,, γιατι στην αρχη οτι βρωμια μυριζε την εβαζε στο στομα και γινιταν παλη για να την αφησει,, τωρα πριν τη βγαλω εξω παω και πεταω κεφτεδακια στο δρομο μας και μολις τα βαλει στο στομα και πω μη,,, τα παραταει αμεσως και με κοιταει,, μολις πω παρτο το εξαφανιζει,,, 5 μηνων σε 2 ημερες !! βεβαια θελει παρα πολυ κοπο να τα μαθει γιατι ειδικα πιο μικρη δεν χαμπαριαζε τιποτα,,, εκανε ντου στο φαγητο και οποιος εμπαινε αναμεσα σε εκεινη και το φαγητο αλοιμονο του ==)) πρωτο μου σκυλι,,, μαθαινω και εγω μαζι της δηλαδη ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
βαση κτηνιατρου που την εξετασε οταν την βρηκα αν εχει μικροτσιπ και τι εμβολια θα εκανε και θεραπεια για τα τσιμπουρια και τις πληγες που ειχε κλπ και μου εδωσε πιθανη ημερομηνια γεννησης 15-05-2012 ==))

ξερω,, θα πεις οτι πεφτει εξω,, αλλα καποια ημερομηνια γεννησης επρεπε να βαλουμε βαση των δοντιων μου ειπε,,, δεν ξερω αν ειδε και κατι αλλο,, ετσι κι αλλοιως σαν ενα μικρο μαυρο ποντικακι με μεγαλα αυτια ηταν οταν τη βρηκα ==))

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Αυτό που έχω ακούσει από πολλούς, χωρίς να έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω εγώ, είναι στην αρχή (και όταν λέμε αρχή εννονούμε κανα μήνα) να πλησιάζεις το χέρι σου έχοντας κάποια λιχουδιά ή κάτι τέτοιο. Του δείχνεις τη λιχουδιά λέγοντας του να κάτσει και παράλληλα παίρνεις με το άλλο χέρι το πιάτο του. Του δίνεις τη λιχουδιά και μετά του ξαναεπιστρέφεις το πιάτο. Και στην πορεία μπορείς να το κάνεις μια φορά με λιχουδιά και μια χωρίς. Και σιγά σιγά θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται. Σίγουρα πάντως θα χρειαστεί καιρός.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul