δολοφονικη επιθεση στη Κερκυρα

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Ένα ήσυχο απόγευμα την 09-07-2010 ώρα 20:40 στην Κέρκυρα περιοχή Κανάλια,ένας ¨συμπολίτης μας¨ απλά σήκωσε το κυνηγετικό του όπλο και εκτέλεσε εν ψυχρώ την ¨LUCKY¨.Μία αξιολάτρευτη σκυλίτσα,που ήταν φίλη με όλους,άτομα γνώριμα ή περαστικούς.Στα 20 με 30 μέτρα από το συμβάν,έπαιζαν μικρά παιδιά με τις μητέρες τους. Η λύπη και η οργή που προκάλεσε σ΄ εμάς και σε όλη την γειτονιά,τα αισθήματα αγανάκτησης που δημιούργησε, ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΉ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το είδα κι εγώ χθες...
Προφανώς ξέρουν ποιος είναι αφού έγινε μπροστά σε κόσμο!
Από ότι κατάλαβα από κάποια σχόλια, έχουν γίνει νομικές ενέργειες εκ μέρους των ιδιοκτητών της σκυλίτσας (ήταν θηλυκό).

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Υπηρξε καποια αφορμη ή αυτος "απλα" πηρε τη καραμπινα βγηκε έξω και τη σκοτωσε;
Οπως και να χουν τα πραγματα είναι φρικαλεο.
edit :
Μόλις διάβασα ότι δεν έχει άδεια οπλοκατοχής..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ναι γνωριζουν ποιος ειναι ,και ξεκινησαν νομικες διαδικασιες ,οι ανθρωποι πως θα αντεξουν ?πονος και αγωνας μαζι , δεν ξερω πως θα μπορουσαμε εμεις να τους υποστηριξουμε απο εδω απο την αθηνα ?

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
τα παιδιά έχουν ενημερώσει πως την υπόθεση εχει αναλάβει δικηγόρος και πως ύστερα απο έρευνα της αστυνομίας δεν υπήρχε άδεια απλοκατοχής ...

Η απάντηση του στο γιατί το έκανε ήταν για εκφοβισμό στην υποθετική περίπτωση ότι ¨ «θα του ¨έτρωγε¨ τις κότες», (οι οποίες ήταν ελευθέρας βοσκής και έφταναν στα σπίτια της γειτονιάς.)

ειναι να τρελαινεσαι δηλαδή.....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευτυχώς αν δεν το 'χουν κάνει τελείως Μπανανία μπορούν να τον βάλουν μέσα περισσότερο, όχι μόνο για το σκύλο που σκότωσε και την οπλοκατοχή, αλλά επίσης διότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων πυροβολώντας ανάμεσά τους. Δυστυχώς νομίζω ότι στην Ελλάδα (αν θυμάμαι καλά από τον πατέρα μου που είναι νομικός) επιβάλλουν ποινές που είναι κοινοί παρονομαστές. Στην Αμερική βγάζουν σούμα, δηλαδή είναι "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι" με καμιά φορά τελικές τρελλές ποινές, π.χ. ένας φοιτητής στο προηγούμενο πανεπιστήμιο που δούλευα έκανε μερικά σοβαρά παραπτώματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση από 75 μέχρι 174 χρόνια!!!!! Το ίδιο και ο Michael Vick που σκότωσε τόσους σκύλους και έκανε κυνομαχίες: κανονικά δε θα πήγαινε τόσο πολύ φυλακή απλώς με έναν κοινό παρονομαστή (αν ήταν Ελλάδα) ή με ένα μόνο αδίκημα, οπότε τον περίμενε ποινή φυλάκισης πάνω από 15 χρόνια, δηλαδή ένα χρόνο για κάθε σκύλο που βρέθηκε νεκρός, 5 για τις κυνομαχίες και μερικά ακόμα για διάφορα άλλα παραπτώματα. Για να τα αποφύγει έκανε παζάρι με τον εισαγγελέα μέσω του δικηγόρου του, ομολόγησε τα πάντα για να γλυτώσει τη μεγάλη σούμα, και τελικά πήγε μέσα δυο χρόνια, αλλά το δικαστήριο του είπε ότι θα εκτίσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ποινή, δηλαδή δεν είχε να τον βγάλουν έξω για καλή συμπεριφορά. Τώρα δε που βγήκε κάνει και τούμπες: τον υποχρεώσανε να συνεργαστεί με τη Humane Society και να πηγαίνει να δίνει διαλέξεις και να λέει στον κόσμο τι μεγάλος μαλάκας που είναι! Πριν από δυο βδομάδες περίπου μάλιστα πήγε ταπεινά-ταπεινά στην αστυνομία να ζητήσει άδεια να πάει στο πάρτυ των γενεθλίων του που ήταν δε θυμάμαι πού και υπήρχε για κάποιο λόγο περίπτωση να παραβιάσει τους όρους της αναστολής του. Του είπανε ότι πάρτυ γιοκ, τους είπε "μάλιστα, κύριοι" και πήγε και κάθισε σπιτάκι του τιμωρία.

Λυπάμαι πολύ για τη Lucky... :(

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
οταν ημοουν μικρη ειχα ενα χασκυ το οποιο αναγκαστηκαμε να το δωσουμε....το δωσαμε σε εναν γνωστο μας στην κερκυρα......ο γειτονας του εριξε φολα στο σκυλο γιατι φοβηθηκε οτι θα του φαει τις κοτες.......
πολυ κριμα να φυγει ετσι η Lucky και η οποια Lucky............... ελπιζω ο νομος να κινηθει γρηγορα κ οντως να υπαρξει παραδειγματικη τιμωρια...... κ παλι κριμα

elimou

Member
26 Ιουνίου 2010
21
0
Αθήνα
έχω ανατριχιάσει και θυμώσει τόσο πολύ...τι τρόπος να φύγει ένα ανυπεράσπιστο και γλυκό πλασματάκι :( θα έρθει η μέρα που όλοι αυτοί οι δολοφόνοι θα πάθουν αυτό που τους αξίζει.θέλω να πιστεύω πως θα το πληρώσουν

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Υπάρχουν και ψυχιατρεία νομίζω για τέτοιους ανθρώπους...
Δυστυχως οι πιο τρελοι απ'ολους ζουν στην πολυκατοικια μας, στο απεναντι σπιτι, γενικοτερα στην γειτονια μας...

Οταν διαβασα το πρωτο ποστ υπεθεσα οτι θα ηταν παλι καποιο αδεσποτο, μεγαλοσωμο οπως με το περιστατικο στην Πατρα (οχι βεβαια οτι αυτο θα δικαιολογουσε αυτη την πραξη)...Αν ειναι δυνατον...Πραγματικα δεν εχω λογια...

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Για να μην υπαρχει αδεια οπλοκατοχης, δεν θα υπαρχει και αδεια αγορας οπλου, οποτε εχουμε:
Παρανομη αποκτηση οπλου, οπλοκατοχη, οπλοχρησια, οπλοχρησια σε κατοικημενη περιοχη, οπλοχρησια σε εποχη που απαγορευεται το κυνηγι και χωρις αδεια (απο κυνηγετικο συλλογο), εκθεση τριτων σε κυνδυνο ικανο να επιφερει το θανατο, και φυσικα παρανομη θανατωση κατοικιδιου ζωου.
Σαν παραθυρακια παιζουν τα παρακατω:

ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΕΣ
Άρθρο 924
Ευθύνη του κατόχου ζώου
Ο κάτοχος ζώου ευθύνεται για τη ζημία που προξενήθηκε απ' αυτό σε τρίτον.

Που ομως παρακατω σαφως αναφερει οτι

Αν η ζημία έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου του, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς τη φύλαξη και την εποπτεία του ζώου.

Ποινικός Κώδικας
Άμυνα
Αρθρο 22.
1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.
2. Αμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον
από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

Που και παλι αναφερει οτι

3. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό
επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε,
από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές
περιστάσεις.

Υ.Γ. Δεν ειμαι δικηγορος ουτε νομικος απλα παραθετω καποιες ελαχιστες γνωσεις που εχω.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγνώμη αυτός λογικά δεν μπορεί να είναι τρελός???

Να τον μαζέψουν μέσα κανονικά πρέπει..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα