δεν το ειχα σκεφτει καθολου και μολις εφαγα φλας

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
βρε παιδια να ρωτησω κατι ασχετο αλλα και σχετικο η πηγη μου για τα ιατρικα θεματα οπως αλλωστε γραφω κατω απο τα αρθρα ειναι SAUNDERS που θεωρειται το Ευαγγελιο της παθολογιας , με την επιμελεια στην ελληνικη γλωσσα Α.Φ.Κουτινας και για καθε θεμα ξεχωριστα αναφερω ποιος επιμελειται το συγκεκριμενο , η ερωτηση ειναι η εξης εχω προβλημα να κατηγορηθω νομικα και καλα για παραβιαση πνευματικων δικαιωματων ,τωρα μολις εφαγα φλας και ανετρεξα στις σελιδες που γραφουν απαγορευεται μπλα μπλα μπλα .......ή δεν εχω προβλημα απο τη στιγμη που δεν το κανω για εμπορικους σκοπους αλλα για ενημερωση και αφου βεβαια γραφω και με ακριβεια την πηγη ?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όχι εφόσον αναφέρεις τις πηγες..

Στις εργασίες στο πανεπιστήμιο δεν γράφαμε πάντα τις πηγές (references)?
Εεε κάπως έτσι..:)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εφόσον πάντα αναφέρεις τις πηγές σου δεν θεωρείται κλοπή! Απλά παραθέτεις την δουλεία - εργασία - έρευνα κάποιου άλλου! Κανένα πρόβλημα!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
και οταν λενε οποιαδηποτε χρηση ,φωτοτυπηση,αντιγραφη,πολυγραφηση ,εκμεταλλευση,εμπορευματοποιηση,,κατασκευη μικροφιλμ και επεξεργασια και αποθηκευση ηλεκτρονικων δεδομενων ....... ?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μήπως εννοεί αυτό να οικειοποιηθεί κάποιος τις δημοσιέυσεις αυτές χωρίς να παραθέσει την πηγή! αλλιώς εφόσον υπάρχει κάποιου είδους πρόσβαση στο υλικό αυτό ουσιαστικά "διαφήμιση" γίνεται δεν λές εσύ ότι εγώ τα έβγαλα αυτά τα συμπεράσματα! Από επιστημονικά κείμενα και βιβλία έχουν γίνει ολόκληρες εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε πανεπιστήμια σε συνέδρια! Αν κάποιος ξέρει νομικά κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει λίγο να μην λέμε ανακρίβειες!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ναι βρε παιδια ,αν ξερει κανεις σιγουρα να μου πει ,ειναι κριμα αν μπορω να κανω κατι τετοιο αν δηλαδη το επιτρεπει ο νομος ,να μην μεταφερω εδω πολλα σοβαρα θεματα που μας απασχολουν ολους και λογω αγνοιας δεν ξερουμε πως να τα αντιμετωπισουμε
προς το παρων δεν θα γραψω - μεταφερω τιποτα αλλο μεχρι να μαθουμε αν μπορουμε ή οχι

αν παλι ο νομος δεν μου επιτρεπει αυτο που εκανα ,τοτε ζηταω συγνωμη απο παντος ιδιοκτητη πνευματικων δικαιωματων, και υποσχομαι τη μη συνεχιση αυτου

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Λογικά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα... Αναφέρεις πάντα την πηγή άλλωστε.
Αν π.χ. βρισκόμασταν σε forum για ποίηση ή μουσική και παρέθετες ποιήματα ή στοίχους πάντα μαζί με την πηγή, δεν θα ήταν πρόβλημα.
Αλλά έχω μια μικρή επιφύλαξη γιατί η πηγή σου είναι βιβλίο, μη δημοσιευμένο στο internet.
Όπου η αναδημοσίευση πληροφοριών θα μπορούσε να σημαίνει για τους εκδότες και τον δημιουργό είτε ότι "προωθείς" έτσι την έκδοση είτε ότι εφόσον μεταφέρεις εδώ αυτούσιες τις πληροφορίες "χάνουν" πελάτες που θα το αγόραζαν αν δεν μπορούσαν να βρουν τις πληροφορίες από τις αναδημοσιεύσεις σου. Στο χώρο των έντυπων εκδόσεων υπάρχει από όσο έχω καταλάβει μια γραμμή που διαχωρίζει τα δύο. Γι'αυτό και αν έχετε προσέξει, στο amazon που έχει κάποιος την δυνατότητα να δει on line και εσωτερικές σελίδες των βιβλίων, δεν εμφανίζονται ποτέ πάνω από 5-10 σελίδες.
Ο μόνος τρόπος για να είσαι 100% σίγουρη είναι να ρωτήσεις την εκδοτική (ή ακόμα και να ζητήσεις άδεια).
Με το ρίσκο βέβαια να σου απαντήσουν αρνητικά...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Λοιπόν από τη στιγμή που παραθέτεις πηγή και η αναπαραγωγή δεν είναι για να βγάλεις λεφτά ή δυσφήμιση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!!!