δεν σηκωνει μυγα στο σπαθι της

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Γεια σας.

Εχω ενα πιτ μπουλ θυληκο 4 μηνων και εχω να αντιμετωπησω το εξης προβλημα.

Οταν την βγαζω βολτα και καθομαστε στο παρκο, αυτη συνεχεια βρισκει και τρωει πραγματα.

Το θεμα ειναι πως οταν παω να την σταματησω, αυτη γρυλιζει και ετοιμαζεται να γυρισει να δαγκωσει με αποτελεσμα οταν την πιανω απο το κολαρο οντως να γυριζει και να προσπαθει να δαγκωσει και γενικοτερα κανει σαν τρελη(γρυλισμα που ακουγεται και σαν ουρλιαχτο μαζι).

Εκεινη τη στιγμη την πιανω της φωναζω και την ξαπλωνω κατω μεχρι να ηρεμησει αλλα δεν δειχνει να συμμορφωνεται και σημερα μου επαιξε μια και με τα μικρα και μυτερα δοντια της το χερι μου εχει γεμισει γρατζουνιες και πληγες.

Και αυτο δεν το κανει μονο εξω αλλα και στο σαλονι οταν τρωει το κοκαλακι που της εχουμε παρει.

Εχει τυχει σε καποιον παρομοιο σκηνικο και γενικοτερα μπορει να με βοηθησει καποιος για το πως μπορω να σταματησω την συμπεριφορα της αυτη?

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
''Εκεινη τη στιγμη την πιανω της φωναζω και την ξαπλωνω κατω μεχρι να ηρεμησει''

Αμα εσυ αντιδρας με νευρα/μεταδιδεις νευρικοτητα, πως να ηρεμησει? Ηρεμα και αποφασιστικα!...και χωρις φωνες!
Οταν λες την κρατας κατω? ''αλα Σ.Μιλλαν?'' εχει 1002 τροπους να γινει λαθος αυτο και 1 σωστο...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κ αν αποφασιζεις να το κανεις,πρεπει να το πετυχεις....αν δεν ,τον ηπιες....η επομενη φορα θα ειναι ολο κ πιο δυσκολη.προτεινω να πας σε εκπαιδευτη γιατι θα εχεις θεματα με το σκυλι κ φαινεται να μην μπορεις να το διαχειριστεις απο μονος σου.

jimar

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
46
75
Γεια σας.

Εχω ενα πιτ μπουλ θυληκο 4 μηνων και εχω να αντιμετωπησω το εξης προβλημα.

Οταν την βγαζω βολτα και καθομαστε στο παρκο, αυτη συνεχεια βρισκει και τρωει πραγματα.

Το θεμα ειναι πως οταν παω να την σταματησω, αυτη γρυλιζει και ετοιμαζεται να γυρισει να δαγκωσει με αποτελεσμα οταν την πιανω απο το κολαρο οντως να γυριζει και να προσπαθει να δαγκωσει και γενικοτερα κανει σαν τρελη(γρυλισμα που ακουγεται και σαν ουρλιαχτο μαζι).

Εκεινη τη στιγμη την πιανω της φωναζω και την ξαπλωνω κατω μεχρι να ηρεμησει αλλα δεν δειχνει να συμμορφωνεται και σημερα μου επαιξε μια και με τα μικρα και μυτερα δοντια της το χερι μου εχει γεμισει γρατζουνιες και πληγες.

Και αυτο δεν το κανει μονο εξω αλλα και στο σαλονι οταν τρωει το κοκαλακι που της εχουμε παρει.

Εχει τυχει σε καποιον παρομοιο σκηνικο και γενικοτερα μπορει να με βοηθησει καποιος για το πως μπορω να σταματησω την συμπεριφορα της αυτη?

Γεια σου Λεωνιδα ...την παρασερνουν οι κακες παρεες την μικρη (βλεπε barbie :)).....

περα απ την πλακα ομως , πιστευω το θεμα με την βολτα λυνεται μονο αν τις εχουμε με το λουρι
και να προσεχουμε πριν φανε κατι απο κατω και οχι μετα να ψαχνουμε στο στομα τους.....
Για το μεσα που λες , πιστευω οτι ειναι ευκολοτερο να της παρεις το κοκαλακι με ηρεμια και δελεαζοντας την με καμμια λιχουδια....μολις το παρεις "αναιμακτα" την επιβραβευεις......και εφοσον συμπεριφερετε ετσι , το κοκαλακι οχι ολην την ωρα κατω.....θα το δινεις εσυ και θα το παιρνεις εσυ οποτε θεωρεις οτι ειναι σωστο.....

τα λεω για να τα ακουω κι εγω αυτα.....:) ...τα λεμε κι απο κοντα .....

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ποιος είναι ο λόγος που αφήνεις το σκυλί στο πάρκο χωρίς λουρί???

Εννοείτε ότι θα φάει κάτι από κάτω, καμιά πέτρα, κανένα χαρτί ακόμα και κάτι χειρότερο που μπορεί να κοστίσει τη ζωή της και θα είσαι υπεύθυνος εσύ!

Βλέπω ιδιοκτήτες που παρατάνε τους σκύλους ελεύθερους στα πάρκα και θέλουν οι σκύλοι να τρέχουν και να παίζουν μόνοι τους............αυτό ΔΕΝ γίνεται.
Ο σκύλος βαριέται, του τραβάει κάτι την περιέργεια (κάποια μυρωδιά ας πούμε) και θέλει να το δοκιμάσει.

Ασχολήσου με το σκύλο σου τώρα που είναι μικρός. Παίξε μαζί του......τώρα χτίζεται η σχέση σας. Τρέξτε μαζί στο πάρκο, παίξτε, πηγαίνετε για περπάτημα σε κανένα δασάκι.........

Με φωνές και πατήματα κάτω ΔΕΝ βγάζεις ΤΙΠΟΤΑ. Υπομονή, επιμονή και αγάπη θέλει!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ο καλυτερος τροπος για να αποφυγεις τα λαθη ειναι να μην ερχεσαι σε αντιπαραθεση μαζι της. Δεν εννοω φυσικα να την αφησεις να κανει οτι νομιζει αυτη. Δουλεψε το "αστο" σαν εντολη μεσα στο σπιτι ισως να σε βοηθησει. Αλλιως αν ειναι η καθε βολτα να καταληγει σε μαχη με το κουταβι, δεν λεει...

Αν εγω επαιρνα τωρα κουταβι (και λεω τωρα διοτι παλια δεν ειχα τοση επαφη με το "αθλημα" δεν θα εβαζα τη σχεση που χτιζεται σε αυτη την ηλικια σε τετοια βαση, κι εννοω την επιβολη δια της δυναμης). Καταλαβαινω οτι δεν ειναι ολα αγγελουδια κι εχω αντιμετωπισει τζαναμπετικο κουταβι που φιλοξενουσα για ενα διαστημα. Οταν δαιμονιζοταν και εβλεπα οτι δεν τα βγαζω περα μαζι της με ηρεμια, την εβαζα στο κρειτ της μεχρι να κουλαρει. :) π.χ. ηθελε να ανεβει στον καναπε και παρολα τα "μη" αυτη δεν πτοουνταν μεχρι που εμπαινα μπροστα της να τη σταματησω και με δαγκωνε απο τα νευρα της. Κι αν εκανα να πιασω το κολαρο της εκεινη τη στιγμη για να την σταματησω, ανοιγοκλεινε τις μασελες της με τετοια ταχυτητα, γρυλισμα και νευρο σαν να ηθελε να με φαει επι τοπου. Βαθειες ανασες και ψυχραιμια, θα σου χρειαστουν για πολυ καιρο μεχρι να ωριμασει λιγο. :D

Θα συμφωνησω να ζητησεις βοηθεια απο επαγγελματια εκπαιδευτη, αμεσα ομως.

Last edited:

jimar

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
46
75
Ποιος είναι ο λόγος που αφήνεις το σκυλί στο πάρκο χωρίς λουρί???

Εννοείτε ότι θα φάει κάτι από κάτω, καμιά πέτρα, κανένα χαρτί ακόμα και κάτι χειρότερο που μπορεί να κοστίσει τη ζωή της και θα είσαι υπεύθυνος εσύ!

Βλέπω ιδιοκτήτες που παρατάνε τους σκύλους ελεύθερους στα πάρκα και θέλουν οι σκύλοι να τρέχουν και να παίζουν μόνοι τους............αυτό ΔΕΝ γίνεται.
Ο σκύλος βαριέται, του τραβάει κάτι την περιέργεια (κάποια μυρωδιά ας πούμε) και θέλει να το δοκιμάσει.

Ασχολήσου με το σκύλο σου τώρα που είναι μικρός. Παίξε μαζί του......τώρα χτίζεται η σχέση σας. Τρέξτε μαζί στο πάρκο, παίξτε, πηγαίνετε για περπάτημα σε κανένα δασάκι.........

Με φωνές και πατήματα κάτω ΔΕΝ βγάζεις ΤΙΠΟΤΑ. Υπομονή, επιμονή και αγάπη θέλει!
το χωρις λουρι το ανεφερα εγω ...οχι ο Λεωνιδας....

δηλαδη εσυ δεν αφηνεις ποτε τον σκυλο σου χωρις λουρι στο παρκο να παιξει με τα αλλα συνομιληκα σκυλια ???

ολα αυτα που λες γινονται ουτως η αλλως...και με τα σκυλια ασχουμαστε και ολα τα υπολοιπα.....

το παιδι ρωτησε αν ξερετε καποια μεθοδο για να αντιμετωπισει ενα συγκεκριμενο προβλημα.....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, πάρε τηλέφωνο κάποιον εκπαιδευτή. Είναι κουτάβι ακόμα για να κάνεις εσύ από μόνος σου τέτοια πειράματα.

περα απ την πλακα ομως , πιστευω το θεμα με την βολτα λυνεται μονο αν τις εχουμε με το λουρι
και να προσεχουμε πριν φανε κατι απο κατω και οχι μετα να ψαχνουμε στο στομα τους.....
Από τα έντονα γράμματα που υπογράμμισα, καταλαβαίνω ότι και τα δύο σκυλιά σας τα έχετε χωρίς λουρί. Και η ηλικία των 4 μηνών ξαναλέω πως δεν είναι η κατάλληλη για τέτοια πειράματα.

Προέχουν άλλα πράγματα πρώτα, όπως να μάθει τον κόσμο γύρω της, να γνωρίσει ανθρώπους και ζώα, να μάθει να περπατάει με το λουρί της, να της μάθεις βασικές εντολές και μετά (όταν πια είσαι σίγουρος ότι ακούει αρκετά) να την αφήσεις ελεύθερη σε ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ χώρο..

Ο μόνος σίγουρος τρόπος να αντιμετωπίσει αυτό το πράγμα σ' αυτήν την ηλικία είναι φίμωτρο στη βόλτα. Αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία μπορείς να πας σε έναν εκπαιδευτή και να της μάθεις άρνηση τροφής. Μόνος σου δύσκολα..

Last edited:

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Κατα δευτερον εστειλα εδω για ενα θεμα που εχω να αντιμετωπισω με την μικρη. Η μικρη γενικοτερα ακουει αρκετα. Το θεμα ειναι οταν μπλεκει στη μεση το φαγητο.

Ειμαι αρκετα σιγουρος οτι και αλλα ατομα εδω θα εχουν αντιμετωπισει παρομοιο θεμα με τα σκυλια τους και το φαγητο τους και η ερωτηση μου απευθυνοταν προφανως σε αυτα τα ατομα.

Επισης ειμαι αρκετα σιγουρος οτι και αλλα ατομα εδω αφηνουν τα σκυλια τους ελευθερα σε κανα παρκο να παιξουν με αλλα σκυλια οταν ξερουν οτι δεν θα γινει κατι.

Στο θεμα μας τωρα. Η μικρη οταν λεω οτι τρωει απο κατω, εννοω οτι τρωει παϊδακια και ψωμια που αφηνουν οι ανθρωποι της γειτονιας για τα αδεσποτα. Προφανως την παρατηρω συνεχεια για το τι τρωει και την διορθωνω. (οχι με σβερκωμα αλλα Σ.μιλαν,).

Αλλα για να αναφερω το σβερκωμα, προφανως καπου το διαβασα στο ιντερνετ και η αληθεια ειναι οτι μετανιωσα παρα πολυ για την κινηση μου αυτη πανω στο κουταβι για αυτο και εψαξα λιγο στο ιντερνετ για κανεναν ανθρωπινο τροπο και οχι ''σβερκωμα''.

Lawrence-gr, εγω θεωρω οτι μπορω να διαχειρηστω το θεμα μονος μου, το μονο που εκανα ηταν να ζητησω μια απλη βοηθεια, ενα tip, μια συμβουλη. Τοσα ατομα με σκυλια ειναι εδω μεσα που σιγουρα καποια απο αυτα θα εχουν βιωσει παρομοιες καταστασεις. Ε λοιπον εγω απευθυνθηκα σε αυτα τα ατομα να μου πουν μια συμβουλη. Δεν θεωρω οτι στα παντα λυση ειναι ο εκπαιδευτης. Ποσο μαλλον τωρα που ειναι μικρη ακομα η σκυλιτσα και μπορω να την κουμανταρω. (οχι δια του σβερκωματος ξαναλεω).

stolidi mou

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Λεωνίδα καθότι και ο δικός μου κοιλιόδουλος είναι....δηλαδή μέχρι και ότι αφήνουν τα αδέσποτα πάει και τα τρώει αυτός, ο μόνος τρόπος που εγώ βρήκα (μέσω αναζήτησης στο ιντερνετ) και έπιασε ..... λίγο......είναι η εντολή "άστο" όπως σου ανέφεραν και παραπάνω...όμως το αντάλλαγμα είναι συνήθως κάτι ανώτερο..πχ γαλοπούλα κομματάκι(μικρό) ή ζαμπόν...Παρατηρώ πλέον ότι τουλάχιστον όταν πλησιάζω τα χέρια μου στο στόμα του για να πάρω κάτι που άρπαξε δεν βγάζει επιθετικότητα(ενώ έβγαζε ελαφρώς και επιθετικότητα και κτητικότητα με ότι είχε στο στόμα)...Παρόλα αυτά προσέχω πολύ από πρίν τι θα βρεί πιθανώς(γιατί το χούι δεν κόβεται.....) και τον τραβάω με το λουρί(ειδάλλως θα πρέπει να τρώει συνέχεια ζαμπόν κομματάρες)....Πάρε μαζί σου λιχουδιές ζηλευτές για τέτοιες στιγμές!!!!Δηλαδή με λίγα λόγια όποτε τα χέρια σου πλησιάζουν το κόκκαλο ή το φαγητό να κρατάν κάτι "ανώτερο" από αυτό που τρώει :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Leonidasnik κινδύνεψα να χάσω το σκυλί μου από φόλα πρόσφατα. Για το καλό του σκυλιού σου στο λέω, μην την αφήνεις τόσο μικρή ελεύθερη σε χώρο που δεν ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει..

leonidasnik

Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Ξεκινησα τελικα με λιχουδιες στο σπιτι οταν τρωει η μκρη το κοκαλο ή οτιδηποτε να την χαιδευω σιγα σιγα και μεχρι στιγμης παει καλα το πραγμα. Μπορω να της παρω και το κοκαλο απο το στομα κατευθειαν ή να ακουσει στπ ''αστο'' κιολας και να το αφησει μονη της.

Το λαθος που εκανα εγω ειναι οτι παρουσιασα το θεμα στην αρχη σαν κατι παρα πολυ κακο ακραιο που χριζει επαγγελματικης βοηθειας. αλλα στην πραγματικοτητα ηταν μια συμπεριφορα που αργα ή γρηγορα ημουν σιγουρος πως θα πρεπει να την αντιμετωπισω. Ευτυχως μεχρι στιγμης τα παμε καλα, απλα εκανα το λαθος με το ''σβερκωμα''.

Τεσπα. Ευχαριστω ξανα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
περιμενες μηπως σου δωσω κ τηλεφωνο εκπαιδευτη?ισως το δικο μου ας πουμε? :p

δεν στο ειπα για αυτο,ουτε σε ξερω,για να ξερω αν το εχεις απο μονος σου η οχι.απλα ετσι οπως το παρουσιασες,οπως κ μονος σου το λες,τουλαχιστον για μενα,μου εκανε πιο σωστο να πας σε εναν εκπαιδευτη.σε καποιες περιπτωσεις να ξερεις,οτι οι πολλες γνωμες κ οι πολλοι ανθρωποι που εχουν σκυλια(αυτο δεν σημαινει οτι ξερουν κ απο αυτα),μπορει να σε οδηγησουν σε πολλα λαθη κ να τα κανεις χειροτερα τα πραγματα.καποιες τακτικες εχουν σωστο χρονο να γινουν κ σωστο τροπο που πολλες φορες δεν μπορει να μεταδοθει απο εδω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul