δεν περπαταει στην βολτα

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
θα χρειασω τα φωτα σας! ο μουργος ενω πεταει την σκουφια του για βολτα και μολις βαζει το λουρι τρελαινεται , περπαταει πεντε λεπτα και μετα ξαπλωνει στην ασφαλτο, πεζοδρομιο, γρασιδι! η μεγαλη βολτα γινεται παντα τις βραδυνες ωρες και μαλιστα αργα για να μην εχει τοσο ζεστη. με το καλο τον πηρα με το αγριο κανει 2-3 βηματα και παλι ξαπλα. δεν φαινεται οτι κουραζεται ομως. δεν μπορω να καταλαβω τι του φταιει . για αλλα σκυλια εχει παντα ορεξη για παιχνιδι. μονο για περπατημα βαριεται. τι μπορω να κανω?

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χτες η μικρή ενώ γενικότερα είναι ελαττήριο και έχει πολύ ενέργεια περπάταγε μεν στην βόλτα, αλλά όταν σταματήσαμε για μπαλάκι πήγαινε και δεν πήγαινε να το φέρει..... καμία σχέση με το σκύλο μου!
Τα έχουν φτύσει με αυτή τη ζέστη γενικότερα.

Μη τον παίρνεις με το άγριο εάν δεν περπατάει και εάν δεν ξέρεις γιατί δεν περπατάει.... το τελευταίο που θες είναι να φοβηθεί κάτι σχετικό με τη βόλτα ή εσένα στη βόλτα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μωρε και εμενα ηταν πολυ ενεργητικος και δεν περπατουσε ετρεχε!!και εγω την ζεστη σκεφτηκα, αλλα αυτος ειναι ο λογος που τον παω αργα το βραδυ. θα δοκιμασω να το κανω μικρες μικρες βολτες των 10 λεπτων.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
θα χρειασω τα φωτα σας! ο μουργος ενω πεταει την σκουφια του για βολτα και μολις βαζει το λουρι τρελαινεται , περπαταει πεντε λεπτα και μετα ξαπλωνει στην ασφαλτο, πεζοδρομιο, γρασιδι! η μεγαλη βολτα γινεται παντα τις βραδυνες ωρες και μαλιστα αργα για να μην εχει τοσο ζεστη. με το καλο τον πηρα με το αγριο κανει 2-3 βηματα και παλι ξαπλα. δεν φαινεται οτι κουραζεται ομως. δεν μπορω να καταλαβω τι του φταιει . για αλλα σκυλια εχει παντα ορεξη για παιχνιδι. μονο για περπατημα βαριεται. τι μπορω να κανω?
Μήπως έχει συνδυάσει τον οδηγό με κάτι άλλο και όχι με την βόλτα;
Μήπως δεν θέλει να πάει από εκεί αλλά από την άλλη για κάποιο λόγο.
Μήπως βαριέται βρε αδερφάκι μου;:)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
να εχει συνδιασει τον οδηγο με κατι αλλο αποκλειεται χρησιμοποιειται μονο για βολτα! το εχω δοκιμασει και αυτο να παω απο την αλλη αλλα παλι το ιδιο! μπορει να βαριεται, αλλα ας μου το πει ρε παιδι μου.. μην σκαω και εγω οτι δεν παιρνει τον αερα του :)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το μαρτυριο στην βολτα συνεχιζεται! μετα απο μιση ωρα γινεται ενα με το πεζοδρομιο. και βρηκα τροπο να τον ξεσηκωνω. κουβαλαω ενα μπουκαλακι νερο και μολις αδειασει στο μισαωρο περιπου , την ωρα που ταβλιαζεται, το πιεζω και ο θορυβος που κανει τον ξεσηκωνει και θελει να παιξει και να τρεξει. βεβαια δαγκωνει τον οδηγο αλλα δεν με ενοχλει τοσο γτ το κανει εκεινη την ωρα μονο πανω στην τρελα του. προσπαθω να συνδυασω τον ηχο αυτο με την εντολη παμε, για να ερχεται.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
μετα απο μιση ωρα γινεται ενα με το πεζοδρομιο.

Είναι λαχανιασμένος όταν ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο? Μήπως απλά θέλει να ξεκουραστεί? Παίρνεις νερό μαζί σου?
Και εμένα ο δικός μου που πριν πιάσουν οι ζέστες έτρεχε στο βουνό για 1 ώρα, τώρα κάθε 10 λεπτά κάθεται κάτω με την γλώσσα έξω και δεν έρχεται με τίποτα.
Τις τελευταίες μέρες που έχει δροσίσει κάπως αντέχει περισσότερο και κάθε φορά που ξαπλώνει του δίνω να πιεί λίγο νερό, έτσι κάθεται 2 λεπτά και μετά συνεχίζουμε. Εχθές κάναμε 1 ώρα περπάτημα με αυτόν τον τρόπο. Τώρα δεν πάμε στο βουνό αλλά στο πάρκο δίπλα στο σπίτι.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
οχι δεν ειναι λαχανιασμενος! δεν τρεχουμε στην βολτα περπαταμε χαλαρα!παιρνω νερο του δινω αλλα δεν αλλαζει κατι. εχω κατσει και 10 λεπτα να τον περιμενω να ξεκουραστει. μπορει να βαριεται και να κουραζεται με αυτη την ζεστη!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
με αυτον τον καιρο δεν αντεχουν μιση ωρα βολτα...και εμενα η λαμπραντορινα μου στο 20λεπτο αρχιζει να μενει πισω και να περπαταει αργα...οποτε τωρα το καλοκαιρι εχω μειωσει το χρονο της βολτας...οταν ηταν πιο μικρη μετα απο 10 λεπτα κοκκαλωνε...

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Είσαι κοντά στην θάλασσα? Δοκίμασε να τον πάς εκεί που σίγουρα είναι πιο δροσερά τις απογευματινές ώρες.
Αν όχι τότε το καλύτερο είναι νομίζω να αυξήσεις τις βόλτες και να μειώσεις τον χρόνο μέχρι να αλλάξει ο καιρός και να δροσίσει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97