δαγκώνει τα πάντα, δεν αφήνει τιίποτα...

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

έχω ένα κουταβι γερμανικό ποιμενικό 7 μηνών και το έχω στον κήπο...δεν το έχω ούτε δεμένο ούτε περιορισμένο σε κάποιο χώρο...αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δαγκώνει ότι βρεί και καταστρέφει τα πάντα..καλώδια για λάμπες, φυτά, δέντρα, κάγκελα, πόρτες...φοβάμαι πάρα πολύ μήπως δαγκώσει το αμάξι και τα λάστιχα...
η ζημιές είναι ανυπολόγιστες και δυστυχώς δεν έχω την ευκαίρια να αντικαταστήσω μια ζημιά πχ στο αυτοκίνητο..
ξέρω ότι ο λόγος που τα κάνει όλα αυτά, είναι γιατί το σκυλί θέλει συχνή εκτόνωση με βόλτες και είναι αλήθεια ότι δεν το βγάζω όσο συχνά θα έπρεπε και επίσης διότι είναι κουτάβι ακόμα και εξερευνάει το περιβάλλον του...
το θέμα είναι, θα την ξεπεράσουμε αυτή την φάση μεγαλώνοντας ή θα το κάνει πάντα ;;; τι λύσεις άλλες υπάρχουν ;;;
ευχαριστώ

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εκτόνωση αδερφέ, ασχολήσου λίγο μαζί του και ενήλικο να είναι το ζωντανό αν δεν έχει εκτόνωση τα ίδια θα κάνει, θα βρει κάπου να ξεσπάσει.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Να βγάζεις βόλτες το σκυλάκι να εκτονώνεται.Είναι η ηλικία του, είναι περίεργος θέλει να τα μάθει όλα :) Θα τα κόψει στην πορεία όλοι τα περνάμε αυτά άλλοι ποιο πολύ άλλοι ποιο λίγο

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
να 'στε καλά ρε παιδιά...

το θέμα της βόλτας το έχω λίγο παραβλέψει τον τελευταίο μήνα..άλλοτε λόγο καιρού, άλλοτε λόγο διάθεσης δεν βγαίνουμε και τόσο συχνά..

εσείς πόσες ώρες τα βγάζετε βόλτα τα σκυλάκια σας καθημερινά;;;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αν ειχα αφησει τον δικο μου χωρις βολτα ενα μηνα θα ειχε σκαψει και τα θεμελια του σπιτιου.. θελει τις βολτες του το χαιβανι. τουλαχιστον μιαμιση ωρα καθημερινα .

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Και εγώ και η γυναίκα μου ήμαστε σε περίεργη φάση με την δουλεία μας
Ο τελευταίος φεύγει από το σπίτι 7 όπου και βγάζει το μικρό 15-20 λεπτά με το λουράκι ίσα ίσα να αλλάξει λάδια επιστρέφουμε σπίτι 16.00-17.00 όπου ο μικρός βγαίνει για βόλτα στο πάρκο για να τρέξει κτλ. περίπου μια ώρα. Τώρα αν έχουμε ρεπό έχει το 2ώρο+ ο μικρός.
Συν ότι ασχολούμαστε μέσα στο σπίτι μαζί του σχεδόν κάθε μέρα.
Βόλτα βγαίνει ανεξαρτήτου καιρού.
Θυμάμαι μία φόρα που ήταν άρρωστος και οι βόλτες ήταν 20λεπτές μας είχε σπάσει τα νεύρα θα τον πετούσα από το μπαλκόνι.

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Eγώ θα σου πω κάτι και εσύ θα κρίνεις...
Όταν πήγα τη δικιά μου για το δεύτερο εμβόλιο στο γιατρό την είδε μία κοπέλα που άρχισε να της παίζει και να λέει πόσο της έχουν λείψει τα χάδια με ροτ:(
Όταν την ρώτησα γιατί, μου είπε:
Έχουμε ένα αρσενικό σε μεγάαααλο κήπο (κτήμα σχεδόν), αλλά λόγω φόρτου εργασίας κλπ κλπ δεν ασχολούμαστε μαζί του και πέρα από τις ζημιές που κάνει καθημερινά δεν μπορούμε πια ούτε να τον ταίσουμε. Δεν μας αφήνει να τον πλησιάσουμε.
Τι να πω... όσο δεν ασχολείστε θα βρει αυτός κάτι να κάνει:rolleyes:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εντατικές βόλτες για να έρθει στα ίσα του και αν μπορείς δίνε του κανά παιχνίδι η κόκαλο να ασχολείται μόνος ώστε μην βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
3 βόλτες τη μέρα και τουλάχιστον μία ώρα εκτόνωση. Σαν ΓΠ θέλει το τρέξιμό του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται για έναν τέτοιο σκύλο!
Βασικά για κάθε σκύλο που σαν δικαιολογία έχουμε το είναι στο κήπο!

Είδατε λοιπόν που ο κήπος δεν κάνει δουλειά!
Τα σκυλιά είναι για έξω σου λέει μετά...

Απάντησες μόνος σου στην ερώτηση σου!
Μερίμνησε τώρα για τον σκύλο σου γιατί μπορεί να αρχίζει με τον καιρό μεγαλώνοντας και το ανεξέλεγκτο γάβγισμα και αν το βρεις ένα ωραίο πρωί να βγάλει αφρούς από το στόμα...

Αιμιλία

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
65
1
Εδω ο κυριος στη φωτογραφια λυσσαει αν δε βγει τη βολτα του!υποψιν!μετα τη βολτα θελει να κατσει και στα σκαλακια του σπιτιου να κουτσομπολεψει τη γειτωνια!!Αν δε γινει , και 3 ωρες να ναι εξω θα μυξοκλαιει!:confused:

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
Εδω ο κυριος στη φωτογραφια λυσσαει αν δε βγει τη βολτα του!υποψιν!μετα τη βολτα θελει να κατσει και στα σκαλακια του σπιτιου να κουτσομπολεψει τη γειτωνια!!Αν δε γινει , και 3 ωρες να ναι εξω θα μυξοκλαιει!:confused:
χαχαχαχα...γειά σου ρε Αιμιλία :)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
επειδη 7 μηνων εχει και καποια κιλα και δυναμη και μεγεθος και μπολικη ενεργεια,,,, φυσιολογικοτατα,,,, Το αμαξι πιθανον θα το χρησιμοποιησει για εργο αφηρημενης γλυπτικης τεχνης με τα νυχια,, ,, ο κηπος θα γινει σεληνιακο τοπιο..,, και οτιδηποτε φτασει με τα ποδαρια και τα δοντια θα το καταστησει καταλληλο για τον καδο των αχρηστων,, ειτε παει βολτα ειτε οχι αν μεινη μονο του ωρα θα γυρισει ταινια με θεμα το ολοκαυτωμα ==)) σκορπα παντου διαφορα μπαλες και αλλα παιχνιδια για να μασαει και να παιζει,,, η δικια μου παει για ρεκορ γκινες στις ζημιες 7 μηνων ==))

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul