γρυλισμα κουταβιου στο αφεντικο του

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
καλημερα σας.ειμαι σχετικα νεο μελος κ εχω ενα κουταβακι αρσενικο ποιμενικο κεντρικης ασιας που ειναι 3,5 μηνων.ποιο μικρο τον τραβουσα απο το σβερκο και αγριευε δεν μαρεσε και το ειχα σταματισει,χθες του εβαλα να φαι πριν παω στην δουλεια,η αληθεια ειχε εναν υπνο τρελο και τον πειραζα λιγο τραβοντας απο το λουρακι του και γρυλιζε και επιχηρουσε να δαγκωσει το χερι μου.το σκεφτομουν ολη μερα το βραδυ μετα το παιχνιδι ηθελα να τον βαλω στο σπιτακι του και αυτος πηγε και εκατσε σε μια γωνια που του αρεσει,τον τραβαω απο το λουρι και παλι το ιδιο,να σας πω την αμαρτια μου τις εφαγε κανα 2 ψηλες και ηρεμησε.τι με συμβουλεβετε να κανω?συγνωμη για την πολυλογια ηθελα να σας το δωσω οσο πιο καλα να το καταλαβετε το περιστατικο.

puppies

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
51
0
ήθελε να σε δαγκώσει με επιθετική διάθεση ή απλά να σε προκαλέσει να παίξετε?

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
ενταξει promithea δικιο εχεις αλλα κιαν τον ενοχλισω δηλαδη θα με φαει.να ειμαι αυστηρωσ μαζι του αν το ξαναεπιχειριση?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
ενταξει promithea δικιο εχεις αλλα κιαν τον ενοχλισω δηλαδη θα με φαει.να ειμαι αυστηρωσ μαζι του αν το ξαναεπιχειριση?
Τι εννοεις αυστηρός?

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Ο ποιμενικος κεντρικης ασιας ειναι μια ιδιαιτερη φυλη και απαιτει εμπειρια χρειαζεται ιδιαιτερη μεταχειριση και πρεπει οταν χρειαζεται να εισαι αυστηρος και σταθερος αυτο βεβαια δε σημαινει επουδενι χρηση βιας γιατι τα αποταλεσματα θα ειναι καταστροφικα. Δυνατο κοφτο μιλητο και διορθωσουλα οπου χρειαζεται. Πολλα σκυλια δεν πρεπει να ταενοχλουμε αποτομα οταν κοιμουνται. Σιγουρα πρεπει να πας σε εναν καλο εκπαιδευτη θα βοηθηθεις και συ παρα πολυ αλλα θα βοηθηθει απιστευτα και η σχεση σας με τον σκυλο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σίγουρα, όπως είπε ο Promitheas δεν είχες κανένα λόγο να ενοχλείς τον σκύλο που κοιμάται....είναι κρίμα!

Από κει και πέρα έχεις έναν αρσενικό μιας άκρως κυριαρχικής φυλής και ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με κάποιον εμπειρο εκπαιδευτή να σε καθοδηγήσει πως θα γίνεις εσύ ο αρχηγός της αγέλης γιατί σε μερικούς μήνες το κουτάβι σου θα είναι πολύ πάνω απο 50 κιλά και τότε θα μπορεί να σε πιάνει εκέινο απο το σβέρκο όταν θα θέλει να σε νουθετήσει....

Edit:με προλαβες kos!!!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Σίγουρα, όπως είπε ο Promitheas δεν είχες κανένα λόγο να ενοχλείς τον σκύλο που κοιμάται....είναι κρίμα!

Από κει και πέρα έχεις έναν αρσενικό μιας άκρως κυριαρχικής φυλής και ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με κάποιον εμπειρο εκπαιδευτή να σε καθοδηγήσει πως θα γίνεις εσύ ο αρχηγός της αγέλης γιατί σε μερικούς μήνες το κουτάβι σου θα είναι πολύ πάνω απο 50 κιλά και τότε θα μπορεί να σε πιάνει εκέινο απο το σβέρκο όταν θα θέλει να σε νουθετήσει....

Edit:με προλαβες kos!!!
φοιβο σε προλαβα γιατι προσωπικα οσο σημαντικο θεωρουμε να παιρνουμε σκυλι απο εκτροφεα αλλο τοσο σημαντικο θεωρω να επιλεγουμε τη σωστη φυλη για μας και δε λεω για το varlay δεν τον ξερω αλλα ο π.κ.α ειναι εναν σκυλι που αν μη τι αλλο χρειαζεται εναν εμπειρο ιδιοκτητη ειδαλλως χρειαζεται πολλη προσπαθεια ενος καινουριου σε συνεργασια βεβαιως με εναν εμπειρο εκπαιδευτη αλλιως οπως λες και οταν γινει 50+ κιλα ......

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
φίλε varlay,

το "να μην ενοχλούμε τον σκύλο" έχει να κάνει με το γεγονός πως υπάρχουν σκύλοι που από την φύση τους δεν σηκώνουν λάθη!

Είναι σημαντικό λοιπόν να κρατάς τον σκύλο σου ισορροπημένο... και ενοχλώντας τον σίγουρα δεν βοηθάς.

Το τι πρέπει να γίνει δεν είναι κάτι που μπορεί να ειπωθεί εξ αποστάσεως. Όσο νωρίτερα αντιμετωπίσεις με σωστό τρόπο τον σκύλο σου, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις στο μέλλον!

Ζήτα πρακτική βοήθεια λοιπόν.

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
δεν τον πειραζα εσκεμενα να τον βαλω φαι ηθελα και γιατι ειναι ατσουμπαλος και ολο το ριχνει το τακτοποιουσα.για το δευτερο συμβαν που δεν ηθελε να φυγει απο εκει που καθοτανε?εχω σχετικη εμπειρια γιατι εχω 2 ροτ 6 χρονων στο χωρο εργασιας καθαρα για καθηκοντα φυλαξης.και οταν τα φωναζω μονο που δεν μπουσουλανε πολοι υπακουα ειναι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
δεν τον πειραζα εσκεμενα να τον βαλω φαι ηθελα και γιατι ειναι ατσουμπαλος και ολο το ριχνει το τακτοποιουσα.για το δευτερο συμβαν που δεν ηθελε να φυγει απο εκει που καθοτανε?εχω σχετικη εμπειρια γιατι εχω 2 ροτ 6 χρονων στο χωρο εργασιας καθαρα για καθηκοντα φυλαξης.και οταν τα φωναζω μονο που δεν μπουσουλανε πολοι υπακουα ειναι.
Από διούρηση πως πάνε?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δυστυχώς kos οι Κεντρικοασιάτες, οι καυκάσιοι, οι Ελληνικοί κι όλες οι αντίστοιχες ράτσες έχουν πέσει θύματα της μόδας που τους έχει παρουσιάσει ως τους υπέρτατους φύλακες απόλυτα μαντρόσκυλα....:(

Αν κάνεις μια βόλτα εδώ στην Αθήνα θα δεις τέτοιους, είδικά καυκάσιους, να φυλάνε οικόπεδα, μάντρες κι εργοστάσια με το τσουβάλι...

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να γνωρίζει ο μελλοντικός ιδικτήτης τι σκοπεύει να πάρει!

Ο φίλος μας ο varlay έχει αναφέρει νομίζω στο παρελθόν ότι έχει κι ένα θηλυκό καυκάσιο, οπότε ελπίζω ότι έχει κάποια πείρα, όμως νομίζω ότι στην προκειμένη ίσως χρειαστεί και κάποια καθοδήγηση!

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
foibo η θηλικια δεν μου εχει κανει τιποτα τετοιο το μονο ελατωμα της ειναι ξεροκεφαλη λιγο και ζημιαρα ειναι κ λογο ηλικιας ομως καθωτι ειναι στην εφηβια.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
τι εννοεις δεν καταλαβα?
ρωτάω αν η διούρηση που υπάρχει όταν τα Ρότι έρχονται σε σένα ή στα μέλη της οικογένειάς σου είναι μεγάλη ή μικρή κι αν είναι παρατεταμένη ή στιγμιαία!

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
αυστηρως λεγοντας οχι απαραιτιτα με βια αλλα με τιμωρια οτιδηποτε για να καταλαβει.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
promithea θα σου λεγα για την διουρηση αλλα αντε πρωι πρωι.
Δεν ρώτησα για την πρωϊνή διούρηση...

Τα Ρότι όταν έρχονται με χαμηλωμένο το κεφάλι και σχεδόν μπουσουλώντας δεν ουρούν κάποιες φορές κατ' αυτήν την διαδικασία? Δεν γυρνούν ανάσκελα? Δεν σου μυξοκλαίνε?