γρατζουνισμα και μασουλημα

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
αρκετες φορες τη μερα η μικρη μου γρατζουναει με μανια το χαλι, την πολυθρονα, η το παπλωμα του κρεβατιου. το συνηθιζουν τα σκυλια, ξυνουν τα νυχια τους ετσι, η υπαρχει περιπτωση να το κανει απο στρες? επισης, το πιο σημαντικο, οταν ξαπλωνουμε μεσημερι η βραδυ, πριν την παρει ο υπνος μασουλαει ωρα το παπλωμα, σα να το εχει αναγκη για να χαλαρωσει και να κοιμηθει. της γλυκομιλαω σα χαζομαμα, την χαιδευω, αλλα συνεχιζει να το κανει καθε μερα. ειναι απο αγχος , η το συνηθιζουν τα σκυλια και αδικα ανησυχω?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εκτόνωσέ την παραπάνω ...

Πάρε μία φωλιά, στρωματάκι φουσκωτό πχ και μάθε την εκεί ...

Οταν τα κάνει, μην της χαζομιλάς, ούτε να την χαιδεύεις ... επιβραβεύεις αυτό που κάνει ...

Πολλά παιχνίδια, τα οποία θα εναλλάζεις, θα είναι η εναλλακτική σου πρόταση μετά το ΜΗ που θα λές όταν κάνει κάτι που δν θέλεις ... :wink:

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
...

ειχα παρομοιο προβλημα μεχρι που αρχισα να τον βγαζω βολτα εδω κ 2 μερες...επισης το σταματαγε μετα απο αρκετο παιχνιδι κ μασουλημα κοκκαλου που του εχω...
γενικα απο οτι εχω καταλαβει μαλλον ειναι ενας τροπος να ξεθυμανουν την ενεργεια τους...ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ... :lol:

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
μασουλημα!

καλημερα! της εχω παρει στρωματακι, παιχνιδια και κοκαλα που μασουλαει με μεγαλη ευχαριστηση και παμε δυο βολτες τη μερα. παιζουμε επισης μεσα στο σπιτι με μπαλακι, το λουτρινο της, ενα ειδικο σκοινι με κομπους, κλπ, κυνηγιομαστε, εχει πολυ πλακα! ξεδινω κι εγω! θα την πηγαινω πιο μεγαλες βολτες οπως μου λετε και θα της λεω πιο αυστηρα μη για την πολυθρονα και το παπλωμα. ο γιατρος της μου ειπε και της πηρα τη συσκευη με φερομονες, μου ειπε να τη χρησιμοποιησω κανα δυο μηνες, τωρα που ειναι αρχη, 29 ιανουαριου πηρα τη μπουμπου, για να την ηρεμει. επισης να της κανω συντομα στειρωση, που θα το κανω. αν και το καλυτερο απ οτι ειδα για να ηρεμει ειναι να τη χαιδευω στην κοιλια, τρελαινεται!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Re: μασουλημα!

chrisadult said:
ο γιατρος της μου ειπε και της πηρα τη συσκευη με φερομονες, μου ειπε να τη χρησιμοποιησω κανα δυο μηνες, τωρα που ειναι αρχη, !
τι είναι αυτή η συσκευή?

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
η φερομονη ειναι μια ουσια που εκκρινεται απο τους αδενες ανθρωπου/ ζωου. διαπιστωθηκε οτι εχει κατευναστικη δραση στα ζωα. η συσκευη ειναι ιδια με συσκευη υγρου εντομοαπωθητικου, με τεχνητα παρασκευασμενες φερομονες, μπαινει στη μπριζα στο χωρο που ειναι πιο πολυ το ζωο και το βοηθα να ειναι πιο ηρεμο. δεν εχει καμια παρενεργεια και ειναι αοσμη για τον ανθρωπο. κραταει ενα μηνα περιπου με συνεχη χρηση και κοστιζει 20 ευρω. αυτα μου ειπε εκπαιδευτης και κτηνιατρος. μεχρι τωρα ακουγαμε οτι οι φερομονες αυξανουν την ερωτικη επιθυμια. τωρα επιστημονες ισχυριζονται οτι μειωνουν και το στρες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Χριστίνα, το σκυλί το υιοθέτησες από καταφύγιο σχετικά πρόσφατα και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις καινούργιες συνθήκες.
Αυτές οι συμπεριφορές είναι δείγμα η ελλιπούς εκτόνωσης και ανίας ή στρες. Εάν το σκυλί ασκείται επαρκώς με αρκετό παιχνίδι και βόλτες το πιο και πιο πιθανόν είναι να είναι ακόμα στρεσαρισμένο.

Μήπως εκτός από αυτά που μας περιέγραψες έχεις παρατηρήσει και κάτι άλλο? Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις ποια είναι τα γνωρίσματα του στρες στους σκύλους.
Σκύλος και stress

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
γύριζει γύρω από τον εαυτό του; τρώει την ουρά του; γλύφει για πολύ ώρα διάφορα σημεία στο σώμα του; κυνηγάει το φως του ήλιου;

μπορείς να μας απαντήσεις τα παραπάνω;

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
μασουλημα

οχι wolf, δεν κανει τιποτα απο αυτά. ξέρω οτι είναι καινούργιο περιβάλλον για αυτή, γι αυτό προσπαθώ να την κάνω να νιώθει όσο πιο ευχάριστα γίνεται! θέλει το χρόνο της, κι εγώ όσο μπορώ να μάθω καλύτερα τη γλώσσα της. διαβαζω διαβαζω διαβαζω, ούτε για την κόρη μου δεν διάβαζα τόσο! :lol:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ok αν δεν κάνει τα παραπάνω είμαστε σε καλό δρόμο... δώσε του λίγο χρόνο και αν επιμείνει βλέπουμε... :wink: :D

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
lone wolf said:
γύριζει γύρω από τον εαυτό του; τρώει την ουρά του; γλύφει για πολύ ώρα διάφορα σημεία στο σώμα του; κυνηγάει το φως του ήλιου;

μπορείς να μας απαντήσεις τα παραπάνω;
Ο δικός μου, γυρίζει γύρω απο τον εαυτό του, όταν κρατάω το φαγητο του :?
Έχει καμία σχέση αυτό :?:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Εμάς πάντως η Μάγια κυνηγάει την ουρά της,συνήθως όταν βαριέται και δεν ξέρει τι να κάνει επειδή δεν της δίνουμε σημασία.Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε?Αδιαφορούμε,την μαλώνουμε?Της δίνω κάποιο παιχνίδι αλλά δεν σταματάει πάντα.....

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
μασουλημα

keyman δεν χορταινω να βλεπω τις φωτο της μαγιας σου, ειναι μια γλυκα! ερχεται το πασχα και θελω το γνωμη σας! πρωτη φορα θα παω διακοπες με σκυλο, εσεις που το εχετε ηδη κανει, δωστε μου καμια ιδεα. συγκεκριμενο ξενοδοχειο φιλικο σε ζωα. δεν με νοιαζει το που, οπου εχετε παει και περασατε καλα. εχω βρει εναν καταλογο, αλλα προτιμω συστασεις! καλο σκ σε ολους 8)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog