....για όλες τις φυλές υπάρχει ένας μύθος....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δανείζομαι την φράση της Tara σε ένα thread για τα poodles γιατί μου φάνηκε ιδιαιτέρως σοφή και αληθινή :wink: και θα ήθελα να ξεκινήσω μια συζήτηση σχετικά με αυτό.
Ο καθένας από εμάς μπορεί να αναφέρει τους μύθους που ακούγονται για την φυλή που έχει και να αποκαταστήσει σύμφωνα με την εμπειρία του την πραγματικότητα. :)
Περιμένω τα ποστς σας και κάποια στιγμή θα γράψω και εγώ σχετικά με τα labradors αν και δεν είμαι ακόμη πλήρως σε θέση εφόσον ο σκύλος μου δεν έχει ενηλικιωθεί :xD:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για τα chow chow εχω ακούσει πως όσο πιο μπλε η γλώσσα τόσο πιο νόστιμα ήταν. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να το αποδείξω...

Για την δεσποινής δεν είναι κάποιας συγκεκριμένης φυλής αλλά είναι μαύρη με διπλά ψευτόνυχα. Στην αρχαιότητα τα σκυλιά που γεννιόντουσαν με ψευτόνυχα ήταν τα πιο πιστά. Η δικιά μου έχει δίπλά... :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Επειδή έχω βαρεθεί να γράφω για τα κανίς, θα γράψω τι έχω ακούσει για άλλες φυλές. Επιτρέπεται? :D

Οκ τα γνωστά:
- Τα σαγόνια των πιτ μπουλ κλειδώνουν
- Τα ντόπερμαν τρελαίνονται στα 5 και τρώνε τον ιδιοκτήτη τους, γιατί μεγαλώνει πολύ το μυαλό τους και πιέζει το κεφάλι τους ή κάτι τέτοιο.
Επίσης
- τα chow chow κατάγονται απ' την ασιατική αρκούδα και γι' αυτό έχουν μπλε γλώσσα (μου 'χει μείνει αυτό)
- Τα λαμπραντόρ είναι απαραιτήτως φιλικά με όλους.
- Τα σέτλαντ είναι μίνι κόλι
- Τα κόλι είναι τα πιο πιστά σκυλιά (φταίει η Λάσι)
- Τα ακίτα είναι τα πιο πιστά σκυλιά (φταίει ο Χατσίκο)
- Επίσης τα γερμανικά ποιμενικά αλλιώς λέγονται Κ9 ή "τύπου ρεξ"
- Το κανίς γκριφόν είναι φυλή.

Α ναι α ναι
Πρόσφατο
Τα χάσκυ είναι πιο λύκοι απ' τα υπόλοιπα σκυλιά. Είναι λύκοι σιβηρίας με 80% dna λύκου. Yβρίδια τέλος πάντων.

Last edited:

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Επειδή έχω βαρεθεί να γράφω για τα κανίς, θα γράψω τι έχω ακούσει για άλλες φυλές. Επιτρέπεται? :D

Οκ τα γνωστά:
- Τα σαγόνια των πιτ μπουλ κλειδώνουν
- Τα ντόπερμαν τρελαίνονται στα 5 και τρώνε τον ιδιοκτήτη τους, γιατί μεγαλώνει πολύ το μυαλό τους και πιέζει το κεφάλι τους ή κάτι τέτοιο.
Επίσης

- τα chow chow κατάγονται απ' την ασιατική αρκούδα και γι' αυτό έχουν μπλε γλώσσα (μου 'χει μείνει αυτό)
- Τα λαμπραντόρ είναι απαραιτήτως φιλικά με όλους.
- Τα σέτλαντ είναι μίνι κόλι
- Τα κόλι είναι τα πιο πιστά σκυλιά (φταίει η Λάσι)
- Τα ακίτα είναι τα πιο πιστά σκυλιά (φταίει ο Χατσίκο)
- Επίσης τα γερμανικά ποιμενικά αλλιώς λέγονται Κ9 ή "τύπου ρεξ"
- Το κανίς γκριφόν είναι φυλή.

Α ναι α ναι
Πρόσφατο
Τα χάσκυ είναι πιο λύκοι απ' τα υπόλοιπα σκυλιά. Είναι λύκοι σιβηρίας με 80% dna λύκου. Yβρίδια τέλος πάντων.
αυτο το εχω ακουσει και εγω και με φοβηζει καπως!! ειναι αληθεια? δλδ να μην παρω ποτε ντοπερμαν?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
αυτο το εχω ακουσει και εγω και με φοβηζει καπως!! ειναι αληθεια? δλδ να μην παρω ποτε ντοπερμαν?
Δεν τρελενονται αλλα ειναι μια απο τις φυλες που εχει περισσοτερες πιθανοτητες απο αλλες να εμαφανισει το συνδρομο αιφνιδιας επιθετικοτητας. Σε καποιες περιπτωσεις το αντιμετωπιζουν με φαρμακα για επιληψια αλλες φορες ομως η ευθανασια ειναι αναποφευκτη.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Για την δεσποινής δεν είναι κάποιας συγκεκριμένης φυλής αλλά είναι μαύρη με διπλά ψευτόνυχα. Στην αρχαιότητα τα σκυλιά που γεννιόντουσαν με ψευτόνυχα ήταν τα πιο πιστά. Η δικιά μου έχει δίπλά... :D
Εγώ για αυτό έχω ακούσει ότι από αυτά φαίνονται τα καθαρόαιμα!!! Κουλό! Οσα δν έχουν... στν Καιάδα!!! Χαχα!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δεν τρελενονται αλλα ειναι μια απο τις φυλες που εχει περισσοτερες πιθανοτητες απο αλλες να εμαφανισει το συνδρομο αιφνιδιας επιθετικοτητας. Σε καποιες περιπτωσεις το αντιμετωπιζουν με φαρμακα για επιληψια αλλες φορες ομως η ευθανασια ειναι αναποφευκτη.
Στην κορυφή της λίστας για αυτό το Σύνδρομο, είναι τα Κόκερ. Αδικία δν είναι που τα ακούνε όλα τα Ντόπι???

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
το παθαινουν κιαλες φυλεσ?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στην κορυφή της λίστας για αυτό το Σύνδρομο, είναι τα Κόκερ. Αδικία δν είναι που τα ακούνε όλα τα Ντόπι???
Το ξερω. Τα πρωτα σκυλια που γνωρισα ηταν τα κοκερ. Οταν γεννηθηκα στο σπιτι υπηρχε η μαρβελ. Τη μαρβελ τη διαδεχτηκε ο μαρβελ. Σε καποια φαση το σκυλι οταν εφτασε τα τρια χρειαστηκε να το θανατωσουν γιατι ηταν εκτος ελεγχου πλεον. Ειχε ερθει εκτος εαυτου και δαγκωνε με μανια τους παντες. Μιλαμε τωρα για τριανταφευγα χρονια πριν οποτε η μονη λυση που συνεστησε ο κτηνιατρος τοτε ηταν η ευθανασια. Μας ειπε μαλιστα οτι ειχε παθει σχιζοφρενεια.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
  • Κόκερ Σπανιελ
  • Αγγλικό & Αμερικανικό Κόκερ Σπάνιελ
  • Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ
  • Γκόλντεν Ριτρίβερ
  • Τζέζαπικ Μπέι Ριτρίβερ
  • Ντόμπερμαν
  • Γερμανικός Ποιμενικός
  • Ποιμενικός της Βέρνης
  • Ποιμενικός των Πυρηναίων
  • Αγίου Βερνάρδου
  • Μπουλ Τέρριερ
Πηγή

Κ στο θέμα μας. Μύθος που έχω ακούσει γενικά για τα κυνηγόσκυλα
Πρέπει να χωρίζονται νωρίς από τη μαμά τους κ να απομονώνονται μετά τον 1ο μήνα για να γίνουν όπως τα θέλει ο κυνηγός κ να μην πάρει τα "ελαττώματά" της!!!

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για την δεσποινής δεν είναι κάποιας συγκεκριμένης φυλής αλλά είναι μαύρη με διπλά ψευτόνυχα. Στην αρχαιότητα τα σκυλιά που γεννιόντουσαν με ψευτόνυχα ήταν τα πιο πιστά. Η δικιά μου έχει δίπλά..
Εγώ για αυτό έχω ακούσει ότι από αυτά φαίνονται τα καθαρόαιμα!!! Κουλό! Οσα δν έχουν... στν Καιάδα!!! Χαχα!
Αυτό το πιστεύω... Καθαρόαιμο Σκυλί!!! :D

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Το ξερω. Τα πρωτα σκυλια που γνωρισα ηταν τα κοκερ. Οταν γεννηθηκα στο σπιτι υπηρχε η μαρβελ. Τη μαρβελ τη διαδεχτηκε ο μαρβελ. Σε καποια φαση το σκυλι οταν εφτασε τα τρια χρειαστηκε να το θανατωσουν γιατι ηταν εκτος ελεγχου πλεον. Ειχε ερθει εκτος εαυτου και δαγκωνε με μανια τους παντες. Μιλαμε τωρα για τριανταφευγα χρονια πριν οποτε η μονη λυση που συνεστησε ο κτηνιατρος τοτε ηταν η ευθανασια. Μας ειπε μαλιστα οτι ειχε παθει σχιζοφρενεια.
κακομοιρο :(
φοβηθηκα λιγακι :p :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros