γερμανικος ποιμενικος.

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
γεια σας!σας ελειψα?(καιρο εχω να ανεβασω το ιδιο σπαστικο θεμα)

λοιπον λιγο πολυ ολοι ξερετε τα στοιχεια,παρ'ολα αυτα θα τα επαναλαβω.15χρονος σε μονοκατοικια,3φορες την εβδομαδα τρεξιμο και 3 βολτες την ημερα μικρες ομως (20λεπτες περιπου-ισως και 15λεπτες)

τωρα στο ζουμι.οπως ξερετε θελω πολυ ενα ντοπερμαν.βεβαια ξερω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να το αποκτησω οποτε απο παροτρινσεις διαφορων ανθρωπων αρχησα να ψαχνομαι για Γ.Π (ειχα διαβασει οτι ειναι σαν ντοπερμαν σε βαθμο "δυσκολιας" αλλα μαλλον ηταν λαθος απ'οτι καταλαβα)
το ερωτημα ειναι:θα μπορουσα να ανταπεξελθω στις αναγκες ενος Γ.Π (σκεφτομε παραλληλα και τα βελγικα) η οχι?

Υ.Γ (θελω μια αποψη εκ πρωτης οψεως αν γινετε και στην συνεχεια αν εχετε διαθεση μπορειτε να μου κανετε καποιες ερωτησεις για να παρετε πιο συγκεκριμενες απαντησεις ωστε να διαμορφωσετε ολοκληρωμενη αποψη και εγω να ξερω τι να κανω)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καθώς 15άχρονος θα πρέπει τον πρώτο λόγο στην απόκτηση σκύλου και δει καθαρόαιμου να τον έχουν οι γονείς σου.

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
χμμ.λοιπον η μητερα μου οτι σκυλος και να ειναι βλεπει 3 πραγμα:δοντια-σαλια-τριχες οποτε ολες η ρατσες τις κανουν ιδιες.ο πατερας μου δεν εχει προβλημα με ενα ΓΠ παρ'ολο που του αρεσει περισσοτερο ενα ντοπερμαν (βεβαια ολα αυτα ειναι μονο για εμφανιση)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν εννοώ σε θέμα φυλής. Εννοώ σε θέμα συμβίωσης με σκύλο. Αυτοί θα πάρουν την τελική απόφαση.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Τι εννοεις ειναι πολυ δυσκολο να παρεις ντοπερμαν?
Τι εννοεις οτι τα ντοπερμαν ειναι σχεδον το ιδιο σε βαθμο δυσκολιας με τα γ.π.????

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
εννοω οτι δεν εχω εμπειρια με τα σκυλια και απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα μαλλον δεν θα ειναι και τοσο ευκολο να το κουμανταρω νοητικα.βαθμο δυσκολιας εννοω το εντονο ταπεραμεντο,το πεισμα,την νευρικοτητα και την κυριαρχηκοτητα.αυτο για τον ιδιο βαθμο το ακουγα απο πολλους αλλα μετα ακουγα πολλους αλλους οι οποιοι ελεγαν το αντιθετο

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Επειδη τον σκυλο δεν θα τον εχεις μονο εσυ και το εντονο ταπεραμεντο,το πεισμα,την νευρικοτητα και την κυριαρχηκοτητα θα τα αντιμετωπισει ολοκληρη η οικογενεια (μαζι με την καθαριοτητα του σκυλου την οποια θα επωμιστει κατα πασα πιθανοτητα η μητερα σου),
το ερωτημα ειναι:θα μπορουσατε να ανταπεξελθετε στις αναγκες ενος Γ.Π (σκεφτομε παραλληλα και τα βελγικα) η οχι?
Αυτα τα ερωτηματα θα πρεπει να απαντησεις εσυ ο ιδιος πρωτα....
Μηπως να κοιταξετε σε κατι πιο μικρο και πιο "μανιτζεβελο"?

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
ερμ... ναι..... αυτο το ερωτημα εχω εδω και 3 μηνες και ρωταω.τι σκυλο θα μπορουσα να εχω που να ειναι οικογενειακος και με μετριο ταπεραμεντο ΑΛΛΑ να ειναι και καπως κομψος μετριο-μεγαλο μεγεθος

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ο σκύλος θα βλεπει σαν αρχηγο τον πατερα σου. ο πατερας σου εχει καταλαβει οτι θα αναλαβει τετοια ευθυνη?
επισης γιατι ανοιγεις νεο τοπικ και δε συνεχιζεις στο προηγουμενο. αν θυμαμαι καλα σου ειχαμε γραψει πολλα χρησιμα πραγματα.