γαυγισμα κοκερ κουταβι

15 Οκτωβρίου 2019
10
6
30
Γεια σας!! Εχω ενα κοκερ κουταβι 3 μηνων θηλυκο και γαυγιζει. Τι μπορω να κανω για να της το κοψω; δεν καταλαβαινει ουτε απο ησυχα ουτε απο φωνη.

15 Οκτωβρίου 2019
10
6
30
Ενταξει δεν χρειαζεται να κοροιδευεις . Εννοουσα οτι γαυγιζει υπερβολικα και το θεμα ειναι οτι ενοχλω τους γειτονες

Grizzly

Active Member
7 Οκτωβρίου 2019
28
68
40
Γεια σας!! Εχω ενα κοκερ κουταβι 3 μηνων θηλυκο και γαυγιζει. Τι μπορω να κανω για να της το κοψω; δεν καταλαβαινει ουτε απο ησυχα ουτε απο φωνη.
Τα κουτάβια γενικά γαυγιζουν.. ζητάνε προσοχή δηλ. παιχνίδι, παρέα, νοητική απασχόληση και σωματική εκτόνωση.

Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορεί επίσης να καλύψει μέρος αυτών των αναγκών. Γενικά καλό είναι να ενθαρρύνεις μια σωστή συμπεριφορά (με λιχουδιές επιβράβευσης πχ) παρά να τιμωρεις (με φωνές κτλ).

Τα Κόκερ (χωρίς να είμαι ειδήμων στην ράτσα) νομίζω πως έχουν αυξημένες ανάγκες για δημιουργική απασχόληση (mental stimulation).

• Like
Reactions: paliotspos

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Απο όσο ξέρω τα κοκερ γαυγιζουν αρκετα..τωρα το γαυγισμα γενικα δεν κοβεται..αυτο που μπορεις να κάνεις ειναι να εντοπιζεις τους λογους που πυροδοτουν το γαυγισμα και να πραττεις αναλογα..πχ γαυγιζει γιατι βαριεται, θελει τουαλετα, ακουσε κατι απο το δρομο, γιατι εμεινε μονο κτλ κτλ..γενικα και αοριστα λυση δεν νομιζω να βρεις..επισης σε τοσο μικρη ηλικια μεγαλο μερος του γαυγισματος θεωρω οτι απλα θα ωφειλεται στον ενθουσιασμο του και οσο κοινωνικοποιηται και ωριμαζει θα δεις μια μειωση..

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Τα κόκερ δε γαβγίζουν σχεδόν καθόλου βασικά. Σε σημείο που όταν η Μίλβα ήταν κουτάβι, απορούσα. Διάβασα ότι πολλά κυνηγόσκυλα και retreiver δεν γαβγίζουν ιδιαίτερα παρά μόνο όταν το θεωρούν απολύτως απαραίτητο, για να μην τρομάξουν το θήραμα. Φαντάσου ότι την είχα σπίτι ούτε βδομάδα και αναγκάστηκα να λείψω ολόκληρη τη μέρα, περιορίζοντάς την σε ένα δωμάτιο. Γύρισα πανικόβλητη θεωρώντας ότι θα έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και μου είπαν οι γείτονες ότι δεν ακούστηκε καθόλου.

Τώρα βέβαια, όπως σου είπαν είναι μωρό. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή κατ αρχήν και να δεις και πού οφείλεται το τόσο έντονο γάβγισμα. Είναι θέμα εκτόνωσης; Έχει άγχος αποχωρισμού; Όταν είσαι σπίτι μαζί της πως συμπεριφέρεται;

15 Οκτωβρίου 2019
10
6
30
Τα κόκερ δε γαβγίζουν σχεδόν καθόλου βασικά. Σε σημείο που όταν η Μίλβα ήταν κουτάβι, απορούσα. Διάβασα ότι πολλά κυνηγόσκυλα και retreiver δεν γαβγίζουν ιδιαίτερα παρά μόνο όταν το θεωρούν απολύτως απαραίτητο, για να μην τρομάξουν το θήραμα. Φαντάσου ότι την είχα σπίτι ούτε βδομάδα και αναγκάστηκα να λείψω ολόκληρη τη μέρα, περιορίζοντάς την σε ένα δωμάτιο. Γύρισα πανικόβλητη θεωρώντας ότι θα έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και μου είπαν οι γείτονες ότι δεν ακούστηκε καθόλου.

Τώρα βέβαια, όπως σου είπαν είναι μωρό. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή κατ αρχήν και να δεις και πού οφείλεται το τόσο έντονο γάβγισμα. Είναι θέμα εκτόνωσης; Έχει άγχος αποχωρισμού; Όταν είσαι σπίτι μαζί της πως συμπεριφέρεται;
Oταν λείπω δεν γαυγιζει καθολου . Οταν ειμαστε μαζι γαυγιζει οταν τρωω οταν παιζουμε οταν βλεπω τηλεοραση σχεδον συνεχεια . Οταν κοιμαμαι βεβαια δεν γαυγιζει καθολου.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Oταν λείπω δεν γαυγιζει καθολου . Οταν ειμαστε μαζι γαυγιζει οταν τρωω οταν παιζουμε οταν βλεπω τηλεοραση σχεδον συνεχεια . Οταν κοιμαμαι βεβαια δεν γαυγιζει καθολου.
Εκτονώνεται το κουτάβι όταν είστε μαζί; Βόλτες πότε ξεκινάτε; Τρέλανε το στο παιχνίδι να κουραστεί και δες μετά, θα γαβγίζει το ίδιο;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Νομιζω οτι ειναι καλυτερα να μη του λες ουτε ησυχια ουτε τπτ γτ , δεν καταλαβαινει ακομα κατι που δεν εχει μαθει, ισα ισα τραβαει την προσοχη σου , αρα πετυχαινει το σκοπο του :p Καλυτερα να αδιαφορησεις, πας στο αλλο δωματιο, γυρισεις πλατη δε ξερω, απλα μη του δωσεις σημασια. Δε θα ξεμαθει ποτε μετα.

Ετσι κανουν τα γαυγιστερα πλασματα και μετα δε σκανε ποτε :LOL: Ομοιοπαθουσα ...και ακομα στο τσεπακι το εχει.

Δες και ιδεες απασχολησης, εκτονωσης. Ειδικα ιδεες που θα ψαχνει πχ με την μυτη κροκετακια κρυμενα κ.τ. μαλλον θα του αρεσουν και θα το εκτονωνουν.

Προτάσεις για παιχνίδια.

Μπορεις επίσης να του μαθαινεις εντολες και χαζοτρικ πχ κατσε , στροφη κτλ να εξαντλειται.

Last edited:

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Εμένα με βοήθησε πολύ το κλίκερ. Η μέθοδός μου μπορεί να είναι καθαρά συμπτωματική, αλλά επειδή είδα ότι είχε αποτέλεσμα, νομίζω πως δεν χάνεις κάτι να την δοκιμάσεις.

Όταν άρχισε να ξεφεύγει με το γαύγισμα για αιτίες τύπου "ακούω τον σκύλο της γειτόνισσας και πρέπει να σιγοντάρω" κτλ, με τη χρήση του κλίκερ της έμαθα σιγά σιγά το "ήσυχα". Το δουλεύουμε μια εβδομάδα περίπου τώρα και έχω δει σημαντική βελτίωση.
Δεν το εξαντλώ βέβαια, προσπαθώντας να την "ησυχάσω" κάθε φορά που θα ανοίξει το στόμα της, παρά μόνο όταν καταλαβαίνω οτι γαυγίζει για χαζοαιτία...