βοήθεια για αναγνώριση ράτσας

ezd

Member
17 Ιουλίου 2018
5
0
46
Καλησπέρα,
Βρήκα σήμερα το βράδυ στην αυλή μου αυτό το κουταβι που ήταν πολύ φοβησμενο αρχικά!
Του έδωσα νερό και τροφή και εγινε φιλικο μαζί μου πια.
Δ20180717_005206.jpg 20180717_005211.jpg εν μπορώ να αναγνωρίσω τι ρατσα είναι, μπορείτε να με βοηθήσετε;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Καλησπέρα,
Βρήκα σήμερα το βράδυ στην αυλή μου αυτό το κουταβι που ήταν πολύ φοβησμενο αρχικά!
Του έδωσα νερό και τροφή και εγινε φιλικο μαζί μου πια.
ΔView attachment 68438 View attachment 68437 εν μπορώ να αναγνωρίσω τι ρατσα είναι, μπορείτε να με βοηθήσετε;
Ημίαιμος κουκλος με λίγο απολλων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ @ezd

Τι σκοπεύεις να κάνεις με το κουτάβι;
Θα το κρατήσεις;

• Like
Reactions: ChrisApo

ezd

Member
17 Ιουλίου 2018
5
0
46
Καλώς ήρθες στο φόρουμ @ezd

Τι σκοπεύεις να κάνεις με το κουτάβι;
Θα το κρατήσεις;

Θέλω να το πάω κτηνίατρο να το δει και να μου πει τι πρέπει να κάνω.
Τι λέτε εσείς;
Τι πρέπει να κανω;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Θέλω να το πάω κτηνίατρο να το δει και να μου πει τι πρέπει να κάνω.
Τι λέτε εσείς;
Τι πρέπει να κανω;
Να το κρατήσεις αν θες και αισθάνεσαι έτοιμος για σκύλο ή να του ψάξεις σπίτι αν δεν αισθανεσαι έτοιμος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τι να σου πει ο κτηνίατρος;
Εσύ, τι θέλεις να κάνεις;
Αλλά όντως, δύο επιλογές έχεις.
Το κρατάς ή του ψάχνεις σπίτι.

ezd

Member
17 Ιουλίου 2018
5
0
46
Τι να σου πει ο κτηνίατρος;
Εσύ, τι θέλεις να κάνεις;
Αλλά όντως, δύο επιλογές έχεις.
Το κρατάς ή του ψάχνεις σπίτι.
Δεν εννοώ αυτό,
Θα πάω στο κτηνίατρο για να μου πει τι χρειάζεται από πλευράς του για να τον κρατησουμε (εμβόλια. .......διατροφή. .....)
Η αυλή είναι κοινόχρηστη πολυκατοικία και δεν μπορεί να μείνει εκεί
Αλλά έχω μια οικοδομή όπου μπορώ να φιλοξενήσω το κουταβι χωρίς να είναι δεμένο η περιορισμένο αυστηρά.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δεν εννοώ αυτό,
Θα πάω στο κτηνίατρο για να μου πει τι χρειάζεται από πλευράς του για να τον κρατησουμε (εμβόλια. .......διατροφή. .....)
Η αυλή είναι κοινόχρηστη πολυκατοικία και δεν μπορεί να μείνει εκεί
Αλλά έχω μια οικοδομή όπου μπορώ να φιλοξενήσω το κουταβι χωρίς να είναι δεμένο η περιορισμένο αυστηρά.
Αν δεν το βάλεις μέσα στο σπίτι σου ώστε να ζήσει ως μέλος της οικογένειάς σου όπως έχουμε όλοι εδώ μέσα τα σκυλιά μας καλύτερα να του βρεις σπίτι που θα τον έχουν έτσι. Τα σκυλιά είναι δυστυχισμένα να ζουν μόνα τους σε οικόπεδα. Δεν θέλουν απέραντο χώρο για τρέξιμο, ανθρώπινη επαφή κι "αγέλη" να ανήκουν θέλουν πρώτα απ'ολα.

ezd

Member
17 Ιουλίου 2018
5
0
46
Η οικοδομή είναι η μονοκατοικια μας που ετοιμάζεται σιγά σιγά. Θα είναι κάθε μέρα μαζί μας και όχι παρατημένο στη μοίρα του!
Δυστυχώς δεν μπορεί να μείνει μέσα στο διαμέρισμα μαζί μας.
Και ελπίζω να καταφέρουμε να ετοιμάσου με σύντομα το σπιτι μας για να είμαστε πια όσο όλη μέρα μαζι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το κουτάβι είναι στην κρισιμότερη εκπαιδευτικά ηλικία του.
Είναι μωρό, που κινδυνεύει από τα πάντα και που δεν γνωρίζει τίποτα ακόμη στην ζωή του. Το να βρίσκεται "μόνο" του σε έναν χώρο, όπου απλώς θα παρακολουθεί από κάποια γωνιά, ένα κοπάδι ανθρώπων, να κάνουν διάφορα δικά τους πράγματα, δεν θα το διδάξει τίποτα. Και κάπως έτσι, θα βρεθείτε κάποια στιγμή, με ένα έφηβο στην καλύτερη, ενήλικο το πιθανότερο σκυλί, με το οποίο δεν θα μπορείτε να συνεννοηθείτε για τίποτα. Και τότε πράγματι θα καταλήξει κυριολεκτικά μόνο του, και ίσως μόνιμα δεμένο, στην αυλή της μονοκατοικίας σας. Και τα προβλήματα θα ενταθούν. Και για τίποτα απ'αυτά, δεν θα φταίει το σκυλί. Οπότε, αν δεν σκοπεύετε να μπείτε από "χθες" που το βρήκατε, σε συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσής του, καλύτερα να βρείτε από τώρα να το δώσετε, που είναι μικρό και χαριτωμένο και όχι ολόκληρο γομάρι, και ίσως, βρει ένα σπίτι.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Τα σκυλιά είναι δυστυχισμένα να ζουν μόνα τους σε οικόπεδα.
Σιγουρα ειναι.
Δεν θέλουν απέραντο χώρο για τρέξιμο
Φυσικα και θελουν.
Εμεις λεμε στον εαυτο μας οτι δεν θελουν, για να νιωθουμε καλυτερα που τα περιοριζουμε στα σπιτια μας, για εγωιστικους λογους, και τα αναγκαζουμε να κρατανε το κατουρημα και την αναγκη τους για εκτονωση και ελευθερια για ωρες...
ανθρώπινη επαφή κι "αγέλη" να ανήκουν θέλουν πρώτα απ'ολα.
Επαφη με αλλους σκυλους χρειαζονται πρωτιστος, και σκυλισια αγελη.
Τι το τοσο συναρπαστικο τους προσφερουμε...;;
Κατσε, κατω,μεινε, παμε, φερε, δαγκωσε τον τυπο με το περιεργο μανικι:ROFLMAO::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep:
Α και ξεχασα το μη μη μη μη μη μη μη μη μη μη............:mad::mad::mad:
Ξανα, πειθουμε τον εαυτο μας οτι το σκυλι εχει αναγκη την παρεα μας για να ζει ευτυχισμενο:ROFLMAO:
Τροφη χρειαζεται απο εμας, γιατι τον εξημερωσαμε και του "αφαιρεσαμε" την ικανοτητα να πιανει το κρεας του μονος του οπως τα ξαδερφια του...
Να πιανει αγρια ζωα εννοω, προβατακια και κοτες, μια χαρα τα καταφερνει, αλλα κι αυτα εξημερωμενα ειναι οπως κι αυτος.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Απο τα παραπανω εξαιρουνται φυσικα τα τσομπανοσκυλα που ζουν στα βουνα με τους ομοιους τους και τα κυνηγοσκυλα που οι ιδιοκτητες τους ειναι πωρωμενοι με το κυνηγι:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Απ'όλα αυτά τα σχόλια, φίλε @Hammer πρέπει να εξαιρούνται και όλα τα σκυλιά, που μαζεύονται από τους δρόμους και τα σκουπίδια, σε θέματα σαν το παρόν. Θα μου πεις...μα γιατί; Καλύτερα θα ήταν στον δρόμο; Μάλλον όχι. Αλλά, κυρίως το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που τυχαίνει να μαζέψει για πρώτη φορά στην ζωή του ένα σκυλάκι, πιθανότατα δεν ξέρει, ποιές είναι οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσής του και προβληματίζεται όπως ο φίλος εδώ. Και όταν ακούει, ότι στο διαμέρισμα θα υποφέρει, γιατί φυσικά και θέλει, έναν απέραντο χώρο για να τρέχει με άλλα σκυλιά, κατά προτίμηση, και ότι τα απλά και βαρετά πράγματα "σήκω/κάτσε/ξάπλα/μη", δεν έχουν τίποτα το συναρπαστικό :sleep::sleep::sleep: για την...κατά τ'άλλα μαγική ζωή του εκεί έξω, μάντεψε τι είναι πιθανότερο τελικά να κάνει; :unsure:

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καταλαβαινω αυτο που λες και σιγουρα εχει λογικη, απο την αποψη οτι καποιος που δεν εχει επαφη με σκυλια, μπορει να το παρερμηνευσει ή να το ερμηνευσει οπως τον βολευει αν θελει να αποφυγει ευθυνες.
Πχ αστο στην οικοδομη να ειναι ελευθερο μια χαρα...
Αλλα εγω σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε κουταβια παρατημενα μονα τους σε οικοδομες.

Αλλα απο την αλλη δεν ειναι και λιγο ανακριβεια να γραφουμε οτι τα σκυλια εχουν αναγκη την συντροφια του ανθρωπου για να ζουν ευτυχισμενα;
Εχουν αναγκη να ζουν σε αγελες, ανθρωπινες αγελες ομως;
Ποσο μαλλον σε διαμερισμα στην πολη...

Νομιζω οτι τα πιο τυχερα σκυλια ειναι αυτα που ζουν σε αγροκτηματα παρεα με αλλα σκυλια, εχοντας ομως και την στηριξη του ανθρωπου για τροφη και περιθαλψη.
Αντε και την επαφη με τον ανθρωπο που και που, υπαρχει μια ξεχωριστη σχεση αναμεσα στα δυο ειδη.

Στον ezd εννοειται οτι θα ελεγα να το παρει κοντα του το σκυλι στο σπιτι του, αυτο θα ηταν το καλυτερο μεχρι να του βρει ενα σπιτι.
Εκτος αν το κρατησει ο ιδιος:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μεγάλη συζήτηση. Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις :)

Εγώ πχ, έχω κάθετες, πολύπλευρες απόψεις επί του θέματος.
Αλλά εγώ, αναφέρομαι ΜΟΝΟ σε υιοθετημένα σκυλιά.
Επ'ουδενί σε ψαγμένα και αγορασμένα. Εκεί, οι απόψεις μου ποικίλλουν.
Γενικώς όμως, μπορώ να σου πω, εγώ...για μένα..., ότι αναμφισβήτητα καλές οι αυλές και τα κτήματα [τον τελευταίο καιρό, πολύ θα ήθελα να έχω μια αυλή] αλλά δεν γίνεται, να μην βλέπω συνεχώς που είναι και να μην μετράω συνεχώς, τις ανάσες τους. Καλές οι ομοειδείς αγέλες [αλήθεια, κι εμένα μου αρέσει να τα βλέπω πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους], αλλά πως να εξηγήσω ότι ακόμη κι όταν έχουν την επιλογή, είναι συνεχώς δίπλα μου; Ακόμη κι όταν γίνονται μεταξύ τους κουβάρι, είναι ανάμεσα στα πόδια μου; :rolleyes:
Βασικά...δεν ψάχνω να το εξηγήσω :love:

"Εγώ", "για μένα", "μου"...καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ε; :)

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Σιγουρα η ζωη και η επιβιωση προεχει των "ιδανικων"/φυσιολογικων καταστασεων.
Οταν μιλαμε για υποσιτισμενα, ετοιμοθανατα σκυλια στο δρομο ή κουταβια παρατημενα στα σκουπιδια, ναι δεν τιθεται θεμα, του σωζεις τη ζωη.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι τα σκυλια στα διαμερισματα περνανε ζωαρα...
Ακόμη κι όταν γίνονται μεταξύ τους κουβάρι, είναι ανάμεσα στα πόδια μου; :rolleyes:
Βασικά...δεν ψάχνω να το εξηγήσω :love:
Φυσικα και υπαρχει αγαπη και απο τις δυο πλευρες:)

• Like
Reactions: Amaliaz and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι τα σκυλια στα διαμερισματα περνανε ζωαρα...
Μην το απομονώνεις βρε παιδί μου, ως κατάσταση.
Θα μπορούσαν να περνάνε τέλεια ζωάρα σε διαμέρισμα.
Η θα μπορούσαν να αργοπεθαίνουν βασανιστικά, σε ένα απέραντο κτήμα.
Δεν εξαρτάται από τον τόπο διαμονής και μόνο.